Umut Oran: Salı atışmaları AKP’yi besliyor!

Umut Oran: Salı atışmaları AKP’yi besliyor!

Umut Oran: Salı atışmaları AKP’yi besliyor! Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, AKP’nin siyaseti dar alana hapsetmekte çok usta olduğunu belirterek,  “Elbette AKP bu yöntemden memnun olabilir zira 14 yıldır iktidardadır ve siyaset “salıdan...

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, AKP’nin siyaseti dar alana hapsetmekte çok usta olduğunu belirterek,  “Elbette AKP bu yöntemden memnun olabilir zira 14 yıldır iktidardadır ve siyaset “salıdan salıya'' yapıldığı sürece gidişattan rahatsızlık duymayacaktır.

Türkiye’nin pek çok alanda temel sorunu haline gelen AKP’nin belki de en iyi olduğu konu, siyaseti dar alana mahkûm etmektir. Siyasetin aynı zamanda örgütlenme ve toplumun her alanında var olma sanatı olduğunu bilen iktidar partisi, büyük bir ısrarla tüm siyaseti “Salı Atışmalarına'' indirgemiştir." dedi.

Umut Oran'ın açıklamaları şu şekilde:

AKP SALI ATIŞMALARINDAN MEMNUN

Hatta öyle ki eski Başbakan ve mevcut Cumhurbaşkanı da “Salı Atışmalarında'' kendine yer açmış ve “Muhtarlarla Buluşma'' adı altında “laf çakma'' seanslarına katılmıştır. Elbette AKP bu yöntemden memnun olabilir zira 14 yıldır iktidardadır ve siyaset “salıdan salıya'' yapıldığı sürece gidişattan rahatsızlık duymayacaktır. Ancak muhalefet partileri için durum tam tersidir. Her salı günü toplanıp, iktidara sert sözlerle hitap etmek bir nebze “rahatlatıcı'' olsa da siyaseti kısırlaştırmak ve tam da AKP’nin istediği gibi, toplumsal kamplaşmaya hizmet etmek dışında bir sonuç doğurmayacaktır.

SALI ATIŞMALARINA SON VERİLMELİ

Geçmiş 14 yıl, Salı Atışmalarından sonuç alınamadığını ispatlaması açısından yeterli olmalıdır. Toplumu ikna etmek ve AKP’yi yenmek için vazgeçilmez olan şeyler, siyaseti AKP’nin istediği seviyesizliğe indirmek ve AKP’nin söylediklerine cevap vermek değildir. Yapılması gereken şey “kendi gündeminizi yaratmak ve toplumun her katmanında var olmaktır.'' Bunun ilk adımıysa AKP’yi besleyen “Salı Atışmalarına'' son vermek olmalıdır.

Salı günleri dışında medyada yer alınamadığı savunması elbette doğru ama eksiktir. Salı günlerini fırsata çevirmek için illa AKP’yle didişmek de gerekli değildir. Tam aksine her salı gününü toplumun düşünce sisteminde yer edecek ve kafalarda soru işaretleri yaratacak noktalara odaklamak muhalefetin görevidir.

SİYASET ZEMİNİ DEĞİŞMELİ

Zira AKP, gücünü “akıldan, bilimden ya da gerçeklerden almamaktadır.'' AKP,  en büyük gücü kavgadan, toplumu kamplaştırmaktan ve ağır propaganda gücüne dayanarak yurttaşların düşünmesini engellemekten almaktadır. Öyleyse muhalefet unsurlarının AKP’ye karşı mücadelesinde ilk adım, siyaset zeminini değiştirmek ve Salı Atışmalarına son vermek olmalıdır.

İDDİALARI, HAYALLERİ. PROJELERİ KONUŞMALI

Bu toplumun AKP’nin söylediklerini ve onlara karşı muhalefet tarafından söylenenleri değil büyük iddiaları, hayalleri, projeleri, umutları konuşmaya ihtiyacı vardır. Türkiye’yi AKP zulmünden kurtaracak olan şey daha fazla didişmek değil daha fazla düşünmek, daha fazla örgütlenmek ve daha fazla halkın gerçek sorunlarına odaklanmak olacaktır."

"Umut Oran: Salı atışmaları AKP’yi besliyor!" haberi, 09 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Umut Oran: Salı atışmaları AKP’yi besliyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Umut Oran: Salı atışmaları AKP’yi besliyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  2. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  3. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  4. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  5. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  6. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  7. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  8. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  9. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  10. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  11. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  12. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  13. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  14. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  15. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  16. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  17. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  18. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  19. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  20. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
Politika Haberleri