Vücudundaki durumu göğsüne dövme yaptırdı

Vücudundaki durumu göğsüne dövme yaptırdı

Vücudundaki durumu göğsüne dövme yaptırdı Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki Osman Gökmen, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede iç organlarının ters tarafta olduğunu öğrenince, aniden rahatsızlandığında bilinmesi için bu durumun tıptaki adı...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki Osman Gökmen, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede iç organlarının ters tarafta olduğunu öğrenince, aniden rahatsızlandığında bilinmesi için bu durumun tıptaki adı "Situs İnversus Totalis"i göğsüne yazdırdı. Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Sosyal İşler Birim Sorumlusu ve aynı zamanda profesyonel dalgıç Gökmen, 16 yaşındayken karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Burada doktorun "kalbin sağ tarafta" demesiyle kısa süreli şaşkınlık yaşayan Gökmen'in detaylı tetkiklerinde bütün iç organlarının ters tarafta olduğu anlaşıldı.

Ailesine ve çevresine bu durumu anlatmakta zorluk çeken Gökmen, yaşadıklarını AA muhabiriyle paylaştı. Gökmen, organlarının ters tarafta olduğuna uzun süre kendisinin de inanamadığını söyledi. Doktorların ilk başta kendisine şaka yaptığını düşündüğünü ifade eden Gökmen, yaşadığı korkuyu doktorların, "Tüm organların sağlıklı şekilde çalışıyor." demesiyle atlattığını dile getirdi.

ÇEVRESİNDEKİLER İNANMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Hastaneden çıktıktan sonra kendisi için daha zorlu bir sürecin başladığını aktaran Gökmen, hala çevresindekileri iç organlarının ters tarafta olduğuna inandırmakta güçlük çektiğini kaydetti. Gökmen, normalde kalbinin bulunması gereken sol göğsüne iç organlarının ters tarafta olduğunun bilinmesi için tıptaki adıyla "Situs İnvernus Totalis" yazan dövme yaptırdığını belirterek, şöyle devam etti:"Aileme bile elimdeki belgelerle inandırabildim. İç organlarımın ters olduğunu anlatan bileklik, kimlik veya buna benzer bir şey taşımam gerektiği söylenince çözümü, yazıyı yazdırmakta buldum. Küçük bir ağrıyla bile gittiğim hastanelerden uzun süre çıkamıyorum. Doktorlara iç organların ters tarafta olduğunu söyleyince her seferinde detaylı kontroller yapıyorlar. İç organlarımın ters olduğunu inanmayanlarla iddiaya bile giriyorum. Tabii ki her seferinde kazanan ben oluyorum. Sağlık kontrolüne gittiğimde durumu öğrenen herkes başıma toplandı. Beni muayene eden bir sağlık çalışanının, diğer arkadaşlarına 'Gelin gelin, organları ters birisini muayene ediyorum' dediğini duydum. Bütün oda sağlıkçı ve hemşireyle dolmuştu. Bana tuhaf bakıyorlar. Bu tür olaylarla sıkça karşılaşıyorum."

EŞİ ŞAKA SANMIŞ

Gökmen'in eşi Burcu Gökmen de eşinin evlenmeden önce durumu kendisine söylediğini, her şeyin bir şaka olduğu düşüncesiyle ciddiye almadığını ifade etti. 

Bu durumu yıllar sonra anladığını belirten Gökmen, "Çok şaşırdım. Çok şükür sağlıklı." dedi. Bodrum'daki bir özel hastanenin Acil Tıp Uzmanı Dr. Elif Ataman, Osman Gökmen'in tüm organlarının orta hattan itibaren ters olduğunu belirtti. İç organların tamamen ters tarafta olmasını nadir görülen bir durum olarak değerlendiren Ataman, "Bazı insanlar, organlarının ters olduğunu hayatının sonuna kadar hiç fark etmeden yaşayabiliyor. Hasta hastaneye başvurup, kontrol yapıldığında durumun farkına varılabiliyor." diye konuştu.

"Vücudundaki durumu göğsüne dövme yaptırdı" haberi, 03 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Vücudundaki durumu göğsüne dövme yaptırdı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vücudundaki durumu göğsüne dövme yaptırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  2. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  3. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  4. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  5. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  6. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  7. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  8. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  9. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  10. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  11. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  12. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  13. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  14. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  15. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  16. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  17. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  18. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  19. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  20. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
Sağlık Haberleri