Yeni çıkan kitaplar / 1 Mayıs 2017

Yeni çıkan kitaplar / 1 Mayıs 2017

Yeni çıkan kitaplar / 1 Mayıs 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

0001700755001-1.jpg

Barbara Demick

KUZEY KORE’NİN SIRADAN HAYATLARI

Redingot Kitap

Ödüllü gazeteci Barbara Demick, altı Kuzey Kore vatandaşının hayatını on beş yıldan fazla bir süre boyunca izlemiştir.

 Demick, günümüzün en totaliter rejimi altında yaşamanın nasıl bir şey olduğunu gözler önüne seriyor bu kitapta: İnternetin kasıtlı olarak kullanılmadığı, insanların birbirlerine hissettikleri sevgiyi göstermelerinin cezalandırıldığı, muhbirlerin ödüllendirildiği ve insanın düşünmeden yaptığı bir yorumun kendisini ömrünün sonuna kadar çalışma kamplarına mahkûm edebileceği bir George Orwell distopyasıdır bu.

Demick, bizleri ülkenin derinliklerinden alıp hükümet sansürlerinin ulaşamadığı yerlere götürüyor; titiz ve hassas gazetecilik anlayışı sayesinde karakterlerinin âşık olmalarına, aile kurmalarına, ihtiraslarını kamçılamalarına ve hayatta kalma mücadelesi vermelerine tanıklık ediyoruz. Hükümetin yaptıkları karşısında insanların gözlerinin açılmasına, ülkelerinin halka bolluk içinde bir yaşam sunmak yerine onlara ihanet ettiklerini anlamalarına tek tek şahit oluyoruz.

National Book Award Finalisti
Samuel Johnson Ödülü Kazananı
Asia Society Bernard Schwartz Ödülü Finalisti

432 s. İstanbul 2017

0001700084001-1.jpg

Paul Halpern

EİNSTEİN’IN ZARI VE SCHRÖDİNGER’İN KEDİSİ

Kırmızı Kedi Yayınları

İki dahi fiziğin birleşim kuramını oluşturmak için kuantum'daki rasgelelikle nasıl mücadele etti.

Dünyaca ünlü fizikçi Paul Halpern'in çoksatar bilim kitabı Einstein'ın Zarı ve Schrödinger'in Kedisi, bizleri modern fiziğin doğduğu yıllara götürüyor. Einstein, Schrödinger, Bohr ve daha pek çok fizikçinin evreni anlamak için girdikleri rekabeti, ustaca kurguladığı ve kolay okunur diliyle anlatıyor. Bilgilendirici olmanın yanı sıra merak uyandırıcı bir kitap Einstein'ın Zarı ve Schrödinger'in Kedisi.

336 s. İstanbul 2017

0001700051001-1.jpg

Witold Gombrowicz

KOZMOS

Everest Yayınları

1965'te yayımlanan Kozmos, Witold Gombrowicz'in vasiyet niteliğindeki son romanı, ayrıca en ciddi ve çok yönlü olanıdır.

 Karpat Dağları civarında bir tatil yöresinde rastlantı eseri karşılaşan, günlük hayattan uzakta, huzur dolu bir tatil geçirmek isteyen iki genç, aile işletmesi bir pansiyonda oda tutar. Gelgelelim daha yol üstünde tuhaf ve ürkütücü bir hadiseye tanık olurlar. Dinlenmek bir yana gün geçtikçe pansiyonu işleten ailenin bireylerinin garip davranışları, psikolojik sorunları içine çekilen gençler, yaşadıklarına bir anlam vermeye çalışırken, kendilerini varoluşsal ve riskli bir sorgulamanın içinde bulurlar.

Kozmos, klasik kara-film motifleri üzerine kurulu, ancak dilin kayganlığını, şu ''özgürlük' denen şakayı, cinselliğin ve psikolojik sorunların güdümündeki hayatta insanın kaosa nizam getirme çabasını konu alan karanlık, absürt ve fazlasıyla ciddi! bir yarı-detektif lik romanıdır.

