Yeni çıkan kitaplar / 21 Ağustos 2017

Yeni çıkan kitaplar / 21 Ağustos 2017

Yeni çıkan kitaplar / 21 Ağustos 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-301.jpg

İlhami Yangın
CEMAAT'İN İLK DARBESİ
Tekin Yayınevi


“Alparslan Türkeş ile görüşen ABD Yahudi lobisi liderleri başlıca iki konuda hassasiyet gösteriyordu. Birincisi, Türk cumhuriyetlerinde Fethullah Gülen Cemaati okullarının alabildiğince yaygınlaştırılması, Cemaat gazetelerinin, radyolarının ve diğer yayın organlarının desteklenmesi. İkincisi, Toroslar’dan çıkarak Akdeniz’e dökülen Dragon Çayı suyunun bir an önce İsrail’e aktarılması için çalışma yapılması. Türkeş, bu iki konuda elinden ne geliyorsa yapacağını söyledi.''
 
ABD’nin başını çektiği Batılı petrol şirketlerinin ilgi alanında bulunan ve bir petrol denizi olarak tanımlanan Hazar Denizi çevresindeki Türk cumhuriyetlerinde iktidarları değiştirmek, darbeler düzenlemek, uygulamaya konulan planların zeminini hazırlayarak bölge halklarının gözünde meşrulaştırmak üzere sinsice teşkilatlanarak “hizmet'' veren, üstyapısını Türkiye’deki gizli Yahudilerin, tabanını ise muhafazakâr Müslümanlardan bir kısmının oluşturduğu Gülen Cemaati…
Yüksek Mason Şûrası ile bağlantılı Cemaat okulları…
Cemaat’in KGB ve CIA ile ilişkileri…
Cemaat tarafından yönetilen, devlet kadrolarındaki “güçlü aygıt…''
Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı anlaşmasındaki “güvenlik'' maddesi…
 
Cümbür Cemaat adlı kitabıyla hafızalarda yer edinen İlhami Yangın, Cemaat’in akıllara durgunluk veren ilişkileriyle, gizli anlaşmalarıyla, dağıttığı makam ve unvanlarla, okulları, gazeteleriyle etki altına aldığı devlet başkanlarının, başbakanların, gizli servis elemanlarının izini sürüyor, faaliyetleri uzun yıllara yayılan Cemaat’in İlk Darbesi’ni bilgi ve belgelere dayanarak anlatıyor.

364 s. İstanbul 2017

2-258.jpg

Arthur Conan Doyle
SHERLOCK HOLMES’ÜN DÖNÜŞÜ
Ayrıntı Yayınları


“Holmes!'' diye bağırdım. “Bu gerçekten sen misin? Gerçekten yaşıyor musun? O korkunç uçurumdan tırmanarak kurtulmayı başarmış olman mümkün mü?''
Sherlock Holmes sanılanın aksine Reichenbach Şelalesi'nde ölmeyip hayatta kalmıştı. Ayrıca üç yıl boyunca ortadan kaybolmasının ardından sadık dostu Dr. Watson sayesinde iyileşip tekrar gücünü toplamış ve heyecanlı maceralarına bıraktığı yerden yeniden başlamıştı. Ama onun hayata asıl dönüşü, saygıdeğer Ronald Adair'in öldürülmesiyle ilgisi olan Londra'nın ikinci en tehlikeli adamını aradığı ve sonunda bulup olayın üzerindeki esrar perdesini kaldırarak aydınlığa kavuşturduğu Park Lane davasıyla olmuştur. Bu davanın başarıyla sonuçlanmasının ardından Holmes, tekrar kendini adaleti aramaya ve Londra'nın zor hayat şartlarında gelişen on iki ilginç küçük hikâyedeki çözüm bekleyen meselelere adamıştır.

