Yanlış notu düzelttiler: Torpilde ısrara devam

Yanlış notu düzelttiler: Torpilde ısrara devam

Yanlış notu düzelttiler: Torpilde ısrara devam Pelek’in itirazı haklı bulundu ve puanı yeniden hesaplanınca 1. sırada atamasının yapılmasını bekledi. Ancak 1. sırada ilan edilen Aykut Can’ın 91 olan sınav puanı yeniden hesaplanıp 95 puan alması sağlanarak yine 1. sıraya...

Pelek’in itirazı haklı bulundu ve puanı yeniden hesaplanınca 1. sırada atamasının yapılmasını bekledi. Ancak 1. sırada ilan edilen Aykut Can’ın 91 olan sınav puanı yeniden hesaplanıp 95 puan alması sağlanarak yine 1. sıraya geçirildi.

Birgün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, ilk hesaplamaya göre ön değerlendirmede 10. sırada yer alan aday Aykut Can, toplamda 84.74 puanla birinci; ön değerlendirmede 1. sırada olan Deniz Pelek ise toplamda 83.82 puanla ikinci sırada yer aldı. İtiraz sonucu Deniz Pelek’in notu Aykut Can’ı geride bırakınca üniversitenin ilgili yönetimi yeniden hesaplamaya gitti. Son hesaplamada Aykut Can 86.22 ile yeniden 1., Deniz Pelek 84.73 ile 2. sırada yer aldı. 

YÖK’E BAŞVURDU

Usulsüzlük yapıldığını belirten ve son olarak çareyi YÖK’e başvurmakta bulan Pelek’in hazırladığı itiraz dilekçesi dün YÖK’e ulaştı.

Dilekçede, “Sonuçlar açıklandığında lisans not ortalamam 80.86 olarak düzeltilmiş; ancak sadece Aykut Can isimli kişinin sınav notu 95 olarak değiştirilerek 1.sırada, kendimin de 2. sırada yer aldığını gördüm. Eğer ki sınav notlarıyla usulsüzce herhangi bir değişim yapılmamış olsaydı; lisans not ortalamam doğru yazıldığında 1. sırada ben yer alacaktım. Yapılan işlemler ve sıralama usulsüzdür'' ifadeleri yer aldı.

''USULE VE HAKKANİYETE UYGUN DEĞİL’

BirGün’ün ulaştığı Deniz Pelek şu açıklamayı yaptı:

“Ön değerlendirmede 1. sırada yer aldım. Ancak ikinci değerlendirmede 10. sırada aday olan kişi kılpayı ile önümde yer aldı. Sonuçları incelediğimde ise yönetmelik hükümlerine göre yüzde 30 oranında etkisi bulunan lisans not ortalamamın değerlendirme listesine yanlış yazıldığını fark ettim. 11 Aralık tarihinde, Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Birimi’ni aradım, bana bu ilanla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sekreteri İbrahim Güntürk’ün ilgilendiğini söylediler. İbrahim Bey ile görüştüm, bana hatanın düzeltileceğini söyledi, ama ertesi gün hata düzeltilmedi. Uzun uğraşlar sonucu İbrahim Bey ''birkaç gün’ içerisinde sonuçların açıklanacağını söyledi. Kâğıtların yeniden değerlendirilmesi, YÖK’ten yeni jürinin atanması ve eski jürinin notlarının değerlendirilmesiyle sonuçlanan başka bir süreçtir ve benim lisans not ortalamamın yanlış yazılmasına yaptığım itirazla herhangi bir ilgisi yoktur. Bu nedenle, yapılan hatanın düzeltilerek, değerlendirme listesinin de buna uygun olarak değiştirilmesini; kısaca mevcut duruma göre, değerlendirme listesinde ikinci sırada olan adımın birinci sıraya çıkarılmasını ve ilanın bu şekilde yapılmasını talep etmeme rağmen bu husus düzeltilmemiş, haksız ve usule aykırı bir şekilde işlem yapılmıştır. Yapılan işlemler ve sıralama usulsüzdür. Aykut Can isimli kişinin atanması işlemi hukuka, hakkaniyete, usule ve açık yasal düzenlemelere aykırıdır. Okutman kadrosuna yönelik olarak usule aykırı bir şekilde gerçekleşen idari işlemin iptaline karar verilmesini talep ediyorum.''

"Yanlış notu düzelttiler: Torpilde ısrara devam" haberi, 09 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 09 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yanlış notu düzelttiler: Torpilde ısrara devam haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yanlış notu düzelttiler: Torpilde ısrara devam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  2. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  3. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  4. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  5. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  6. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  7. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  8. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  9. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  10. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  11. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  12. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  13. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  14. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  15. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  16. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  17. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  18. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  19. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  20. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
Politika Haberleri