Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veriyor mu? İşte son durumlar

Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veriyor mu? İşte son durumlar

Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veri... İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle toplu ulaşım seferlerine kısıtlamalar getirildi. Marmaray, Metrobüs, Metro ve Vapur seferlerinde son durum şöyle...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tedbirleri çerçevesinde toplu taşıma düzenlemeleri yaptı.

1 MAYIS'TA İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMAYA DÜZENLEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için aldığı tedbirler çerçevesinde toplu taşıma hizmetlerinde düzenlemeler yapacak.

Bu kapsamda, İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları'nın seferlerinde değişikliklere gidilecek. Bazı metro ve kent hatları seferleri yapılamayacak, metrobüs hattındaki belirli duraklar kullanılamayacak ve İETT'de aksamaları önlemek için ek seferler düzenlenecek.

İstanbulkart sahipleri, İBB'nin işlettiği toplu taşıma araçlarını 1 Mayıs'ta ücretsiz olarak kullanabilecekler.

Özellikle Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu duraklarında yolcu indirme ve bindirme işlemleri yapılmayacak, ancak otobüs hizmetleri planlandığı şekilde devam edecek.

Trafikte oluşabilecek yoğunlukları önlemek amacıyla 520 ek sefer için 65 araç hazırda bekletilecek.

TRAMVAY-METRO VE METROBÜS SEFERLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Yarından itibaren saat 05.30'dan başlayarak, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda bulunan Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe Zincirlikuyu metro durakları, tüm giriş ve çıkış noktalarıyla birlikte seferlere kapatılacak.

Kabataş-Taksim Meydan Füniküler Hattı'nın seferleri yapılmasa da İstiklal Caddesi üzerindeki Nostalji Tramvay ve Tünel Meydan-Karaköy Füniküler Hattı'nın seferleri de gerçekleştirilemeyecek.

İETT'nin Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı otobüs durakları, Şişli ve Fatih istikametlerine çift taraflı olarak sefere kapatılacak.

M7 Mahmutbey-Yıldız Metro Hattı'nın Kağıthane-Yıldız arası tüm metro duraklarında, giriş ve çıkış noktalarıyla birlikte sefer yapılmayacak.

Bağcılar-Kabataş arasında hizmet veren tramvay hattında ise Topkapı İstasyonu son durak olarak kullanılacak ve Topkapı ile Kabataş arasında yolcu taşımacılığı yapılmayacak.

T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Cibali İstasyonu, son durak olarak hizmet verecek ve Cibali ile Eminönü arasında yolcu taşımacılığı yapılmayacak.

Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu metrobüs durakları çift taraflı olarak sefere kapatılacak.

Ayrıca, Şehir Hatları Genel Müdürlüğü tarafından yarından itibaren saat 05.30'dan başlayarak, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na yolcu ve araç taşınması mümkün olacak ancak Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Eminönü iskeleleri ile Harem-Sirkeci arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapılmayacak.

Adalar arası seferler devam ederken, Eyüpsultan istikametine yapılan seferler sürdürülecek; ancak Balat, Beyoğlu, Sütlüce ve Hasköy sahil tarafına sefer yapılamayacak.

- Taksim Meydanı'na çıkan güzergahlarda park yasakları

Düzenlemeye paralel olarak, İSPARK tarafından işletilen Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe çevresindeki otoparklar boşaltılacak ve araç park etmeye izin verilmeyecek.

Bununla birlikte, Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Fatih ilçelerinden Taksim Meydanı'na giden güzergahlar ve yakındaki tüm cadde ve sokaklarda araç park etmeye bir gece önceden izin verilmeyecek.

"Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veriyor mu? İşte son durumlar" haberi, 30 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veriyor mu? İşte son durumlar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veriyor mu? İşte son durumlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 22 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:20 Bayat ekmek bakın ne işe yarıyor: İşte yapılabilecekler!
  2. 02:16 ATM'lerde yeni dönem: Bu paraları kabul etmeyecek!
  3. 02:14 Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
  4. 02:12 Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
  5. 02:11 Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!
  6. 02:08 Topuklu ayakkabıların yenilikçi tasarımı sosyal medyada viral oldu
  7. 02:06 Bu tür kulaklıklar kulak sağlığınızı bozabilir!
  8. 02:04 Halka arz rüzgarı duruluyor mu?
  9. 02:03 Konut satışları durdu, GYF’lere talep arttı!
  10. 02:01 Schengen vizesine başvuru açıklandı: 6 milyar TL ödeme yapılmış
  11. 01:48 Galatasaray'da 6 milyon euroluk bir ayrılık yaşanıyor! Eyüpspor'a transfer oluyor
  12. 01:42 Blinken ifadesini verdi: "Yakalama kararı başvurusu Gazze'de ateşkesi zorlaştırır"
  13. 01:42 Stefan Kuntz'un A Milli Takım'dan ayrılmasının ardından resmen duyurulan yeni işi herkesi şaşırttı!
  14. 01:30 Belediyeden yeni doğan bebeklere ilk altın! Başvurular bugün açıldı
  15. 01:29 Özel Bahçeli'yi zora sokacak 4 Sinan Ateş sorusu yöneltti
  16. 01:29 Davutoğlu Erdoğan'a konuştu: "Kayıt dışı siyayete mi teslim mi olacak?"
  17. 01:22 İlişkilerde hata ustası olan işte o 3 burç!
  18. 01:19 Dismorfofobi nedir ve belirtileri nelerdir?
  19. 01:15 Türklerin dış yatırımı 5.7 milyar doları buldu
  20. 01:14 Ons altın 3 bin dolar oluyor!
Türkiye Haberleri