'TRT Ramazanda ilahiyatçı değil veteriner çalıştırıyor'

'TRT Ramazanda ilahiyatçı değil veteriner çalıştırıyor'

'TRT Ramazanda ilahiyatçı değil veteriner ça... "Özerk olması gereken, insan haklarına, inanç özgürlüğüne saygılı olması beklenen TRT, artık skandalların duyurulduğu değil, bizzat skandal olan bir kanal haline geldi." diyen CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yaşanan...

"Özerk olması gereken, insan haklarına, inanç özgürlüğüne saygılı olması beklenen TRT, artık skandalların duyurulduğu değil, bizzat skandal olan bir kanal haline geldi." diyen CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yaşanan son gelişmelere şu sözlerle tepki gösterdi:

Yaşananlar, 2. Ömer Tuğrul İnançer Vakasıdır

Geçtiğimiz yıllarda Ömer Tuğrul İnançer’in kadınları açıkça rencide eden ayrımcı ve aşağılayıcı dili TRT Ramazan programlarına hakimdi, önlem alınmadı ve aynı İnançer hala TRT’nin farklı kanallarında konuşmaya devam ediyor. Bu yıl ise ilahiyatçı kimliği ile programa çağırılan Mustafa Aşkar, inanılmaz laflar ederek, insanları ve insanlığı rencide eden skandal açıklamalarıyla sanki veteriner gibi bir konuşma yaptı.

Aşkar, Allah’ın yarattığı insanı hayvan diye nitelemeye çalışan, söylediğinin nereye varacağını bilmeden, ne bilim adamına ne de ilahıyatçı konumuna yakışmayan açıklamalarda bulunarak, "Hayvanlar namaz kılmaz, namaz kılmayanlar hayvandır" diyerek tüm insanlığı küçülten, insanoğlunu hayvanla eş değer inanılması zor açıklamalar yaptı.

Tüm insanlığı rencide eden bu açıklamasından dolayı kendisini şiddetle kınıyorum. Türkiyemizin ortak değeri olan,vatandaşlardan alınan paralarla yayınını sürdüren TRT artık bu tür bir skandal yayıncılık yapmaktan vazgeçmelidir.

TRT BU TİPLERLE REYTİNGİNİ Mİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYOR?

Yayıncılığı iktidar yandaşlığı yaptıkça körelen, birçok programı reyting listesinde dibi gören TRT acaba bu gibi insanlıkdışı sözleri ekrana çıkardıkça mı öne çıkmayı hedefliyor? Vatandaş vergisini siyasi kadrolaşma ve torpil havuzuyla iç eden, kurumu adeta bir nemalanma ''çiftliği’ne çeviren TRT bu tür yayınları yapmaktan ve yaptırmaktan vazgeçmelidir. TRT insanlığın ortak değerlerini dikkate almalıdır. Ne olduğu ve ne konuşacağı bilinmeyen kişiler programa çıkartılmamalıdır.

İnsanlığı, dinimizi, en değerli ayımız olan Ramazan’ı devlet kanalında bir hakaret programına çeviren bu yayıncılık anlayışını şiddetle kınıyorum.

Şimdi merak ediyorum; acaba TRT bu ilahiyatçıyı birkaç gün sonra yine kanallarına çıkaracak mı? Bu kişiye namaz kılma ölçütü güderek insan-hayvan tasnifi yapması karşılığında ne kadar ödeme yapıldı? Kıldığımız namazın ve orucun, hiç kılmayanın ya da kılamayanın sevabından ve günahından ona ne!İnanan her bir vatandaşın kendisiyle Allah arasındaki bu ibadet etme borcundan kime ne!

NURETTİN CANİKLİ, BAYTAR KARŞISINDA SUS PUS OLDU

TRT’de başlayan skandal bugün açıkça Bakanlar Kuruluna kadar uzanmıştır. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Diyanet’ten önce TRT’yi ilgilendiren bu konuda suskunluğa gömülmüş, bu skandal açıklama karşısında hükümetin dirayetsizliğini göstermiştir.

Acaba Cumhurbaşkanı bu konuyu da iftarlarda malzemeye dönüştürür mü, acaba oruç vakti namaz ibadetini de sömürebilir miyiz diye kendini beklemeye alanlar, bugün ülke yönetmeye kalkıyor.

BAKANLAR KURULU MEHMET METİNER’İ Mİ ÖRNEK ALIYOR?

Bakanlar Kurulu, açıkça Mehmet Metiner’in her gün kendi sözünü yalanlama tiyatrosuna düşmek istemiyor. Cumhurbaşkanı bu konuda uzun vadede ne diyecek diye merakla bekliyoruz.

NAMAZ KILMAYAN AKP’LİLER NEDEN SUSTU?

Namaz kılmayan AKP’liler kendilerini hayvan yerine koyan ilahiyatçı görünümlü veteriner hakkında neden bir tek söz edemiyorlar? Bu tür skandal açıklamaları yapana karşı hem hükümet hem de iktidar vekilleri neden konuşmuyor?

TRT HAKKINDA YENİ DÜZENLEME ŞART OLDU

İktidar olmak yeminine sadık olmaktır. Yapılan yanlışlara karşı koymaktır, skandal açıklamalara vesile olan TRT hakkında inceleme başlatmak, Genel Müdürünü de hukuk çerçevesinde görevden almaktır. Bu ve buna benzer skandal açıklamaları ve programları sürekli yapmaya çalışan, devletin ve milletin kanalları olan TRT'nin çalışmasının ve tüm yapısının artık gözden geçirilmesine ihtiyaç vardır. Yakında bu konudaki kapsamlı çalışmamı kamuoyuyla paylaşacağım.

"'TRT Ramazanda ilahiyatçı değil veteriner çalıştırıyor'" haberi, 14 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'TRT Ramazanda ilahiyatçı değil veteriner çalıştırıyor' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'TRT Ramazanda ilahiyatçı değil veteriner çalıştırıyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  2. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  3. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  4. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  5. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  6. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  7. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  8. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  9. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  10. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  11. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  12. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  13. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  14. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  15. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  16. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  17. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  18. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  19. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  20. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
Politika Haberleri