'TRT IŞİD'in sesi oldu!'

'TRT IŞİD'in sesi oldu!'

'TRT IŞİD'in sesi oldu!' Yapılan açıklamanın skandal olduğunu ve TRT’nin bu tür yayınlarla IŞİD’in sesi olduğunu ifade eden Haber-Sen’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:“TRT-1’de yayınlanan, Serdar Tuncer’in sunduğu “Ramazan Sevinci''...

Yapılan açıklamanın skandal olduğunu ve TRT’nin bu tür yayınlarla IŞİD’in sesi olduğunu ifade eden Haber-Sen’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“TRT-1’de yayınlanan, Serdar Tuncer’in sunduğu “Ramazan Sevinci'' programında Prof. Dr. Mustafa Aşkar bu ülkenin insanlarına hakaret etti. Aşkar programda “Alnı secdeye gelen bir varlık var mı insanın dışında? Yok. Secde eden tek varlık insan. O zaman, ben düz söyleyeyim. Ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin. Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır.'' dedi.

Bu sözlerden sonra programın sunucusu sanki hiçbir şey olmamış gibi programa devam etti. Programa reklam için verilen aradan sonra da bir açıklama yapılmadı.

TRT’de bu ilk kez yapılmıyor. Üç yıl önce TRT ekranlarında yine “Ramazan Sevinci'' programında “Hamile kadınlar sokağa çıkmasın, bu terbiyesizliktir'' diyen ve her ağzını açtığında kadınlara hakaret eden Tuğrul İnançer hâlâ TRT’de yayınlanan programların vazgeçilmez konuğu.

“Namaz kılmayan idam edilir'' diyen Şemsettin Özaykan TRTKürdi kanalında yayınlanan “Bereketa Paşıve'' programının sürekli konuklarındandı. Daha birkaç ay önce TRT’de belgesel diye yayınlanan bir programda küçük bir kız üzerinden “canlı bomba'' güzellemesi yapılmıştı.

IŞİD’in Suriye’de, Irak’ta yaptığı, Türkiye’de TRT’nin ekranlarından ve radyo kanallarından yapılıyor.

Bunlar münferit olaylar değildir. Bu sözler, canlı yayın kazaları da değildir. Bu konuklar, TRT yönetiminin bilinçli tercihleridir. Eğer böyle olmasaydı, adı Ramazan Sevinci olan bir programda bu sözlerden sonra özür dilenirdi. Eğer böyle olmasaydı, Tuğrul İnançer TRT ekranlarına bir daha çıkamazdı. Yeri gelmişken hemen şunu da belirtelim, TRT devletin televizyonu değil, haklın televizyonudur. Çünkü TRT’nin kasasına giren her kuruş halkın cebinden çıkmaktadır.

Dün TRT ekranlarındaki bu yayından sonra “Devletin televizyonu'' diyerek tepki gösterenlere bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Elektrik faturalarınıza bakarsanız TRT’yi kimin finanse ettiğini göreceksiniz. Bu topraklar üzerinde yaşayan, her dinden, mezhepten ve hiçbir dini inanca sahip olmayanlardan elektrik faturaları aracılığı ile yayın bedeli alınıyor. TRT yayınlarını sizin cebinizden çıkan para ile yapıyor. Bu nedenle, TRT’nin yönetimine hesap sormak her şeyden önce sizin hakkınız.

Siz tepkinizi ortaya koyarsanız, buna yargı da, siyaset de duyarsız kalamaz. Çünkü TRT bu tür yayınlarını tepkisizlikten aldığı cesaretle sürdürüyor. TRT yönetiminin yayın anlayışını bir kez daha protesto ediyoruz. Biz TRT emekçileri olarak kamu hizmeti anlayışı ile yayın yapan özerk, demokratik, katılımcı ve laik bir TRT’yi savunmaya ve bunun mücadelesini sürdürmeye kararlıyız.''

"'TRT IŞİD'in sesi oldu!'" haberi, 13 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan 'TRT IŞİD'in sesi oldu!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'TRT IŞİD'in sesi oldu!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Otomotiv Haberleri