'Tüm okulları Taliban yuvası Peşaver Medreselerine döndürdünüz'

'Tüm okulları Taliban yuvası Peşaver Medreselerine döndürdünüz'

'Tüm okulları Taliban yuvası Peşaver Medrese... Halkın Kurtuluş Partisi HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut, AKP iktidarının eğitimi gericileştirme adımlarına sert tepki gösterdi. "Milli Eğitim diye bir şey bırakmadınız, bre Ortaçağcı Amerikan işbirlikçileri! Tüm okulları...

Halkın Kurtuluş Partisi HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut, AKP iktidarının eğitimi gericileştirme adımlarına sert tepki gösterdi. "Milli Eğitim diye bir şey bırakmadınız, bre Ortaçağcı Amerikan işbirlikçileri! Tüm okulları Taliban yuvası Peşaver Medreselerine döndürdünüz" diyen Ankut'un AKP'nin eğitim politikalarına yönelik yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Bildiğimiz gibi, IŞİD’in de, El Nusra’nın da, ÖSO’nun da kökeni El Kaide’dir. Onun da aslı Taliban’dır.

1979 Afgan Devrimi’yle birlikte CIA harekete geçti. İslam Dünyasında gerçekleşen bu biricik insancıl düzeni yok etmek için, bunun bir örnek oluşturup başka İslam ülkelerinde benzerlerinin ortaya çıkmasını engellemek için... Yani Sosyalizmin İslam Dünyasında yayılmasının bıçakla keser gibi önünün kesilmesi ve bu nüvenin ortadan kaldırılması için...

Ne yaptı?

1950 sonrası yürürlüğe koyduğu “Yeşil Kuşak Projesi''nin ürünü olan ne kadar kafadan gayrimüsellah (silahsızlandırılmış) Muaviye-Yezid Dincisi meczup var ise, İslam ülkelerinden bunların tamamını derleyip toplayarak Pakistan’ın Afganistan sınırındaki Peşaver şehrine götürdü. Orada, yine İslam Dünyasından devşirilmiş Ortaçağcı Mollaların yönetiminde 10 bin ila 20 bin arasında değişen bir yekün tutacak büyüklükte Medreseler açtı.

İslam Dünyasından derleyip oralara götürdüğü meczupları bir kez daha CIA-Pentagon Diniyle afyonlayarak iyice insanlıktan çıkarttı, birer canavara dönüştürttü.

Tabiî bu iş büyük meblağlarda para gerektiriyordu. Bu para da yine Suudii Krallığı ve diğer Arap Krallıkları başta gelmek üzere Ortaçağcı İslam Devletlerinden ve İslam ülkelerinin din afyonuyla uyutulmuş kesimlerinden toplanan bağışlarla sağlandı. Yüz binlerce Ortaçağcı Cihatçı buralarda beslendi, doktrine edildi, sonra da silahlandırılıp askeri eğitimden geçirildi, CIA ve Pentagon uzmanları tarafından.

Silahlar yine parası karşılığı ve az miktarı da hibe olmak üzere, başını ABD’nin çektiği NATO ülkelerinden sağlandı.

ABD, 40 yıllık NATO müttefiki Türkiye’ye bile vermediği Stinger füzelerini bu Ortaçağcı Cihatçılara bol miktarda verdi. Böylelikle, Afgansitan’daki Sosyalist İktidarın Hava Kuvvetlerini etkisiz hale getirdi.

Yıllarca savaştı bu Ortaçağcı Cihatçılar, Afganistan’ın devrimci ordusuyla. Tabiî bu Cihatçıları Afgansitan’daki derebeyileşmiş aşiretçilik dediğimiz Antika sınıf yapısına sahip gerici yerel güçler de tam anlamıyla destekledi. Yani kaynaştı bu iki Ortaçağcı güç. Biri yereldi, öbürü devşirilmiş yabancılardan oluşuyordu. Ama her ikisinin de temsil ettikleri dünya görüşü aynıydı: Ortaçağ’ın Ümmetçiliği.

Tüm emperyalist ve onların uydusu konumundaki, Kapitalizmce geri Türkiye gibi devletler, her yönden desteklediler bu gerici savaşı. Çünkü Sosyalizm, tümünün ortak düşmanıydı. Sınıf çıkarları gereği öyle davranmak durumundaydılar.

İşin garibi, o yıllarda “Sovyet Sosyal Emperyalizmi'' zırva teziyle kafayı sıyırmış Çin Komünist Partisi (ÇKP) de gericiler safında yer aldı.

Bizim bugün “Sevrci Soytarı Sahte Sol'' dediğimiz sözde sol da, bir teki hariç (o da İ. Bilen liderliğindeki Eski Sahte TKP’dir), Afgan Devrimci İktidarına karşı savaş veren uluslararası emperyalizmin kuklası bu Ortaçağcıları desteklemekten geri kalmadı.

