Yandaş gazetenin rezil haberine TMMOB'den açıklama

Yandaş gazetenin rezil haberine TMMOB'den açıklama

Yandaş gazetenin rezil haberine TMMOB'den aç... ABC Haber MerkeziYandaş gazete Yeni Şafak, "TMMOB özüne döndü" başlıklı 'haber'inde odanın logosuna kafayı taktı. Haberde "Skandalların Odası TMMOB, DHKP-C ve PKK'yı yansıtan yeni logosu ile dikkat çekti" spotunu kullanan 'skandalların...

ABC Haber Merkezi

Yandaş gazete Yeni Şafak, "TMMOB özüne döndü" başlıklı 'haber'inde odanın logosuna kafayı taktı. Haberde "Skandalların Odası TMMOB, DHKP-C ve PKK'yı yansıtan yeni logosu ile dikkat çekti" spotunu kullanan 'skandalların yayını' Yeni Şafak, 70 yıllık logoyu 'yeni' ilan etti. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (?TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Kormaz ise, Yeni Şafak'ın bu sözde haberine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Korkmaz, “Haberin nedeni yurtsever, devrimci, ilerici ve toplumcu geleneğimizden duydukları rahatsızlık ve korkudur'' dedi.

'TMMOB’yi ve değerlerimizi savunacağız" başlıklı açıklama şöyle:

Mesleğimizi ve meslektaşlarımızın çıkarlarını ülkemizin ve halkımızın çıkarları doğrultusunda korumak için mücadele veren Birliğimiz, bugüne kadar çok kez iktidar ve rant çevrelerinin saldırılarına hedef olmuştu fakat ilk kez bu kadar pespaye bir iftira ile karşı karşıyayız.

21 Ekim 2017 tarihli Yeni Şafak gazetesinde Ahmet Fatih Erturan imzasıyla yayınlanan “TMMOB Özüne Döndü'' başlıklı haberde(!), Birliğimizin logosunda bulunan renklerin terör örgütlerini çağrıştırdığı ifade edilmektedir.

Ciddiye alıp almamakta tereddüt ettiğimiz haber, ilk cümlesinden son cümlesine kadar yalan ve yanlıştır.

Haberden(!) anladığımız, TMMOB’nin rant ve çıkar odaklarına karşı verdiği mücadele iktidar yandaşlarını renklerde terör arayacak kadar çok çalıştırmaktadır.

Eğer bir basın yayın kuruluşu, yandaşı olduğu güç adına Birliğimize saldırmaya karar vermişse onlara tek tavsiyemiz bu işi yaparken gazeteciliği ayağa düşürmemeleridir.

Bilinmelidir ki; TMMOB, haberde iddia edildiği gibi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ya da başka herhangi bir bakanlık bünyesinde faaliyet göstermemektedir. Birliğimiz, 1954 yılında kabul edilen 6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu ile kurulmuş olup, Anayasa’nın 135. Maddesinde belirtilen kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Birliğimiz tüm faaliyetlerini anayasa, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde belirlenen kendi kurulları ve demokratik işleyişi içerisinde, özerk biçimde yürütmektedir.

Cümle alem bilir ki, Birliğimizin isminin kısaltmasından oluşan logomuzdaki renkler güneşin ve ateşin renkleridir. Karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı, dinci gericiliğe karşı laikliği, dogmatizme karşı bilimi, faşizme karşı özgürlükleri, her türlü ırkçılığa karşı eşitliği ve barış içerisinde bir arada yaşamı, rant ve sömürüye karşı emeği, emperyalizme karşı bağımsızlığı temsil etmektedir. Yıllardır meydanlarda gururla taşıdığımız bu renkler, mücadele tarihimiz içerisinde birliğimizle özdeşleşmiş ve simgeleşmiştir.

Siyasi iktidarın en büyük yandaşlarından biri olan Yeni Şafak Gazetesinde yer alan bu haberin nedeni, ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinde bilim ve teknoloji politikalarının önemine vurgu yapan, kamu yararı ve adil paylaşımdan yana, yurtsever, devrimci, ilerici ve toplumcu geleneğimizden duydukları rahatsızlık ve korkudur.

Yeni şafak gazetesi ve karanlığın tüm sesleri iyi, bilsinler ki ülkemizin içerisinde bulunduğu zorlu koşullar içerisinde bu tip kara propagandaların hedefinde olmak bizler için bir onur nişanesidir.

Unutulmaz Başkanımız Teoman Öztürk’ün dediği gibi, dün olduğu gibi bugün de, “Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği; baskı, zulüm ve engelleme yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde; bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız.''

 

 

 

 

 

 

 

"Yandaş gazetenin rezil haberine TMMOB'den açıklama" haberi, 24 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yandaş gazetenin rezil haberine TMMOB'den açıklama haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yandaş gazetenin rezil haberine TMMOB'den açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  2. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  3. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  4. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  5. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  6. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  7. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  8. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  9. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  10. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  11. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  12. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  13. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  14. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  15. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  16. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  17. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  18. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  19. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  20. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
Gündem Haberleri