Yalçın Küçük, Doğu Perinçek düellosunda 'hendek' kavgası

Yalçın Küçük, Doğu Perinçek düellosunda 'hendek' kavgası

Yalçın Küçük, Doğu Perinçek düellosunda 'hen... Son dönemde birbiriyle sert tartışma yaşayan Doğu Perinçek ile Yalçın Küçük Ulusal Kanal'da Hulki Cezioğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu adlı programda karşı karşıya geldi.Ulusal Kanal'da Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu 'Ceviz Kabuğu'...

Son dönemde birbiriyle sert tartışma yaşayan Doğu Perinçek ile Yalçın Küçük Ulusal Kanal'da Hulki Cezioğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu adlı programda karşı karşıya geldi.

Ulusal Kanal'da Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu 'Ceviz Kabuğu' programında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Prof. Dr. Yalçın Küçük karşı karşıya geldi. Prof. Dr. Yalçın Küçük, programda İstiklal Marşı'nın Mehmet Akif Ersoy'un yazmadığını iddia etti.

İLK GERGİNLİK İSTİKLAL MARŞI YÜZÜNDEN

Günlerdir heyecanla beklenen 'düello' Yalçın Küçük'ün bomba iddiları ile başladı. Yalçın Küçük, İstiklal Marşı'nı Mehmet Akif Ersoy'un yazmadığını idda etti. Küçük, İstiklal Marşı'nı Münir Ertegün ve Yusuf Hikmet Bayur'un yazdığını iddia etti.

"İstiklal Marşımız mı, dinimizi hatırlatıyor, içinde "Türk yürü" veya "haydi" yok ve "hüda", "cüda", "feda" türünden daha çok İrani kelimeler çokturlar. Güzel,Mehmet Akif Ersoy'a atfediyoruz, Akif hiçbir yerde "Ben yazdım" demiyorve ben de Akif'in yazmadığını ileri sürüp duruyorum.

Doğu Perinçek, ise tam tersini savundu, 'Bir tek Yalçın Küçük bunu söylüyor. Onun dışında 80 milyon buna inanıyor' dedi. 

YALÇIN KÜÇÜK TÜRKÇÜ MÜ?

Hulki Cevizoğlu, programda Yalçın Küçük'e bir izleyiciden gelen 'Yalçın Küçük Türkçü mü?' sorusunu iletti. Küçük, 'Ben Irak'ta Türkler öldürülürken ağlamayan Türkçü demem" diye yanıt verdi. Küçük, Cevizoğlu'nun 'Siz ağladınız mı?' sorusuna 'Evet'diye yanıt verdi.

ESKİ ABD BÜYÜKELÇİLERİNİN AÇILAMALARI
Doğu Perinçek, iki eski ABD Büyükelçisi'nin 'Tayyip Erdoğan istifa etsin' çağrısına çok sert tepki gösterdi.

Perinçek, "Haddini bilmez bir tavır. Nefretle karşılıyoruz. Bu çok küstah bir tavır. Tayyip Erdoğan'ı Türk milleti yıkacak. ABD'nin artık Türkiye'de hükümet belirleme şansı yoktur. PKK ve Fethullah Gülen cemaatinin köküü kazındığ için böyle davranıyorlar. ABD Cumhuriyetin üzerine Gülen Cemaatini, devletin üzerine PKK'yı sürdü. Ama hem cemaat püskürtüldü hem de PKK hendeklere gömüldü" dedi.

Yalçın Küçük ise "Ben PKK'nın hendeklere gömüldüğünü düşünmüyorum" dedi. Küçük, "IŞİD ile işbirliği yapan, Türkiye'yi IŞİD'e çevirmek isteyen biri nasıl düşerse düşsün, kim düşürürse düşürsün beni ilgilendiirmez" dedi.

Küçük'ün bu sözleri üzerine Perinçek, "Sen hendeklerin içinden kounuşuyorsun. PKK'nın kaybetmesini hazmedemiyorsun" dedi.  

ERGENEKON TARTIŞMASI

Doğu Perinçek, "Biz Ergenekon'dan mücadele ede ede çıktık."

Yalçın Küçük, "Bizi Fethullah Gülen çıkardı."

'ERDOĞAN BENİM MEVZİME GELDİ'

Yalçın Küçük, Doğu Perinçek'e, "Sen AKP'yi destekliyorsun' dedi. Perinçek, "Tayyip Erdoğan benim çizgime geldi" diyerek yanıt verdi. 

YALÇIN KÜÇÜK: SÖZÜ, CUMHURİYET GAZETESİ VE CHP GÜLEN'İN ETKİSİNDE
Sözcü gazetesi, Cumhuriyet gazetesi ve CHP'nin bir bölümünün Fethullah Gülen'in etkisinde olduğunu söyleyen Yalçın Küçük, "Bu kesimler Tayyip Erdoğan'a karşı, Erdoğan da Türkiye'de Nakşi-İslamcı kesimin temsilcisi" dedi. 

Küçük, Hulki Cevizoğlu'nun "Siz hangi taraftasınız?" sorusuna ise "Ben Devrimciyim. İki tarafta da değilim" dedi.

'TAYYİP BEY GİBİ KONUŞUYORSUN'

Yalçın Küçük, "Sen Davutoğlu gibi, Tayyip gibi konuşuyorsun, sen kimsin? Bırak onları bizim tarafagel sen." 

