Türkiye Kupası'nda ilk finalist Galatasaray

Türkiye Kupası'nda ilk finalist Galatasaray

Türkiye Kupası'nda ilk finalist Galatasaray Sarı kırmızılılar yarı final ilk maçında deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Rizespor ile Arena'da 0-0 berabere kalarak adını finale yazdırdı. Galatasaray'ın finaldeki rakibi yarın oynanacak Fenerbahçe-Konyaspor maçının ardından...

Sarı kırmızılılar yarı final ilk maçında deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Rizespor ile Arena'da 0-0 berabere kalarak adını finale yazdırdı. Galatasaray'ın finaldeki rakibi yarın oynanacak Fenerbahçe-Konyaspor maçının ardından belli olacak.Galatasaray, 26 Mayıs Perşembe günü Antalya Stadı'ndaki finalde Fenerbahçe ya da Torku Konyaspor'la karşılaşacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI
10. dakikada sağ kanatta topla buluşan Orhan Ovacıklı, karşısına aldığı Carole'ü geçtikten sonra ceza alanına girdi. Orhan, pasını penaltı noktası civarındaki takım arkadaşı Ahmet İlhan Özek'e aktardı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, kaleci Muslera'yı geçen top, direkten döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı. 
Aynı dakika içinde karşı atak geliştiren Galatasaray'dan Yasin Öztekin'in ceza alanı dışı sol çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan'da kaldı. 
21. dakikada Podolski'nin savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Yasin Öztekin, kaleci Gökhan Akkan'dan sıyrılmak istedi ancak meşin yuvarlak Gökhan'dan döndü. Dönen topu alan Emre Çolak, kaleci Gökhan'ı çalımladıktan sonra ceza alanı içi sağ tarafından son çizgiye indi. Bu oyuncunun içeri çevirdiği topu savunmada Ümit Kurt kafayla uzaklaştırdı. 
22. dakikada Sercan Kaya'nın ara pasıyla ceza alanına giren Ahmet İlhan Özek, sağ çaprazda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top Uruguaylı file bekçisinden döndü. Ahmet İlhan, yeniden kendisine gelen meşin yuvarlağı kaleye göndermek istedi ancak Denayer kafayla çizgi üzerinden topu çıkardı. 
54. dakikada savunma arasına atılan topla ceza alanı içi sağ çaprazda buluşan Sercan Kaya, Carole'den sıyrıldıktan sonra dar açıya rağmen vuruşunu yaptı ama kaleci Muslera, ayaklarıyla topu uzaklaştırdı. 
62. dakikada Galatasaray, mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Çaykur Rizespor'un risk aldığı bölümde gelişen 2'ye 1 Galatasaray atağında soldan topa ceza sahasına giren Podolski, pasını arka direkteki Sabri Sarıoğlu'na aktardı. Alman futbolcu, istediği gibi bir pas veremezken Sabri'nin zor pozisyonda şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 
75. dakikada Muslera'nın degajla rakip yarı alana gönderdiği topa kendi sahasından hareketlenen Sinan Gümüş, yaklaşık 30 metre sürdüğü topla Ümit Kurt'tan sıyrılarak, sağdan ceza alanına girdi. Genç oyuncunun kaleci Gökhan Akkan ile karşı karşıya çaprazdan vuruşunda top az farkla uzak köşeden auta gitti. 
89. dakikada Umut Bulut'tan aldığı pasın ardından çalımlarla ceza alanına giren Sinan Gümüş, kaleci Gökhan Akkan ile karşı karşıya sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak genç kaleci soluna gelen topu yatarak kornere çeldi. 

STAT: Türk Telekom Arena 
HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Cemal Bingül, Mehmet Yıldırım 
GALATASARAY: Muslera, Semih Kaya, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Donk, Selçuk İnan, Sabri Sarıoğlu (Dk. 70 Sinan Gümüş), Emre Çolak, Yasin Öztekin (Dk. 46 Olcan Adın), Podolski (Dk. 87 Umut Bulut) 
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Orhan Ovacıklı, Ertuğrul Ersoy, Ümit Kurt, Murat Duruer, Koray Altınay, Makiadi (Dk. 66 Deniz Kadah), Ahmet İlhan Özek (Dk. 76 Dhurgham İsmail) , Sylvestre, Sercan Kaya, Tuszynski (Dk. 46 Mehmet Akyüz) 
SARI KARTLAR: Dk. 29 Donk (Galatasaray), Dk. 30 Ertuğrul Ersoy (Çaykur Rizespor) 

BAYARSLAN'IN SALDIRI SONRASI İLK MAÇI
Galatasaray-Çaykur Rizespor karşılaşmasını yöneten hakem Volkan Bayarslan, Trabzonspor  ile  Fenerbahçe arasında oynanan maçta bir taraftarın saha içinde saldırısına uğramasının ardından 10 gün sonra yeniden görev aldı.

SNEIJDER KADRODA YER ALDI
Yaşadığı sakatlık sonrası 4 maç sahalardan uzak kalan ve Fenerbahçe derbisine yetiştirilen Hollandalı yıldız, bu müsabakanın ardından takımının 3 karşılaşmasını daha kaçırırken, Çaykur Rizespor önünde yedekler arasında sahaya çıktı. Çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren ve tedavi olan Sneijder'in teknik direktör Jan Olde Riekerink tarafından 18 kişilik kadroya alınması, oyuncunun Beşiktaş derbisinde tamamen hazır durumda olacağı şeklinde yorumlandı.

SİNAN GÜMÜŞ GERİ DÖNDÜ
Galatasaray'da 88 gün sonra yeniden sahalara dönen Sinan Gümüş 74. dakikada gole de çok yaklaştı. Fernando Muslera'nın degajıyla rakip yarı alanın ilk metrelerinde topu önüne alan Sinan Gümüş ceza alanına kadar girdi. Sağ çaprazdan yaptığı şut direği yalayarak dışarı çıktı. Pozisyon sonrası Sinan'a büyük alkış geldi.

"Türkiye Kupası'nda ilk finalist Galatasaray" haberi, 05 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Türkiye Kupası'nda ilk finalist Galatasaray haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye Kupası'nda ilk finalist Galatasaray 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  2. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  3. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  4. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  5. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  6. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  7. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  8. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  9. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  10. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  11. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  12. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  13. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  14. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  15. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  16. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  17. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  18. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  19. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  20. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
Spor Haberleri