Üniversite katliamlara ''hayır’ diyor

Üniversite katliamlara ''hayır’ diyor

Üniversite katliamlara ''hayır’ diyor 16 Mart 1978’de İstanbul Üniversitesi’nden çıkarken katledilen yedi devrimci öğrenci anıldı. Öğrencilerin katledildiği yere karanfiller bırakıldı. Törende İstanbul Üniversitesi öğrencileri “Dünden Bugüne Üniversite...

16 Mart 1978’de İstanbul Üniversitesi’nden çıkarken katledilen yedi devrimci öğrenci anıldı. Öğrencilerin katledildiği yere karanfiller bırakıldı. Törende İstanbul Üniversitesi öğrencileri “Dünden Bugüne Üniversite Katliamlara Hayır Diyor'' pankartı taşıyarak referandum oylarını da açıkladı. Yapılan konuşmalarda 1988’de Halepçe’de katledilen 5 bin kişi de anıldı

16 Mart Beyazıt’ta öğrencilerin üzerine atılan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren 7 devrimci öğrenci ile Halepçe’de katledilenler dün İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde anıldı.

Üniversite önünde elerinde Beyazıt ve Halepçe katliamlarında kaybedilenlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler ile “Dünden Bugüne Üniversite Katliamlara Hayır Diyor'' yazılı pankart açan grup, “Beyazıt faşizme mezar olacak'', “16 Mart’ı unutma unutturma'' sloganları attı. Burada konuşan KHK ile üniversitedeki işinden atılan Levent Dölek, “Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı, ''KHK ile atılanlar suçlu olmasa da idari tasarrufla attık. Suçlu oldukları anlamına gelmiyor’ dedi. Bu aslında bir itiraftır. Devlet bana sadakatle bağlı olmayanı kamuda çalıştırmam diye düşünüyor olabilir. Ancak biz bu ülkenin başına patron olmak isteyenlere, ülkenin başına çöreklenmişlere sadık olmadık, kimse de bizden bunu beklemesin. Biz yaptıklarımızla, mücadelemizle halkımıza sadığız. Biz bu ülkede faşizme ve emperyalizme karşı mücadele eden, bu uğurda canını feda eden tüm devrimcilerin anısına sadığız'' dedi. 78’liler Girişimi adına konuşan Hüseyin Soylu da “Bizim kırdığımız gerici faşist işgali sürdürmek için üzerimize bomba attılar. Günümüzde ise yine emperyalist güçlerin o günün Milliyetçi Cephelerini başımıza yerleştirmeye çalıştıklarını görmekteyiz. Ancak bu tuzak da tutmayacak. 16 Mart ruhuyla bu mücadele devam edecek'' diye konuştu.

''Hayır’ diyoruz

İstanbul Üniversitesi öğrencileri adına yapılan açıklamada ise “1978’de olduğu gibi 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta da tarihin en büyük katliamlarından biri yaşandı. Bu ülkede katliamlar devrimcilere, işçilere ve emekçilere azgınca saldırılar istisna değil, işin akışına uygun devletin egemen sınıflarının karakterine uygundur. Biz üniversiteliler tek adamın ne demek olduğunu iyi bildiğimiz için başkanlığa da katliamlara da hayır diyoruz'' denildi. Halepçe katliamına da değinilen açıklamada,“ 1988’de Halepçe’de Kürt halkına katliam uygulandı. Türkiye ise kapılarını açmayarak oradakileri adeta kaderine terk etti. Bizler insanın sömürülmediği, çocukların aç yatmadığı, bombaların insanların üzerine yağmadığı bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz'' denildi.

"Üniversite katliamlara ''hayır’ diyor" haberi, 17 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Üniversite katliamlara ''hayır’ diyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üniversite katliamlara ''hayır’ diyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  2. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  3. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  4. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  5. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  6. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  7. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  8. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  9. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  10. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  11. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  12. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  13. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  14. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  15. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  16. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  17. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  18. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  19. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  20. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
Gündem Haberleri