Trump sert çıktı: Türkiye devam edemez

Trump sert çıktı: Türkiye devam edemez

Trump sert çıktı: Türkiye devam edemez ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı Mark Toner, Salı günü yaptığı basın toplantısında sorulan sorulara karşılık Türkiye’ye bazı sert mesajlar gönderdi.Türkiye’nin Suriye ve Kuzey Irak’da yaptığı saldırılar...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı Mark Toner, Salı günü yaptığı basın toplantısında sorulan sorulara karşılık Türkiye’ye bazı sert mesajlar gönderdi.

Türkiye’nin Suriye ve Kuzey Irak’da yaptığı saldırılar hakkında, "Türkiye’nin Kuzey Suriye ve Irak’ta, ABD ya da Işid karşıtı uluslarası koalisyonla koordinasyon olmadan hava saldırıları gerçekleştirmesinden oldukça ve derin endişe duyuyoruz. Bu endişeleri doğrudan Türkiye hükümetine ifade ettik. Bu hava saldırıları koalisyon tarafından onaylanmadı ve Kürt Peşmergeler de dahil olmak üzere IŞİD ile mücadelede ortak güçlerimizin talihsiz bir biçimde hayatını kaybetmesine neden oldu" dedi.

Washington Hattı'nın haberine göre, Toner ayrıca Irak’ta gerçekleştirilen saldırılar hakkında da "Irak Hükümeti tarafından dile getirilen, Irak’taki askeri operasyonların Irak egemenliğine saygı göstermesi gerektiği görüşünü teyit ediyorum" diyerek, Irak’daki saldırıların Bağdat’ın onayını almasını talep etti.

Sözcü ayrıca Türkiye’nin yaptığı saldırılar hakkında şunları ekledi:

"Türkiye, bu savaşı, hepimizi tehdit eden teröristlerle yani açıkça IŞİD’le ortak mücadelemiz pahasına yürütemez. Bunu Türkiye’ye ilettik. Bu onlarla devam eden diyalogumuzun bir parçası. Yine, PKK hakkındaki endişelerini anlıyoruz  ancak  bu tür eylemler açıkça koalisyonun IŞİD’i yenme çabalarına zarar veriyor ve açıkçası, savaşımızı yürütmekte olan ortaklarımıza zarar veriyor."

Bir gazetecinin, Türkiye’nin endişelerine rağmen YPG’nin Rakka operasyonuna dahil olup olmayacağı ile ilgili soruya ise, Toner "Suriye Demokratik Güçleri, tam da doğaları gereği birçok etnik grup, mezhep ve dinden oluşan bir örgüt ve bu açıkçası onlarla çalışmamızın nedenlerinden biri. Diğer sebep ise, IŞİD’e karşı savaşta çok etkili ve çok cesur ve korkusuz olmaları. Operasyonlar devam ederken, yerli halk kendi bölgelerinde kontrol ve yönetim kurmaya dönüyor, bu süreçte yerel Arap savaşçılar da Suriye Demokratik Güçleri saflarına katılmaya devam ediyor. Dolayısıyla Türkiye’nin ile bu güçler konusundaki endişelerini gidirmeye çalışmaya devam edeceğiz, bizim görüşümüz bu güçlerin bu alanların etnik çeşitliliğini yansıtıyor olduğudur" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DEN BUNU GÖRMEK İSTEMİYORUZ'
Erdoğan’ın Washington’a Mayıs ayında gelmesinin beklendiğini hatırlatan bir gazetecinin nasıl bir ilişki beklendiği sorusuna ise Toner, şu yanıtı verdi:

"Türkiye’nin demokrasisi hakkında endişelerimiz olduğunda açık sözlü tartışmalar yapmaya devam edeceğiz. Darbe girişiminden beri de bunu yapıyoruz. Bu değişimlerin birçoğunun bu darbe girişimine karşı yapıldığını hatırlamak gerekir. Türkiye’nin endişelerini anlıyoruz ama aşırı-tepki verilmesini istemiyoruz. Bu konuda uzun zamandır oldukça açığız. Türkiye IŞİD’i yenmek için temel bir ortak. Temel bir NATO müttefiği. Yakın bir ortak. Biz Türkiye’nin demokrasisinin karakter ve kalitesine inanıyoruz. Türk hükümeti ile yakından çalışmaya devam ederek o ilişkiyi geliştirmeyi amaçlıyoruz."

"Trump sert çıktı: Türkiye devam edemez" haberi, 26 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump sert çıktı: Türkiye devam edemez haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump sert çıktı: Türkiye devam edemez 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Dünya Haberleri