Yeni çıkan kitaplar / 15 Ocak 2018

Yeni çıkan kitaplar / 15 Ocak 2018

Yeni çıkan kitaplar / 15 Ocak 2018 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-391.jpg

Almudena Grandes
İNSAN COĞRAFYASI ATLASI
Çeviren: Muhittin Karkın
Alfa Yayıncılık

Rosa, Maria, Fran ve Ana.

Dört kadın tesadüfen bir projede buluşurlar. Büyük bir yayınevi için fasiküller halinde çıkacak bir Dünya Coğrafyası Atlası hazırlamaktır işleri. Bu dört kadının bir ortak noktası vardır; insanın kaygılar, pişmanlıklar, tutkular ve korkularla yüzleştiği o yaşa, o kritik evreye gelmişlerdir artık.

Atlas için veri toplayıp düzenlerken, araştırma yaparken bir yandan da

kendi kişisel coğrafyalarındaki konumlarını belirlemek zorunda kalırlar. Bu keşif sürecini onlarla birebir yaşarken, onları, çevrelerindeki dünyayı keşfederiz: yalnızlıklar, örselenmiş hayaller, yaşlanmanın acımasızlığı ve umutsuzluğu. Hepimizin hayatı gibidir hayatları. Sıradan hikayelerdir, ama

bazen sıradan hikayelerde bile işler değişir... İmkânsız bazen olur.

566 s. İstanbul 2018

2-328.jpg

Franz Kafka
OTTLA’YA VE AİLEYE MEKTUPLAR
Çeviren: Regaip Minareci
İş Bankası Kültür Yayınları

Kafka’nın en sevdiği kız kardeşi Ottla’ya 1909 yılından ölümüne değin yazdığı mektuplar, iki kardeş arasındaki güçlü bağı ortaya koyuyor. Bu mektuplarda bambaşka bir Kafka’yla; küçük kardeşini hayatta attığı her adımda destekleyen sevecen bir ağabeyle tanışıyoruz. 1892 doğumlu Ottla, Kafka’nın en küçük kız kardeşiydi. Masumiyeti ve duygudaşlığıyla ağabeyinin kalbinde apayrı bir yer edinen Ottla, Kafka’nın sanatını takdir ediyor ve onunla gurur duyuyordu. 1920’de ailesinin karşı çıkmasına karşın Hıristiyan bir Çekle evlenmiş, bu evlilikten iki kızı olmuştu. Nazi döneminde eşini ve çocuklarını korumak için boşanmış, sonrasında gidip kendini Yahudi olarak kaydettirmiş ve Theresienstadt’a gönderilmişti.

1943’te trenle Auschwitz’teki ölüm kampına gönderilen çocuklara gönüllü olarak eşlik ederken kendi hazin sonuna doğru ilerliyordu. Ottla’nın kızları tarafından saklanan mektuplar, Çekoslovak makamlarının uzun yıllar yurtdışına çıkarılmasına ya da ülkede yayımlanmasına izin vermemesi yüzünden ancak 1974’te okurla buluşabildi.

168 s. İstanbul 2018

3-046.png

Eduarda Galeno
ZAMANIN AĞIZLARI
Çeviren: Bülent Kale
Sel Yayıncılık

Kronikle şiiri, masalla manifestoyu birleştiren bu kısa ve son derece çarpıcı öyküler, muktedirlerin sıklıkla ve uzun süre susturduklarının sesini çoğaltmak için bir araya geliyor.

Eğer kulak verirseniz evrensel kakofoninin içinde birbirine cevap veren yankıları sezebilirsiniz: ilk ve son soluk, yaprakların hışırtısı, aşk sözcükleri, öfke haykırışları, örümceklerin serenatları, zorla sökülüp alınan itiraflar, fısıldanan sırlar ve çocukların ağzından çıkan hakikatler.Zamanın Ağızları etten kemikten ve sesinden yoksun bırakılmış bir dünyanın sessizliklerini parçalıyor...

Muhammed Eşref okula gitmiyor.

O, güneşin doğuşundan ay görününceye kadar çalışıyor;

Pakistan'ın Umar Kot köyünden dünya stadyumlarına doğru yuvarlanan futbol toplarını kesiyor, kırpıyor, deliyor, biçip dikiyor. Muhammed on bir yaşında, beş yıldır bu işi yapıyor. Eğer okumayı bilseydi, İngilizce okuyabilseydi, elinden çıkan her işe kendisinin yapıştırdığı şu uyarıyı okuyabilecekti:

“Bu top çocuklar tarafından üretilmemiştir.''

363 s. İstanbul 2018

4-162.jpg

Kolektif
ARKAİK YUNAN ŞİİRİ ANTOLOJİSİ
Homerosçu İlahiler’den Pindaros’a
Çeviren: Erman Gören
Yapı Kredi Yayınları

Bu kitap bir şiir antolojisidir, sözcüğün Yunancadaki anlamıyla şiirin bir “çiçek-dermesi''dir. Homerosçu İlahiler'in huşu veren buhuru, Arkhilokhos, Semonides ve Hipponaks'ın taşlamalarının keskin aromasıyla karışır; Kallinos ve Tyrtaios'un askeri teşviklerinden heyecanlanan okur, Solon'un yahut Ksenophanes'in bilge dizelerinin ferahlatıcı deminde soluklanır. Theognis'in kadim sofralarında, aşk hasretiyle kavrulan Mimnermos, Sappho, Alkaios ve Anakreon'un rayihaları yarışır. Bu bir demet çiçeğe kulak verenler Alkman, Stesikhoros ve Ibykos'un anlattığı mitlerin kokusundan sarhoş olur. Simonides yeğeni Bakkhylides'le birlikte Keos'un ıtırlarını sunarken, Pindaros Thebai'ın geniş düzlüklerinin eşsiz goncalarıyla rakip olur onlara. Korinna ve Praksilla'nın tenlerinde kadınca sedalar tüter ve daha nice isimsiz şair kendi kokularıyla temsil edilirler. 2750 yıl önceden 300 yılı aşkın süre boyunca kokularla Yunan dünyasında bir seyahattir Arkaik Yunan Şiiri!

592 s. İstanbul 2017

5-092.jpg

Slavoj Zizek
CİNSEL OLAN POLİTİK MİDİR?
Çeviren:Bahadır Turan
Encore Yayınları

1968'in Cinsel Olan Politiktir sloganını Lacan'ın o meşhur “Cinsel İlişki Yoktur'' formülü ile birlikte ele alan Zizek cinsellikve politikaya dair yeni bir tartışma öne sürüyor. Toplumsal cinsiyete dair günümüzdeki siyaseten doğrucu yaklaşımları sorgulayarak kişisel olan ve politik olan arasındaki hassas dengeye işaret ediyor.

"... bir diğer sahte mücadelenin orta yerindeyiz: tesettür mayosu mu, çıplak göğüsler mi? Bu tercih kesinlikle siyasetin dışına çıkarılmalı, kişisel tercihlerin o kendine has alanına bırakılmalıdır. Kişisel olan bir şeye yanlış bir şekilde siyasi dendiğinde, kişinin mahrem tercihinin doğrudan teşhir edilmesi en yüksek siyasi edim halini aldığında şüpheci olmak gerekir. Sahici siyaset kişinin arzularının ve fantezilerinin ne olduğunu alenen ortaya koymasıyla asla ilgilenmez."

112 s. İstanbul 2017

6-077.jpg

Ahmet Çiğdem
AYDINLANMA DÜŞÜNCESİ
Dedalus Kitap

Aydınlanma Felsefesi gerçekten 'karmaşık' bir konu, çünkü bu felsefeyi oluşturanlar ayrı dilleri konuşan, ayrı felsefî gelenekleri ve toplumsal formasyonları olan insanlar; net, çünkü Aydınlanma Felsefesi, felsefe ve düşünce tarihinde ilk kez felsefe dışından ölçütler ve kavramlar getirilerek, deyim yerindeyse felsefeye pratik bir müdahalede bulunarak oluşturulmuş bir birikimi ifade ediyor."

Aydınlanma, genel itibarıyla "tek bir kafanın" ürünüymüş gibi algılanır. Ancak, bir eğilim olarak aydınlanma çeşitli coğrafyalarda çeşitli kişiler üzerinden serpilip gelişmişti. Ahmet Çiğdem Aydınlanma Düşüncesi'nde Fransız, Alman, İngiliz (İskoç) Aydınlanma tecrübelerini ayrı ayrı irdeliyor ve böylelikle bu düşüncenin, başka bir anlamda hareketin, girift yapısını ana hatlarıyla okur için çalışıyor.

141 s. İstanbul 2017

7-066.jpg

Rita Monastero
UNUTULMUŞ EKMEKLER
Eski Tatların Peşinde Adım Adım İtalya
Oğlak Yayıncılık

Bu kitap aslında bir yolculuk niteliğinde. Benimle birlikte kuzeyden güneye, küçücük köylerden koskocaman şehirlere kadar İtalya'nın her köşesinde, dağların gölgesinde, denizlerin ve ırmakların kıyısında, zaman içinde unutulma tehlikesi olan lezzetleri araştırmak, tatmak ve belgelemek üzere gezeceksiniz.

Aslında her ekmeğin ardında bir hikâye yatar. Bu hikâyeler bize çok uzaklarda kaldığını sandığımız geçmişi, gelenekleri, görenekleri anlatırlar.

Benim yolculuğumun amacı, tadına baktığımız her ekmeğe ait aile anılarını, hikâyelerini anlatmak ve belgelemek. Bu süreç boyunca İtalya'da birbirinden güzel insanlarla tanıştım; onlara benimle ekmeklerini bölüştükleri ve hayatlarının birer parçasını cömertçe hediye ettikleri için çok teşekkür ederim. Çünkü bir parça ekmek öyle kolay kolay herkese verilmez.

248 s.İstanbul 2017

8-006.png

Jeanette Winterson
SANAT BAŞKALDIRIR
Coşku ve Cüretkarlık Üzerine
Çeviren: Zeynep Baransel
Sel Yayıncılık

Sanatı satın alınabilir, izah edilebilir, katı kurallara oturtulabilir kılan toplumsal, ekonomik ve ticari dinamikler kimin umurunda? İlham perisine kulak asmayan “sanatçılarla'', erkek egemen dile hizmet eden “kalemlerle'' niçin vakit kaybedelim ki?

Kaleminin dönüştürücü niteliğinden faydalanarak sanatla aramızdaki mesafeyi kısaltmayı amaçlayan Jeanette Winterson, bu kez sanatı hayatının bir parçası kılmak için çıktığı keşif yolculuğunda sanat nesnelerinin özündeki muhalif niteliği vurgulayarak önyargıların, kanonun, toplumsal cinsiyetin bu nesnelerin üzerine örttüğü kirli ve karanlık perdeyi cesurca aralıyor ve kendi kadar okurlarına da radikal bir görme biçimi geliştirmede kılavuzluk ediyor.

Vişnenin Cinsiyeti, Tek Meyve Portakal Değildir gibi çarpıcı eserleriyle geniş okur kitlesi kazanan çağdaş İngiliz edebiyatının özgün ismi Winterson'dan cüretkar metinler… Sanat Başkaldırır ilk kez Türkçede.

192 s. İstanbul 2018

9-040.jpg

Katrine Marçal
ADAM SMİTH’İN YEMEĞİNİ PİŞİREN KİMDİ?
Ekonomide Kadının Görünmez Eli
Çeviren:Ali Arda
Koç Üniversitesi Yayınları


Akşam yemeğiniz sofranıza nasıl geliyor? Basit gibi görünse de çetrefil bir soru. Üstelik iktisadın temelini oluşturuyor. 

