Yeni çıkan kitaplar / 18 Aralık 2017

Yeni çıkan kitaplar / 18 Aralık 2017

Yeni çıkan kitaplar / 18 Aralık 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-375.jpg

Ergin Yıldızoğlu
EMPERYALİZM VE JEOPOLİTİK
Remzi Kitabevi

Kısa Bir Tarihsel Teorik Giriş
Ergin Yıldızoğlu, bu kitapta küreselleşme, jeopolitik ve emperyalizm
kavramlarını, tarihsel ve çağdaş perspektifleriyle yeniden ele alıyor.
Bu kavramları açıklayıcı bir “alet çantası'' sunan yazar, onları bugün
aldıkları gizli açık, doğrudan dolaylı biçimler içinde tanımaya,
izlemeye ve son çözümlemede değerlendirmeye çalışıyor.
Kitaptan bazı başlıklar:
• Sınıflı toplumlar ve imparatorluk
• Kriz, şiddet, genişleme, emperyalizm
• Küreselleşmeler
• Kapitalist emperyalizm
• Yeni jeopolitik
• Modern emperyalizm teorileri

224 s. İstanbul 2017

2-317.jpg

Mustafa Hoş
HANÇER
Destek Yayınları

Türkiye'nin gizli dehlizlerinde saklanan Müslüman Naziler, ilk kez gün ışığına çıkıyor.

Bir ellerinde Gamalı Haç, diğer ellerinde Kuran taşıyorlardı. Onlara Müslüman Nazi deniyordu. Hitler'in hançeri olmaya ant içmişlerdi. Hitler yenilince Amerikan İslamcılığının fedaisi oldular.

Kayıp bir kızı arayan gazeteci Zafer, ülke yönetimini ele geçiren karanlık bir suç örgütüyle karşı karşıya geliyor.

“Allah'a şükür. İyiyiz. Allah ve Adolf Efendi bizi korursa, bir yıl değil on yıl savaşa dayanırız. Allah, Adolf Efendi'ye ve Alman ordusuna kuvvet versin ki, muzaffer olalım. Biz Führer'in hançeriyiz. No mister no mösyö. Artık yeter. Gökte Allah, yerde Hitler. Allahüekber!''

Bu kitapta anlatılanların hepsi gerçek, hepsi kurgu. Tıpkı Neo-Türkiye gibi.
272 s. İstanbul 2017

3-228.jpg

Naomi Alderman
GÜÇ
Çeviren:Özden Umut Akbaş
Misis Kitap

2017 Baileys Women's Prize en iyi roman ödülü
2017 George Orwell Ödülleri Finalisti
“Heyecanlandırıcı! Şok edici! Sizi kendisine hayran bırakacak! Okuduktan sonra her şeyi yeni baştan düşüneceksiniz.''
Margaret Atwood
Yarın veya sonraki gün, tüm dünyadaki kadınlar “GÜÇ'' sahibi olduklarını ve parmaklarının bir hareketiyle ölümle bile sonuçlanabilecek korkunç bir acı verebileceklerini keşfederler. Ansızın gezegendeki tüm erkekler, kontrolü kaybettiklerini anlarlar. Bir hareketle Naomi Alderman'ın olağanüstü romanının merkezindeki dört karakter tamamen değişir ve yepyeni bir dünya karşımıza çıkar.

408 s. İstanbul 2017

4-156.jpg

Umberto Eco
ANTİK YUNAN
Çeviren:Leyla Tonguç Basmacı
Alfa Yayınları


“Yönetim biçimimiz komşularımızın yasalarını örnek almaz, çünkü biz başkalarını örnek almaktan çok başkalarına örnek oluştururuz. Yönetim biçimimiz az sayıda insanın değil çoğunluğun sivil haklarına saygı duyulmasına izin verdiği için adına demokrasi denir. Şahsi ilişkilerimizi birbirimize zarar vermeden yaşarız ve kamusal hayatta başkalarına saygı gösteririz; yöneticilere ve haksızlıklara uğrayanları korumak için oluşturulan kurumlara ve özellikle yazılı olmamalarına rağmen onları ihlal edenlere utanç getiren saygımız, yasaları ihlal etmemize engel olur. […]

Güzel olanı severiz, ama ciddiyetle ve kendimizi bilgiye adarız, ama zayıflık sergilemeden; zenginlikten de ahmakça bir kibirden çok, sunduğu eylem imkânından dolayı yararlanırız ve yoksulluk utanç verici değildir, yoksulluktan kurtulmak için hiçbir şey yapmamak daha utanç vericidir. Kamusal işlerle ve şahsi işlerle bir arada ilgileniriz, başka faaliyetler yürütsek bile kamusal çıkarları ihmal etmeyiz.''