416 s.İstanbul 2017

3-179.jpg

Maral Boyadjian
GELİNCİKLER AÇARKEN
Aras Yayıncılık


Sasun'un Salor köyünden iki gencin sonsuz, koşulsuz ve saf aşkının romanı Gelincikler Açarken. Ancak bu aşk bir taraftan da, Ermeni halkının kendi felaketinin eşiğinde olmasıyla zamansız da. Geleneklerine sıkı sıkıya bağlı hayali bir Ermeni köyü olan Salor, etrafını saran dağlarla dünyanın geri kalanından kopmuş gibidir. Günler, tarlayla, otlakla, hayvanlarla, hasatla geçer. Anno ve Daron hasretle birbirlerine kavuşacakları an için gün sayarken, aslında sayılı günlerinin kaldığını bilmezler. Çünkü hayat her ne kadar bu tecrit edilmiş köy için bir süre daha huzur dolu ve sakin akacak olsa da, Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na girişi ile paralel olarak Ermenilerin yıkım süreci de başlamış, köye ulaşan katliam haberleriyle korku gündelik bir hisse dönüşmüştür.
Van direnişi, Ermeni fedailerin ve Kürt aşiretlerinin 1915'teki oynadıkları rol de dahil olmak üzere Boyadjian'ın tarihsel bir zemine oturttuğu romanda, sıradan bir Anadolu köyündeki sıradan köylülerin, çok sevdikleri köylerine, dağlarına, ailelerine, sevgililerine ve gelinciklerine zoraki vedalarını okuyacak, âşıklar ölse bile aşkın ölmeyeceğine tanıklık edeceksiniz.

312 s. İstanbul 2017

4-125.jpg

Stephen King
ÇORAK TOPRAKLAR
Altın Kitaplar Yayınları


Stephen King’in eşsiz hayal dünyasının ürünü; fantastik, bilimkur-gu, korku ve western türlerinin iç içe geçtiği başyapıt olan “KaraKule'', Çorak Topraklar’la sürüyor.
Büyüleyici bir dünyanın kapılarını aralayan Kara Kule Serisi’nin buüçüncü kitabında, son silahşorun Kule’yi arayışı sürmektedir. Bukez yanına iki yol arkadaşı da katılır: Bağımlısı olduğu uyuşturu-cudan kurtulan Eddie Dean ile kopan bacakları gövdesiylebirleşen ve Susannah Dean’ın güçlü ve dengeli kişiliğine bürünenOdetta.Roland Deschain, yeni dostlarına silahşorluk eğitimi vermeyebaşlar. Fakat Silahşor eski dünyasında ölmüş olan Jake Cham-bers’ın hayatını kurtararak ka’nın yönünü değiştirir. ŞimdilerdeRoland ve Jake, farklı dünyalarda varlıklarını sürdürdükleri halde,aynı çılgınlıklarına devam etmektedirler.

576 s. İstanbul 2017

5-055.jpg

Hafiaa Al Mansour
YEŞİL BİSİKLET
Siyah Kuğu Yayınları


On bir yaşındaki Vecide, Suudi Arabistan’da ailesiyle yaşan bir kız çocuğudur.
 Kadınların araba kullanmalarının yasak olduğu, kız çocuklarının bisiklete binmelerinin bile engellendiği bu dünyada yeşil bir bisiklet süslüyordur hayallerini.
 
Bisikletine atlayacak, mahalle arkadaşı Abdullah’ı geçecek ve sınırları zorlayıp hayata meydan okuyacaktır.
 Vecide’nin hikâyesini okurken onun umut dolu mücadelesine ortak olacak, yasaklara ve engellere rağmen hayallerinin peşinde koşan bu kız çocuğunu seveceksiniz…

359 s. İstanbul 2017

6-049.jpg

Necmi Tarkan
KÜTÜK
Destek Yayınları

Osmanoğulları Hanedanı ancak tarihe mal olmuş kişilikleriyle tarih kitaplarında yer almış ve hafızalarımıza kazınmıştır. Özellikle kuruluş dönemine ait şecere bilgileri neredeyse yok denecek kadar azdır.
Kütük, ulaşılması zahmetli arşivler, gizlenip saklanmış belgeler ve hatta mezar taşları dahi araştırılarak, padişahından bebekken boğdurulmuş şehzadelerine, adı bilinmeyen halayıklardan en gözde cariyelere kadar tüm Osmanoğulları mensuplarının isimlerinin, doğum ve ölüm tarihleri ile ölüm sebeplerinin yer aldığı, şimdiye dek ülkemizde yapılmış olan en kapsamlı tarihsel çalışmadır.

