Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okuyan yeni FETÖ’ler

Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okuyan yeni FETÖ’ler

Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okuyan yeni FE... Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur (sürekli alkışlar). Medeniyetin gerektirdiğini yapmak insan olmak için...

Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur (sürekli alkışlar). Medeniyetin gerektirdiğini yapmak insan olmak için yeterlidir. Tarikat reisleri bu dediğim gerçeği bütün açıklığıyla anlayacak ve kendiliklerinden hemen tekkelerini kapatacak, müritlerinin artık erginliğe ulaştıklarını elbette kabul edeceklerdir.

Arkadaşlar, huzurunuzda millet karşısında düşüncelerimi sunarken hissettiğim ve gördüğüm konuları olduğu gibi söylemeyi tarih ve vicdan karşısında görev bilirim. Cumhuriyet Hükümetimizin bir Diyanet İşleri Başkanlığı makamı vardır. Bu makama bağlı müftü, hatip, imam gibi görevli birçok memurlar bulunmaktadır. Bu görevli kişilerin ilim, erdem derecesi bellidir. Ancak burada görevli olmayan birçok insanlarda görüyorum ki, aynı kıyafet giyiminde devam etmektedirler. Bu gibiler içinde çok bilgisiz hatta okuma yazma bilemeyenlerle karşılaştım. Özellikle bu gibi bilgisizlikler bazı yerlerde halkın temsilcileriymiş gibi onların önüne düşüyorlar. Halkla doğrudan doğruya ilişki kurmaya âdeta bir engel oluşturmak sevdasında bulunuyorlar. Bu gibilere sormak istiyorum. Bu durum ve yetkiyi kimden, nereden almışlardır? Bilindiği gibi milletin temsilcileri seçtikleri milletvekilleri ve onlardan oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve meclisin güvenine sahip Cumhuriyet Hükümeti’dir. Bir de yerel seçilmiş belediye başkanları ve heyetleri vardır. Millete hatırlatmak isterim ki, bu kayıtsızlığa izin vermek kesinlikle uygun değildir.''

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos 1925 tarihinde Kastamonu’da CHP binasında yapmış olduğu konuşmadan bir bölümü okudunuz yukarıda. Ne hazindir ki bundan 83 sene sonra kamuoyuna yansıyan başka bir fotoğraf karesi ve onun öncesinde bu konuşmada bahsedilen bütün tehdit ve tehlikelerin bir bir yaşanmış ve yaşanıyor oluşu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne denli büyük bir tehdit ile karşı karşıya kaldığının göstergesidir. Öncelikle fotoğraf karesinin altındaki haberi dikkatlice okumakta fayda var. Kadınlar dayak yiyorlarsa şükretsinler' diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız'ı, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ziyaret etti. Görüşmede Mavi Marmara eylemini organize eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ve pantolon giyen kadınları cehennemlik ilan eden açıklamaları sonrası Diyanet’teki görevinden ayrılan İhsan Şenocak da bulunuyordu.

Görüşmenin ana teması ise, özellikle kadınlara yönelik her fırsatta utanmazca saldırılarda bulunan ve toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etme amacıyla sürekli açıklamalarda bulunan Nurettin Yıldız adlı yobaz şahsa destekti. Bu desteğin organizatörü ise, müstafi Başbakan Davutoğlu’na sıkı sıkıya yakınlığı ile bilinen gazeteci görünümlü Nevzat Çiçek isimli şahıs olacaktı. Ama hem bu toplantının hem de son günlerde dozu son derece artmış olan laik Cumhuriyet’e yönelik saldırıların arka planında Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okunması gerçeğini kimse göz ardı edemez. Bilindiği üzere, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde kadınlar üzerinden yürütülen bu tartışmalar hakkında, bahse konu şahısları tenkit ederek, ''İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. Beni birçok hocaefendi tefe koyacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın’ diye konuşmuştu.