Hep söylediğimiz gibi, bu Sevr’ci Soytarı Sahte Sol, ne geçmişinde ne de günümüzde; ne dünyanın ne de Türkiye’nin güncel yakıcı meseleleri konusunda doğru bir tutum sergilememiştir. Çünkü onlar da küçükburjuva sınıf eğilimlerinden kaynaklanan tutarsızlık ve güce tapıcılık şeklinde tanımlayabileceğimiz özelliklerinden dolayı hep savrulmuşlardır. Son tahlilde de sömürücü egemen sınıfların çıkarına hizmet etmişlerdir.

1991 sonrası, Sovyetler Birliği’nin ve Sosyalist Kamp’ın çökmesiyle birlikte, Afgan Devrimci İktidarı bir başına savaşmak zorunda kalmıştır, bu gerici güruha karşı. Ve iki yıl boyunca da yiğitçe direnmiştir, Muhammed Necibullah liderliğindeki Sosyalist İktidar ve onun askeri güçleri.

Ama, tüm emperyalist ve kapitalist dünyanın her türden desteğine sahip bu gerici güruh karşısında, tek başına daha ne kadar direnebilirdi?

Ekonomik ve askeri gücü tükendi sonunda ve yenildi. Ama asla boyun eğmedi, Muhammed Necibullah, kardeşi ve Devrimin diğer önde gelen liderleri. Yiğitçe göğüslediler ölümü. Ülkelerini ve savaş mevzilerini terk etmeleri konusundaki teklifleri, duraksamadan her seferinde reddettiler. Yiğitlikleri, ölüm karşısındaki fedakârlıkları, devrime, halklarına ve vatanlarına bağlılıkları örnek olacaktır dünya devrimcilerine.

Afganistan’daki Devrimci İktidar yenilip yıkıldıktan sonra, o ülkede kurdukları gerici-cihatçı tarikatlardan oluşan Burhaneddin Rabbani liderliğinde bir koalisyon hükümeti kurdular. Sonra bu koalisyonu oluşturan cihatçı gruplar anlaşamayıp birbirine düştü. Bundan sonrasında ise Talibanlardan (medrese öğrencilerinden) oluşan Taliban iktidarı kuruldu Afganistan’da, tabiî ABD’nin yönlendirmesiyle. Bunların bir bölümü de Usame Bin Laden önderliğinde El Kaide’yi oluşturdu.  Böylece Afganistan, merkezi oldu Ortaçağcı Cihatçıların. Pakistan’daki Medreselerden de devamlı yeni meczuplar yetiştirilip gönderildi, pratik eğitimlerini tamamlamaları, tatbikatlarını yapmaları için, Afganistan’a. Teorik ve pratik eğitimleri tamamlandıktan sonra, ABD ve AB Emperyalistleri bunları Yugoslavya’da savaştırdı, Irak’ta savaştırdı, Libya’da savaştırdı, şimdi de Suriye’de savaştırıyor ve en son da Türkiye’de savaştırmaktadır.

Bugün onlarca parçaya ayrılmıştır bu Cihatçılar. Hepsinin ayrı adları vardır, örgütleri vardır, şeyhleri, mollaları vardır, yapıları vardır, hiyerarşileri vardır. Ama hedefleri hep aynıdır. Yani tümü amaçta birdir. Katı bir din devletidir, şeriat düzenidir kurmak istedikleri. IŞİD’in bugün egemenliği altında bulunan Irak ve Suriye topraklarında kurduğu şeriat düzeninin birebir aynısıdır, hepsinin gönlünden geçen, aklında yatan. Parçalanmışlıklarına yol açansa, sadece mollalarının başka başka oluşudur. Her birinin başındaki molla, “Din benden sorulur'' havasındadır, inanışındadır. Yani, biçimce, örgütçe farklı görünür bu Cihatçılar. Ama özce, ideolojice bir tektirler.

Kaçak Saraylı Reis’in AKP’gilleri de, 15 yıllık iktidarları boyunca, dirhem dirhem aşındırarak Laik Cumhuriyet’in tüm kurumlarını olduğu gibi Eğitim kurumunu da ortadan kaldırdılar. Ve onun yerine Pakistan’daki Taliban üreten, El Kaide, El Nusra, IŞİD Cihatçısı üreten Medreseler inşa ettiler. Bunların adı Pakistan’daki gibi “Medrese'' olmadı. Yine, İlköğretim Okulu, Ortaokul, Meslek Lisesi, İmam Hatip, bilmem şu fakültesi bu fakültesi gibi okullar oldu. Ama sadece adları okul kaldı bunların. Özleri, eğitim müfredatları, bütünüyle değişti, dönüştü. Ortaçağ’ın Medrese ders kitaplarında anlatılanlara döndü.