576 s. İstanbul 2017

7-041.jpg

John Banville
DENİZ
Kırmızı Kedi Yayınları


Max Morden, karısının ölümüyle birlikte yüreğinde onulmaz bir acıyla kalakalan bir adam, yetişkin kızıyla bağları koptu kopacak bir baba ve güya Fransız ressam Pierre Bonnard hakkında monografi yazmakla uğraşan bir sanat tarihçisi. Çocukken ailesiyle birlikte gittiği bir sahil kasabasında konaklıyor. Anılarındaysa Chloe ve Myles adlı ikiz kardeşlerin esrarlı hikâyesi var. Hafızasını yokladıkça gemi azıya alan düşlem gücü, olmadık menfezlerde başıboş gezinirken, durgun çalkantısız denizin üzerindeki pus da ağır ağır kalkmaya başlıyor.
Sevgi, keder ve hatırlama üzerine kurulu, dehşet ile mizahın kusursuz bir şekilde dengelendiği, bir solukta okuyacağınız dorukta bir yapıt.
 
200 s. İstanbul 2017

8-034.jpg

Mihail Bulgalov
USTA İLE MARGARİTA
İletişim Yayınları

Stalinizmin en karanlık günlerinde kaleme alınmış Usta ile Margarita, sihirbaz kılığında 1930’lar Moskovası’na gelen şeytanın şehri birkaç gün içinde sersem etmesini, rejimin ardındaki korkaklık ve ikiyüzlülüğü ortaya çıkarmasını anlatıyor.
Sihirbaz Woland kılığındaki şeytan, refakatçileriyle birlikte Moskova’nın üzerine bir kâbus gibi çöker. İsa’yı ölüme gönderen Pontius Pilatus üzerine bir roman yazmış, kendisine “usta'' diyen münzevi bir yazarsa eskiden rejime bağlılığı tartışılmaz birçok kişiyle birlikte akıl hastanesindedir. Sevgilisi Margarita, hem tutkuyla bağlı olduğu aşkını kurtarmak hem de intikamını almak için ruhunu şeytana satmaya karar verir ve yangınlar, fırtınalar ve şeytani balolar şehri kasıp kavurmaya başlar. Moskova’yı çalkalayan karnavalın “usta''nın romanından eski Kudüs sahneleriyle birleştiği başyapıt, karanlık komedinin altındaki susturulamamış başkaldırısını bugün de sürdürmeye devam ediyor.

515 s. İstanbul 2017

9-023.jpg

Howard M. Sachar
AVRUPA’NIN KATLİ 1918-1942 SİYASİ BİR TARİH
Yapı Kredi Yayınları