Fakat bu açıklamanın akabinde özellikle bahse konu yobaz camiada oluşan direnişin oldukça kayda değer olduğu kanaatindeyim. Açıklamanın hemen ardından, Nur Cemaati’nin önde gelen isimlerinden ve Rotterdam’daki İslam Üniversitesinin rektörü Ahmet Akgündüz sosyal medya hesabından yayımladığı ''Muhterem Cumhurbaşkanım! Haddinizi aşarak şer’î meselelerde fikir beyan etmeyiniz! Zira ne müctehid ve ne de fıkıhçısınız!’3 başlıklı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanını aleni bir şekilde tehdit etmiştir. Hemen ardından, Saray sofralarının vazgeçilmezi olan ''Fesli Deli’ lakaplı Kadir Mısıroğlu’da benzer şekilde Cumhurbaşkanına ''haddini aşmaması’ gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştur. Cumhurbaşkanına en ufak eleştirinin dahi ''Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçlamasıyla soruşturmaya tabi tutulduğu dönemde kendisine din adamı diyen şahısların aleni bir şekilde Cumhurbaşkanı’nı tehdit ediyor oluşu ise her ne hikmetse en ufak bir soruşturmaya dahi tabi tutulmadı. Daha sonra ise, yine bu yobaz tarikat liderlerinin kadınlara ve laik Cumhuriyet ilkelerine yönelik saldırıları ve tahrik edici konuşmaları daha da hızlanarak devam etti. Yani ileride yeni FETÖ’ler olması muhtemel olan bu tarikat yapılanmaları açık ve aleni bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okumaya devam ettiler ve son noktada bu meydan okuma ''ittifak’ yapma noktasına kadar ilerlemiş durumda.

Tabi soranlarınız olacaktır, bugün ülkede her şeye gücünün yettiğini düşünen veya bunu iddia eden bir parti lideri ve cumhurbaşkanı nasıl oluyor da bu şahıslara gücünü yetiremiyor? Aslında burada bahse konu ''hocalar toplantısı’ haberinin arka planına bakmak yeterli bir cevap olacaktır. Ne demiştik, bu toplantının organizatörü müstafi Başbakan’ın basındaki temsilcilerinden Nevzat Çiçek’ti. Her ne kadar AKP içerisinde görünürde ipleri tek başına elinde tutan Genel Başkan Erdoğan gibi gözükse de, parti içerisinde hem Davutoğlu’cu kanadın, hem de bu yobaz tarikat liderleri ile ticari-siyasi-sosyal ilişkileri olan diğer AKP’li yöneticilerin varlığı, bu tarikat liderlerine de inanılmaz bir güç ve cüret kazandırıyor. 

Kısacası Erdoğan, sırf iktidarını 2019’a kadar taşıyıp tek adamlık rejiminde Başkan olabilmek uğruna, AKP dağılmasın diye parti içerisindeki yeni FETÖ’lerin destekçilerine dokunmaması, bu yeni FETÖ’lerin her geçen gün cüretlerini arttırıp laik Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okumaya devam etmelerine olanak sağlıyor. Bugün, Başbakan çıkıp ''tarikatler siyasetle ilgilenmemeli’ diye bu camiayı tenkit ediyor veya Danıştay Başkanı Nurettin Yıldız hakkında ''bu yobazlar hakkında cezai müeyyide uygulanmalı’ açıklamalarında bulunuyor fakat bütün bu açıklamaların ancak ve ancak sözde kaldığını görüyoruz. Zira icraate döküldüğü anda en başta içi karışacak ve dağılma ihtimali ortaya çıkacak bir siyasi partiden yani AKP’den bahsediyoruz. Böylesi bir karışıklık da elbette 2019 seçimleri öncesi Erdoğan’ın planlarına aykırı bir durum. Bu yüzden verilen tepkiler ancak sözde kalıyor. Lakin unutulmamalı ki bu tepkiler sözde kalırsa, Türkiye Cumhuriyeti için en büyük tehditlerden birisi olan bu yobaz ve tarikat ve cemaatlere bir an evvel müdahale edilmezse, bu ülkenin başına yeni FETÖ’lerin bela olacağı kaçınılmaz bir gerçektir.

"Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okuyan yeni FETÖ’ler" haberi, 20 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okuyan yeni FETÖ’ler haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okuyan yeni FETÖ’ler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  2. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  3. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  4. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  5. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  6. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  7. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  8. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  9. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  10. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  11. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  12. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  13. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  14. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  15. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  16. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  17. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  18. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  19. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  20. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
ABC Kritik Haberleri