Yeni çıkan kitaplar / 12 Mart 2018

Yeni çıkan kitaplar / 12 Mart 2018

Yeni çıkan kitaplar / 12 Mart 2018 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-437.jpg

Cüneyt Ülsever
GEÇMİŞİN DE SENİNLE GELİR
Kırmızı Kedi Yayınevi

Cüneyt Ülsever'i gazete sütunlarından ve televizyon ekranlarından tanıyoruz. Harvard Üniversitesi gibi ünlü bir eğitim kurumunda insan kaynakları konusunda doktora yapan ilk Türk. Çeşitli mali kurumlarda üst aşama yöneticilik yapıp sonunda gazetecilik ve yazarlıkta karar kılmış özgün düşünceleri olan bir aydın. Liberal bir aydın. Ancak soldan ve muhafazakâr kesimden devşirilen yandaş liberallerden değil. Hep doğru bildiklerini söylemeye çalışmış, gerekirse iktidarı karşısına almış ama inandıklarını yazmış; sonunda da kişisel bir manifestoyla gazete yazarlığını noktalamış biri.

Ülsever makaleleriyle yetinmeyerek, Hacı (2003) romanıyla Türkiye'de pek denenmeyen siyasi- polisiye romanın ilk nitelikli örneklerinden birini de verdi, daha sonra da geleneksel çizgide polisiye romanlar kaleme aldı. Bunlar kurgusu sağlam, entrikası ve muamma öğesi başarılı yapıtlardı.

Geçmişin de Seninle Gelir gizli servisler için çalışan bir tetikçinin, Salih Gökçetepe'nin, nâm-ı diğer Kemal Vatansever'in öyküsü. Yazar bu kez önceki romanlarından çok farklı bir kurgu içinde bir tetikçinin dünyasını ve geçmişinin izlerini anlatıyor. Satır aralarındaki çarpıcı iletilerle en soğukkanlı ama en kalleş cinayetleri devletlerin işlediği gerçeğini suratımıza bir şamar gibi vuruyor.

Ülsever'in polisiye roman yazarlığını hiç bırakmamasını diliyorum.

- Erol Üyepazarcı

376 s. İstanbul 2018

2-372.jpg

Laura J. Snyder
GELECEĞİ YAZANLAR KULÜBÜ
Çeviren:Merve Yıldırım
Altın Kitaplar

Geleceği Yazanlar Kulübü bilimi ve dünyayı dönüştüren dört adamın, 1800'lerin başında Cambridge Üniversitesi'nde öğrenciyken tanışan Charles Babbage, John Herschel, William Whewell ve Richard Jones'un hikâyesidir. 17. yüzyılda gerçekleşen bilimsel devrimden beri hiçbir ilerlemenin olmadığını düşünen bu dört arkadaş, aynı zamanda Cambridge'in eski öğrencilerinden biri olan ünlü bilim insanı ve filozof Francis Bacon'dan ilham alarak bilimde devrim yapmak üzere yola çıktılar. Bacon'ın dediği gibi “bilgi güç''tü ve “insanlığın yararı'' için kullanılmalıydı. Sadece “bilim insanı'' terimini bulmakla kalmayıp aynı zamanda mineraloji, matematiksel iktisat ve gelgit bilimi gibi alanların da temelini atan Whewell; ilk mekanik hesap makinesini ve modern bilgisayarın ilk prototipini icat eden Babbage; Güney Yarıküre göklerinin haritasını çıkaran ve fotoğrafın icadında belirleyici yeri olan Herschel; iktisat bilimini şekillendiren Jones... Onlar yıldızların, denizlerin ve karanın haritasını çıkardılar... Modern dünyaya bilimin başrolde olduğu yeni bir biçim verdiler. Dostlukları, bitmeyen merakları ve bilime olan tutkularıyla tarihte umduklarından da büyük bir iz bıraktılar. Laura J. Snyder, bu kitapta işte bu olağanüstü serüveni anlatıyor. Sadece 19. yüzyıl biliminin ustalıkla çizilmiş portresini sunmakla kalmıyor, dünyamızın bugün üzerinde durduğu bilimsel temellerin kaynaklarını da etkileyici üslubuyla okurlara aktarmayı başarıyor.

“Bu eser o çağın bilimsel, sosyal ve kültürel boyutlarına tam anlamıyla hâkim.

Snyder'ın anlatımıyla, yolları kesişen bu adamlar yaşamları ve fikirleriyle sahneye bir başyapıt koyuyor.''

- Wall Street Journal

552 s. İstanbul 2018

3-269.jpg

François Rabelais
PANTAGRUEL
Çeviren:Nurullah Yıldız
İş Bankası Kültür Yayınları

François Rabelais (1494-1553): Rönesans'ın büyük yazarı, parodi ve hiciv ustası, keşiş, hekim ve krallık divânı danışmanı. Erken yaşta manastıra girdi, orada Yunanca öğrendi. Benedikten tarikatına katıldı. 1527'de papazlıktan ayrıldı, tıp fakültesine yazıldı, sonrasında hekimlik yapmaya başladı. Hekimken Alcofribas Nasier mahlasıyla yazdığı Pantagruel'i, ardından Gargantua'yı yayımladı. Resmî hekimlik görevine son verildikten sonra on yılını gezerek, istediği yerde hekimlik yaparak geçirdi. Bu dönemde Pantagruel'in maceralarını anlattığı üçüncü kitabı yayımladı. Bunu dördüncü ve ölümünden sonra yayımlanan beşinci kitap izledi.

Orta Çağ düşüncesini ve yaşantısını destansı eserlerindeki parodi ve hicivle tepetaklak eden, hümanizmi daima kahkaha ile savunan Rabelais, Chateaubriand'ın ifadesiyle “Fransız edebiyatının yaratıcısı''dır.

Bu büyük yazarın beş kitaplık külliyatının ikinci ayağı olan Pantagruel, tam adıyla Büyük Dev Gargantua'nın Oğlu Dipsodların Kralı Pantagruel'in Maceraları ve Ürkütücü Kahramanlıkları yepyeni bir çeviri ve Gustave Doré'nin illüstrasyonları ile nihayet Gargantua'nın yanındaki yerini alıyor.

244 s. İstanbul 2018

4-187.jpg

Zeynep Direk
CİNSEL FARKIN İNŞASI
Metis Yayınları

Cinsellik üzerine bu felsefi araştırmanın başlıca uğrakları Simone de Beauvoir, Hegel, Platon, Georges Bataille, Julia Kristeva, Elizabeth Grosz, Luce Irigaray, Jean-Luc Nancy ve Paul Ricoeur.

Birçok izlek var: Toplumsal cinsiyet, cinsiyet farklılığı, arzu, erotik deneyim, erotik ilişki, eros etiği, ezilme, şiddet, egemenlik, öznelik ve özerklik gibi. Kitap bu izlekler üzerinden feminist düşüncenin meselelerini felsefe tarihiyle ilişkilendiriyor, feminist düşünürlerin bu tarihle nasıl ilişki kurduklarını araştırıyor ve feminizmin kavramlarının altında ne tür felsefi tartışmaların bulunduğunu göstermeyi amaçlıyor. Kadınların (ve ezilen bütün insanların) kurtuluşunu hedefleyen her felsefi çabanın varacağı şu soru: Nasıl özerk özneler haline gelebiliriz, nasıl mücadele edebiliriz?

“Direniş, bir gücün karşısına ondan daha güçlü başka bir güçle çıkmaktan ibaret değildir. Bedeni orantısız bir şiddetin hedefi olarak ortaya koyan bir kahramanlık da değildir. Direniş toplumsal bağlar, ilişkiler kurmaktır; kırılgan öznelerin birlikte güçlenme ve bir toplum inşa etme sürecidir. Bu bakımdan direniş, feda etme veya kurban etmeyi meşrulaştıran bir varoluş biçimi olmamalı, bir oluş, bir yaşam savunusu, bir hayatta kalma mücadelesi olabilmelidir. Dirayet bazı imkânların kapandığı yerde yeni bir yaşam kurma gücüdür; hayatta kalma, rasyonel tartışma, dayanışma, dostluk ve zamanın sabrıdır.''

296 s. İstanbul 2018

5-111.jpg

Lars T. Lih
LENİN’İ YENİDEN KEŞFETMEK
Çeviren:Melih Pekdemir
Ayrıntı Yayınları

Lenin'in 1902'de yayımlananNe Yapmalı?adlı eseri, uzunca bir süre “yeni bir parti tipinin'' kurucu belgesi olarakdeğerlendirilmiştir. Kimilerine göre,Ne Yapmalı?genel anlamıyla Bolşevizmin esasını oluşturan “öncüparti'' modelini tartışmış;kimilerine göre ise Lenin'in işçi sınıfına yönelik elitist ve çıkarcı tavrını dışa vurmuştur.

Lars T. Lih'in dil açısından çağdaşRus ve Alman kaynaklarına yaslanan bu önemli kitabı,şimdiye kadar erişimi mümkün olmayanbağlamsal bilgileri temel alarak, her iki görüşün de altını oymakla kalmıyor, aynı zamanda Lenin'in argümanlarının aslında nasıldaiyimser bir güven temelinde işçilerin devrimci eğilimlerine dayandığını ve Lenin'in Alman Sosyal Demokrasi hareketine olan özelhayranlığını gözler önüne seriyor. Lars T. Lih, Lenin'in bakışaçısının, uluslararası Sosyal Demokrasi hareketinin durumu, RusSosyal Demokrasi hareketinde dönen tartışmalar ve devrimci yeraltı organizasyonları dışarıda tutulduğu takdirde anlaşılamayacağınıvurgulamaktadır.

Lars T. Lih'in yorumları Lenin'in metnindeki çevirisi hayli zor olan bazı kilit terimlere odaklanıyor veLenin'i Yeniden Keşfetmek,Ne Yapmalı?'nın yazar tarafından yapılmışorijinal bir çevirisiyle birlikte ilerliyor.Bu kapsamlı çalışma, Marx efsanesi, tarihsel bir güç olarak Bolşevizm, Sovyet tarihi gibi meselelerde yeni ve sarsıcı sorular ortayaatıyor; bu esnada Lenin hakkındaki basmakalıp yorumları eleştiriyor, Lenin'in devrimci perspektifini aktüel bir bağlama taşıyor.

Hem geçmişin hem de günümüzün tartışmalarına ışık tutan önemli bir çalışma..

896 s. İstanbul 2018

6-091.jpg

Hannah Arendt
SİYASETTE YALAN
Çeviren:İmge Oranlı, Berfu Şeker
Sel Yayıncılık

Yirminci yüzyılın en etkili düşünürlerinden biri olan Hannah Arendt, Pentagon Belgeleri'nin 1971'de ifşa edilmesinden kısa süre sonra yazdığı Siyasette Yalan adlı çalışmasında, tarih boyunca siyasette bir araç olarak kullanımı meşru görülen yalanların yirminci yüzyılda yepyeni bir çehreye bürünüp hangi mekanizmalarla hem siyaset sahnesini hem de olgusal gerçekliği egemenliği altına aldığını çözümlüyor. Demokrasinin karşı karşıya kaldığı bu hayati tehdidin bertaraf edilmesinde ise özgür basının ve özgürlükleri için baskılara boyun eğmeden mücadele eden insanların önemine vurgu yapıyor.

Tamamlayıcılığı bakımından önemsediğimiz Caty Caruth'un “ Yalan ve Tarih '' makalesi ise Arendt'in yazdıkları üzerinden yalanın doğası ve siyasi eylemle ilişkisi, yalanın kendi tarihini yazan kapsayıcı bir gerçekliğe dönüşme süreci üzerinde duruyor. Caruth, hem gerçeklik zeminini yitiren hem de bu yitirişi gözlemlemekten aciz hale gelen bir dünyada tarihe tanıklığın nasıl mümkün olabileceğini sorgulayarak, Arendt'in argümanlarının temeline ışık tutuyor

99 s. İstanbul 2018

7-080.jpg

Yaşar Nuri Öztürk
İSLAM’DA TECDİT
Yeni Boyut Yayınları

"Tecdit, Müslümanların Türkiye içi yerel meselelerini değil, uluslararası genel meselelerini, onun da ötesinde, İslam bağlamında insanlığın meselelerini ele alan bir çalışmadır. 11 Eylül terör olayından sonra, İslam'ın gerçek yapısında olduğu gibi tanınması, dünya için hava ve su kadar önemlidir.

İslam, bugün insanlığın her zamankinden daha çok ortak meselesidir. Bu ortak mesele, insanlığın geleceği için mutluluk ve barış getirecek bir yapılandırmayla yeniden insanlığın önüne çıkarılmaz isebunun kahır ve ıstırap faturası bütün insanlık için çok ağır olacaktır. Dünya, bütün siyasal ve kısa vadeli hesapları bir kenara iterek, evlatlarının geleceğini mutlu kılmak için bu ortak problemi hem gönül birliği hem de el birliğiyle çözmek zorundadır. Aksi halde ıstırap faturası katlanarak büyüyecek ve insanlık çok acı çekecektir.

