Turkcell Genel Müdürü: Uzaylılar da gelse bu ülkeyi işgal edemez!

Turkcell Genel Müdürü: Uzaylılar da gelse bu ülkeyi işgal edemez!

Turkcell Genel Müdürü: Uzaylılar da gelse bu... Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, darbe girişimiyle ilgili olarak, "Yarın uzaylılar bu ülkeyi işgal etse bu ülke onun da üstesinden gelir. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Özellikle siber saldırılara yönelik olarak da Türkiye'deki...

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, darbe girişimiyle ilgili olarak, "Yarın uzaylılar bu ülkeyi işgal etse bu ülke onun da üstesinden gelir. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Özellikle siber saldırılara yönelik olarak da Türkiye'deki önemli alt yapıların bir tanesini biz işletiyoruz. Bunun da bilincindeyiz. Buradaki kapasitemiz dünyadaki en yüksek kapasitelerden bir tanesi" dedi.

"Eğer 1 Nisan'da 4,5G şebekesini devreye almamış olsaydık o facetime görüşmesini büyük ihtimalle göremeyecektik." diyen Terziyoğlu, darbe girşimi sırasında abonelerinde gönderdikleri mesajlara değinerek, "Askercell paketimizden şimdiye kadar yaklaşık 90 bin asker yararlandı. 15 Temmuz gecesi bu 90 bin askerimize de “Peygamber Ocağının değerli evladı bu kalkışmaya inanma. Silahını bırak teslim ol" mesajını attık. Bu imkanımız madem var bunu kullanalım istedik ve yaptık. Bunlar iletişimin önemi. Gezi olayları sırasında aynı alt yapı ve aynı iletişim imkanı çok ters yönde bir amaçla kullanıldı." ifadelerini kullandı. 

Yeni Şafak'tan İbrahim Acar'a konuşan Kaan Terzioğlu'nun açıklamaları şöyle:

4,5G olmasaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'facetime'den yaptığı 'meydanlara çıkın' çağrısı kesilebilir miydi?

Eğer 1 Nisan'da 4,5G şebekesini devreye almamış olsaydık o facetime görüşmesini büyük ihtimalle göremeyecektik. Böyle bir konuşmayı 3G ile yapmanız ve sorunsuz bir şekilde devam ettirebilmeniz büyük bir mucize olurdu. 4,5G ve her iki uçtaki kullanıcının da cihazının bu teknolojiye erişebiliyor olması bence müthiş bir imkan oldu. Cihaz kalitesi de networkun kalitesi de artık hayatımızda böyle bir teknolojinin olduğunun bilincine olmak da önemliydi o anda. 4,5G bu tarihi gecenin en önemli kırılma noktalarından bir tanesidir. Türkiye 15 Temmuz olayından çok önemli bir kazanımla çıktı.

Cumhurbaşkanının çağrısının ardından siz ne yaptınız?

Facetime görüşmesini herkes gibi ben de televizyondan gördüm. Biz o görüşme sırasında ne duyduysak not aldık ve şirket olarak hükümetimizin ve demokrasinin yanında olduğumuzun açıklamasını yaptık. Ve o facetime görüşmesindeki cümleleri bir mesaj haline getirdik. Cumhurbaşkanımızın imzasıyla sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık. Hemen ardından aynı açıklamayı 35 milyon müşterimize “RTErdoğan" hesabından SMS olarak gönderdik.

Askercell paketimizden şimdiye kadar yaklaşık 90 bin asker yararlandı. 15 Temmuz gecesi bu 90 bin askerimize de “Peygamber Ocağının değerli evladı bu kalkışmaya inanma. Silahını bırak teslim ol" mesajını attık. Bu imkanımız madem var bunu kullanalım istedik ve yaptık. Bunlar iletişimin önemi. Gezi olayları sırasında aynı alt yapı ve aynı iletişim imkanı çok ters yönde bir amaçla kullanıldı. Bu olayda halkın sağduyusunun üstün geldiğini gördük.

15 Temmuz darbe girişimine önemli bir adımla cevap verdi. Meydanlardaki iletişimi kesintisiz kılmak adına bedava dakika, mesaj ve GB sağladınız. Bunun maliyeti ne oldu?

Biz normal bir müşterimizin iki haftalık kullanımı kadar bir şeyi bu dönemde bedava verdik. Bunun da tabii olarak bize bir maliyeti var. Hesaplamaya gerek yok. Rakam telaffuz etmek istemiyorum ama ciromuza bakılırsa anlaşılıyor. Son olarak ikinci çeyrek finansallarımıza göre ikinci çeyrekte 3 milyar lira ciro açıkladık. Yaklaşık bunun 6'da biri kadar bir rakama tekabül ediyor. Bu ciddi bir maliyettir ama helal olsun. Çünkü neticede Türkiye yoksa biz de yokuz.

O gece Turkcell de hedef alındı. Sizin cephenizde yaşananlardan gün yüzüne çıkmamış neler var?

O gece ilk olarak 'İstanbul ve Ankara'da terör saldırıları olacak. Asker önemli noktaları kontrol altına alınıyor" gibi bir bilgi kirliliği ile hareket edildi. Bunun için de internet kaynaklarının kısıtlamasıyla ilgili bize bir talimat geldi. Biz bu talimatın darbe kalkışması sonucu olduğunu anladığımızdan dolayı uygulamadık. Defalarca tekrarlanmasına rağmen biz bu talimata uymayacağımızı ifade etti. Gebze'deki datacenterimiz basıldı. Ancak 45 dakika sonra cihazlar iade etmek mecburiyetinde kaldılar.

Gebze binanıza gelenlerin elinde de makas var mıydı?

Tahmin etmiyorum. Olsaydı da fark etmezdi? Biz bugün bir tek noktadan değil birçok farklı noktalardan coğrafi yedekli bir alt yapıya sahibiz.

FETÖ'nun bundan sonra siber saldırı yapabileceği konuşuluyor. Bu konuyla ilgili ne gibi tedbirleriniz var?

Şimdi biliyorsunuz bunların hiçbirisi bize yabancı şeyler değil. Geçen sene 31 Mart'ta bütün Türkiye'de elektrik kesildi. Onun da üstesinden geldik. 2015'in son haftasında Türkiye dünyada eşi benzeri olmayan bir siber saldırıyla karşı karşıya kaldı. Onun da üstesinden geldik. Yarın uzaylılar bu ülkeyi işgal etse bu ülke onun da üstesinden gelir. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Özellikle siber saldırılara yönelik olarak da Türkiye'deki önemli alt yapıların bir tanesini biz işletiyoruz. Bunun da bilincindeyiz. Buradaki kapasitemiz dünyadaki en yüksek kapasitelerden bir tanesi.

"Turkcell Genel Müdürü: Uzaylılar da gelse bu ülkeyi işgal edemez!" haberi, 15 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Turkcell Genel Müdürü: Uzaylılar da gelse bu ülkeyi işgal edemez! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Turkcell Genel Müdürü: Uzaylılar da gelse bu ülkeyi işgal edemez! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  2. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  3. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  4. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  5. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  6. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  7. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  8. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  9. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  10. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  11. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  12. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  13. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  14. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  15. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  16. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  17. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  18. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  19. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  20. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
Gündem Haberleri