Yandaş gazeteden IŞİD ve El Kaide itirafı!

Yandaş gazeteden IŞİD ve El Kaide itirafı!

Yandaş gazeteden IŞİD ve El Kaide itirafı! Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Çevik Kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesinin ardından 'Talimatı kim verdi?' tartışması başladı. AKP ve yandaş medyası, saldırının hemen ardından 'FETÖ'yü...

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Çevik Kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesinin ardından 'Talimatı kim verdi?' tartışması başladı. AKP ve yandaş medyası, saldırının hemen ardından 'FETÖ'yü fail ilan etti. Ancak soruşturmaya FSB ajanlarını Ankara'ya göndererek el koyan Moskova yönetimi "Acele etmeyin" diyerek Ankara'yı uyardı.

HAVUZDA TELAŞLA GELEN İTİRAF

AKP'nin suikasti FETÖ'ye bağlayarak kapatmak istediği bir görüntü içine girmesi üzerine havuz medyası da bu çizgide yayınlara hız kazandırdı. Bunlar arasında en ilginci ise, KARAR gazetesinin bugünkü manşeti oldu. KARAR, "Tetikçiye El Kaide görevi" başlığı ile manşete taşıdığı Hilal Öztürk imzalı 'özel' haberde, suikastçi Mevlüt Mert Altantaş'ın El Kaide içinde gizlenmiş bir FETÖ'cü olduğunu iddia etti.

 EL KAİDE VE IŞİD AKP HÜKÜMETİ İÇİN MEŞRU MU?

Ancak 'telaşla' yapıldığı anlaşılan haberde, büyük bir skandala imza atıldı. KARAR'ın haberinde "FETÖ’nün 17-25 Aralık sürecinden sonra örgüt mensuplarına gizlenmeleri için ''terör örgütlerine sızın’ emri verdiği ortaya çıktı. Rus Büyükelçiyi öldüren tetikçi Altıntaş’ın da bu talimat kapsamında El Kaide çizgisindeki isimlere yöneldiği belirlendi. KARAR’a konuşan üst düzey bir güvenlik yetkilisi, “Bizdeki fotoğraf çok açık FETÖ'' dedi." ifadeleri yer aldı.

KARAR'ın iddiası eğer doğru ise, AKP iktidarı için El Kaide, ve IŞİD gibi cihatçı örgütler, FETÖ militanlarının kamufle olarak kendilerini korumaya alacakları örgütler olarak görülüyor. Bu iddia da, AKP'nin El Kaide ve IŞİD gibi cihatçı örgütlerle mücadele konusunda yeterince kararlı ve istekli olmadığı ve bir oranda da faaliyetlerine göz yumulduğu yönündeki eleştirileri haklı çıkarıyor. 

Tayyip Erdoğan'ın bu sabah KARAR'ın manşetini gördükten sonra Mustafa Karaalioğlu'na nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

65319.jpg

İşte KARAR'ın o haberi:

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ’den aldığı emirle polis meslek yüksek okulundan mezun olduktan sonra, El Kaide çizgisindeki isimlerle temasa geçmeye çalıştığı ortaya çıktı. KARAR’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, FETÖ 17-25 Aralık sürecinden hemen sonra örgüt üyelerine ''farklı yapılanmalara sızarak gizlenin’ talimatı verdi. Bunun üzerine FETÖ’cüler terör örgütleri PKK, DHKP-C, IŞİD ve El Kaide’ye nüfuz etmek için harekete geçti. Hedef, terör örgütlerini kullanarak ülkede kaos yaratmaktı. Daha önce TSK ve Emniyet istihbarat ile MİT içinde etkili pozisyonlarda olan FETÖ üyeleri, devletin örgütlerle ilgili istihbari bilgilerini kullandı. Suikastçı Altıntaş da aynı dönem örgütün talimatları doğrultusund a El Kaide düşüncesine sahip kişilerle ilişki kurmaya çalıştı. Ancak FETÖ’yle ilişkisi ortaya çıkarılan Altıntaş’ın El Kaide çizgisindeki hedeflerle sınırlı sayıda teması olduğu belirlendi. Bu durum Altıntaş’ın radikal dinci örgütlere sızma girişiminde başarılı olamadığını ortaya koydu.

KARAR’a açıklama yapan üst düzey bir güvenlik yetkilisi şunları söyledi: “FETÖ’nün farklı yapılara sızma planının bir parçası olarak saldırgan da El Kaide bağlantılı insanlara yönlendirilmiş. Ancak bu temas zayıf kalmış. FETÖ bağlantılarıysa çok fazla. Araştırmalar çok yönlü yapılıyor. Her şey inceleniyor. Elde edilen bilgiler sorgulardan çıkan sonuçlarla karşılaştırılacak. Bizdeki fotoğraf çok açık FETÖ.'' 

Diğer yandan suikastçı Altıntaş’ın Aydın’ın Söke ilçesinde gözaltına alınan altı yakını emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

O GÖRÜNTÜLER TRT'DEN Mİ GİTTİ ARAŞTIRMASI

Büyükelçi Karlov’un vurulduğu sırada TRT tarafından çekilen görüntülerin Hollanda devlet televizyonu NOS’ta yayınlandığı iddiasıyla ilgili araştırma yapıldığı öğrenildi. Suikast anını dünyaya ilk servis eden kanal olduğu belirtilen NOS’un yetkilileri, görüntüleri Avrupa çapındaki görüntü değişim servisi EBU’ya TRT’nin geçtiğini açıkladı. Bunun üzerine görüntülerin TRT’den verilip verilmediği ya da nasıl verildiği konusunda araştırma başlatıldı.

KORUMA TALEBİ ELÇİLİKTEN GELMELİ

Karlov suikastının ardından büyükelçilerin nasıl korunduğu tartışılıyor. Bir ülkedeki diplomatların güvenliği konusu, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’nde düzenleniyor. Buna göre, misyon amacı taşıyan binaların korunması talebinin misafir gelinen devlete iletilmesi gerekiyor. Görev yapılan devlet de yapacağı tehdit değerlendirmeleri çerçevesinde, sivil polis, devriye gibi önlemlerle 24 saat üzerinden yabancı misyonların güvenliğini sağlamakla sorumlu. Sözleşmenin 22. maddesi kapsamında, misyona yönelik herhangi bir tehdit algılaması halinde görev yapılan ülkenin Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunularak, güvenlik önlemlerinin artırılması talep edilmeli. 

Büyükelçiliklerin, milli gün, sergi, heyet ziyareti gibi vesilelerle otel gibi mekanlarda düzenleyecekleri etkinlikler için koruma istemesi gerekiyor. Bu talep genel olarak Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla ilgili Emniyet makamlarına iletilebildiği gibi, kabul eden devlet tarafından uygun görülen herhangi bir makama da doğrudan iletilebiliyor. Misyonların korunmasında ayrıca, görev yapılan ülkenin mevzuatı uygunsa özel güvenlik şirketlerinden de yararlanılması mümkün.

"Yandaş gazeteden IŞİD ve El Kaide itirafı!" haberi, 23 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Yandaş gazeteden IŞİD ve El Kaide itirafı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yandaş gazeteden IŞİD ve El Kaide itirafı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Otomotiv Haberleri