—Perikles'in konuşması, Thukydides, Peloponnessos Savaşları, II 37-40
1288 s. İstanbul 2017

5-087.jpg

Honore De Balzac
OTUZUNDAKİ KADIN
Çeviren:Cemil Meriç
İletişim Yayınları

Cemil Meriç'in edebiyat ve edebiyat dışı alanlardaki çevirileri, onun,“kültürle derinlemesine alışveriş kaygı''sının, “düşünce mesaisi''ninizlerini taşır. Çevirilerinde Türkçeye olduğu kadar çeviri yaptığıdillere de hâkimiyetini gösteren Meriç, kendine has üslûbuyla biryandan edebiyat ve düşünce dünyamıza katkıda bulunmaya devamederken, zaman zaman da çevirdiği eserlerle ve yazarlarıyla ilgili kimiçalışmalarını da okurlarla paylaşır.

1831-1842 tarihleri arasında altı bölüm olarak yayımlanan OtuzundakiKadın'da Balzac, dönemin Fransası'nın toplumsal yapısını, hayat tarzınıve kadın-erkek ilişkilerini Julie'nin hayatından hareketle, ilk aşk,mutsuz bir evlilik, annelik, yasak aşklar, sevgisiz büyüyen çocuklar,aşk, nefret ve intikamla örülü bir kadının hikâyesi ışığında anlatır.

216 s. İstanbul 2017

6-072.jpg

Rindert Kromhout
KLAUS MANN-THOMAS MANN’IN OĞLU OLMAK
Çeviren:Gül Özlen
Paloma Yayınevi

Rindert Kromhout, Almanya'nın önde gelen yazarlarından Thomas Mann'ın oğlu Klaus Mann'ı anlattığı bu kitabında, okurlara tarihi roman tadında, gerçeklere dayalı bir kurgu roman sunuyor.

Klaus Mann'ın gözünden bütün Mann ailesini tanıyor, yaşadıkları dönemdeki (20. yüzyılın ilk yarısı) Almanya hakkında fikir ediniyoruz. Klaus Mann, babası Thomas Mann'ın gölgesinde kalmadan yazar olmak isteyen, bir yandan kendini bir yandan hayatı keşfetmeye çalışan bir gençtir. Kendisinden bir yaş büyük ablası Erika ve yine bir yazar olan amcası Heinrich Mann ile ilişkilerinin Klaus Mann üzerindeki etkisi büyüktür.

Seyahat ederek yazmaktan zevk alan Klaus Mann, henüz on dokuz yaşındayken yolu Paris'e düştüğünde, buradaki Shakespeare and Company kitapçısı sayesinde Hemingway ve James Joyce gibi önemli yazarlarla tanışır. Babasıyla olan ilişkisi hakkında onunla açık olarak konuşamadığından babasına bir mektup yazmaya karar verir, mektup olarak kaleme almaya başladığı metin sürükleyici bir romana dönüşür.

368 s. İstanbul 2017

7-062.jpg

Vedat Türkali
TİYATRO OYUNLARI
Ayrıntı Yayınları

141. Basamak'ta politik, devrimci bir halk oyunu yapmak, acılı güldürü içinde Türkiye'yi eleştirmek istedik. İsteyen okur, isteyen oynar.
Vedat Türkali

“Yirmi yirmi beş yıl kadar önce, '62, ''63'lerde olmalı, gazetelerde bir haber çıktı. Gece, kent için arama tarama yapan polis ekipleri, İnönü Stadyumu yöresindeki ağaçlar arasında, on sekiz yirmilerinde bir çifti yakalamışlar, boyunlarında asılı birer bıçak varmış. Ankara'dan, ailelerinden kaçıp geldiklerini, birbirlerini deli gibi sevdiklerini, yaşam boyu ayrılmayacaklarını, içlerinden biri aldatmaya kalkarsa, ötekinin, boynunda asılı bıçağını, aldatanın yüreğine saplayacağına yemin ettiklerini söylemişler. Dallar Yeşil Olmalı adlı oyunun esin kaynağı bu.''
Vedat Türkali

Vedat Türkali, ortaoyun niteliği ağır basan Bu Ölü Kalkacak adlı oyununda Hacivat ve Karagöz tiplemeleriyle politik, insani ve düzene dair sorunları hicveder. Son otuz yılda güncelliğinden hiçbir şey yitirmemiş, kıymetli bir oyun...
Şeytanın Kaşık Oyunları özellikle İstanbul'da yıllardır geldi gelecek diye beklenen deprem olgusunu sergiler. Bu sarsıcı oyun yapımızdan doğan soygun, vurgun, yabanıl sömürünün neden olduğu yıkımı gösterme çabasındadır.

