Vatan Partisi yöneticisi FETÖ'den tutuklandı

Vatan Partisi yöneticisi FETÖ'den tutuklandı

Vatan Partisi yöneticisi FETÖ'den tutuklandı Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında, örgütün kriptolu haberleşme programı ''ByLock'u kullandığı iddiasıyla, aralarında Vatan Partisi Ankara Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Anıl...

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında, örgütün kriptolu haberleşme programı ''ByLock'u kullandığı iddiasıyla, aralarında Vatan Partisi Ankara Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Anıl Eren Y.'nin de olduğu 11 kişi tutuklandı. Doğu Perinçek'in başkanlığındaki Vatan Partisi, 15 Temmuz sonrası süreçte Erdoğan'a verdiği destekle biliniyor.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cemaat soruşturması kapsamında, kriptolu haberleşme programı olan 'Bylock'u kullandıkları iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ordu merkezli Samsun ve Adana'da düzenlenen operasyonlarla, 6 gün önce gözaltına alınarak kente getirilen 27 şüpheliden 11'i tutuklanırken, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 6 kişinin yakalanması için operasyon sürerken, tutuklanan şüpheliler arasında Vatan Partisi Ankara Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Anıl Eren Y.'nin de bulunduğu belirtildi. 

VATAN PARTİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, "Vatan Partisi Yöneticisine Bylock Tutuklaması" haberine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Utku Reyhan’ın açıklaması şöyle: 

Bugün çeşitli basın organlarında “Vatan Partisi Yöneticisine Bylock Tutuklaması'' başlıklı haberler yer almıştır.

Partimizin gençlik kolları olan Öncü Gençlik’in Ankara Başkan Yardımcısı üyemiz Anıl Eren Y., Ordu’da yürütülen bir soruşturma kapsamında “Bylock'' programını kullandığı iddiasıyla tutuklanmıştır.

Partimiz, FETÖ’ye karşı 40 yıldır mücadele eden, bu örgütün bütün bağlantılarını ortaya çıkaran ve bugün üzerine yürünmesi noktasında en önemli rolü oynayan kurumdur. Fethullah Terör Örgütü adını bizim Partimiz koymuştur. Vatan Partisi’ni çıkarırsanız, Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesinde hiçbir şey bulamazsınız. Devlet kurumlarına ve siyasal partilere yerleştirilen bu terör örgütünün etkili olamadığı tek yer Vatan Partisi’dir. Vatan Partisi ABD güdümlü FETÖ’nün sürekli baş hedefi olmuştur. En son Ergenekon-Balyoz tertibinde Genel Başkanımız dahil Partimizin önde gelen yöneticileri yıllarca hapiste kalmıştır. FETÖ’nün üzerimize ördüğü Silivri duvarlarını partimizin ve milletimizin gücüyle içeriden ve dışarıdan yıktık. 15 Temmuz darbesi en başta Vatan Partisi sayesinde önlenmiştir.

15 Temmuz Amerikancı FETÖ’cü darbe teşebbüsünden önce başlayan ve sonrasında da devam eden FETÖ’ye karşı soruşturma ve kovuşturmaları kararlı olarak destekliyoruz. Bu uygulamaları zaafa uğratacak her türlü engellemenin ve sulandırmanın da karşısındayız.

Bir Vatan Partisi üyesinin tutuklanması, FETÖ ve PKK dostu çevrelerde sevinç yarattı. Çünkü böylece yürütülen soruşturmaların haksız olduğu şüphesini kuvvetlendirdiklerini düşünüyorlar.

Üyemiz Anıl Eren Y. hakkındaki tutuklama kararına itiraz edilmiştir. Adalete güveniyoruz. Soruşturma süratle sonuçlandırılmalı, FETÖ davalarının ciddiyetine gölge düşüren uygulamalardan uzak durulmalıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

"Vatan Partisi yöneticisi FETÖ'den tutuklandı" haberi, 23 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Vatan Partisi yöneticisi FETÖ'den tutuklandı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vatan Partisi yöneticisi FETÖ'den tutuklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  2. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  3. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  4. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  5. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  6. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  7. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  8. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  9. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  10. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  11. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  12. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  13. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  14. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  15. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  16. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  17. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  18. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  19. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  20. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
Gündem Haberleri