Doğu Perinçek, "Ben Vatan Partisi Genel Başkanıyım, iktidar olacağız."

"HENDEKTEN KONUŞUYORSUN"

Yalçın Küçük: TSK kendi vatandaşlarını günlerce hepsederek bir savaş sürdüremez.Kaymakamların arkasına saklanaraksavaş olmaz. Eğer bir savaş verilecekse bu sıkıyönetim yasaları ile verilir. 

Doğu Perinçek: Sen hendekten konuşuyorsun. PKK hendeklere gömüldüğü için rahatsız oluyorsun. Bu mücadele sadece PKK'ya değil, ABD ve İsrail'e karşı verilen bir savaş.

HULKİ CEVİZOĞLU İLE YALÇIN KÜÇÜK ARASINDA GERGİNLİK

Programın ilk bölümünde Hulki Cevizoğlu'nun zaman zaman sorduğu sorulara sinirlenen Yalçın Küçük, moderatörün "Siz bu savaşta TSK'nın mı yanındasınız yoksa, PKK'nın mı?" sorusu üzerine tansiyon bir anda yükseldi. "Beni sınava mı tabi tutuyorsunuz? Bu sorunuza cevap vermeyeceğim" dedi. Küçük'ün "Gerekirse bitirin programı" demesi üzerine Hulki Cevizoğlu tartışmada tansiyonu düşürdü. 

"HDP KAPATILMALI"

Doğu Perinçek: Bize göre HDP kapaılmalı. Suç işleyen milletvekilleri tutuklanmallı. PKK'ya destek veren belediye başkanları derhal görevden alınmalı. Terörle mücadele demokrasi içinde verilmez. Terör örgütünün Meclis'e girmesine izin verilemez.

Yalçın Küçük: Ben milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını savunamam. Daha önce de bu yöntem denendi. Bugün HDP'yi kapatırsınız, yarın başka bir parti kurulur. 

TÜRK İLERİCİLERİ İLE KÜRT İLERİCİLERİ BİR ARAYA GELMELİ

"1800'lerden sonra Türklerle Ruslar her karşı karşıya geldiğinde Kürtler Rusya'nın yanında yer aldı" diyen Yalçın Küçük, Kürt sorunun çözümü için de formül önerdi.

'Musul'u almazsak Diyarbakır'ı veririz' diyen Yaçın Küçük, Kürt sorununun çözümü için 'Türk gericileri ile Kürt gericileri bir araya gelirse bizim felaketimiz olur. Türk ilericileri ile Kürt ilericileri bir araya gelmeli' dedi.

DURSUN ÇİÇEK AKP'LİDİR

Yalçın Küçük: Dursun Çiçek çıkmış TSK'nın yüzde 10'u paralelci diyor. Nereden biliyorsun. Silivri'de bir paşa bana Dursun Çiçek için 'O AKP'lidir' dedi.

HER ŞEYİ YAPAN AKP'DİR

Yalçın Küçük: 'Paralel' talebe dilidir. TSK böyle bir dil kullanamaz. Ben paralel falan bilmem. Hepsini yapan AKP'dir. Ben 'paralel' ya da 'kumpas' gibi laflara güvenmem. Her şeyi yapan AKP'dir.

"TUTUKLANMAMIZ NE KADAR HUKUKİ İSE SERBEST KALMAMIZ DA O KADAR HUKUKİ"

Yalçın Küçük: Bizim tutuklanmamız ne kadar hukuki ise, serbest bırakılmamız da o kadar hukukidir. Ben Anayasa Mahkemesi ile yapılan tahliyelere çok kıymat vermem. Anayasa Mahkemesi'nin Asliye Ceza Mahkemesi gibi çalışmasını da doğru bulmam.

"BU BİR SERVET TRANSFERİDİR"

Ben Gülen Cemaati'nin terör örgütü olduğunu söyleyemem. Hukuk eğitimi almış bir insan olarka bunu söylemem yakışık almaz. Gülen Cemaati'nin mallarına el konulmasını da, İpek Medya'ya el konulmasına da bir sosyalist olarak alkış tutamam. Bu bir servet transferidir. Başkasının servetini kendi yandaşlarına transfer etmektir.

Programın moderatörü Hulki Cevizoğlu, seyircilerin Twitter'dan 'ne oldu da reklam arasından sonra ortam sakinleşti?' sorusunu yanıtladı; 'Reklam arasında bir şey olmadı.'

Program sona erdi.  

"Yalçın Küçük, Doğu Perinçek düellosunda 'hendek' kavgası" haberi, 13 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yalçın Küçük, Doğu Perinçek düellosunda 'hendek' kavgası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yalçın Küçük, Doğu Perinçek düellosunda 'hendek' kavgası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:53 Murat Muratoğlu: Önümüzdeki birkaç yıl Hint fakiri kıvamında bir yaşam bizi bekliyor
  2. 09:47 Dominik Livakovic'i ayrılık kararından vazgeçiren kişi ortaya çıktı
  3. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
  4. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  5. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  6. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  7. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  8. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  9. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  10. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  11. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  12. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  13. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  14. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  15. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  16. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  17. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  18. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  19. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
  20. 08:09 İsmail Saymaz: Kepez’in intikamını ‘teleferik’ ile almak
Politika Haberleri