Türk Telekom'un eski CEO'su geri dönüyor

Türk Telekom'un eski CEO'su geri dönüyor

Türk Telekom'un eski CEO'su geri dönüyor Türk Telekom’da yeniden “Paul Doany dönemi'' başlıyor.Akşam Gazetesi’nin haberine göre Rami Aslan’ın 1 Eylül’de Türk Telekom’un CEO’luk görevinden ayrılmasının ardından “Yeni CEO kim olacak?'' sorusuna yanıt aranıyordu...

Türk Telekom’da yeniden “Paul Doany dönemi'' başlıyor.

Akşam Gazetesi’nin haberine göre Rami Aslan’ın 1 Eylül’de Türk Telekom’un CEO’luk görevinden ayrılmasının ardından “Yeni CEO kim olacak?'' sorusuna yanıt aranıyordu ve bulundu!

Paul Doany, Türk Telekom’un özelleştirmesi sonrası şirkette, yönetim kurulu başkanlığı, genel müdürlük ve CEO’luk görevlerini yürütmüştü.

2005 yılında Türk Telekom yüzde 55 hissesinin blok olarak satılmasıyla özelleştirildikten sonra göreve getirilen Paul Doany, 2010 yılında Türk Telekom’daki CEO’luk görevinden ayrılmıştı. Türk Telekom, bu ayrılığın ardından üst yönetim yapılanmasında Grup CEO ve Genel Müdür görevlerini yeniden birleştirmişti. Yeniden yapılanma kapsamında, Türk Telekom yönetim kurulu üyesi ve Oger Telecom CEO’su olarak görev yapan Rami Aslan, Paul Doany zamanındaki yetkilerle 10 Aralık 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türk Telekom CEO’su olarak atanmıştı.

TÜRKİYE’DEN VAZGEÇMEDİ 

Doany’nin 23 Haziran 2011 itibariyla şirketin yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesiyle Türk Telekom ile bağı kalmamıştı. Doany Türk Telekom’dan ayrılsa bile Türkiye ile bağı hiçbir zaman kopmadı. Dubai merkezli şirketi aracılığıyla Türk firmalarına önemli yatırımlar yaptı. Tecrübeli işadamı, 2013 sonunda yaptığı açıklamada yatırım portföyünün yüzde 75’ini Türkiye’deki yatırımlarının oluşturduğunu söyledi.

O dönem zamanının yüzde 50’sini yatırım yaptığı şirketlerle ilgilenmek için Türkiye’de geçirdiğini belirten Doany “Türkiye iç pazarının büyüklüğüyle önemli bir potansiyel vaat ediyor. Pazar İngiltere, Almanya büyüklüğünde ama pazarın ihtiyaç duyduğu hizmetleri tam olarak sunacak şirketler yok. Bu tip şirketler olduğunda iç pazarın gücüyle büyüyüp serpilip daha sonra küresel bir güç haline gelebilir. Ben bu potansiyeli görüyorum. Eğer doğru işi yapıyor, bir ihtiyacı karşılıyorsanız çok kısa sürece çok para kazanmanız mümkün'' demişti.

Rami Aslan’ın Türk Telekom CEO’luğundan bu aybaşında ayrılacağının açıklanmasının ardından “Yeni CEO’nun ismi'' konusunda pek çok kulis yazılmış, 10’a yakın isim kulislerde konuşulmuştu. Fakat gelinen süreçte karşılıklı imzalar atıldı ve Doany ismi ''yeniden’ ''Yeni CEO’ olarak kesinleşti.

Telekom sektörünün en başarılı profesyonelleri arasında gösterilen Doany, 2006’da Türk Telekom’da Genel Müdürlük koltuğuna oturmuş ve şirketteki görevini 4 yıl boyunca başarılı bir şekilde sürdürmüştü.

PAUL DOANY KİMDİR? 

1955 doğumlu. 1977’de Beyrut Amerikan Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. 1978’de Bradford’dan Dijital Elektronik ve İletişim Mühendisliği dalında yüksek lisans derecesi ve 1981’de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nden İletişim Mühendisliği doktora derecesi aldı.

"Türk Telekom'un eski CEO'su geri dönüyor" haberi, 25 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Türk Telekom'un eski CEO'su geri dönüyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk Telekom'un eski CEO'su geri dönüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  2. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  3. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  4. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  5. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  6. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  7. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  8. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  9. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  10. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  11. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  12. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  13. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  14. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  15. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  16. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  17. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  18. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  19. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  20. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
Ekonomi Haberleri