528 s. İstanbul 2017

8-053.jpg

Mikhail Kuzmin
KANATLAR
Çeviren: İdil Çetin
Edebi Şeyler Yayınları

Modern Rus edebiyatının “saklı'' hazinelerinden biri daha gün yüzüne çıkıyor.
Mikhail Kuzmin'in Kanatlar romanı yayımlandığında, dönemin sanat çevrelerinde yankı uyandırmış öncü bir eserdi. Aynı zamanda şair ve oyun yazarı olan Kuzmin, Kanatlar romanı ile “yeni bir estetik'' arayışın izlerini sürmüştür.
Şair, romancı, oyun yazarı, bestekâr ve eleştirmen Mikhail Kuzmin, 1872'de Rusya'daki Yaroslavl vilayetinde doğdu. Okuldayken Batı kültürüne ilgi duymaya başladı ve üç yılını St. Petersburg Konservatuarı'nda Nikolay Rimski-Karsokav'ın beste dersinde geçirdi. Kuzmin 1904'te, Art Nouveau estetiği ve Sembolizm ile meşgul olduğu için kendisini cezbeden bir sanat çevresi olan Sanat Dünyası'na takdim edildi.

1917'de Bolşevik hükümet iktidara geldikten sonra Kuzmin, aralarında Aleksandr Blok ve Vladimir Mayakovski'nin de olduğu diğer yazarlarla beraber, Petrograd'daki Sanatçılar Derneği Heyeti'ne üye oldu ve Maksim Gorki'nin altında resmi bir tercüman olarak çalıştı. Aynı zamanda 1918'de gündelik Sanatın Yaşamı'nın çıkmasına yardım etti ve editörlerinden biri olarak çalıştı.
Kuzmin'in yayımlanan ilk eseri, 1904'te Yeşil Derleme antolojisinde çıktı. Üretken bir yazar olarak, Rus şiirinin Gümüş Çağı'nın önde gelen yazarlarındandı ve Rus edebiyatında serbest ölçünün ilk önemli eserini ortaya koydu. Aynı zamanda Kanatlar (1906) ve Buzu Kıran Alabalık (1929) gibi eserlerinde işlediği temalardan ötürü Oscar Wilde ve André Gide'le kıyaslandı.
1936'da Leningrad'da zatürreden öldü ve Volkov Mezarlığı'na gömüldü.

144 s. İstanbul 2017 

9-037.jpg

Fahir Armanoğlu
TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİ
1919-1997
Kronik Kitap


Siyasi tarih alanında Türk akademi dünyasına emekleriyle damga vurmuş isimlerin başında gelen Prof. Dr. Fahir Armaoğlu, bu eserinde Türk-Amerikan ilişkilerini özgün belgeler ışığında ele alıyor.

Prof. Dr. Fahir Armaoğlu, araştırmalarını daima arşiv belgelerine ve birincil kaynaklara dayandıran, siyasî tarih alanında her anlamda “klasik'' sayılabilecek eserlere imza atan, akıcı ve anlaşılır üslûbuyla geniş kitlelere hitap edebilen ve böylelikle “bilimseli cazip kılan'' bir bilim insanı.

Prof. Dr. Fahir Armaoğlu'nun bilim insanı özelliklerini tüm nitelikleriyle yansıtan bu kitap, ömrünün büyük kısmındaki araştırmalarını vakfettiği Türk-Amerikan ilişkilerini derinlemesine ele alıyor.

Tarihten bu yana ikili ilişkilerin dinamiklerini belirlemiş olan Sèvres, Lozan, Ermeni sorunu, Kıbrıs meselesi gibi temel konuların yanı sıra, Atatürk-Roosevelt arasındaki yazışmalar, diplomatik anekdotlar, Harbord Misyonu, 27 Mayıs olayı, Ortadoğu ilişkileri gibi daha az bilinen ve tarihin raflarına kalkmış olguların da yer aldığı bu eserin en çarpıcı yanı, Prof. Dr. Fahir Armaoğlu'nun Türkiye-ABD ilişkileri hakkında ileriye dönük öngörüler sunabilmiş olmasıdır. 

Türk-Amerikan İlişkileri 1919-1997, dikkatle okunduğunda bugün hâlâ büyük ölçüde geçerli olan tespitlerin varlığı ve geleceğe dair yorumlama gücü kazandıran meseleleriyle son derece önemli bir başvuru kaynağı.

264 s. İstanbul 2017

10-024.jpg

Nigel McCrery
ÖLÜLER SIR SAKLAMAZ
Çeviren:Algan Sezgintüredi
Nika Yayınları


…demişti ''Fransız Sherlock Holmes’ Dr. Edmond Locard.
 
Locard’ın Değişim İlkesi adıyla bilinen bu basit ifade, adli bilimlerin çekirdeğidir. Saç telinden ipliğe yahut parmak izine kadar, arkasında herhangi bir iz bırakmayan suçlu sahiden çok nadirdir. Başarılı televizyon dizisi Silent Witness’ın yaratıcısı Nigel McCrery bu büyüleyici ve ürpertici eserinde adli bilimler tarihine dalıp, suç mahallerinde bulunan delilleri okumaya yönelik inanılmaz tekniklerin gelişimini inceliyor.
 
