Türkiye Sanatçılar Birliği: İmam Hatipler din adamı, TSK asker yetiştirir

Türkiye Sanatçılar Birliği: İmam Hatipler din adamı, TSK asker yetiştirir

Türkiye Sanatçılar Birliği: İmam Hatipler di... Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı ve Orkestra Şefi İnci Özdil imzası ile yayınlanan açıklama şöyle:Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkımız büyük bir tehlike atlatmıştır. 15 Temmuz gecesi millet, ordu ve emniyet...

Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı ve Orkestra Şefi İnci Özdil imzası ile yayınlanan açıklama şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkımız büyük bir tehlike atlatmıştır. 15 Temmuz gecesi millet, ordu ve emniyet güçlerimiz el ele kenetlenmiş, tek yürek olmuş, birlikte dimdik mücadele vererek Amerikancı işgal hareketini yerle bir etmiştir.

İmam Hatipler Din Adamı, TSK Asker Yetiştirir

Amerikan Siyasal İslam Projesi FETÖ’nün, dini kullanarak TSK, emniyet güçlerimiz ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içine yuvalanmış gerici bir kalkışmaya neden olmuştur.

Hâl böyle iken, imam hatip okulu mezunlarını TSK’ya alarak TSK’nın laik düzenini dine dayalı bir düzene devşirmeye çalışmak Türk ordusunu din esaslı bölüp parçalamak demektir.

Askerî ve Harp Okulları Kapatılamaz

Binlerce yıllık geleneği olan askerî liselerin ve harp okullarının kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na ve YÖK’e devredilmeleri istenmektedir. Bizler yıllardır üniversitelerimize hükümetlerin atadığı FETÖ’cü rektörlere karşı mücadele etmekteyiz. Okul kitaplarımızdan ATATÜRK’ü ve Kurtuluş Savaşı’nı çıkartmaya çalışan, hatta buna cüret eden Milli Eğitim Bakanlarına karşı savaş vermekte iken eğitimde birlik kanunu gibi Cumhuriyetimizin devrim kanunlarını yok sayan bir anlayışa, göz bebeğimiz olan askerî liseleri ve harp okullarımızı, böyle gel-git siyasetlere emanet etmemiz asla mümkün olamaz.

Genelkurmay Başkanlığı Sivilleştirilmemelidir

Askerlik mesleğinin kurumu olan Genelkurmay Başkanlığı'nın sivilleştirilmeye çalışılmasını doğru bulmuyoruz.Ordumuz kaygan zemin olan siyasetin içine asla sokulamaz. Genelkurmay Başkanlığımızın ayrı bir kurum olarak kendi yasasını ve varlığını siyasetten uzak bir şekilde koruması gerektiğine inancımız tamdır.

82f38665-5fae-4786-937c-97e32c3e9e1f.jpg

ABD'nin İlk Hedeflerinden Biri Her Zaman Jandarma Olmuştur

Jandarma Genel Komutanlığı’nın kapatılmasını ve İçişleri Bakanlığına bağlı basit bir genel müdürlük haline dönüştürülmesini, amacını aşan bir karar olarak değerlendiriyoruz. Jandarma Genel Komutanlığı NATO’ya dâhil olmayan komutanlıklarımızdan biridir. Türkiye’de terörle mücadele ve asayiş bu kadar önemli iken Türkiye’nin kılcal damarı olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın kapatılmasının çok yanlış ve tehlikeli olduğunu düşünüyoruz.              

GES Komutanlığı Genelkurmay'a Geri Verilmelidir

Sürekli istihbarat zaafından söz edildiği şu günlerde MİT’e bırakılan GES komutanlığının derhal Genelkurmay Başkanlığı’na geri verilmesini istiyoruz.

Kahraman Komutanlarımız Tekrar Göreve Çağırılmalıdır

Ergenekon, Balyoz gibi FETÖ’cü kumpas davalarla TSK’dan ayrılan ya da emekli edilen kahraman subay ve astsubaylarımızın tekrar TSK’da görevlerinin başına getirilmeleri gerektiğine inanıyoruz.

MİLLET-ORDU EL ELE!

TSK, Türk milletinin bu coğrafyada yaşam kaynağıdır, hepimizin soluk almasını sağlar. TSK’yı ve Türk milletini siyasal İslamcı Amerikancı darbe girişiminden kurtaran yine TSK’nın temelini oluşturan ATATÜRKÇÜ, vatansever, devletine ve milletine bağlı kahraman subay, astsubay ve askerlerimiz olmuştur.

Ordumuz Türk Milletinin Hayat Damarıdır

ATATÜRK’ümüzün kurduğu göz bebeğimiz ordumuzu gelip geçici bakanların, siyasilerin emrine sunmak ve hiyerarşik sıralarını siyasi müdahalelere açık hale getirmek irtica ve bölücülüğü TSK’nın içine sokmak demektir ki, bu son derece tehlikeli bir durumdur. Böyle bir uygulama sadece Amerika’nın ve Türkiye düşmanlarının yüzünü güldürecektir.

Yaşadığımız bu tehlikeli coğrafyada Türk milletinin tek güvencesi Atatürk’e ve Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı güçlü ordumuzdur. Orduyu özelleştirmek, bütünüyle sivil iradeye teslim etmek bu dokuyu bozacağı gibi ordumuzu milletin bağrından koparacaktır.

Ordumuz Türk milletinin hayat damarıdır.

Yanlış karar ve siyasetlerle hebâ edilemez. Türkiye’nin kurtuluşu güçlü ordumuzla birlikte tek bir tek yolda, yılmadan ilerlemekle mümkündür. O da, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in kurucu felsefesi ve iradesidir.

Türkiye Sanatçılar Birliği Görev Başında!

Türkiye Sanatçılar Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, laik, tam bağımsız Atatürkçü kurucu felsefesi ve iradesini canı pahasına savunmaya devam edecektir.

Milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin zaferleri bizim zaferlerimizdir. Zaferlerimizin destanlarını yazan, şanlı Türk tarihini eserleriyle yaşatan, zaferlerle dolu varlığımızı yüreklerinden çıkan sanatsal yaratılarıyla tüm dünyaya duyuran Türkiye Sanatçılar Birliği görev başındadır.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sanatçılarıyız!

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün askerleriyiz!

İNCİ ÖZDİL

ORKESTRA ŞEFİ

TÜRKİYE SANATÇILAR BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI

"Türkiye Sanatçılar Birliği: İmam Hatipler din adamı, TSK asker yetiştirir" haberi, 26 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Türkiye Sanatçılar Birliği: İmam Hatipler din adamı, TSK asker yetiştirir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye Sanatçılar Birliği: İmam Hatipler din adamı, TSK asker yetiştirir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Kültür Sanat Haberleri