Topbaş ve AKP, 'FETÖ'cü' damadı el ele büyütmüş!

Topbaş ve AKP, 'FETÖ'cü' damadı el ele büyütmüş!

Topbaş ve AKP, 'FETÖ'cü' damadı el ele büyüt... Melih Gökçek'in Ankara'yı parsel parsel cemaate peşkeş çekerken Kadir Topbaş da İstanbul'u FETÖ'den tutuklanan damadına peşkeş çekmiş!15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan FETÖ soruşturması kapsamında dün mahkemeye...

Melih Gökçek'in Ankara'yı parsel parsel cemaate peşkeş çekerken Kadir Topbaş da İstanbul'u FETÖ'den tutuklanan damadına peşkeş çekmiş!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan FETÖ soruşturması kapsamında dün mahkemeye sevkedilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı “silahlı terör örgütü üyeliği'' iddiasıyla tutuklandı. Cumhuriyet, dün manşetten “Korudan Topbaş çıktı'' başlığıyla kamuoyuna duyurduğu Topbaş’ın damadı Kavurmacı’nın Bakırköy’deki KoruFlorya projesiyle ilgili İBB kıyağına ilişkin belgelere ulaştı. Hazal Ocak'ın haberine göre, Proje için TOKİ imar planı teklifi hazırladı. İBB Meclisi önce teklifteki plan notlarını iptal etti. 1 ay sonra aynı teklif tekrar gündeme geldi ve iptal edilen bodrum katlarıyla birlikte kabul edildi. Böylece Topbaş’ın damadının şirketi daha fazla inşaat yapma olanağına kavuştu. Topbaş ailesinin 5 dairesinin olduğu KoruFlorya’da AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun da birer dairesi olduğu ortaya çıktı. Kıyıklı’nın kızı da silüet tartışmasıyla gündemden düşmeyen Zeytinburnu’ndaki 16.9 projesinden daire almıştı.

RANT BODRUM KATTA

TOKİ’nin 2010’da gelir paylaşımı yoluyla açtığı ihalede satılan hastane arazisi için önce TOKİ imar planı hazırlayarak İBB Meclisi’ne gönderdi. Arazi önce sağlık alanından çıkarıldı. Sonra araziye ticaret, konut, özel kreş ve yol fonksiyonları eklendi. 16 Nisan 2010 tarihinde İBB Meclisi’ne gelen imar planı teklifinde iki ayrıntı dikkat çekiyor. TOKİ tarafından hazırlanan planlarda 6 ve 9 nolu plan notları yer alıyor. 6 nolu plan notunda “Ticaret alanlarında 2 bodrum kat iskan edilebilir. İskan edilen bodrum katlar emsale dahil değildir'' deniliyor. Bu plan notuyla şirkete daha fazla inşaat yapabilme imkanı tanınıyor. 9 Nolu plan notunda ise “Çatı arasında bağımsız bölüm yapılamaz. Çatı arasında son kat ile bağlantılı piyesler yapılabilir. Bu alanlar emsale dahil değildir'' ifadeleri kullanılıyor. Bu plan notuyla da şirkete proje kapsamındaki çatı katında avantaj sağlanıyor.

ÖNCE İPTAL SONRA KABUL

notunu ilk önce iptal ederek imar planını kabul ediyor. Ancak bir ay sonra aynı plan 13 Mayıs 2010 tarihinde İBB Meclisi’ne tekrar geliyor. Aynı İBB komisyonları bu sefer planı “Bir önceki plan ve TOKİ’nin sunduğu plan teklifi incelenmiş olup plan teklifinin TOKİ tarafından sunulduğu şekliyle kabulü uygun görüldü'' ifadeleriyle kabul ediyor. Böylece yanlışlıkla iptal edildiği anlaşılan plan notları devreye girilmesiyle 1 ay sonra aynen kabul edilmiş oluyor. Soruşturma izni verilmemişti Bu kıyağın ardından KoruFlorya arazisinin sürecine ilişkin dönemin CHP Milletvekili Çetin Soysal ve CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ 2010 yılında yetkililer hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulundu. Yetkililer arasında Kadir Topbaş da vardı. Cumhuriyet Savcılığı ve İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermedi.

''PLAN NOTLARI ENİŞTE ÜZÜLÜNCE GERİ VERİLDİ’

CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ imar planlarının Meclis’ten geçme sürecini anlatarak şöyle konuştu: “İBB yapılan plan değişikliğine baktığımızda olağanüstü bir hız var. Bir ay önce iptal edilen plan notları, enişte üzülünce geri verildi. Plan notları ile projenin neredeyse yüzde 30’u emsal dışı bırakılarak devasa bir rant sağlandı. Bu kadar değerli bir bölgede yüzük taşı gibi bir arazi ince ince işlenerek ranta hazır hale getirildi. Projeye rant sağlayacak ne kadar plan notu varsa kullandırıldı. Belediye başkanının kayınpederi olmasaydı, meclis kararları 1 ay arayla asla alınamazdı. Meclis gündemine alınması bile özel.''

KIYIKLIK VE KADIOĞLU DA ALMIŞ

KoruFlorya projesinde taşınmaz satın alan isimlerden en dikkat çekicilerinden biri de AKP İstanbul Milletvekili ve eski Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık oldu. opbaş ailesinin 5 dairesinin olduğu KoruFlorya’da AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun da birer dairesi olduğu ortaya çıktı. 25 Kasım 2015 tarihinde projeden ev satın alan Kıyıklık’ın taşınmazı H Blok’ta yer alıyor. İstanbul’un tarihi silüetine bir hançer gibi saplanan 16.9 projesinden de Kıyıklı’nın kızı daire satın almıştı. 16.9 projesine ilişkin yargı tıraşlanma kararı vermişti. Karara karşın tıraşlanmayan rezidansa ilişkin dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan projeyi yapan sınıf arkadaşı müteahhit Mesut Toprak’a tıraşlamasını rica ettiğini, bunu yapmadığı için de onunla küstüğünü söylemişti.

"Topbaş ve AKP, 'FETÖ'cü' damadı el ele büyütmüş!" haberi, 09 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Topbaş ve AKP, 'FETÖ'cü' damadı el ele büyütmüş! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Topbaş ve AKP, 'FETÖ'cü' damadı el ele büyütmüş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  2. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  3. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  4. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  5. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  6. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  7. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  8. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  9. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  10. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  11. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  12. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  13. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  14. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  15. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  16. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  17. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  18. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  19. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  20. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
Gündem Haberleri