Üniversiteliler IŞİD'çileri okuldan kovdu

Üniversiteliler IŞİD'çileri okuldan kovdu

Üniversiteliler IŞİD'çileri okuldan kovdu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrencilerin dağıttığı “Katil IŞİD'' yazılı bildirilere saldıran ve bir kadın öğrenciyi darp eden gerici grup, üniversitelilerin müdahalesiyle püskürtüldü.Gençgazete'de...

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrencilerin dağıttığı “Katil IŞİD'' yazılı bildirilere saldıran ve bir kadın öğrenciyi darp eden gerici grup, üniversitelilerin müdahalesiyle püskürtüldü.

Gençgazete'de yer alan habere göre gerici grup, çevik kuvvet polisleri ve sivil polis ekiplerinin korumasıyla okul dışına çıkarıldı. Edebiyat Fakültesi bahçesinde açıklama yapan üniversiteliler, “IŞİD çetelerini bu okulda barındırmayacağız. IŞİD, İstanbul Üniversitesi’ni tehdit etmiştir, buyursunlar gelsinler. Burada devrimci öğrenciler var'' açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

IŞİD’in Kasım ayında İstanbul’a ilişkin paylaştığı görseller sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Görsellerden birinde elinde silah olan bir IŞİD’li Boğaz Köprüsü’nde görülürken, bu görüntü akıllara Reina saldırısını getirdi. Paylaşılan diğer görsel İstanbul Üniversitesi’ne ait. Beyazıt Kampüsü girişinde bir IŞİD’li elinde silahla görülüyor. İstanbul Üniversitesi ile ilgili görselde bayrağın kırık olması dikkat çekmişti. Diğer görsel ise Efes Antik kenti ile ilgili.

isticerik1.jpg

Görsellerde: “Türkiye ve özellikle İstanbul cihadın ortasına girdi. Her yerden her fırsatta saldırın, ele geçireceğiz.'' Yazması bir sonraki hedef İstanbul Üniversite mi, sorusunu akıllara getirmişti. Bunu üzerine okul ve öğrenci temsilcileri açıklamalarda bulunmuştu. İstanbul Üniversitesi’nin resmi twitter hesabından: “İstanbul Üniversitesi konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada “Değerli öğrencilerimiz; güvenliğinizi tehdit edebilecek her konu, güvenlik makamlarına bildirilmiş ve gerekli tüm önlemler alınmıştır'' denildi.

isticerik2.jpg

Ayrıca İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü Öğrenci Temsilcisi A. E. İmzasıyla yapılan açıklama da şu ifadeler yer aldı:

“Dün IŞİD üzerine yapılan haber üzerine, hepimizin bildiği fotoğrafın sosyal medya üzerinden yayılmasıyla haklı olarak hepimizi bir endişe sarmıştı. Dün söylediğim üzere, bugün güvenlik amirleri ve müdürleriyle görüştüm. Görüşmeyi şu şekilde özetleyebilirim:
Fotoğraftan sonra okulda olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştır. Bir helikopter havadan okulu gözlemektedir. Okul dışında özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla sivil polisler hazır beklemektedir. Okul içerisinde sayısı bilinemeyecek kadar sivil polis bulunmaktadır. Bunun yanında okul içinde görevli polisler direk olarak Cumhurbaşkanlığı’na rapor vermektedir. Bu nedenle okul yönetimi üzerinde de baskı çok fazladır. Güvenlik görevlilerinin sayıları arttırılmış, hepsi tecrübeleriyle görevlerinde hazır bir şekilde beklemektedir. Okulda İŞİD faliyeti yürüten *malum* *grubun* tüm üyelerinin kimler olduğu güvenlik görevlileri tarafından bilinmektedir. Dün Rektörlüğün talebi üzerine bundan sonra sürekli olarak kapılarda sivil polisler de bekleyecektir.

Bu noktada bizlere düşen görev metanetli olmanın yanında, şüpheli herhangi bir şey gördüğünüzde derhal güvenlik görevlilerine bildirmenizdir. Bu ise görevli amirlerin sizlerden ricasıdır. Çünkü her zaman en iyi istihbarat halktır.

Alınan tüm bu önlemler güvenle derslerimize ve sınavlarımıza yönelmemiz için yetecek niteliktedir. Güvensizlik ve endişe her zaman iyi olan durumu dahi kötüleştirir.
İktisat Bölümü Öğrenci Temsilcisi''

İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü Öğrenci Temsilcisi’nin, güvenlik amirleri ve müdürleriyle yaptığı görüşmeleri öğrencilerle paylaşması üzerine. İstanbul Üniversitesi yönetimi ve polis üniversite içinde IŞİD faaliyeti yürütenlerin kimler olduğundan haberdar olduklarını göstermiş oldu.

"Üniversiteliler IŞİD'çileri okuldan kovdu" haberi, 04 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Üniversiteliler IŞİD'çileri okuldan kovdu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üniversiteliler IŞİD'çileri okuldan kovdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  2. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  3. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  4. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  5. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  6. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  7. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  8. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  9. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  10. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  11. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  12. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  13. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  14. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  15. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  16. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  17. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  18. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  19. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  20. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
Gündem Haberleri