'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır'

'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır'

'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' Ali AvcuYıl 29 Ekim 2014… Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin Erbil kentinden karayoluyla gelip Türkiye Habur Sınır Kapısından girip Şırnak'ın Silopi ve Cizre, Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçeleri ardından Şanlıurfa'nın...

Ali Avcu

Yıl 29 Ekim 2014… Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin Erbil kentinden karayoluyla gelip Türkiye Habur Sınır Kapısından girip Şırnak'ın Silopi ve Cizre, Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçeleri ardından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Kobani diğer adıyla “Ayn El Arab''a IŞİD’ e karşı YPG ve PYD’ye destek için Peşmergeler 29 Ekim’de alkışlar ve sloganlar arasında gitmişti.

Ayn El Arap, Suriye Halep Eyaletine bağlı, Türkiye Sınırının hemen yanında bulunan bir şehir. 2004 yılı nüfusu 44 bin 821 olan şehirde Kürtler, Araplar, Türkmenler ve Ermeniler birlikte yaşıyordu. 2012 yılında PKK'nın Suriye örgütlenmesi olan PYD tarafından özerkliği ilan edilen şehir’de Araplar, Türkmenler ve Ermenileri yıllardır birlikte yaşadıkları topraklardan göç ettirilmişti. 2014 yılında Suriye Kürdistan'ı Kobane Kantonu'nun İdari Merkezi olarak ilan edilmişti.

Türkiye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ulus-devlet ve bağımsızlığın yaşandığı gün terör örgütü YPG ve PYD’ye yardıma giden Peşmergelere dönemin başbakanı AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izin vermesi halkın vicdanını sızlatmıştı.

Türk ordusunun ülkenin bekası için haklı olarak Suriye’nin Afrin bölgesinde konuşlanan terör örgütü YPG ve PYD’ye karşı başlatmış olduğu operasyonların ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu koyması “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır'' atasözünü anımsatıyor.

“Bazı suçlular var ki aynı zamanda… Yalancı ve saldırgan olurlar. Böyle kişilere karşı dikkatli olunmalıdır. Bunlar suç işlemekle kalmazlar, işledikleri suçu reddettikleri gibi, bir de bu suçu, zarar verdikleri kimseye yüklemeye ve onu susturmaya çalışırlar. Haksızken, haklıymış gibi davranabilirler.''

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 45. Muhtarlar Toplantısı’nda ki konuşmasında Erdoğan CHP’ lideri Kılıçdaroğlu’nu yine hedef gösterip yalancılık ve terör örgütleriyle birlikte yürümekle suçlayıp "Ben El Nusra terör örgütüdür dedim, diyorum. Sen de PYD ve DHKP-C terör örgütüdür de göreyim seni" diye muhtarlara şikayet etti.

Peki, Erdoğan kimlerle yürümüştü?

Birkaçına şöyle bir göz atalım…

Erdoğan, 21 Haziran 2016’da sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle Beştepe’deki iftarda bir araya geldiğinde STK temsilcilerine yaptığı konuşmada "Eğer DAİŞ'e karşı olanlar terör örgütü değilse o zaman El Nusra'ya niye terör örgütü diyorsunuz?" diyerek El Nusra’yı savunup batıyı suçluyordu.

AKP’lilerin deyimiyle bir zamanların hoca efendisi Fethullah Gülen Erdoğan’ın ne istediler de vermedik dediği FETO’nun 15 Temmuz gecesi hepimizin tanık ve şahit olduğu o karanlık alçak gecede 249 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 2 bin 196 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Rıza Sarraf ve Oslo görüşmelerine de değinmiyorum…

Çünkü uzar da uzar…

"'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır'" haberi, 11 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  2. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  3. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  4. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  5. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  6. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  7. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  8. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  9. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  10. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  11. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  12. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  13. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  14. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  15. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  16. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  17. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  18. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  19. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  20. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
ABC Kritik Haberleri