192 s.İstanbul 2017

0001700351001-1.jpg
Suraiya Faroqhi

ANADOLU’DA BEKTAŞİLİK

15. Yüzyıl Sonlarından 1826 Yılına Kadar

Alfa Yayınları

Selçuklular döneminde Anadolu'nun İslamlaştırılması sürecinde ortaya çıkan Bektaşilik Anadolu'dan Balkanlar'a doğru yayılmış ve o topraklarda güç kazanan en önemli tarikat halini almıştır. Ama belki de halkla en fazla iç içe geçen tarikat konumundaki Bektaşilikle ilgili bilimsel çalışmalar ne yazık ki ancak 20. yüzyılın ilk yıllarında başlamıştı. Selçuklu Anadolusu'ndaki dini akımlar bir ölçüde aydınlanmışsa da, Bektaşiliğin erken dönemine ilişkin bilgiler çok yetersizdir.

Elinizdeki kitapta başlangıç döneminin ardından Bektaşi tekkelerinin Anadolu'daki coğrafi dağılımının yanı sıra bu tekkelerin küçük iktisadi birimler olarak işleyişi ve çevreleriyle olan toplumsal ilişkileri konu ediliyor. Ardından da Bektaşiliğin Osmanlı merkezî hükümeti içindeki asıl önemini vurgulayan yeniçeri ocağıyla olan bağları ve II. Mahmud döneminde yeniçeri teşkilatının ortadan kaldırılmasının ardından Bektaşi tekkelerinin de kapatılması inceleniyor.

272 s. İstanbul 2017

0000000335235-1.jpg

Turan Dursun

DİN VE SEKS

Berfin Yayınları

"Din gibi bir konuyu seksle bir arada ele almak inanırlarınca yanlış anlaşılabilir; ama, kutsal kitap kökenli de olsa, tabulaştırılmış birçok çağdışı kural (şeriat) bağımlılarının hangi nedenlerle bu kurallara (şeriata) yönlendirildiğinin öğretilmesi, öğrenilmesi gerekmektedir."

o Tevrat'ta Seks - İlk Çift
o İlk Cinayet ve Kadın
o Allah'ın Oğulları - Adem'in Kızları
o Tufan ve Yeniden Üreme
o İbrahim Peygamber, Güzel Karısı Sara ("Sare") ve Mısır Hükümdarı
o Lut Peygamberin Toplumu, Kızları ve Melekler
o Tevratın Buyruğu ve Oğlancılık (Homoseksüellik)
o Lut Peygamber ve İki Kızı
o Yakup Peygamber, Karıları ve Cariyeleriyle İlişkisi
o Onanizm (Mastürbasyon) Yani Kendikendine Tatmin
o Yakışıklı Delikanlı Yusuf ve Efendisinin Güzel Karısı (Zeliha)
o Yasak Aşk ve Yasak Cinsel Birleşme
o Hayvanlarla Cinsel İlişki
o Şimşon ve Kadın Yüzünden Başına Gelenler
o Davud Peygamber ve Kadınlara Olan İlgisi
o Kralın Kızı İçin Davud'un Göze Aldığı Tehlike
o Davud ve Nabal'ın Güzel Karısı Abigail

127 s. İstanbul 2017

0001701022001-1.jpg

H.G. Wells

GÖRÜNMEZ ADAM

Ayrıntı Yayınları

H. G. Wells 1897 yılında yazdığı bu bilim kurgu romanında, görünmezliğin sırrını bulan Dr. Griffin’in keşfinin nasıl kontrolden çıktığını anlatırken, toplumun kendinden olmayanlara karşı gösterdiği saldırgan tutumlara da sarsıcı eleştirilerde bulunuyor. Görünmez Adam, toplumun dışladığı ve toplumu dışlayan marjinal bir adamın öyküsüdür; Wells bize, pek çok kitabında olduğu gibi, yine şunu soruyor: “Başınıza böyle bir şey gelseydi peki siz ne yapardınız?''

