Tuğgeneral Eken için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Tuğgeneral Eken için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Tuğgeneral Eken için 3 kez ağırlaştırılmış m... Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen eski Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken hakkındaki iddianame Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanarak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne...

Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen eski Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken hakkındaki iddianame Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanarak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. İddianamede Eken hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanısıra, 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzenin yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' ve 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortadan kaldırmlaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi. Ayrıca Eken'in 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan da 15 yıla kadar hasis cezasıyla yargılanması talep edildi.

"LİSTEYE KİM TARAFINDAN YAZILDIĞIMI BİLMİYORUM"

Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken'in kendisine yönelik suçlamalara karşı verdiği ifadede iddianamede yer aldı. Eken ifadesinde, "15 Temmuz darbe girişimi gecesi telefonuma mesaj atılıp Samsun-Sinop sıkıyönetim komutanı olarak atandığım talimatı geldi. Ancak ben görevi kabul etmedim. Talimat geldikten sonra hazırlanan listede Samsun-Sinop Sıkıyönetim komutanı olarak ismimi gördüm. Bu listeye kim tarafından ne zaman yazıldığımı bilmiyorum. Bunu beni listeye yazanlar bilir. Listeyi hazırlayanlarla herhangi bir irtibatım olmamıştır ve talimatta belirtilen emirlerin hiçbirine uymadım. Darbe yapanlara katılmadım" dedi.

"CEP TELEFONUMU YANIMA ALMADIM"

15 Temmuz gecesi Samsun Valisi İbrahim Şahin'in defalarca cep telefonunu aramasına ve mesaj çekmesine rağmen bu telefonlara neden bakmadığı sorusuna da, "Olay akşamı cep telefonumu yanıma aldım. Askerlere de sivil aramalar olduğunda telefonu bana getirmemelerini söyledim. Belirttiğim gibi sadece kendi komutanımla görüştüm. İl Valisi benim amirim pozisyonunda değildir. Dolayısıyla benim valiye rapor verme gibi bir durumum yoktur" cevabı yer aldı.

İddianamede Eken'in, Sahra Sıhiye Komutanlığı'nda, nizamiye girişine askerlerin belirtilen şekilde siperde beklemesi konusunda kendisinin bir talimatı olmadığı sözleri de hazırlanan iddianamede yer aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tüm bu sorulara verilen yanıtlardan Mehmet Şükrü Eken'in 15 Temmuz'da kalkışmaya hazırlık yaptığının ve bu konuda kendisine gelecek talimatı beklediğinin, darbe girişiminin planlandığı gibi yürümemesi üzerine, askerin kışla dışına çıkması konusunda bir hareket içersinde girmediğinin, ancak siperde bekleyin talimatı verdiğinin, darbe planlandığı gibi devam etseydi gelen talimatları uygulayacağının, Vali İbrahim Şahin'in telefonlarına bakmamasından da terör örgütünden gelecek talimatı beklediğinin anlaşıldığı belirtildi.
 

"Tuğgeneral Eken için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi" haberi, 07 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tuğgeneral Eken için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tuğgeneral Eken için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Gündem Haberleri