Türk kargo uçağı Bişkek'te düştü: 4 mürettebat dahil çok sayıda ölü

Türk kargo uçağı Bişkek'te düştü: 4 mürettebat dahil çok sayıda ölü

Türk kargo uçağı Bişkek'te düştü: 4 müretteb... Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgilere göre, kargo uçağı ağır hava koşulları ve yoğun sis nedeniyle düştü. Uçağın düştüğü köyde yıkılan ve çoğunda yangın çıkan yaklaşık 43 binada,...

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgilere göre, kargo uçağı ağır hava koşulları ve yoğun sis nedeniyle düştü. Uçağın düştüğü köyde yıkılan ve çoğunda yangın çıkan yaklaşık 43 binada, 6'sı çocuk 33 kişi öldü.

Bişkek Manas Havalimanı yetkilileri, havalimanının en erken bugün akşam saatlerine kadar, iniş ve kalkışlara kapatıldığını duyurdu.

Uçakta, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca bulunuyordu.

Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül, Afganistan'da görev yapmış, 2009?da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övgüyle bahsedilmişti.

Kırgız gazetelerinin haberlerine göre, resmi ziyaret için Çin'e hareket eden Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ziyaretini iptal ederek başkente döndü.

DÜŞEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER

Reuters'ın geçtiği habere göre, Hong Kong'tan havalandığı belirtilen uçak Bişkek'teki Manas Havaalanı yakınlarında düştü. Kırgız Havacılık Otoritesi, Türk ACT Havayolları’na ait TC-MCL tescilli Boeing 747-400 tipi kargo uçağının düştüğünü açıkladı.

Hong Kong'tan kalkan TC-MCL tescilli kargo uçağı ile irtibat Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınlarında Türkiye saati ile 04.45'te kesildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları başladı.

Bişkek’e iniş sırasında radardan kaybolan Türk ACT Havayolları’na ait TC-MCL tescilli Boeing 747-400 tipi kargo uçağının düştüğü açıklandı.

Kırgız Havacılık Otoritesi’nin verdiği bilgiye göre uçak yaklaşma sırasında Türkiye saati ile 04.45’te düştü.


KARGO UÇAĞI BİNANIN ÜZERİNE DÜŞTÜ: ÖLÜ SAYISI 19'A YÜKSELDİ

Bişkek Havalimanı’na iniş sırasında düşen kargo uçağı, binaların üzerine düştü bildirildi.

Kırgız makamlarından alınan ilk bilgiye göre, uçakta bulunan 4 mürettebatın yanı sıra binalardaki 9 yetişkin ile 6 çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi.

PİLOTUN CESEDİ BULUNDU

Kurtarma görevlilerinin Boeing 747 kargo uçağının enkazındaki 1 pilotun cesedine ulaştığı kaydedildi.

İlk gelen bilgilere göre, uçak iniş yapmak üzereyken kötü hava koşulları nedeniyle düştü ve çevredeki yerleşim yerlerinde de hayatını kaybedenler oldu.

dusen-kargo-ucaginin-murettebati-belli-oldu-9166046_o.jpg
DÜŞEN KARGO UÇAĞININ MÜRETTEBATI BELLİ OLDU
Bişkek'e iniş sırasında düşen ACT kargo havayollarına ait Boeing 747-400F uçağında hayatını kaybeden mürettebatın isimleri belli oldu. Kazada Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca öldü. 

Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül, Afganistan'da görev yapmış, 2009'da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övgüyle bahsedilmişti.

ACT Havayolları'ndan bir açıklama daha

BİŞKEK Havalimanı'na iniş sırasında düşen ACT Havayolları'na ait Boeing 747-400F tipi (Jumbo jet) kargo uçağı ile ilgili olarak ACT Merkez ofisinden bir açıklama yapıldı.

Şirketin Yavuz Çizmeci ile bir ortaklığının bulunmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz yüzde 49 yabancı, yüzde 51 Türk ortaklardan oluşmakta olup, Yavuz Çizmeci’nin şirketimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Sivil Havacılık yetkililerinin ACT merkez ofisine geldiği ve uçağın dosyalarına el koyduğu gibi bir durum söz konusu değildir. Tüm havayolu kazaları sonrası yapıldığı gibi, kaza hakkında araştırma başlatılmış olup, şirketimiz tarafından uçağa ilişkin tüm teknik kayıtlar, ilgili yerlere iletilmiştir. Merkez ofiste konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Çok değerli bir ekibimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

2003 MODEL

Düşen uçak, 2003 yılında Boeing tarafından imal edilmişti. 124 ton kargo kapasiteli uçak, 5 bin 230 kilometre menzilli. Saatte en fazla 922 kilometre hıza çıkabilen Boeing 747-400F’te iki pilot görev yapıyor.

ŞİRKET HAKKINDA

 2004 yılında kurulmuş, 2006 yılında Türk sivil havacılık duayenleri Yavuz Çizmeci ve Dağlar Çizmeci'nin 'HBK Investments' birlikteliği ile el değiştirmiştir. 2008 yılında % 21 özsermaye hissesi 'Manara Investments Ltd' tarafından alınmıştır. Manara dört lider Suudi iş grubu tarafından desteklenen bir yatırımcıdır.

2011 yılında, Çinli HNA Group, ACT Havayolları hisselerinin % 49'unu satın almıştır. Hisselerinin % 50,9'u Dağlar Çizmeci'de %0.9'u diğer Türk ortaklarında bulunmaktadır. Bu ortaklık gerçekleştikten sonra ACT Havayolları'nın markası myCARGO olarak değişmiştir. 

">

"Türk kargo uçağı Bişkek'te düştü: 4 mürettebat dahil çok sayıda ölü" haberi, 16 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Türk kargo uçağı Bişkek'te düştü: 4 mürettebat dahil çok sayıda ölü haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk kargo uçağı Bişkek'te düştü: 4 mürettebat dahil çok sayıda ölü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Dünya Haberleri