Tuğrul Türkeş yine koltuğunu korudu

Tuğrul Türkeş yine koltuğunu korudu

Tuğrul Türkeş yine koltuğunu korudu Geçici Seçim Hükümeti'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, muhalefet partilerinden Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden 3 milletvekilinden biri olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 3'üncü kez Başbakan Yardımcılığı...

Geçici Seçim Hükümeti'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, muhalefet partilerinden Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden 3 milletvekilinden biri olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 3'üncü kez Başbakan Yardımcılığı görevine atandı.

Türkeş, Türk siyasi tarihinin en önemli aktörlerinden, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alpaslan Türkeş ile Muzaffer Şükriye Türkeş'in oğlu olarak 1954 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Ailenin büyük oğlu Türkeş'in Umay Günay, Ayzıt Türkeş, Sevenbilge Çağrı Türkeş, Selcen Hamriş, Ahmet Kutalmış Türkeş ile Ayyüce Türkeş Taş olmak üzere 6 kardeşi var.

Türkeş, asker olan babasının 22 Eylül 1960'da Milli Birlik Komitesinden çıkarılarak Hindistan'a büyükelçi müşaviri olarak görevlendirilmesiyle ilkokula Yeni Delhi'de başladı. 1963 yılında Türkiye'ye dönen Türkeş, eğitimine Ankara TED Kolejinde devam etti ve 1972 yılında liseden mezun oldu.

Üniversite eğitimine önce Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık bölümünde başlayan Türkeş, 2 yıl sonra okuldan ayrılarak 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümüne kaydoldu ve 1983 yılında buradan mezun oldu.

Mezuniyet sonrası, Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu Gazetesi'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı gibi çeşitli görevlerde bulunan Türkeş, Petkim ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı.

Vatani görevini 1983 yılında kısa dönem er olarak yapan Türkeş, daha sonra medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularıyla ilgili faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde üst düzey yöneticilik ve ortaklık yaptı.

Politikaya MHP Genel Başkanlığı adaylığı ile girdi

İktisatçı ve iş adamı Türkeş, babası Alpaslan Türkeş'in vefatından sonra politikaya MHP genel başkanlığına adaylığını koyarak girdi ancak kongrede seçimi Devlet Bahçeli kazandı.

Siyasete, kurduğu "Aydınlık Türkiye Partisi" ile devam eden Türkeş, 2002 seçimlerinden sonra partisinin genel başkanlığından istifa etti.

Türkeş, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde MHP Ankara 1. bölgeden milletvekili seçildi ve bu dönemlerde TBMM Milli Savunma ve Dışişleri Komisyonu üyeliğinin yanı sıra Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu üyeliği yaptı.

Bakanlık teklifini kabul eden üç vekilden biriydi

25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde MHP’den tekrar Ankara Milletvekili seçilen Türkeş'e, seçimlerden yüz gün sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Geçici Seçim Hükümeti üyeliği teklif edildi.

Davutoğlu'nun, Meclis'teki muhalefet partilerinden Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden üç milletvekilinden biri olan Türkeş, 28 Ağustos 2015 tarihinde açıklanan Geçici Seçim Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak atandı.

Türkeş, pazar günü yapılan AKP 2. Genel Kurulu'nda genel başkan seçilen ve sonrasında Başbakanlık görevini devralan Binali Yıldırım'ın kabinesinde Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Türkeş böylece üçüncü kez Başbakan Yardımcısı oldu.

Türkeş'in Muzaffer, Osman ve Oğuz adında biri kız üç çocuğu var.

"Tuğrul Türkeş yine koltuğunu korudu" haberi, 24 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tuğrul Türkeş yine koltuğunu korudu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tuğrul Türkeş yine koltuğunu korudu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  2. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  3. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  4. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  5. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  6. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  7. 16:38 Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçileri ile buluşacak!
  8. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  9. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
  10. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  11. 16:30 İrfan Can Kahveci'ye Dev Bir Teklif Geldi!
  12. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  13. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  14. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  15. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  16. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  17. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  18. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  19. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  20. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
Politika Haberleri