Umut Oran: Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hedef alıyorlar

Umut Oran: Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hedef alıyorlar

Umut Oran: Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hed... CHP’li Umut Oran, AKP’lilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’ye saldırdıklarına dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin içerde ve dışarıda pek çok sorunla karşı karşıya olduğu bugünlerde,...

CHP’li Umut Oran, AKP’lilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’ye saldırdıklarına dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin içerde ve dışarıda pek çok sorunla karşı karşıya olduğu bugünlerde, AKP’li milletvekillerinin ve yöneticilerinin Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hedef alan saldırıları ahlak sınırlarını aşmıştır. Cumhuriyetimizin asla yılgınlığa düşmeyecek evlatları olan Cumhuriyet Halk Partili dava arkadaşlarımı, CHP Genel Başkanı üzerinden yürütülen “linç kampanyasına'' karşı dayanışma içinde olmaya ve partimize her platformda sahip çıkmaya çağırıyorum. Gün; parti içi anlaşmazlıkları bir yana bırakma ve Cumhuriyet yıkıcılığına soyunanlara karşı tek yürek olup Cumhuriyet Halk Partisi saflarında mücadele etme günüdür'' dedi.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, Salı gününden bu yana hükümet kanadından CHP’ye yönelen seviyesiz eleştirileri değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’ye saldırıldığına dikkat çekerek, partilileri dayanışmaya çağırdı.

Umut Oran’ın açıklaması şöyle:

CHP’ye sadırılar ahlak sınırını aştı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin içerde ve dışarıda pek çok sorunla karşı karşıya olduğu bugünlerde, AKP’li milletvekillerinin ve yöneticilerinin Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hedef alan saldırıları ahlak sınırlarını aşmıştır. Olmayan sözleri varmış gibi göstermek, kastedilmediği halde her konuyu kahve düzeyine düşürmek iktidar partileri için utanç vesilesi olmalıdır.

Genel Başkana hakaret CHP’ye saldırmak demektir

Gerçekler tüm açıklığıyla ortadayken, 12 milyon oy alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı’na ağza alınmayacak sözlerle hakaret etmek aynı zamanda tüm CHP örgütlerine ve seçmenlerine saldırmak demektir.

Hendeklere sessiz kalan AKP

Hemen her gün şehit haberleriyle yandığımız bir dönemde teröre çare bulması gerekenlerin, işi gücü bırakıp, seviyesiz sözlerle CHP Genel Başkanı’nı hedef alması, eli tetikte vatan nöbeti tutan Mehmetçiklere de hakarettir. Ülkemizin belli ilçelerinde hendekler kazılırken, PKK binlerce ton bomba malzemesini şehirlere depolarken sessiz kalan AKP’lilerin yalan ve iftira üzerinden gündem oluşturmaya çalışması kabul edilemez.

CHP’ye yürümeleri provokasyondur

Hele hele AKP’li bir grubun, CHP Genel Merkezi’ne yürümeleri tam manasıyla açık bir provokasyondur. AKP yönetimi büyük bir akıl tutulması içindedir. Mezhepçi, kutuplaştırıcı, düşmanlaştırıcı siyaset anlayışıyla iç huzurumuza ve bölge barışına kasteden AKP, suçunun üstünü örtmek için ana muhalefet partisine saldırmaktadır. AKP, tıpkı kendisinden önce aynı yolu deneyen ve bugün artık tarih olan, yitip giden partiler gibi, muhalefeti susturarak yaptığı bütün hataları ve hukuksuzlukları unutturmak için uğraşmaktadır.

AKP, ateşle oynamaktadır

Ancak bu denli provokatif tavır takınan AKP, ateşle oynamaktadır. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne yalanlarla, iftiralarla saldırmak, milletvekillerini, il başkanlarını ve seçilmiş Genel Başkanları alenen hedef almak çıkmaz yoldur.

AKP yönetimi bilmelidir ki edep, saygı, ahlak gibi kavramlar Cumhuriyetimizin temel kavramlarıdır. CHP’ye gönül veren hiçbir bireyin Cumhuriyet yıkıcılığına soyunanlardan ahlak dersi almaya ihtiyacı yoktur. AKP’nin aynı zamanda bir “kadın özgürleşme hareketi'' olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve partililere saldırısı geniş kitlelerin gözünde “çöküşten'' önceki son şımarıklıklardır.

Gün, dayanışma ve tek yürek olma zamanı!

Cumhuriyetimizin asla yılgınlığa düşmeyecek evlatları olan Cumhuriyet Halk Partili dava arkadaşlarımı, CHP Genel Başkanı üzerinden yürütülen “linç kampanyasına'' karşı dayanışma içinde olmaya ve partimize her platformda sahip çıkmaya çağırıyorum.

Gün; parti içi anlaşmazlıkları bir yana bırakma ve Cumhuriyet yıkıcılığına soyunanlara karşı tek yürek olup Cumhuriyet Halk Partisi saflarında mücadele etme günüdür.

"Umut Oran: Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hedef alıyorlar" haberi, 07 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Umut Oran: Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hedef alıyorlar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Umut Oran: Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hedef alıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  2. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  3. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  4. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  5. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  6. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  7. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  8. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  9. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  10. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  11. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  12. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  13. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  14. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  15. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  16. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  17. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  18. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  19. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  20. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
Politika Haberleri