Sonuç olarak, Laik ve Bilimsel eğitim, kökü kazınırcasına kaldırıldı ortadan. Tüm okullarımız birer Medresedir, Kur’an Kursudur, tarikat yuvasıdır artık.

Gençlerimiz ve eğitim emekçisi arkadaşlarımız her gün yaşayıp tanık olmaktadırlar bu duruma zaten. Okullarımızın tüm salonları, meydanları, koridorları; bu tarikatların, bu Cihat örgütlerinin, bu Ortaçağcı sözde siyasi partilerin ve vakıfların duyurularıyla, çağrılarıyla, ilanlarıyla, afişleriyle doludur artık. Okullarımız, tümünün merkezi örgütlenme alanlarıdır artık. Hepsi de sözde Milli Eğitim Bakanlığı ve Müdürlükleriyle yaptıkları anlaşmalar, sözleşmeler gereği, gönüllerince at oynatmaktadırlar okullarımızda. Gencecik yavrularımızı Muaviye-Yezid, CIA-Pentagon Dininin zehirli dogmalarıyla zehirlemektedirler. Zihinlerini uyuşturmaktadırlar. Zihin harabiyetine uğratmaktadırlar.

İşte birkaç gün önce medyada yer alan bir haber:

“İLKOKULDA SKANDAL! ÇOCUKLARI CİHATÇILARA EMANET ETMİŞLER

“Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol imzalayarak okullarda etkinlik düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği sohbetlerinde cihat propagandası yapıyor.

“Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Milli Eğitim Müdürlükleri ile imzaladıkları protokolle uzun bir süredir ilkokul ve liselerde dini propaganda gerçekleştiriyor. Okul binalarında stantlar açıyor, bildiri dağıtıyor, dini yarışmalar düzenliyor.

“Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre derneğin internet sitelerinde yayınlanan görsellere dikkat çekildi. Görsellerde küçük yaşta çocukların olduğu dini etkinlikte duvarda “Hayat, iman ve cihat'' pankartının asıldığını görülüyor.

“Başka bir görselde ise 8-9 yaşındaki çocukların ellerine “Hayat, iman ve cihattır'', “Müslüman noel kutlamaz'', “Unutma noel baba kendi çocuklarına gökten oyuncak, müslüman çocuklarına gökten bomba yağdırır'', “Zil çalınca okula koşan çocuklara, ezan okununca camiye koşmayı nasip eyle ya Rabb'', “Allah ile olduktan sonra ölüm de ömür de hoştur'' yazılı dövizler veriliyor.

“Anadolu Gençlik Derneği gibi derneklerin okullarda faaliyet yürütmesine ise veliler ve uzmanlar tepki gösteriyor. İsmini vermek istemeyen bir veli, dini vakıfların okullarda faaliyet yürütmesinin laik ve bilimsel eğitime aykırı olduğunu söyledi.

“FAALİYETLERİNE SON VERİLMELİ’

“Okulların Anadolu Gençlik Derneği gibi, dinsel faaliyet yürüten vakıflara tahsis edildiğini dile getiren veli, Bu gibi derneklerin okullarda faaliyet yürütmesinin, laiklik ve bilimsel eğitime aykırı olduğunu vurguladı. Veli, “Yeni bir insan tipi yaratmak istiyorlar. Kindar ve dindar. Bu vakıfların okullardaki faaliyetlerine derhal son verilmeli'' dedi.

“ÖLÜM SİYASETİ İÇİN NEFERLER ÜRETİLİYOR"

“AGD’nin okullardaki faaliyetleri ile ilgili gazetemize konuşan Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu, Anadolu Gençlik Derneği’nin uzun süredir AKP’nin gençlik kolları gibi çalıştığını belirtti. Değirmencioğlu, “Dernek çalışmalarının içeriğini ve hedefini anlamak için dikkatli bir inceleme yeterli olacaktır. AGD ve temsil ettiği siyasi İslam çizgisi, uzun süredir bir iman zaferi efsanesi yaratmak için uğraşmaktadır. Bunun için Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy bir araç olarak seçilmiştir. Bu yeni ve güçlü efsane ile şu an rejimi sürdürdüğü ''ölüm siyaseti’ için neferler üretilmek istenmektedir'' dedi.'' (

"'Tüm okulları Taliban yuvası Peşaver Medreselerine döndürdünüz'" haberi, 14 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Tüm okulları Taliban yuvası Peşaver Medreselerine döndürdünüz' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Tüm okulları Taliban yuvası Peşaver Medreselerine döndürdünüz' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  2. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  3. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  4. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  5. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  6. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  7. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  8. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  9. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  10. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  11. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  12. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  13. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  14. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  15. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  16. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  17. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  18. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  19. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  20. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
Politika Haberleri