Soğuk bir kış günü, elinde küçük bir valizle Iping Köyü’ne gelen yabancı yüzünü ve tüm vücudunu saran beyaz sargıları, büyük mavi gözlükleri, fötr şapkası ve uzun paltosuyla garip bir görünüşe sahiptir. Iping sakinleri, en az görünüşü kadar garip davranışları da olan yabancının bir şeyler gizlediğini fark edince, ona sorular sormaya başlarlar. Şüphe ve merakın iç içe geçtiği bu sorular, gücün sırlarıyla ilgili çetin bir maceraya davet eder onları: Görünmez biriydim ve görünmezliğin bana verdiği olağanüstü avantajları daha yeni yeni fark etmeye başlıyordum. Şimdiden kafamın içi artık özgürce yapabileceğim tüm o çılgınca ve müthiş şeylerin planlarıyla doluydu.

240 s. İstanbul 2017

0001700465001-1.jpg

Nebil Özgentürk

BABAYANİ-ZAMANSIZ YAZILAR

Karakarga Yayınları

Tevazu sahibi, görmüş geçirmiş, derviş insanlara eski dilde “Babayani'' derlermiş. Nebil Özgentürk de bu kitapta, çok sevdiği “babayani''leri anlatıyor.

Ayrıca ilk defa bu kitapta kendi öyküsüne, ilk gençlik yıllarından ilginç anekdotlara, dikkate değer aile öykülerine, şaşırtıcı tanıklıklarına ve yaşarken ayakta kalmaya dair ipuçlarına yer veriyor.

“Nebil Özgentürk, Türkiye’nin ''masumiyet çağı’nın belgeselcisidir. O, ''kültür tarihimize kayıt düşen adam’ olarak anılmayı çoktan hak etti.'' -Zülfü Livaneli-

“Nebil Özgentürk, bir arkeoloğun birikimi ve titizliğiyle, kalemiyle kazıyor insan öykülerini. Bir ressam olsaydı, bitti diye atılan boya tüplerinde kalan renklerle yapardı resimlerini. Bir heykeltıraş olsaydı, önünde model olarak duran insanın heykelini yapmak yerine, taşın içindeki insan öyküsünü bulur çıkarırdı. Bir şair olsaydı eğer, dize peşinde koşmaz, insanın dize gelmediği şiirler yazardı.'' -Sunay Akın-

192 s. İstanbul 2017

0001700033001-1.jpg

Muriel Barbery

ELFLERİN YAŞAMI

Kırmızı Kedi Yayınları

Nefret ve kötülük bulaşıcı bir hastalık gibi her yere yayıldığında insan ile doğa arasındaki uyum tekrar nasıl sağlanır?

Birbirinden ayrı şehirlerde yaşayan, aynı dili bile konuşamayan Maria ve Clara’nın ortak noktası, elflerin dünyasıyla temas halinde olmalarıdır. Maria doğayla iletişim kurar, hayvanlarla konuşup ağaçların şarkısını dinlerken Clara ilk kez dokunduğu piyanonun siyah beyaz tuşlarıyla herkesi büyüler. Kötülüğün güçleri dünyadaki yaşamı tehdit edip felaketin habercisi olduklarında, dünyadaki uyumun yeniden kurulması için uğraşan güçlerle mutlak bir kaosa sürüklenmesini isteyenler arasındaki savaşta, sisler içinden gelen elflerle toprağa bağlı köylülerin tek umudu bu küçük kızlar olacaktır. Yitip giden uyumun yeniden kurulması, ancak doğanın ve sanatın güçleriyle bir araya gelinirse mümkün olabilecektir.

