Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması

Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması

Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "PKK'nın en önemli aktörlerinden biri olan 'Bahoz Erdal' lakaplı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Biz bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan...

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "PKK'nın en önemli aktörlerinden biri olan 'Bahoz Erdal' lakaplı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Biz bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan da ülkemizin huzurunu, refahını düşünüyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesini ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Kaynak, ilk olarak Giresun’daki helikopter kazasında şehit olan Yarbay Hilmi Özer ve yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden polis memuru Vasıf Darendeli’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Özer’in babası, annesi ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileklerinde bulunan Kaynak, daha sonra AKP Elbistan İlçe Teşkilatı’na geçti. 

Çözüm süreciyle ilgili olarak da farklı bir yaklaşımda bulunan Kaynak, sürecin yansımasının 20 Temmuz 2015’te başlayan terör operasyonlarında görüldüğünü kaydederek, “İşte o çözüm süreci, bizim bölge halkı ile olan güveni ve muhabbeti temsil eden süreçtir'' dedi. 

BAHOZ ERDAL AÇIKLAMASI

Güneydoğu’daki terör operasyonlarına değinen ve güvenlik güçlerinin kahramanca mücadele ettiğinin altını çizen Kaynak, “Bu durum Çanakkale ile eşdeğer. Bu akşam, milletimiz bir bayram hediyesini duyacak. PKK’nın en önemli aktörlerinden biri, en zalimi, en canisi Bahoz Erdal'ın, Allah’a hamdolsun Suriye’de öldürüldüğü haberini aldık. Biz, bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan teröristi bertaraf ederken bir yandan da ülkemizin huzurunu, barışını ve refahını muhakkak surette düşünüyoruz. 11 aydan beri yapılan mücadeleyi hatırlayın. Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatımız ve korucularımız büyük bir terörle mücadele gayreti içerisinde oldular.

Gerçekten ibretlik hikayeler dinledik. Ama düşünün; o çok eleştiriye uğrayan ve onun -gerçekten önemli bir mimari da Mahir Bey kardeşimizdi- çözüm sürecinin ne kadar büyük katkısı olduğuna şimdi geriye dönüp bakın. Sur’da, Nusaybin’de, Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan ediyorsunuz ve ''teröristle mücadele edeceğim’ diyorsunuz 100 bin kişi Cizre’den taşınıyor. Diyor ki: ''Buyur ey devlet. Ben bu devlete güveniyor, bu teröristin zulmünü asıl Kürt halkı olarak ben gördüm. Gel bunları bertaraf et.’ İşte o çözüm süreci, bizim bölge halkı ile olan güveni ve muhabbeti temsil eden süreçtir. Silahlı kuvvetlerimiz ve polisimiz inanılmaz kahramanlıklar yaptılar. Öyle mücadele verdiler ki adeta Çanakkale örneği yaşandı. Çanakkale’de bir millet varoluş mücadelesi verdi. Ama bizim milletimiz ve ecdadımız o kahramanlığı gösterdiler ve İslam’ın sol kalesi İstanbul’un düşmesini engellediler. Çanakkale’den 100 sene sonra başlayan terörle mücadelede bizim askerimiz ve polisimiz gerçekten de onlar kadar şanlı bir mücadele yaptılar'' dedi.

"Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması" haberi, 10 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri