Yeni çıkan kitaplar / 2 Nisan 2018

Yeni çıkan kitaplar / 2 Nisan 2018

Yeni çıkan kitaplar / 2 Nisan 2018 Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi...

ABC Kitap’a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-457.jpg

Ray Bradbury
FAHREHEİT 451
Çeviren:Dost Körpe
İthaki Yayınları 

“Yazılmış en iyi bilimkurgu romanı. İlk okuduğumda, yarattığı dünyayla kâbuslar görmeme sebep olmuştu.” -Margaret Atwood“Öyle bir eser ki, hakkında ne söylesem eksik kalır.
Neil Gaiman

Hugo En İyi Roman Ödülü Prometheus Şeref Kürsüsü Ödülü

Ray Bradbury sadece bilimkurgunun değil fantastik edebiyatın ve korkunun da yirminci yüzyıldaki ustalarından biri. Bilimkurgunun “iyi edebiyat” da olabileceğini kanıtlayan belki de ilk yazar. Yayımlandığı anda klasikleşen, distopya edebiyatının dört temel kitabından biri olan Fahrenheit 451 ise bir yirminci yüzyıl başyapıtı.

Guy Montag bir itfaiyeciydi. Televizyonun hüküm sürdüğü bu dünyada kitaplar ise yok olmak üzereydi zira itfaiyeciler yangın söndürmek yerine ortalığı ateşe veriyordu. Montag’ın işi ise yasadışı olanların en tehlikelisini yakmaktı: Kitapları.

Montag yaptığı işi tek bir gün dahi sorgulamamıştı ve tüm gününü televizyonla kaplı odalarda geçiren eşi Mildred’la beraber yaşıyordu. Ancak yeni komşusu Clarisse’le tanışmasıyla tüm hayatı değişti. Kitapların değerini kavramaya başlayan Montag artık tüm bildiklerini sorgulayacaktı.

İnsanların uğruna canlarını feda etmeyi göze aldığı bu kitapların içinde ne vardı? Gerçeklerin farkına vardıktan sonra bu karanlık toplumda artık yaşanabilir miydi? Fahrenheit 451, yeryüzünde tek bir kitap kalacak olsa, o kitap olmaya aday.
“Mutlu olmamız için gerekli her şeye sahibiz, ama mutlu değiliz. Bir şey eksik. Etrafa bakındım. Ortadan kaybolduğunu kesinlikle bildiğim tek şey, on-on iki yıldır yaktığım kitaplardı.”

208 s. İstanbul 2018

2-394.jpg

Arnd-Michael Nohl
EŞYA VE İNSAN
Çeviren: Özden Saatçi
Ayrıntı Yayınları 

Bu kitabın konusu “eşya pedagojisi”: Eşya kullanmayı nasıl öğreniriz; örneğin bisiklete binmeyi? Eşya bizi belli bir beden duruşu almaya nasıl zorlar, örneğin kötü bir beden duruşunu neredeyse olanaksız kılan, eğimli oturma yerine sahip ergonomik bir sandalye? Eşya bizimle birlikte nasıl değişir, işlevsellikleri nasıl yeni boyutlar kazanır, örneğin internetin oluşum sürecinde? Büyüme sürecimizde eşya nasıl sıradanlaşır? Onları kullanma yoluyla beceri kazanarak, onlar hakkında bilgi edinerek insan eşya ile nasıl öğrenir?

Eğitim amacıyla eşya yetkilendirilse ve sonrasında insan belirli davranışları ve aynı zamanda kendine bağlı yönelimleri eşyadan bekleyecek olsa ve bunun sonucunda kendini eğitse ne olur? Çocuklar –sosyalleşme anlamında– kendileri için çok doğal olan eşya dünyasına ne şekilde girerler? Ve eşya nasıl insanların şu söz konusu yaşamla ilgili yönelimlerini dönüştüren yönelim geliştirme süreçlerine dahil olmuştur?
Eşyanın eşya olma durumu, insanlarla doğrudan bağlantısı ve aynı zamanda işlevselliklerinin değiştirilebilir olması üzerine düşünmeden tüm bu sorular yanıtlanamaz.
Arnd-Michael Nohl, bu önemli kitabında, sıradan görünen ayrıntıların önemine değiniyor ve zihinleri açıyor.

240 s. İstanbul 2018

3-286.jpg

Francis Bacon
ESKİLERİN BİLGELİĞİ
Çeviren:Halide Aralık
Bilgesu Yayıncılık

Eskilerin Bilgeliği’ni Bacon 1609’da yayımlar. Bu kitapta Bacon’ın yaşadığı çağı siyasi ve ahlaki bakımdan değerlendirmesi sözkonusudur. Bunu da öylesine ustaca yapmaktadır ki bunlardan hangisinin daha önemli olduğuna karar vermek güçleşiyor. Bacon, siyaset ile ahlakın biraradalığı zorunludur demektedir.

O, bu değerlendirmeleri yaparken de geçmişin mitlerini kullanır. Geçmişin mitlerini örten peçeyi aralar; bunlardaki allegorileri ortaya koymaya çalışır. Bacon, Eskilerin Bilgeliği’nde mitolojiyi kullanarak siyaset felsefesiyle ilgili düşündüklerini kaleme almıştır.

87 s. İstanbul 2018

4-193.jpg

Peter N. Stearns
ÇOCUKLUĞUN TARİHİ
Çeviren:Merve Demir, Hilal Dikmen, Büşra Uçar
Dedalus Kitap

“Çocukluğa, tarihi ve kültürler arası bir bakış açısı ile bakmak, bize çocukluk ve dolayısıyla insana dair bir anlayış sağlamaktadır.”

“Çocukluğun Tarihi, çocukluğun dünyadaki yerini ve bunun tarihsel evrimini, tarım toplumlarına, klasik medeniyetlere, klasik sonrası dünyaya, modern öncesi Batı’ya ve modern döneme atıfta bulunarak inceleyen bir kitap. Peter Stearns, kitapta toplumlarda çocukların rolüne yönelik tutumların nasıl geliştiğini kültürler arası bir bakış açısı ile inceliyor. Kitap, çocukluğu küresel bir çerçeve içerisinde ele alarak, farklı toplumların neden farklı yaklaşımlar geliştirdiği ve zaman içinde toplumların çocukluğa yaklaşımının nasıl değiştiğinden yola çıkıyor ve günümüzde çocukluğu anlamak için önemli bir bakış açısı sunuyor.

Bu geniş kapsamlı çalışmada, çocukların aile içindeki rollerine, eğitim, çocuk hakları gibi önemli konulara, çocuklara ilişkin geleneklere, savaşların ve küreselleşmenin çocuklar üzerindeki etkilerine, çocuk işçiliği, tüketimcilik gibi önemli sorunlara değiniyor.”

- Uzm. Klinik Psikolog Merve Demir

320 s. İstanbul 2018

5-114.jpg

Mustafa Solak
GAYRİMİLLİ EĞİTİM
Kaynak Yayınları

Türkiye, emperyalizmle mücadele ediyor... Türkiye, vatanını savunuyor...
Eğitimde ise tam tersi söz konusu. MEB’in hazırladığı programlara bakıldığında, milli devlete, milliyetçiliğe, laikliğe, cumhuriyete ve bilime karşı cepheden tavır alındığı görülüyor.
Milli devletin okullarında milli devlet karşıtlığı işleniyor.
“II. Kurtuluş Savaşı”ndan söz edilirken Ulusal Kurtuluş Savaşımızın müfredattaki yeri daraltılıyor.
İstiklal Savaşı’nın lideri ve simgesi Atatürk’e ayrılan bölümler azalırken II. Abdülhamid’le ilgili kısımlar artıyor.
Çağdaş değerlere ve bilime verilen önem azalırken ortaçağ bağnazlığını hatırlatan bir yaklaşım beliriyor.
Mustafa Solak, elinizdeki kitapta bu süreci ve tarikat ve cemaatlerin eğitime müdahalesini belgelere dayanarak ortaya koyuyor.

240 s. İstanbul 2018

6-094.jpg

Mustafa Balbay
İKTİDAR KISKACINDA DİN
Bilgi Yayınevi

Dinler tarihi incelendiğinde ortaya çıkacak gerçeklerin başında, din adına hareket ettiğini öne sürenlerin yaptıkları kıyımlar, din gücünü kendi iktidarı için kullanan hükümdarlar, yerel önderler, şarlatanlar gelir. Bunun coğrafyası yoktur.
…Dünyanın bütün coğrafyalarında öncelikli olarak ahlakı, iyi insan olmayı, Yaradan’a şükran borcunu ödemeyi temel edinen din, iktidarını ona dayanarak sürdürmeye kalkanların elinde bambaşka bir güce dönüşmüştür.

…Bütün yaşadıklarımız Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Atatürk, iktidarda kalmak için halktan başka hiçbir güce dayanmadı. Dini, iktidarı için kullanmadığı gibi, buna heveslenenlere de izin vermeyerek İslam dinine en önemli hizmetlerden birini yaptı.
Türkiye 21. yüzyılın başında yüzyıllardır süren din-iktidar sarmalının sonuçlarını yaşıyor.
Mustafa Balbay, bu güncel gerçeği tarihsel bir derinlik içinde okura sunuyor.

232 s. Ankara 2018

7-083.jpg

Ahmet Özer
SULARI ÇEKİLEN NEHİR
Bilgi Yayınevi

Mermere bir dokundu yıldızlar kaydı birden
Çiçeği bir kokladı özgürlüktü boy veren
Can buldu şiirleri / omuz başında güzel
Aşkı yaşamayanın kavruldu yangınında
Şiiri soluğuydu çerçeveye sığmayan.

Konuşuyor dünün gencecik eylemcileri anılara yaslanarak
Kimi zap boylarına gidiyor azgın suya gem vurmaya
Kimi üniversite kürsülerinden işgallere.
Hapishanelerin karanlık koğuşları anılmıyor
Yer verilmiyor sorgulara
Gerze tütün mitinginden / istinye’nin grev çadırlarından
Binlerce ağızdan fırlayan çığlık
Kırk yıl sonra takılıyor sesimize:
6. filo defol.

104 s. Ankara 2018

8-069.jpg

Volkan Özdemir
RUSYA’NIN KODLARI
Kırmızı Kedi Yayınevi 

Çarlık Rusya’sından Sovyet Rusya’sına, Sovyet Rusya’sından Yeni Rusya’ya; bir başka deyişle Petro’dan Lenin’e, Lenin’den Putin’e uzanan bir büyük tarih ve ülke...

Peki nedir Rusya’nın kodları? Çarlık geçmişi mi? Ortodoksluğu mu? Komünist mirası mı? Sanatı ve edebiyatı mı? Bireylerinin kolektivizme uygunluğu mu? Yaşam tarzının şifreleri mi? Kremlin’deki iktidar düzenlemeleri mi? Güvenlik ve istihbarat bürokrasisi mi? Devlet aklı oluşturabilme becerisi mi? Enerji kaynaklarının zenginliği mi? Devlet kapitalizmi modeliyle işleyen ekonomik düzeni mi?

Elinizdeki kitap işte bu sorulara yanıt arıyor. Ve “Rusya’nın Kodları”ndan hareketle, Türk-Rus ilişkilerinin geleceğine projeksiyon tutuyor

328 s. İstanbul 2018

9-050.jpg

Mustafa Gazalcı
SİYASETÇİNİN GÜNLÜĞÜNDEN
Bilgi Yayınevi

Siyaset ve eğitim dünyasının değerli isimlerinden Mustafa Gazalcı ile yakın tarihe bir yolculuk… 
Öğrencilerinin, öğretmen arkadaşlarının desteğiyle siyaset sahnesine çıkıp halkı için canını dişine takan bir siyasetçi…

Seçim meydanlarından TBMM kürsüsüne, hapishane günlerinden SHP ve CHP’nin üst yönetimine mücadele alanı sürekli değişiyor; değişmeyen tek şey, halkçı bir düzen, laik, bilimsel eğitim arayışı…

Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Erdal İnönü, Deniz Baykal, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hiç yayımlanmamış anılar... Fetullah Gülen tehlikesiyle ilgili Türkiye’yi ilk uyaran siyasilerden birinin yaşadıkları… Tehditlerin, baskıların, siyasetin acı-tatlı günlerinin ortasında dimdik bir yaşam…

Mustafa Gazalcı’nın anılarını okurken, yalnızca simge bir ismin yaşamını değil, Türkiye’nin zorlu kavşaklardan geçtiği yılları soluklayacaksınız…

Tamamı belgelere ve günce notlarına dayalı; bir eğitimcinin, bir siyasetçinin ve bir ülkenin çarpıcı 40 yılı...

448 s. İstanbul 2018

banner-032.jpg

"Yeni çıkan kitaplar / 2 Nisan 2018" haberi, 02 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 02 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 2 Nisan 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 2 Nisan 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
ABC Kitap Haberleri