Türkiye'nin tek üstün yetenekliler lisesinden bildiri: Susmuyoruz!

Türkiye'nin tek üstün yetenekliler lisesinden bildiri: Susmuyoruz!

Türkiye'nin tek üstün yetenekliler lisesinde... Türkiye'nin tek üstün yetenekliler lisesi olan TEV'e bağlı İnanç Türkeş Özel Lisesi 2016 mezunları ve öğrencileri de bir bildiri yayımladı. Bildiride, "Faşizmin, gericiliğin, baskıcılığın, ırkçılığın ve  cinsiyetçiliğin...

Türkiye'nin tek üstün yetenekliler lisesi olan TEV'e bağlı İnanç Türkeş Özel Lisesi 2016 mezunları ve öğrencileri de bir bildiri yayımladı. Bildiride, "Faşizmin, gericiliğin, baskıcılığın, ırkçılığın ve  cinsiyetçiliğin karşısında duran herkese selam olsun" denildi. 

Türk Eğitim Vakfı'na bağlı ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim ve öğrenim gördüğü İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileri bir bildiri hazırlayarak, son günlerde AKP gericiliğine karşı liselilerin başlattığı bildirili başkaldırıya destek verdi. 

LİSELİLER AYAKTA: GERİCİ İKTİDARA, YANDAŞ İDAREYE KARŞI BİLDİRİ YAĞIYOR...
[İlgili Haber]

İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencilerinin kendi aralarında ortaklaşa kaleme aldıkları "Susmuyoruz" başlıklı bildiri şöyle: 

"Arkadaşlarımıza uygulanan baskı ve sansürlere karşı bir başkaldırının kıvılcımını ateşleyen bildirileri okuduk. Gençliği totaliter bir şekilde baskılayıp belirli bir ideoloji doğrultusunda yola getirmeye çalışan ve bilimsellikten uzak, gerici eğitim anlayışına karşı, coğrafyamızda umudun yok olmaya yüz tutuğu bu günlerde bize güzel günler görebileceğimizi hatırlatan liseli direnişini selamlıyoruz!

Bizler, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileri olarak, liselerdeki totaliter, baskıcı uygulamaların, tek tipleştirici eğitimin, hakim ideolojilerin kuklası olan idarelerin, bilimsellikten uzak gerici anlayışın farkındayız. Bu kirli anlayışa sessiz kalmayı reddettiğimizi ve faşizme karşı  mücadele veren liseli arkadaşlarımızın sonuna kadar destekçisi olduğumuzu bildirmek isteriz. Herkesi bu ortak mücadele için sesini yükseltmeye davet ediyoruz.

Ülkenin aydınlarının öğrencilerle buluşmasının çeşitli bahanelerle engellenmesine, bilimsel faaliyetlere ayrılması gereken bütçenin öğrencilerin kendi istekleri dikkate alınmadan çeşitli dini ve ideolojik etkinliklere harcanmasına, sanatsal ve zihinsel kulüplere 'biz sizin yerinize düşünürüz' dercesine köstek olunmasına,  ataerkil yapının daha lise çağındaki öğrencilere 'etek giyemezsiniz' sözleri altında kendini dayatmasına, militarist anlayışın bir yansıması olarak  öğrencilerin cezalarla tehdit edilmesine ve belki de en önemlisi okullarımızın ticari kurumlar haline getirilmesine karşı, susmuyoruz, biz de karanlığa ses çıkarıyor aydınlığa yürüyoruz!

Bu haklı mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Unutulmamalıdır ki, yeni neslin çocukları olarak bizim sesimiz, baskıcı idare ve iktidarlardan sonra da duyulacaktır. Geleceğimizi korumak için liselerimizi hem eğitim hem de kampus yaşamında bilimsel, özgür düşünceye açık, ideolojik propagandaların bulaşmadığı, laik ve herkesin eşit olduğu yerler olarak koruyacağız. İnanıyoruz ki liselerimizin kültürü ve dayanışmacı ruhu tüm baskıcı güçlerle verdiği bu mücadelede galip gelecektir.

Tam da sorgulayan eğitim anlayışının gerektirdiği gibi sorunlar ve baskılar karşısında sessiz kalmayıp hem kendilerini hem de geleceği değiştirebilecek nesillerin özgürlüğü için mücadele eden güzel çocukların başlattığı, farklılıklarımızdan güç alan bu çok sesli koroya biz de katılıyoruz. Faşizmin, gericiliğin, baskıcılığın, ırkçılığın ve  cinsiyetçiliğin karşısında duran herkese selam olsun!

Ses çıkarıyoruz!

Siz de durmayın!

Ses çıkarın!"

tev.jpg

"Türkiye'nin tek üstün yetenekliler lisesinden bildiri: Susmuyoruz!" haberi, 18 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türkiye'nin tek üstün yetenekliler lisesinden bildiri: Susmuyoruz! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye'nin tek üstün yetenekliler lisesinden bildiri: Susmuyoruz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri