Yeni çıkan kitaplar / 15 Mayıs 2017

Yeni çıkan kitaplar / 15 Mayıs 2017

Yeni çıkan kitaplar / 15 Mayıs 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

0001701678001-1.jpg

R.D. Laing

DÜĞÜMLER

Metis Yayıncılık

R. D. Laing’in Düğümler’i bir psikoloji kitabı, yazarını ünlü eden anti-psikiyatri yaklaşımıyla yazılmış bir teorik çalışma değil; bize dilin imkânsızlığını gösteren bir oyun/deneme. Dizeler biçiminde yazılmış, ama uzun aforizmalar gibi ilerleyen, bir dünya bakışını anlatan (ama anlatmayan), bir hayat anlayışını savunan (ama savunmayan) bir “yol-yordam'' metnine benzer en çok.

“Kendime saygı duymuyorum

Bana saygı duyan birine saygı duyamam.

Ancak bana saygı duymayan birine saygı duyabilirim.

Jack’e saygı duyuyorum

Çu¨nku¨ o bana saygı duymuyor

Tom’u aşağılıyorum

Çu¨nku¨ o beni aşağılamıyor

Ancak aşağılık biri

Benim gibi aşağılık birine saygı duyabilir

Aşağıladığım birini sevemem

Jack’i sevdiğime göre

Onun beni sevdiğine inanamam

Nasıl kanıtlayabilir ki?''

0001701473001-1.jpg

Kemal Özer

YARALI KARANFİL

Mylos Kitap

"Edebiyata adım attığı ilk yıllarda İkinci Yeni'nin kurucu şairleri arasında yer alan Kemal Özer, çarpıcı imgeleri sağlam bir yapıyla birleştiren şiirleriyle dikkat çeker. 1960'ların toplumsal aydınlanma döneminde, radikal bir dönüşümle militan öznenin şiirini alabildiğine sade bir dille kaleme almaya başlar. 1980 darbesinin ardındansa bir olgunluk dönemine girerek bütünsel bir imgenin peşinde, uzun soluklu ve toplumsal meselelerle iç hesaplaşmanın arayüzünde metinler üretir. Türk şiirinde toplumculuğu özgürleştirici bir şekilde yorumlamış, kişisel serüvenini şiire ideolojik doğrultusundan uzaklaşmadan yansıtmış ve kendini sürekli yenileme cesareti göstermiş ender figürlerdendir. Görünen o ki bu ayrıksı, üretken ve devrimci ozanın külliyatı güncelliğini uzun bir süre daha koruyacak." -Efe Duyan-

676 s. İstanbul 2017

aky.jpg

Gülay Yılmaz Karel

VE ALLAH KADINI YARATTI

Siyah Kuğu Yayınları

Orta Anadolu’dan insan manzaraları sunuyor yazar bizlere... Okura geçmişten geleceğe birçok olayı eşzamanlı anlatırken, Paris’ten Divriği’ye götürüp getiriyor.
Yadigâr ile Cuma’nın aşkına Gülsüm’ün düşleri eşlik ediyor. Azade için üzülürken Senem için de yanıyor içiniz. Bugün yaşananlara çok benzeyen bu geçmiş zaman anlatısında, yeşil kasabaların acımasız insanlarını da tanıyorsunuz. “Ah Gülizar'' derken bir yerlerden turna sürüleri sökün edecek, pencerenizden bulutlar geçecek ve bir uzun havayla Orta Anadolu’nun bozkırlarında eliniz yüreğinizde gezineceksiniz.

Aşkın, acının, yalnızlığın ve ölümün gölgelerini bir arada harmanlayan bir insanlık trajedisine tanık olacaksınız...

244 s. İstanbul 2017

0001702216001-1.jpg

Berrin Taş

İNSANIN AYAK SESLERİ

İnsancıl Yayınları

İnsanın ayak sesleri

Bir büyük yürüyüşün ayak seslerini duyuyorum
Geliyor insan
Dokunduğu ne varsa kutsayarak
Bir kaplan gibi çevik yırtarak dikenli telleri
Ne bulursam içine giriyorum
Anlamını değiştiriyorum alışılmış sevmelerin
Sözcükleri alıyorum daraltılmış yerlerinden
Boşluğa bırakıyorum. 
İnandıklarınızı sarsıyorum güvenli kuytulardan
Anlamlarını bozuyorum bildik yaşamların
Zamanın kıyısından sıkışan köşelerinden
Genişletiyorum dünyanızı

5 Eylül 1993

64 s. İstanbul 2017

0001702215001-1.jpg

Berrin Taş

İNSANA GECİKMEDEN

İnsancıl Yayınları

İnsana Gecikmeden
Sesine ver yüreğini
Sevinçleri yerleştir bakışlarına
Özlemleri çoğalt sessizce
Önce ellerine bulaştır dostluğu…
Ver
Ver ve bekle… geç olmadan

1991

66 s. İstanbul 2017

0001701876001-1.jpg

Anton Çehov

SEÇME ÖYKÜLER 1-KENT HİKAYELERİ

Yordam Yayınları

Dimov'un sakalı ise tüccarların sakalına benziyordu. Tabii, Dimov eğer bir ressam ya da yazar olsaydı, o zaman herkes sakalının tıpkı Zola'ya benzediğini söylerdi.

“Çekirge''den
Mezarlıktan iyi bir ruh hâliyle döndük. Ama aradan bir hafta geçmeden, genelgelerle yasak edilmeyen, ne var ki tamamıyla izin de verilmeyen yaşam, o sert, o yorucu, o anlamsız hayat, yine eskisi gibi akıp gitmeye başladı.

“Kılıflı Adam''dan
''Daha başka duygular...' diye düşünüyordu... ''Bunlarda hiç duygu olmadığı çok doğru... İşte şimdi amirlerimin evine ziyarete gideceğim, imza defterine imza atacağım... Bütün bunları yaparken insan hiçbir şey duymuyor ki! Öyle işte, boşu boşuna... Yani bir çeşit tebrik makinesi...'

“Ünlem İşareti''nden
Klasik Rus edebiyatında eleştirel gerçekçiliğin en gerçek, en olgun temsilcisi sayılan Çehov, hikâyeleriyle Rus edebiyatını olduğu kadar dünya edebiyatını da zenginleştirmiştir. “Yazı yazma sanatı, aslında kötü yazılanları çizme sanatıdır,'' sözleriyle yazı anlayışını ifade eden; yalın dili ve ilk bakışta sıradan görünen çarpıcı karakterleri ile Çehov, derinliğin resmini yüzeyde yapmayı başarmış ender yazarlardan biridir.

Kent Hikâyeleri, Çehov'un sadece mekân değil, bürokrasinin, yoksulluğun, çözümsüzlüğün, yalnızlığın merkezi olarak da ele aldığı kenti, çeşitli şekillerde sergilediği hikâyelerden yapılmış bir seçki, bir okuma önerisidir. 

Hasan Âli Ediz'in güzel Türkçesi ile…

416 s. İstanbul 2017

0001701221001-1.jpg

Marcel Liebman

RUS DEVRİMİ

BOLŞEVİK ZAFERİNİN KÖKENLERİ, AŞAMALARI VE ANLAMI

Ayrıntı Yayınları

Marcel Liebman'ın eseri, [Rus Devrimi hakkındaki] boşluğu çok iyi doldurmaktadır. Yazar, devrimin hemen bütün yönleri ve tarihsel ortamıyla ilgili çok büyük miktarda temel bilgileri, az bir yerde özetlemeyi başarmış; olayların derli toplu, canlı ve meraklı bir hikâyesini ortaya koymuştur. Hâdiseleri layık olduğu ciddilikle anlatmakta, fakat bunu tatlı ve hareketli bir tarzda yapmaktadır. Gerçekten de, konuya ilişkin bilgilerin günümüzdeki durumunu, rahat ve anlaşılır bir tarzda özetleyebilmiştir. Konuyu halk için basitleştirmenin aşırılıklarına düşmeden ve ele almak zorunda kaldığı girift sorunları fazlaca sadeleştirmeden, büyük halk yığınlarına hitap etmektedir. Liebman olayları örnek bir içtenlik ve objektiflikle anlatıp çözümlemektedir. Bu eser, tümü bakımından öylesine mükemmel, öylesine değerlidir ki, okunmasını bütün yüreğimle öğütlemekten ve layık olduğu geniş okur kitlesine ulaşarak ona tam değerinin verileceğini ummaktan geri kalmıyorum.

- Isaac Deutscher

416 s. İstanbul 2017

0001701585001-1.jpg

John Steinbeck

BEN BİR DEVRİMCİYİM

Sel Yayıncılık

John Steinbeck emekçilerin yaşam koşullarını gerçekçi ve samimi bir üslupla işlediği öykü ve romanlarıyla dünya çapında elde ettiği başarının yanı sıra dönemin önde gelen yayıncıları tarafından aranan bir muhabir ve köşe yazarıydı.

Ben Bir Devrimciyim, Steinbeck'in yoksulluk ve emek sömürüsünden ırkçılık ve ayrımcılığa, mevcut politik ve sosyal atmosferden savaş cephelerindeki izlenimlerine, kırka yakın dergi ve gazete için kaleme aldığı yazılardan derlenmiş en kapsamlı seçki.

Yalnızca ödüllü bir yazarın değil, düşüncelerini sakınmadan dile getiren, yaşamını tüm açıklığıyla anlatmaktan çekinmeyen, eleştirilmekten yılmayan, çelişkiye düşmekten korkmayan ve polemikten kaçmayan “gerçek'' bir insanın, çağına dair derinlemesine izlenimleri...

Nobel Edebiyat Ödülü'yle taçlandırılmış Steinbeck'in yazma tutkusunun toplumsal mücadelelere ve tarihsel olaylara bakış açısıyla harmanlandığı bu eser, her kuşaktan Steinbeck okuru için yeni bir perspektif vaat ediyor.

492 s. İstanbul 2017

0001701688001-1.jpg

James Knowlson, Elizabeth Knowlson

BECKETT HATIRLARKEN HATIRLAMAK BECKETT’İ

Edebi Şeyler

Beckett Hatırlıyor, Hatırlamak Beckett'i, yazara dair yapılmış en oylumlu çalışma.

Beckett hayattayken, o bilindik ketumluğuyla, eserlerinin kendi adına konuşmasını tercih etti. Bu seçkinin ilk yarısında Beckett, bu kitap ile ilk defa yayımlanan içten söyleşilerinde; kendi hayatı, yazıları, arkadaşları ve iş arkadaşlarıyla ilgili fikirlerini ve samimi görüşlerini açıklıyor. James Joyce ile olan arkadaşlığını ve onun Fransa'daki Nazi işgaline karşı direnişteki rolünü tartışıyor.

Kitabın ikinci yarısında; dostları ve iş arkadaşları Beckett'in öğrencilik, öğretmenlik ve genç yazarlık yıllarına ve 1953'te Godot'yu Beklerken'in aniden kazandığı başarısına ışık tutan anılarını paylaşıyor. Okuyucunun onu en iyi tanıyan, onunla beraber çalışan veya onun süregelen etkisine hayranlık duyan oyuncular; Hume Cronyn, Jean Martin, Jessica Tandy ve Billie Whitelaw, oyun yazarı dostları ve yazarlar Edward Albee, Paul Auster, E. M. Cioran, J. M. Coetzee, Eugène Ionesco, Edna O'Brien ve Tom Stoppard dahil birçok kişinin Beckett'e dair anımsadıkları ile Beckett müptelalarının büyüleneceğini düşünüyoruz.

Ayrıca yazarın çoğu önceden yayınlanmamış 109 fotoğrafının söyleşilere ve anılarına eşlik ettiğini de ekleyelim.

280 s. İstanbul 2017

0001702115001-1.jpg

Berat Alanyalı

BOZKIR GECESİNDE BİR TREN

Bilgi Yayınevi

Birbirinden farklı yollar, birbirinin yanından geçip giden yolcular. Kavuşturan, ayıran, akıp giden, çıkmaza giren, yarıda kesilen yollar... Apayrı görünse de bazen birleşen yollar. Aynı yolu farklı duyumsayan yolcular...

Berat Alanyalı'nın uzun yıllara yayılmış yazma sürecinin ilk verimleri, öykücülüğünün ilk ipuçları...

Öykülerdeki çeşitliliğin nedeni bu. Son öyküde, iz sürmeyi seven okurları kitabı silbaştan okumaya çağıran bir sürpriz bekliyor.Daha önce Tin Kovuğu adıyla basılan kitabın bu yeni basımı için Berat Alanyalı şöyle bir not düşmüş ilk sayfada: "Öykü yolculuğumun ilk ürünü yeniden basıma hazırlanırken kimi öykülerimi gözden geçirdim ve Tin Kovuğu adıyla vedalaştım. Bozkır Gecesinde Bir Tren.Sanırım daha iyi. Yürekle metin arasında işleyen hassas ölçek böyle söylüyor."

100 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 15 Mayıs 2017" haberi, 15 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 15 Mayıs 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 15 Mayıs 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  2. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  3. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  4. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  5. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  6. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  7. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  8. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  9. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  10. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  11. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  12. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  13. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  14. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  15. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  16. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  17. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  18. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  19. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  20. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
ABC Kitap Haberleri