Barbery, doğayla uyumlu yaşamanın, onu dinlemenin, onunla bütünleşmenin bütün canlılar için vazgeçilmezliğini, fantastik bir evrenin pastoral fonunda, şiirsel bir dille anlatıyor.

272 s. İstanbul 2017

0001700486001-1.jpg

Bilal N. Şimşir

BALKAN TÜRKLERİ SAVAŞLARINDA RUMELİ TÜRKLERİ

Kırımlar Kıyımlar Göçler 1821-1913

Bilgi Yayınevi

Atatürk, 1912 Balkan bozgununu Trablusgarp'ta bulunduğu sırada haber almış. Gençliğinde yazdığı Zabit ve Kumandan ile Hasbihal adlı kitabında, “Bir gün duydum ki doğduğum şehir Selanik, orada annem ve kız kardeşim düşmana teslim edilmiş'' der. Ata'nın yüreğine sanki bir hançer saplanmıştır.

Makedonya'nın çeşitli kazalarında sekiz yıl kaymakamlık yaptıktan sonra, son Balkan Savaşı öncesinde Drama Mutasarrıfı olarak görev yapmış olan ünlü vali Tahsin Uzer, Makedonya Eşkıyalık Tarihi… adlı kitabında, “Drama benim muazzez ve mukaddes bir çalışma alanım oldu. Drama'nın kaybı beni daima ağlatır'' der. Balkanlar, bizim coğrafyamız, bizim tarihimizdir. Balkan Savaşları sırasında Rumeli topraklarımızda kırılmış, kıyılmış, şehit düşmüş, yerlerinden yurtlarından sökülüp göçe zorlanmış olan ecdadımız için yazıldı bu kitap. Büyük milletimizin yüz dört yıl önce yaşamış olduğu o büyük acılardan bugün için, yurdumuz için alınacak dersler yok mudur acaba?

340 s. Ankara 2017

0000000441001-1.jpg

Saygı Öztürk

ÖRGÜT PAZARI

Bilgi Yayınevi

Yer: Bakanlar Kurulu

Asker kürsüde brifing veriyor...

"Sol bir sel gibi akıp gider. Sağ ovayı bir defa bastı mı bataklık haline getirir."

"Bugün aşırı sol akımlar, memleketi görülür bir şekilde tahrip etmektedir. Ancak, geniş halk kitlelerine dayandığından güç de olsa zaman da yese, bir mücadele olanağımız artık vücut bulmuştur.

Fakat aşırı sağ akımlar, daha köklü, daha temkinli ve daha sabırlı bir oluşuma girmiştir. Bugün için, 12 Marta rastlayan eylemlerini durdurmuş ve kesif bir şekilde taraf kazanma ve örgütlenmeyi pekleştirmektir. Bir gün zaman ve zemin bulunca geniş halk kitlelerine dayanabileceği için devletimizin ve Cumhuriyetimizin başına çok büyük bir tehlike olarak dikilecektir.

Sol ve sağ akımlar için bir benzetme yapacak olursak; sol bir sel gibi akıp gitmektedir, tahribatı vardır, tedbirler alınabilir. Fakat sağ bir feyezandır, ovayı bir defa bastı mı bataklık haline getirir.

Şu hususu belirtelim ki; sağ akımlarla mücadele, sol ile mücadeleye nazaran farklı olmalıdır. Bu mücadele, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetimizin esaslarına tamamen uygun ve bağlı bir milli eğitim ve kandırılan halka hakiki yolu göstermekle olur."

Emin Çölaşan'ın önsözüyle ve Genelkurmay'ın "Çok Gizli" belgeleriyle bir dönemin Türkiyesi...

336 s. Ankara 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 1 Mayıs 2017" haberi, 01 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 01 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 1 Mayıs 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 1 Mayıs 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  2. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  3. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  4. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  5. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  6. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  7. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  8. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  9. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  10. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  11. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  12. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  13. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  14. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  15. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  16. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  17. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  18. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  19. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  20. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
ABC Kitap Haberleri