Görünmez el, iktisatta en çok bilinen ifade; temel iktisat anlatısına göre her şeye dokunur, her şeyi yönetir, her şeye karar verir ama ne görünür ne de hissedilir. Yukarıdan, dışarıdan müdahale etmez, şeyleri kurcalayıp yerlerini değiştirmez; bireylerin eylem ve seçimlerinin içinde ve arasında ortaya çıkar. Sistemi çekip çevirir. 

Katrine Marçal, var olmak için bağımlı olduğu kadını “öteki'' olarak tanımlayan erkek üzerine kurgulanan standart iktisat anlatılarını sorgulayarak, bir de görünmez cins olduğunu hatırlatıyor bize. Tıpkı “ikinci cins'' gibi bir “ikinci iktisat'' da olduğunu gözler önüne sererek, hesaba katılmayan “kadın''ı denkleme dahil ediyor. 

Katrine Marçal, İsveçli gazeteci ve yazar.

179 s. İstanbul 2018

10-025.jpg

Marcus Aurelius
DÜŞÜNCELER
Çeviren: Hamiyet Ünal
Litera Yayınları

Platon'un Devlet kitabında tarif ettiği Filozof Kral'ın tarihte bir örneği var mıdır diye sorulsa akla gelecek ilk isim Marcus Aurelius'tur. O bir Stoacı filozof ve büyük bir imparator olarak Platon'un hayalinin gerçekleşebilir olduğunu göstermiştir bize. Devlet Adamı kavramının zihnimizde çağrıştırdığı bütün olumlu imajların tecessüm etmiş halidir.

Düşünceler'de bıkıp usanmadan tasvir ettiği bilge adam, Devlet Adamı nasıl olmalıdır şeklinde de okunabilir. Roma'nın en ihtişamlı döneminde, sade bir asker paltosu içinde, kamplarda, savaşa götürdüğü adamlarla birlikte yaşamış, cesaret, sarsılmazlık, göreve sadakat, acılar karşısında kayıtsızlık ve bütünün uyumuna uygun bir tavırla hükmetmiştir. Bu kitap yazdıklarını yaşamış bir adamın hayatının özetidir. Zaaflarına aşık olarak yaşayanların gözlerini kamaştıracak bir sadelikle yazılmıştır.

182 s. İstanbul 2018

11-019.jpg

Volker Weidermann
KARANLIKTAN ÖNCEKİ YAZ
Çeviren:Zehra Kurttekin
Can Yayınları

Önce Stefan Zweig, ardından daktilosuyla beraber sevgilisi Lotte gelir. Onu başka bir ünlü Avusturyalı yazar izler: Joseph Roth. Sonra başkaları da sökün eder: başka yazarlar, muhalifler, aydınlar…

Sene 1936'dır. Faşizmin yersiz yurtsuzlaştırdığı bu insanlar, Belçika'nın küçük sayfiye kenti Oostende'de son kez bir araya gelirler. Kitapları yasaklanmış, kendileri kovuşturulmuştur. Avrupa topyekûn savaşın ve yıkımın eşiğindeyken, zorunlu ya da gönüllü sürgündürler. Faşizm ve çok geçmeden de savaş, Avrupa'yı büsbütün yutmadan önce Oostende'de kısacık bir an birbirlerine yaslanırlar.

Karanlıktan Önceki Yazişte bu kısa ana, dayanışma ruhuna ayna tutuyor: dostluğa, aşka, umuda ve çaresizliğe. Çünkü bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

144 s. İstanbul 2018

"Yeni çıkan kitaplar / 15 Ocak 2018" haberi, 15 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 15 Ocak 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 15 Ocak 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
ABC Kitap Haberleri