Elinizdeki eseri, değindiğim bu çözümde, Kur'an mümii bir aydının mütevazı katkısı olarak da görebilirsiniz.

Bu eser, Kur'an mesajını tüm insanlığa duyurmada anlamlı olacağına inandığım bir eserdir. Başka bir deyişle, Tecdit, benim, yıllardır verdiğim Kur'ansal fikir ve iman mücadelesinin temel amaçlarını öne çıkaran, bu amaçlar doğrultusunda tüm insanlığa mesajlar veren bir kitaptır. Tecdit, benim iman, ilim ve fikir hayatımın en önemli ürünlerinden biridir."

806 s. İstanbul 2018

8-065.jpg

John Merriman
RÖNESANS’TAN BUGÜNE MODERN AVRUPA TARİHİ
Çeviren:Şükrü Alpagut
Say Yayınları

Rönesans'tan Bugüne Modern Avrupa Tarihi, İngilizce konuşulan ülkelerde kendi alanında bir klasik haline gelmiş; anlatım ustalığı, otoritesi ve geniş kapsamından ötürü öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından çok benimsenmiş bir eser. Eserin başlıca özelliği kültürel, sosyal ve siyasal tarihi çok dengeli bir şekilde aktarması. Avrupa'nın zengin çeşitliliğini yansıtırken, ortak sorunlarını maharetle sergilemesi ise bir diğer önemli özelliği. Devlet politikalarını, halk hareketlerini, ekonomik ve sosyal değişimlerin sebep ve sonuçlarını, Avrupa'nın dünyanın geri kalanıyla etkileşimlerini ele alan yazar John Merriman, Avrupa tarihinin şekillenmesinde imparatorluk temasına vurgu yaparak Osmanlı, İspanyol, İngiliz ve Rus imparatorluklarının gidişatına da yakından bakıyor.

1368 s. İstanbul 2018

9-048.jpg

Jim Baggott
KÖKENLER: YARATILIŞIN BİLİMSEL ÖYKÜSÜ
Çeviren:Sanem Erdem
Kolektif Kitap

Evren nasıl oluştu? İlk madde ne zaman meydana geldi? Galaksiler, yıldızlar, güneş sistemleri hangi süreçlerle ortaya çıktı? Canlılığın kökeni nedir? İnsan olmak ne anlama gelir?

İnsanlık tarihi boyunca yaratılışla ilgili çok farklı hikâyeler anlatılagelmiştir. Jim Baggott Kökenler'de yaklaşık 14 milyarlık bu öyküyü günümüzün bilimsel anlayışı ve birikimi çerçevesinde ele alıyor. Uzamın, zamanın, kütlenin, enerjinin, ışığın, galaksilerin, Güneş'in, Dünya'nın, yaşamın ve en nihayetinde Homo sapiens'in oluşumuna uzanan büyüleyici bir yolculuğa çıkıyor. Kozmoloji, jeoloji, evrim, antropoloji ve nörobilimdeki çağdaş düşünceleri bir araya getirerek varlığımızın kökenlerine dair bildiklerimizi haritalandırıyor ve henüz bilemediğimiz karanlık noktalara işaret ediyor. Bir bakıma yıldız tozlarından yaratılan insanın yıldızları yaratan müthiş tekillikten bugüne olup bitenleri anlamak için gösterdiği destansı çabayı özetliyor.

“Kökenler gerçekten ''bizim' hakkımızda bir kitap. Üzerinde yaşadığımız dünyanın nasıl oluştuğunu, yaşamın nasıl başlayıp evrilerek bizi meydana getirdiğini, bizim hikâyemizi anlatıyor. Kökenler'de sorgulanmamış olguları çoğunluğun açıklamalarından, kuşku uyandıran yorumlardan, safi spekülasyonlardan ayırmaya çalıştım. Bu kitap, bildiğimizi ve açıklayabildiğimizi düşündüğümüz şeylere dair net, dengeli ve (umarım) önyargısız bir bakış açısı isteyen okurları hedefliyor. Yaratılışın bilimsel hikâyesinin ''kabul edilmiş' ya da ''resmi' bir versiyonu bulunmuyor; fakat olsaydı, muhtemelen elinizdeki kitaba benzeyen bir şey olurdu.''

