TRT tepkiden korkup yasağı kaldırdı ama Erdal Erzincan affetmedi

TRT tepkiden korkup yasağı kaldırdı ama Erdal Erzincan affetmedi

TRT tepkiden korkup yasağı kaldırdı ama Erda... Erdal Erzincan, “Duruş diye bir şey var. Bu duruş öyle kolay olmuyor. Bedel ödenerek oluyor. Bedel ödemek lazım" dedi.Avcılar Belediye Konservatuvarı Eğitmeni Erdal Erzincan, geçen Nisan ayında yapılan referandum öncesinde TRT'nin...

Erdal Erzincan, “Duruş diye bir şey var. Bu duruş öyle kolay olmuyor. Bedel ödenerek oluyor. Bedel ödemek lazım" dedi.

Avcılar Belediye Konservatuvarı Eğitmeni Erdal Erzincan, geçen Nisan ayında yapılan referandum öncesinde TRT'nin bir program için kendisi ile ön görüşme yaptığını söyledi. Erzincan, bu programa katılmak için yapımcılara bir tarih verdiğini anlatırken, "O ara referandum için ''Hayır’ isimli bir türkü yaptım. Onu sosyal medyada yayınladık. Program yapımcısı bunun üzerine getirilen böyle bir yasaktan bahsetti, beni programa alamayacağını söyledi. Ben de sosyal medyadan duyurdum. Gelen yoğun tepkiye karşı TRT yasağı geri çekti. Şimdi ben yasak koydum tabii. Programlarına çıkmıyorum. Bence şimdi mikrofonu TRT’ye uzatırsanız daha güzel olur" diye konuştu.

Erdal Erzincan, sazın sanatçıya emrettiği gibi durduğu için bu yasağın kendisine getirildiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Sazın işaret ettiği yerlerde olmaya çalışıyorum. Bu da birilerini rahatsız ediyor. 'Duruş' diye bir şey var. Bir yerlerde duran, yıllar sonra tekrar aynı yerde aynı şekilde kendisini muhafaza eden insanlara karşı benim çok büyük saygım, hürmetim var. Bu duruş öyle kolay olmuyor. Bedel ödenerek oluyor. Bedel ödemek lazım ama bu bedeli geçmişe dönük baktığımızda hep canıyla ödeyenler var. Bunun değişmesini istiyorum. Bunun değişmesi, bu bedelin bölüşülmesi lazım. Yani kimse canıyla ödememeli. Ben her yerde, her zaman bunu özellikle vurgulamaya çalışıyorum. Böyle düşündüğünüzde ben kendi payıma düşen bedeli ödediğimi düşünüyorum. Ödemeye de devam edeceğim. Bunu ödeyenlerin sayısı ne kadar çoğalırsa sağlıklı siyaset de o yönde o kadar düzelir."

'O GÜNLERİ ANCAK KADINLARLA GÖRECEĞİZ'
Erdal Erzincan, kadınların sanatla uğraşmalarına büyük önem verdiğini, buna önem verilmesi halinde Türkiye'nin ileriye doğru çağdaş aydınlık günleri çok daha rahat görebileceğine inandığını söyledi. Müziğin insanları bir araya getirmede çok kolay bir yol olduğunu ifade eden usta sanatçı şöyle devam etti:

"İnsanların bu kadar kısa zamanda böyle bir araya gelmesi müzik dışında çok büyük gayretler gerektiriyor. Elimizde müzik gibi bu kadar kolay bir anahtar var. Bu anahtarı iyi korumak lazım. Müzikte, doğru, güzele dair her şey var. Bir şey söylemeye gerek kalmıyor. Bizi bir araya bu kadar kolay getiriyorsa onu da korumak gerekir. Kadın, aslında tam merkezinde. Mezar başında ağıt yakan kadın orada sanatı başlatıyor aslında. O ağıtta söz, edebiyat, müzik, her şey var. Sahneye gelene kadar başka süreçten geçiyor ama doğduğu yer orası işte. Aslında ölümün üstünde sanat doğuyor. Kadınlar bizi doğru yetiştirirse hayatın her şeyini eşit bölüşürüz."

"TRT tepkiden korkup yasağı kaldırdı ama Erdal Erzincan affetmedi" haberi, 20 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan TRT tepkiden korkup yasağı kaldırdı ama Erdal Erzincan affetmedi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TRT tepkiden korkup yasağı kaldırdı ama Erdal Erzincan affetmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  2. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  3. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  4. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  5. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  6. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  7. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  8. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  9. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  10. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  11. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  12. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  13. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  14. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  15. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  16. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
  17. 10:44 Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı
  18. 10:42 Fenerbahçe’nin Trabzon’daki Faciası:Acun Ilıcalı sessiz kalmadı!
  19. 10:40 AK Partililer okullara gitmeye başladı: Öğretmen ve velilerden oy istediler
  20. 10:38 MHP'li vekil: "Gücümüz olsa vallahi gider İsrail'e müdahale ederiz.."
Kültür Sanat Haberleri