Ünlü tarihçi Howard M. Sachar, Avrupa’da 1918-1939 yılları arasında ve sonrasında gerçekleşen siyasi suikastları ele aldığı bu etkileyici kitapta, 20. yüzyıl Avrupası’nın trajedisini yaratıcı ve sürükleyici bir dille anlatıyor. Kamuoyunun yakından tanıdığı önemli isimlerin, Birinci Dünya Savaşı sonrasındaki ölümlerini araştırarak çok daha geniş bir tarihi, Avrupa uygarlığının ahlaki ve siyasi çöküşü ile İkinci Dünya Savaşı’na sürüklenmesini gözler önüne seriyor.
Çarpıcı üslubuyla bilinen Sachar, Almanya’da birbirini izleyen ve nihayetinde Weimar Cumhuriyeti’nin çökmesine ve Hitler’in iktidara gelmesine zemin hazırlayan Rosa Luxemburg, Kurt Eisner, Matthias Erzberger ve Walther Rathenau suikastlarının izini sürüyor. Sachar’ın İtalya, Avusturya, Doğu Avrupa’da kurulan ardıl devletler ve Fransa’daki siyasi kırılganlık üzerine yaptığı araştırma, Eski Dünya’nın ölümcül zayıflıklarını yürek burkan fakat bir o kadar da merak uyandıran bir şekilde ortaya koyuyor. Stefan ve Lotte Zweig’ın ölümlerinin anlatıldığı son bölüm ise, bizzat Eski Dünya’nın katledilişi için düşündürücü bir metafor vazifesi görüyor.

432 s. İstanbul 2017

10-015.jpg

Laurent Quintreau
CENNET CEHENNEM ARAF
Dedalus Yayınları


Ya cehennem öte tarafta değil de çok uluslu bir şirketin yönetim kurulundaysa?
“Pek kıymetli'' bir yönetim kurulu toplantısı sırasında masanın etrafındaki on bir yönetici söz alıyor. On bir ses, bu romanı Dante’nin Cehennem’indeki çemberler misali oluşturuyor. Gündemleri kâr payı, yeniden yapılanma ve işten çıkarma gibi konular. Ama diğer yandan küçük, mahrem mevzular, yüksek sesle itiraf edilmeyecek arzular da.
Anne yöneticinin anbean programlı gündelik hayatından, eski şirket patronunun kendini yok etme üzerine kurulu aşırı şiddetine; cool gencin edepsizliğinden, insan kaynakları müdürünün buz gibi umutsuzluğuna; güçlü kadının soğuk sapıklığından, züppe bürokratın şehvetli fantezilerine hepsinin tek bir ortak yani var: Her biri, kendi tatminsizliğinin hatta deliliğinin arkasında, diğerlerine karsı savaşıyor.
Bu İlahi Komedya’nın merkezinde de, Lucifer misali, hükümdar Rorty bulunuyor. Yönetim kurulu başkanı. Elleri temiz, gök gözlü bir seri katil! Cennet, Cehennem ve Araf, iş dünyası cangılı ve nevrozlarına karsı gülünç ve acımasız bir saldırı.

116 s. İstanbul 2017

11-013.jpg

Helen Czerski
FİNCANDAKİ FIRTINA
Domingo Yayınevi

Evren akıl almaz gizemlerle dolu.
Peki bu sır perdesini aralamak için ekmek kızartıcınızın içine bakmak aklınıza gelmiş miydi?
 
Fincandaki Fırtına gündelik hayatlarımızda karşımıza çıkan ufak tefek şeyleri, içinde yaşadığımız büyük dünyayla ilişkilendiriyor. Ünlü fizikçi ve belgesel yapımcısı Helen Czerski, patlamış mısırlar, kahve lekeleri ya da buzdolabı mıknatısları ile enerji krizi, iklim değişimi ve ileri tıp arasındaki ilişkiyi ortaya sererek sıradan eşyalara ve olaylara bakış açımızı değiştiriyor. Gaz yasalarını mısır patlatarak, yerçekimini gazoz şişesine kuş üzümü atarak, zamanı ise ketçabın şişeden akmasının neden bu kadar zaman aldığına kafa yorarak anlatıyor.
 
Hayatın gündelik sihirlerini bir de fizikçiden dinleyin; bundan böyle ekmek kızartıcınıza asla aynı şekilde bakmayacaksınız.
 
 304 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 21 Ağustos 2017" haberi, 21 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 21 Ağustos 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 21 Ağustos 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  2. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  3. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  4. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  5. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  6. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  7. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  8. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  9. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  10. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  11. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  12. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  13. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  14. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  15. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  16. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  17. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  18. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  19. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  20. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
ABC Kitap Haberleri