Trump'ın çok tartışılan sözleri...

Trump'ın çok tartışılan sözleri...

Trump'ın çok tartışılan sözleri... AKP'nin üstü kapalı biçimde, havuz medyasının ise açıktan desteklediği 'Cumhuriyetçi' aday Donald Trump ABD Başkanlığı seçimini kazandıBaşkanlık seçimi geride kalırken, akıllarda Donald Trump'ın adaylığı sürecinde...

AKP'nin üstü kapalı biçimde, havuz medyasının ise açıktan desteklediği 'Cumhuriyetçi' aday Donald Trump ABD Başkanlığı seçimini kazandı

Başkanlık seçimi geride kalırken, akıllarda Donald Trump'ın adaylığı sürecinde sarfettiği ve yoğun tepki çeken sözleri kaldı. 

İşte Trump'ın  müslümanlar, kadınlar ve daha niceleri hakkında çok tartışılan sözleri...

'MÜSLÜMANLAR ABD'YE GİRMESİN'

Trump, yaptığı bir açıklama ile ABD yönetimine Müslümanların tümünün ülkeye girişini yasaklama çağırısında bulunmuştu. Trump, seçimi kazanması durumunda müslümanların ülkeye girişini bir süre durduracağını söylemişti.

 "Planı" büyük tepkiyle karşılaşmasına rağmen sözlerinin arkasında durmuş, birçok Müslüman arkadaşının fikrini "parlak ve harika" bulduğunu öne sürerek, 'Ben hayatınızda karşılaşabileceğiniz en az ırkçı kişiyim; Ben Müslümanlara iyilik ediyorum' ifadelerini kullanmıştı.

'BASINÇLI SU İLE SORGULAMAYI GERİ GETİRİRİM'

Trump, 11 Eylül’den sonra CIA’in terör zanlılarını sorgulamak için kullandığı, basınçlı su ile sorgulama işkence yöntemi waterboarding’i geri getireceğini söylemişti.

'MEKSİKA SINIRINA DUVAR'

Göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için Meksika sınırına bir duvar öreceğini söyleyen Trump'ın bu sözleri de büyük tepki çekmişti.

CLİNTON'A 'İĞRENÇ KADIN' DEMİŞTİ

Trump, Hillary Clinton ile son kez tartışma yapmak üzere karşı karşıya geldiği canlı yayında, Clinton’a yönelik “Sen ne kadar iğrenç bir kadınsın'' sözlerini kullanmıştı.

DAHA DA ESKİYE GİDERSEK...

1991: ''güzel bir popo parçası’ 

George W. Bush'un ABD Başkanı olduğu zamanlarda Trump, Esquire dergisine medya hakkında şöyle konuştu: " Biliyorsun, genç ve güzel bir popon olduktan sonra [onların] ne yazdığı önemli değil." 

1997: 'Bütün kadınlar servet avcısı'  

"Geri Dönüş Sanatı" adlı kitabında, evlilik öncesi anlaşmalar üzerine yazan Trump, "Temelde üç çeşit kadın ve tepkisi var. Biri gelecekteki kocasını çok seven iyi bir kadın, prensip olarak anlaşmayı imzalamayı reddediyor. Bunu tamamen anlıyorum, ama adam her durumda bunu reddetmeli ve başka birini bulmalıdır. Diğeri, evlilik öncesi anlaşmayı imzalamayı reddediyor çünkü enayinin kendi avucunda olduğundan kuşku duymadan, fakirliğini fırsat bilmeyi ümit ediyor. Aynı zamanda -üçüncü olarak- olumlu bir izlenim bırakmak için açıkça ve hızlıca evlilik öncesi anlaşmayı imzalayacak ve verilen parayı alacak kadınlar var.'' ifadelerini kullanmıştı. 

7 Mart 2006: 'Ivanka kızım olmasaydı...'

ABC News’in haberine göre, 2006 yılında Trump; “Eğer Ivanka kızım olmasaydı, belki onunla çıkabilirdim'' dedi. Kendine gelen Trump, daha sonra bunun bir ''şaka’ olduğunu söyledi. 

2007: Angelina Jolie hakkında...

Larry King’in CNN şovunda Trump, Jolie için “Gerçekten güzelliği anlarım. Ve onun güzel olmadığını söyleyeceğim. Miss Universe ve Miss ABD’ye sahibim. Çok sayıda değişik -güzel- şeye sahip olduğumu kastediyorum ve o güzel değil.'' demişti.

2011: Kadın gazeteciye “köpek'' demişti

New York Times köşe yazarı Gail Collins ,Trump’ın iflası hakkında yazmış,  Bunun üzerine Trump, kendi makalesinin bir kopyasını kadının resmini çerçeve içine alıp üzerine ''köpeğin yüzü!’ yazılmış olarak Collins'e göndermişti.

2012, 3 Nisan: Trans tartışmasında penisi hakkında şaka yaptığı zaman

2012 yılında Miss Universe yarışmacısı Jenna Talackova girişte trans statüsünü bildirmediği için yarışmadan kovulmuştu. Talackova’nın avukatı Gloria Allred, hiç kimsenin anatomisini göstererek Trump'tan erkekliğini “kanıtlamasını'' istemediğini söylediğinde ABD başkanı adayı Trump, "kanıtlayabileceğini" ifade ederek şöyle konuştu: “Gloria’nın çok etkileneceğini düşünüyorum.''  

8 Ağustos 2015: Fox spikeri Megyn Kelly'ye: Sürtük

Fox spikeri Megyn Kelly son zamanlarda ABD Başkanlık kampanyasının tartışmalarına ev sahipliği yapmış ve Trump'a hakkındaki cinsiyetçi suçlamaları sormuştu. Tartışmadan sonra Trump, Twitter’da sunucuya ''sürtük’ diye seslenmişti.

9 Eylül 2015: Yüzünden dolayı hiç kimsenin Carly Fiorina için oy vermeyeceğini söyledi

Fiorina, eski Hewlett Packard patronu ve Trump’ın Cumhuriyetçi rakip adayı. Rolling Stone’a göre Trump rakibi hakkında şöyle dedi: "Onun yüzüne bakın. Herhangi biri onun için oy verir mi?"

"Trump'ın çok tartışılan sözleri..." haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump'ın çok tartışılan sözleri... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump'ın çok tartışılan sözleri... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  2. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  3. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  4. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  5. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  6. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  7. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  8. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  9. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  10. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  11. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  12. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  13. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  14. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  15. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  16. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  17. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  18. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
  19. 18:13 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak
  20. 18:09 Güney Kore'nin NEONSAT-1 Uydusu Uzaya Fırlatıldı: Dünya Gözlem Misyonu Başlıyor!"ü
Dünya Haberleri