McCrery adli bilimlerin, balistik, liflerin analizi ve genetik parmak izi dâhil bütün başat alanlarını, her bir gelişme ve keşfin kendini ispatladığı vakalardan örneklerle anlatarak okura gizemleri uzmanlarla birlikte çözme hazzı tattırırken bilimsel ilkelerin dramatik uygulamalarını gösteriyor.
 
Ölüler Sır Saklamaz, kimi zaman hafife alınan bu disipline dair, cin dolu bir küpte saklanmış kesik bir başı içeren ve parmak izi kullanılarak çözülen ilk cinayetten sadist bir katilin DNA delilleriyle ilk kez adalet karşısına çıkarılmasına kadar birçok önemli noktaya değiniyor ve tüm adli bilimcilerin bildiği bir gerçeği, insanların öldükten çok sonra bile anlatacak hikâyeleri olduğunu gösteriyor.
 
256 s. İstanbul 2017

11-018.jpg

David Hockney, Martin Gayford

RESMİN TARİHİ

Çeviren:Mine Haydaroğlu

Yapı Kredi Yayınları

Resim ve çizimler yapmak, kameralarla imgeler üretmekle geçen yaşamı boyunca edindiği bilgi ve enerjiyle sanatçı Hockney, sanat eleştirmeni Martin Gayford’la birlikte bin yıl boyunca resimlerin neden ve nasıl yapıldıklarını araştırıyor. Düz bir yüzey üzerine yapılan işaretler neden ilginçtir? Hareketsiz bir resimde hareketi nasıl gösterirsiniz? Veya tam tersi, film ve televizyonu eski usta ressamlarla nasıl bağdaştırabilirsiniz? Zamanı ve uzamı tuval ya da ekranda statik bir imgeye sığdırmanın, indirgemenin yolları nelerdir? Resimler bize ne gösterir – yalan mı söyler, gerçeği mi gösterir? Fotoğrafların gösterdiği dünya yaşadığımız, deneyimlediğimiz dünya mıdır?

David Hockney uluslararası sanat tarihçileri tarafından takdir almış ve popüler anlamda da en beğenilen günümüz sanatçısıdır denebilir. Resim, çizim, sahne tasarımı, fotoğraf ve baskı resimler dahil neredeyse her teknikle eser üretirken bu türlerin sınırlarını da genişletmektedir. Secret Knowledge: Rediscovering the lost techniques of the Old Masters (yay. Thames and Hudson) başlıklı kitabı da büyük ilgi görmüştür.
 
Martin Gayford Spectator dergisinin sanat eleştirmeni ve Van Gogh, Constable ve Michelangelo hakkında önemli kitapların yazarıdır. Ayrıca A Bigger Message: Conversations with David Hockney, Philippe de Montebello ile hazırladığı Rendezvous with Art ve A Man with a Blue Scarf: On Sitting for a Portrait by Lucian Freud adlı kitapları Thames and Hudson tarafından yayımlanmıştır.
 
360 s. İstanbul 2017

12-011.jpg

İlhan Arsel
CEHALETİN İKTİDARI
Makaleler

Aydınlanma savaşçısı Prof. Dr. İlhan Arsel’in eski gazete ve dergi sayfalarında kalan veya kendi arşivinde bulunup hiç yayımlanmamış olan makaleleri
Arzu Toker tarafından bu kitapta derlendi.
 
Arsel, bu makalelerinde güncel politika düzleminde önemli pek çok soruyu yanıtlıyor. Bir anayasa hukukçusu gözüyle İslamiyette kadının yerini,
din ve devlet ilişkisini, demokrasimizin karşılaşabileceği sorunları irdeliyor.
 
Kitapta yer alan bazı konu başlıkları şunlardır:
• İktidarın Cehaleti ve Cehaletin İktidarı 
• Abdülhamid Hayranları • Osmanlı’ya Özlem
• Haysiyetli Devlet Anlayışı • Susan Kadınlarımız • Şeriatçının Küfürbazlığı
• Şeriatçıyı Tehlike Olmaktan Çıkarmanın Yolu • Şeriatçıya Karşı Savaşım
• Parlamentonun Üstünlüğü • Başkanlık Sisteminin Ülkemiz Açısından Sakıncaları

240 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 18 Aralık 2017" haberi, 18 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 18 Aralık 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 18 Aralık 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  2. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  3. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  4. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  5. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  6. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  7. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  8. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  9. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  10. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  11. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  12. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  13. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  14. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  15. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  16. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  17. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  18. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  19. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  20. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
ABC Kitap Haberleri