Türkiye'nin ilk anime filmi geliyor: Şehir ve Serçe

Türkiye'nin ilk anime filmi geliyor: Şehir ve Serçe

Türkiye'nin ilk anime filmi geliyor: Şehir v... Yapımına 2018 Eylül ayında başlanacak olan "Şehir ve Serçe" adlı animasyon film, klasik animasyon teknikleriyle anime tekniklerini harmanlayacak. Kare kare çizilip her sahnesi ayrı ayrı planlanacak film, pek çok farklı alandan...

Yapımına 2018 Eylül ayında başlanacak olan "Şehir ve Serçe" adlı animasyon film, klasik animasyon teknikleriyle anime tekniklerini harmanlayacak. Kare kare çizilip her sahnesi ayrı ayrı planlanacak film, pek çok farklı alandan kişiyi bir araya getirecek. Yapımı yaklaşık bir yıl sürmesi beklenen film, uzman animasyon çizerlerinin, dijital ressamların, renk düzeltme uzmanlarının ve daha pek çok farklı alandan kişinin emeğiyle gerçekleşecek. 

turkiye-nin-ilk-anime-filmi-geliyor-sehir-ve-serce-_780x438-b150vbv3g7.png

FİLMİN KONUSU
Film, kuşların göç yolları üzerinde, bir gecekondu mahallesinde yaşayan hayalci bir çocuğun gözünden kentleşme olgusuna yaklaşıyor. Kentleşmeyle form değiştiren çocukluk olgusundan hareket eden toplumsal ve ailevi ilişkileri de masaya yatırıyor. İnsanlara, "En son ne zaman gökyüzüne baktınız?" diye soran film kuşlarla ve doğayla olan ilişkimizi de sorgulatıyor. Yıpranan ve yok olan mahalle değerlerini farklı bir perspektiften görmemizi istiyor. Çocuklar filmin merkezinde ama film yetişkinlere de hitap eden bir senaryoya sahip.

FİLMİN YÖNETMENİ
Filmin yönetmen ve yazarlığını ise üç yıl Hollywood'da farklı pozisyonlarda çalışan Sadık Alaca yapıyor. Profesyonel anlamda ilk uluslararası film festivali deneyimini henüz daha 18 yaşındayken İtalya'da Toscana Film Festivali'nde yaşayan Alaca, filmin başarısı için kendinden son derece emin. Film için uzun zamandır araştırma yapmış ve senaryosunu yazdıktan sonra filmin yapımı için çalışmalara girişmiş. Filmin hem festivallere hem de gişeye hitap eden bir yapısının bulunduğunu belirten Sadık Alaca, uzun yıllar unutulmayacak bir filme imza atacaklarını vurguladı. Filmin yapımının biraz uzun süreceğini ama bunun film üzerinde detaylı çalışmak için bir fırsat olduğunu değerlendiren yönetmen, ekip olarak yaptıkları işin altından başarıyla kalkmak için yeterli deneyim ve imkanlarının olduğunu kaydetti.

KARAKTERLER
Film, bir gecekondu mahallesinde geçtiği için mahalle kültürünü sıradışı karakterlerle anlatmaya girişmiş. Bu sebeple filmin karakter tasarım uzmanları mahalle kültürüyle uyumlu tasarımlar yapmaya özen gösterecekler. Tasarımcılar, karakter tasarımları yaparken, film kare kare çizileceği için çizim ekibini de düşünerek hareket ediyor. Aksi takdirde aynı detayı binlerce kez farklı açılardan düşünmek çizerleri hastanelik edebilir. Bu yönden bakılınca planlama ve detaylar filmin kaderini belirliyor. İşte örnek bir karakter tasarımı.

turkiye-nin-ilk-anime-filmi-geliyor-sehir-ve-serce-_780x520-r2ix5zmsad.png

ÇİZERLER ARANIYOR
Film için şimdiden uzman çizerler aranıyor. Çizerler animasyon çizerliği eğitiminden geçirildikten sonra işe başlayacaklar. Bunun sebebi animasyon çizerliğinin normal çizerlikten farklı oluşu. Normal bir çizer için aynı karakterin tek bir çizimi yeterlidir ama animasyon çizerliği aynı karakteri farklı jest ve mimikleriyle farklı açılardan çizebilmeyi gerektirir. Bu anlamda 3 boyutlu düşünmeyi gerektirir.

NEDEN BU TÜR BİR FİLME İHTİYACIMIZ VAR?
Çizim animasyonla yapılan ve sinemada yayınlanıp festivallerde ödül alan bir tane bile filmimiz yok. Bu yüzden bu tür çabaların desteklenmesi sinemamıza çizim animasyon türü için yeni kapılar açacaktır. Belki o zaman türk Sinemasının çizim animasyonlarını dünyaya gururla sergileriz. Bağımsız bir animasyon film olan Şehir ve Serçe hem teknik hem de konu açısından önümüzdeki günlerde oldukça konuşulacağa benziyor. 

"Türkiye'nin ilk anime filmi geliyor: Şehir ve Serçe" haberi, 22 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Türkiye'nin ilk anime filmi geliyor: Şehir ve Serçe haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye'nin ilk anime filmi geliyor: Şehir ve Serçe 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  2. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  4. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  5. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  6. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  7. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  8. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  9. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  10. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  11. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  12. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  13. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  14. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  15. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  16. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  17. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  18. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  19. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  20. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
Kültür Sanat Haberleri