Utandıran yasa teklifini verenlerin Ensar sevgisi şaşırtmadı!

Utandıran yasa teklifini verenlerin Ensar sevgisi şaşırtmadı!

Utandıran yasa teklifini verenlerin Ensar se... AKP, “cinsel istismar'' suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi Meclis’e dün gece son anda sundu…Muhalefetin tepkisi üzerine önergenin görüşülmesi Salı gününe bırakıldı....

AKP, “cinsel istismar'' suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi Meclis’e dün gece son anda sundu…

Muhalefetin tepkisi üzerine önergenin görüşülmesi Salı gününe bırakıldı. Vatandaşlar AKP’nin önergesini öğrendikten sonra tepkilerini sosyal medyadan gösterdi.

Bu skandal önergeye AKP’li 6 vekil imza attı. İmza atan AKP’lilerin isimleri şöyle: Ramazan Can, Mehmet Muş, Mücahit Durmuşoğlu, İlyas Şeker, Halis Dalkılıç, Hacı Türkoğlu.

h-065.jpg

Konu çocuklara cinsel istismar olunca akıllara ilk olarak Ensar Vakfı’nda yaşanan tecavüz vakaları geliyor. Peki bu isimlerin Ensar’la ilişkisi ne durumda?

MECLİS'TE AĞIRLADILAR

Önergede imzası olan AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker kendi Facebook hesabından 9 Haziran 2016 tarihinde bir fotoğraf paylaştı. Şeker fotoğrafa “Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi mecliste ziyaretimize geldiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum'' notunu düştü.

Ensar yöneticilerini mecliste ağırlayan sadece Şeker değil. AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da Ensar Vakfı’nın Osmaniye Şube Başkanı’nı meclisteki makamında ağırladı ve çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Önergede imzası olan bir isim de AKP İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç. Dalkılıç diğer vekil arkadaşları gibi Encar yöneticilerini makamında ağırlamadı. Dalkılıç kendisi Ensar Vakfı’nın davetine gitti.

15137596_10211498847292751_4827348664567824779_o.jpg

ENSAR’IN SOHBETLERİ

Ensar Vakfı Ankara Şubesi ise düzenli olarak üst düzey bürokratların, siyasilerin ve aralarında rektörlerinden bulunduğu akademisyenlerin katıldığı kahvaltılı sohbetler düzenliyor. Bu sohbetlere neredeyse AKP cenahından katılmayan yok gibi. 08 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen bu sohbetlerden birine katılan isimler dikkat çekici.

Sohbete katılanlar arasında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Feyzullah Kıyıklık, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Mehmet Altuntaş, Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Kamu İhale Kurumu Üyesi Mehmet Aksoy gibi çok sayıda isim bulunuyor.

Ama bugün en çok dikkatimizi çeken isim ise Meclis’e sunulan skandal önergeye imza atan AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu.

1-092.jpg2-096.jpg3-067.jpg4-051.jpg

BU UTANÇ SİZİN

AKP iktidarının gece yarısı önergesiyle getirdiği ''cinsel istismar’ suçlularının mağdurla evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesi düzenlemesi 15 yaşın altındaki kız çocuklara istismarda bulunan kişileri hapisten kurtaracak.

AKP’nin ''mağdur aileler’ için getirdiğini iddia ettiği “cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesi'' düzenlemesi, 15 yaşın altındaki kız çocuklarına cinsel istismarda bulunan, çocuk yaşta kız çocuklarını evlendiren anne ve babaları hapis cezasından kurtaracak. AKP’liler “Bu düzenleme tecavüzcüleri kapsamıyor'' dese de özellikle kırsal bölgelerde tecavüze uğrayan kız çocuklarına “tecavüz yoktu, rıza vardı'' demesi için yoğun bir psikolojik baskıya neden olacak. AKP, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği bazı düzenlemelerin yer aldığı Ceza Muhakemesi Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısının 11 Aralık’a kadar çıkarılması gerektiğini belirterek tasarının hızla Meclis’ten geçirilmesi için MHP ve CHP ile uzlaştı.

AKP, bu uzlaşma çerçevesinde iki partinin bazı önergelerini de kabul etti. 48 maddelik yasa tasarısı, 6 saat gibi kısa bir sürede görüşüldü. Tasarının sonuna gelindiği sırada gece yarısı AKP’den çocuklara cinsel istismarda bulunanların hapis cezasının ertelenmesine ilişkin önerge geldi. CHP ve MHP’lilerin tepkisine karşın kabul edilen önerge, “Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 231. maddesindeki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilir'' hükmünü düzenliyor.

