Vladimir Putin'den Suriye'de ateşkes açıklaması

Vladimir Putin'den Suriye'de ateşkes açıklaması

Vladimir Putin'den Suriye'de ateşkes açıklaması ABD Başkanı Barack Obama ile Suriye’deki ateşkesi görüştüklerini ve bir anlaşmaya vardıklarını açıklayan Putin, “Az önce ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesini gerçekleştirdik. Arayan taraf Rusya’ydı ama...

ABD Başkanı Barack Obama ile Suriye’deki ateşkesi görüştüklerini ve bir anlaşmaya vardıklarını açıklayan Putin, “Az önce ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesini gerçekleştirdik. Arayan taraf Rusya’ydı ama hiç şüphesiz ilgi karşılıklıydı. Görüşme sırasında, Uluslararası Suriye Destek Grubu olarak bu ülkedeki silahlı eylemlerin durdurulmasına ilişkin Rusya ve ABD’nin ortak açıklamasına onayımızı verdik'' dedi.


Moskova ve Washington’un ateşkesi kontrol etmek için etkili bir mekanizma başlatmaya hazır olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı, bunun için sıcak hatların, gerekirse de bilgi alışverişi için çalışma grubunun kurulacağını sözlerine ekledi.
Ateşkesin 27 Şubat’ta başlaması için tüm tarafların 26 Şubat öğlene kadar anlaşmaya uyacaklarını teyit etmesi gerektiğini söyleyen Vladimir Putin, “IŞİD, El Nusra ve BM Güvenlik Konseyi tarafından terörist olarak kabul edilen diğer gruplara gelince, bunlar tamamen anlaşmanın dışında kalıyor. Bu örgütlere karşı saldırılar devam edecek'' diye konuştu.

Suriye’de insani yardıma ihtiyaç olduğunu hatırlatan Rus lider, ABD-Rusya anlaşmasının, terörizme karşı mücadelede örnek alınacağını belirtti. Rusya’nın Şam’la birlikte ateşkes için gerekenleri yapmak konusunda gereken tüm çabayı göstereceğinin altını çizen Putin, ABD’nin de muhalefetin benzer şekilde davranmasını sağlaması gerektiğini söyledi.
Putin, Washington-Moskova anlaşmasına Ortadoğu ülkelerinin de destek vermesi çağrısında bulundu ve “Suriye’deki muhalifler, askeri aktivitelere son vermek zorunda'' diye konuştu.
''SURİYE İÇİN ABD İLE BİRKAÇ KAPALI GÖRÜŞME YAPTIK’

Suriye konusunda ABD’yle birkaç kapalı istişare yapıldığını belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da “Kamuya açık olmayan bu istişareler, geçen hafta dahil son birkaç günde yapıldı'' dedi.
Peskov, “Rusya, Suriye hava sahasında süren operasyon kapsamında, bu ülkenin meşru yönetimiyle kesintisiz iletişim içinde bulunuyor. Devlet Başkanı Putin’in de dediği gibi Rusya, Suriye’nin meşru yönetimiyle gereken çalışmayı yapacak. Rusya, ABD’nin de aynı çalışmayı müttefikleriyle, desteklediği gruplarla yapmasını umuyor'' diye konuştu.
Sözcü, "Şimdi Rusya ve ABD'nin bu açıklamayla önlerine koyduğu temel görev, gereksiz kan dökülmesini durdurmak, teröre karşı mücadeleyi sürdürmek ve bununla bu ülkede siyasi çözüme destek vermek" diye ekledi.

"Vladimir Putin'den Suriye'de ateşkes açıklaması" haberi, 23 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Vladimir Putin'den Suriye'de ateşkes açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vladimir Putin'den Suriye'de ateşkes açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  2. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  3. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  4. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  5. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  6. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  7. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  8. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  9. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  10. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  11. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  12. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  13. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  14. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  15. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  16. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  17. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  18. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  19. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  20. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
Dünya Haberleri