Tutuklu milletvekilinin davasında flaş karar

Tutuklu milletvekilinin davasında flaş karar

Tutuklu milletvekilinin davasında flaş karar Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş' ın dosyasını 6- 8 Ekim olaylarıyla ilgili açılan dosyayla birleştirilmesi talebini reddetti. Kararla birlikte Demirtaş 'ın davasına Ankara 19. Ağır Ceza...

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş' ın dosyasını 6- 8 Ekim olaylarıyla ilgili açılan dosyayla birleştirilmesi talebini reddetti. Kararla birlikte Demirtaş 'ın davasına Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak.

DHA'dan Felat Bozarslan'ın haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın davasına bakacak mahkeme belirlendi.

Demirtaş'ın davasının 6-8 Ekim olayları davasıyla birleştirilmesi istemiyle dosyanın gittiği Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, bu olayla ilgili dosyanın birleştirilemeyeceğine karar verdi. Dava dosyası Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Verilen kararla Demirtaş'ın, Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı belirtildi.  

Demirtaş'ın dosyasının güvenlik gerekçesiyle gönderildiği Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi ile 6-8 Ekim olaylarında öldürülen Yasin Börü ve 3 arkadaşının davasına bakan Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi arasında uyuşmazlığa neden olan dosyada, son kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi verdi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, verdiği kararda, uyuşmazlık konusu değerlendirildiğinde tahrik konusu suçların işlenmesi halinde, 'tahrik eden kişiyi, bu suçlara azmetiren sıfatıyla cezalandırılır' hükmü bulunduğu hatırlatıldı. Kararda şöyle denildi:

"Bu hüküm uyarınca, 31 nolu fezlekeye konu edilen eylemler yönünden sanık Selahattin Demirtaş'ın Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2015/224 esas sayılı dosyasında yargılanan sanıklarla birlikte yargılanmasında, suçun sabit olup- olmadığı veya nitelendirilmesi açısından yarar bulunmakta ise de, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın hükme bağlandığı, haklarında tefrik kararı verilerek yargılanmalarının ayrı bir dosya üzerinden yürütülmesine karar verilen 3 sanık olduğu, bu aşamada ilgili dosya ile birleştirmede bir yarar bulunmadığı gibi, ilgili dosyanın onaylı bir suretinin dosya arasına celbi ile delillerininin birlikte değerlendirilmesinin mümkün bulunduğu ve her iki dosyada ortak delillerinin onaylı örenklerinin temin edilebileceği, dava dosyalarının birleştirilmesine yer olmadığına, davaların ayrı ayrı yürütülmesine Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirme kararının kaldırılmasına kesin olmak üzere oy birliğiyle karar verildi." 

Bölge Adliye Mahkemesi'nin verdiği bu karar ile Demirtaş'ın dosyasının 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceği, dosyanın buradan da, reesen birleştirmeyi yapan 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade edileceği ve Demirtaş'ı yargılayacak olan bu mahkemenin de, bir duruşma günü belirleyeceği belirtildi.

"Tutuklu milletvekilinin davasında flaş karar" haberi, 19 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tutuklu milletvekilinin davasında flaş karar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tutuklu milletvekilinin davasında flaş karar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  2. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  4. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  5. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  6. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  7. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  8. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  9. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  10. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  11. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  12. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  13. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  14. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  15. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  16. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  17. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  18. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  19. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  20. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
Gündem Haberleri