ANNE VE BABA DA KURTULACAK

Buna göre, çocuk yaşta kız çocukları ile dini nikâhla evlenen, bu evliliğe göz yuman ve teşvik eden çocuğun ailesi hapis cezasından kurtulacak, hapis cezası alanların cezası ertelenecek. Bu suçu işleyenler, Ceza Muhakemesi Yasası’nın 231. maddesindeki “2 yıl veya daha az süreli hapis cezası alanlarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi''ni öngören hükmünden muaf tutulacak.

20 YIL CEZA ALANA TAHLİYE

TCY’nin “çocukların cinsel istismarı'' başlıklı 103. maddesine göre, çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Yasaya göre, cinsel istismar deyimi “15 yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışı kapsıyor. Yasaya göre, cinsel istismarın birden fazla kişi tarafından birlikte, insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamların sağladığı kolaylıktan faydalanarak, 3. derece dahil kan veya kayın hısımlığı ilişkisi içinde bulunan bir kişiye karşı ya da üvey baba, üvey ana, üvey kardeş veya evlat edinen tarafından işlenmesi durumunda verilecek ceza yarı oranında artırılarak 23 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. AKP’nin önergesiyle, 16 Kasım 2016 tarihine kadar bu suçu işleyenler mağdurla evlenmesi halinde aldıkları hapis cezası ertelenecek.

MAĞDURLARA BASKI

AKP’liler “Tecavüz suçları kapsama girmiyor'' dese de tasarının kabul edilmesi durumunda pek çok tecavüz mağduruna yakın çevresi, tecavüz eden kişi ve yakınlarının evlenme baskısına maruz kalacağına dikkat çekiliyor. AKP’liler, düzenlemenin yalnızca 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen suçları kapsadığı, bundan sonra işlenecek suçlara yönelik olmadığını savunurken, her çıkan af gibi ''nasıl olsa yeni bir af çıkar’ psikolojisiyle çocuklara yönelik cinsel istismarın artmasına neden olacağına işaret ediliyor.

ÖNCE KADEM'DEN UYARI SONRA AKP'DEN GERİ ADIM

AKP'nin getirdiği yasa tasarısına muhalefet partileri ve toplumdan gelen tepkiler üzerine Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ CHP'yi suçlayan açıklamalar yaptılar. Ancak daha sonra akşam üzeri Sümeyye Erdoğan'ın da yöneticisi olduğu KADEM'den tasarıya tepki geldi ve gözden geçirilmesi çağrısı yapıldı. KADEM'in açıklamasından kısa süre sonra Binali Yıldırım'ın tasarı hakkında parti grubuna CHP ile görüşme talimatı vermesi, uyarının Saray'dan geldiği şeklinde yorumlandı.

">

"Utandıran yasa teklifini verenlerin Ensar sevgisi şaşırtmadı!" haberi, 19 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Utandıran yasa teklifini verenlerin Ensar sevgisi şaşırtmadı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Utandıran yasa teklifini verenlerin Ensar sevgisi şaşırtmadı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  2. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  3. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  4. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  5. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  6. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  7. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  8. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  9. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  10. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  11. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  12. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  13. 20:45 Altın sahiplerine kötü haber: "O tarihte ciddi bir düşüş yaşanacak"
  14. 20:44 Yellen: İran'a Yaptırımlar Devam Edecek, Orta Doğu Gerilimi ve Çin Ticareti Gündemde
  15. 20:37 Gazze'de Kadınlar ve Çocuklar İçin Derinleşen İnsani Kriz: BM Raporu Açıkladı
  16. 20:31 İbrahim ve Esra’nın CİMER Başvurusuyla Mutlu Son
  17. 20:24 Bahçeli yerel seçimi değerlendirdi: Parti olarak milletimizin mesajını aldık
  18. 20:16 CHP'li Zeybek, Tutuklu Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ü Ziyaret Etti:Adil Mahkeme Süreci Talep Etti
  19. 20:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail eleştirilerine tepki geldi
  20. 20:12 Şampiyonlar Ligi'nde Heyecan Dorukta: Çeyrek Final Maçları Başlıyor!
Gündem Haberleri