Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'

Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'

Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin düzenlediği çalıştaya katılarak yeni belediye başkanlarına deneyimlerini aktardı. Yavaş, israf ve şeffaflık konularında uyarılarda bulundu. Geçmiş borçların israfı gösterdiğini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin düzenlediği "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı"na katılarak yeni seçilen belediye başkanlarıyla deneyimlerini paylaştı. Yavaş, israfın önlenmesi ve şeffaflık konularında önemli mesajlar verdi. Ayrıca, geçmiş borçların israfı gösterdiğini vurguladı, belediyecilikte vatandaşın parasının titizlikle kullanılması gerektiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün CHP Genel Merkezi'nde başlayan "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı"na katıldı. Yavaş, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Programın ikinci gününde belediye başkanlarına yapacağı sunumun önemine dikkat çeken Yavaş, sunumu hakkında şöyle konuştu:

"270 kadar yeni seçilen belediye başkanımız var. Onlarla Ankara'da yaptığımız çalışmalar ve daha önce Beypazarı'nda yaptığımız çalışmaları paylaşacağız. Kamuoyunun özellikle önemsediği çalışmaları ortaklaşa yapmayı planlıyoruz. O konuda biz de deneyimlerimizi aktaracağız. Gerekirse kendileriyle işbirliği yapacağız ki aynı şekilde Ankara'da yürütülen modelin, şeffaflık, açık yayınlanan ihaleler, hesap verme gibi konular başta olmak üzere ve özellikle israfı önleme açısından neler yapılması gerektiğini Ankara'da yaptıklarımızı kendilerine ileteceğiz, tavsiyelerde bulunacağız.

'BORÇLAR İSRAF VE ŞATAFATI GÖSTERİYOR'
Yavaş, Afyonkarahisar Belediyesi’nde, belediye binasının içinde gizli dinleme ve izleme cihazları bulunması ile AK Parti ve MHP'den CHP’ye geçen belediyelerin borçlarını da şöyle değerlendirdi:

"Afyon'daki olayı bilmiyorum, savcılık el koydu, ama tabii ki geçmiş dönemden kalan borçlar, nasıl bir israf ve şatafatlı bir hayat sürüldüğünü gösteriyor. Oysa biz vatandaşın parasını kullanıyoruz. Kendi paramızı harcamadığımız hiçbir yere para harcamamamız lazım. O belediye binaları ne belediye başkanının mülkü ne o koltuklar belediye başkanının kendi koltuğu ne de orada ömür boyu oturacak. Onun için bunun sonlanacağını bilerek ve özellikle halkın parasını kullanırken çok titiz davranıp bir de hesap verilmesi gerekiyor. Bu anlattığımız seçim döneminde hep bunlardan bahsetmiştik. Ama böyle davranmayanların kaybettiği anlaşılıyor. Biz de yeni seçilenlere en azından önümüzdeki dönem başarılı olmaları için bu tür yolu tercih etmelerini önereceğiz.

Bu rakam sadece el değiştiren belediyelerin. Mevcut belediyelerin de el değiştirsin değiştirmesin borçları var. Hem bu paraların harcanması konusunda yapılan projeleri hep seçimlerde bahsetmiştim. Proje yapıyoruz adı altında lüks belediye binaları yapmak, çöp projelere halkın parasını ayırmak doğru bir şey değil. Böyle yapınca da işte bu fahiş miktarlı borçlar ortaya çıkıyor. Halbuki halk belediyecinin temel hizmetlerini yap diye size vergi veriyor ama siz kalkıp da itibardan tasarruf olmaz dercesine bu paraları harcıyorsanız maalesef sonuç böyle oluyor.''

"Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'" haberi, 20 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 08:14 İsmail Saymaz: Marmaris’te tatil yapan baronu bize Brezilya haber vermiş
  2. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: AK Parti medyasında yaşanan kavga
  3. 08:08 Fehmi Koru: Erdoğan ile Özel görüşmesi bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı
  4. 08:05 İstanbul dahil kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den 15 kente sarı kodlu uyarı
  5. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  6. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  7. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  8. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  9. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  10. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  11. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  12. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  13. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  14. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  15. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  16. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  17. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  18. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  19. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  20. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
Gündem Haberleri