464 s. İstanbul 2018

10-035.jpg

Ambrose Bierce
EPİGRAMLAR VE ŞEYTANIN SÖZLÜĞÜ’NDEN
OKKALI MADDELER
Çeviren:Armağan Ekici
Kırmızı Kedi Yayınları

Amerikan edebiyatının en alışılmadık, en dikkat çekici yazarlarından biri Ambrose Bierce. İğneleyici nüktedanlığı ve zehir gibi hicviyle şeytana bile pabucunu ters giydiren bir adam.

Bierce'ın her durumu tersinden okuduğu, Francisco Goya'nın gravürlerinin eşlik ettiği Epigramlar ve Şeytan'ın Sözlüğü'nden yapılan bu seçki ise karamsarlığı değil keskin bir zekanın ve yüksek bir mizahın peşi sıra sürüklediği özgürlüğü aşılıyor okura.

104 s. İstanbul 2018

11-026.jpg

Erden Bolerden
SÜRGÜN RUHLAR SENFONİSİ
Çınar Yayınları

Erden Bolerden, plaza cehennemlerinde çırpınıp duranlardan birinin, Salih'in dramını anlatıyor. Salih'in acımasız iş yaşamında bir robota dönüşmemek için verdiği mücadele onu, egoizm ve acımasızlıkla dolu bu dünyada bir Kafka karakteri kadar ilginç hale getiriyor. Sürgün Ruhlar Senfonisi, “Bu dünya bir cehennem,'' diyenlerin asla unutamayacakları bir roman.

“Cam kapıları yusyuvarlak kolçaklarından ittirmemle birlikte şirketin atmosferi dalga dalga suratıma hücum etti. Yüreğim ağzımda atıyordu. Karolarla döşenmiş zemin parlak, dekorasyon pahalı, işyeri köşe bucak bej tonlarıydı. Girişe bitişik uzayan danışma bölmesinin diğer tarafında bulunan sekreteri nazik bir ''Günaydın' ile ardımda bırakarak şirketin ortasına doğru hareketlendim. Meraklı iş arkadaşlarım kadroya yeni dahil olan bu kişiyi tartmak için kafalarını senkronize kaldırdılar. Fakslar susmuş, ahizeler kapanmış, fotokopi makinaları kopyalamayı bırakmıştı. Mesainin ilk dakikalarında ben vardım. ''

144 s. İstanbul 2018

12-017.jpg

Kolektif
Derleyen:Orson Scott Card
YÜZYILIN EN İYİ BİLİMKURGU ÖYKÜLERİ
İthaki Yayınları

“Buradaki yazarların tümü bilimkurgunun onur listesinin temelini oluşturuyor.''

- Booklist

“Bu kitap, bilimkurgunun edebi yönünü kusursuzca ortaya koyuyor.''

- Science Fiction Weekly

Yirminci yüzyıl bilimkurgunun temellerinin atıldığı, pulptan ciddi edebiyata evrildiği ve tüm zamanların en popüler türlerinden birine dönüştüğü bir zaman aralığı. Bu yüz senelik süreç içerisinde tür kendisine ait bir geçmiş oluşturdu ve toplu bir yaklaşımla ele alınabilecek hale geldi.

Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri'nde Orson Scott Card bu türü ve dolaylı olarak da kültürü dönüştüren yazarları ve onların öne çıkan öykülerini titizlikle seçip eşsiz bir panorama sunuyor. Card'ın dediği gibi bu derleme, “Bir hazine. Bir mücevher koleksiyonu.''

Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Robert A. Heinlein, Ursula K. Le Guin, Ray Bradbury, Frederik Pohl, Harlan Ellison, George Alec Effinger, Brian W. Aldiss, William Gibson & Michael Swanwick, Theodore Sturgeon, Larry Niven, Robert Silverberg, Harry Turtledove, James Blish, George R. R. Martin, James Patrick Kelly, Karen Joy Fowler, Lloyd Biggle, Jr., Terry Bisson, Poul Anderson, John Kessel, R.A. Lafferty, C.J. Cherryh, Lisa Goldstein ve Edmond Hamilton.

712 s. İstanbul 2018

banner-021.jpg

"Yeni çıkan kitaplar / 12 Mart 2018" haberi, 12 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 12 Mart 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 12 Mart 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  2. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  3. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  4. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  5. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  6. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  7. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  8. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  9. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  10. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  11. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  12. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  13. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  14. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  15. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  16. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  17. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  18. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  19. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  20. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
ABC Kitap Haberleri