Yeni çıkan kitaplar / 23 Ekim 2017

Yeni çıkan kitaplar / 23 Ekim 2017

Yeni çıkan kitaplar / 23 Ekim 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-335.jpg

Selçuk Altun
ARDIÇ AĞACININ ALTINDA
İş Bankası Kültür Yayınları

Varsıl bir hayat sürdüren, orta yaşlarında, kadın delisi Erkan bir kaza haberiyle sarsılır. Aynı araç içinde ölen karısı ve en yakın arkadaşının haberidir gelen. Tanıştıkları günden beri geçinemeyen bu iki kişinin hayatı nasıl olur da aynı arabanın içinde son bulur?Bu sorunun ardındaki sırlar Erkan'ı giderek koyu bir bunalıma iter ve Karadeniz'in bir kasabasındaki, dedesinden miras kalan fındık ağacı bahçesine kapanmasına neden olur. Bahçenin en kadim varlığı bir ardıç ağacıdır. Erkan günlerce ona içini döker.
Okur, ardıç ağacının gövdesine yaslanarak, Erkan'ın birbirinden farklı karakterlerle örülü gizemli geçmişini dinlerken, o çarpıcı gerçeğe yaklaşmaktadır: Hayat romanlardan daha tuhaftır...

276 s. İstanbul 2017

2-287.jpg

George Eliot
FLOSS NEHRİNDEKİ DEĞİRMEN
Everest Yayınları

“Floss Nehrindeki Değirmen'den iki sayfa okumak, beni gözyaşları içinde bırakmaya yeter.''
Marcel Proust
İngiliz kırsalında, Floss Nehri kıyısında, babasının işlettiği bir değirmenin civarında doğup yetişen Maggie Tulliver, ağabeyi Tom'u taparcasına sevmektedir. Ancak ne Tom ne de ebeveynleri bu akıllı ve uçarı kız çocuğuna gereken ilgiyi gösterir. Kabına sığmaz Maggie yıllar içinde alımlı, fazlasıyla zeki bir genç kadın haline gelince, üzerindeki baskı ve sırtına yüklenen sorumluluklar artacak, bunlar arzularıyla tehlikeli derecede çatışacaktır. Taşra hayatının dar kalıplarına sığamayan Maggie, zamanla kendini farklı özelliklere sahip üç erkeğin kıskacında bulur: Ailenin sorumluluğunu yüklenen ağabeyi Tom, sanatçı Philip ve üst sınıf mensubu, çekici, tehlikeli Stephen...
Özellikle kardeşler arası rekabete içgörülü yaklaşımı, güçlü tutkuları en dolaysız haliyle aktarması, 19. yüzyıl İngiltere kırsalına ve yaşantısına dair muazzam gözlem gücü ve birey ile toplum arasındaki çatışmayı çarpıcı bir şekilde gözler önüne sermesiyle Floss Nehrindeki Değirmen, büyük yazar George Eliot'ın (Mary Ann Evans) kendi hayatından esinler taşıyan, en güçlü romanlarından biridir.
“George Eliot'ın romanlarında bir ahlaki yücelme duygusu, bir adalet sevgisi sezilir. Gerçek ve aydınlık, eserlerini sarar. O her şeye, iyi ve geniş yüreklilikle bakar.''
Henry James

742 s. İstanbul 2017

3-204.jpg

Walt Whitman
JACK ENGLE’IN İBRETLİK HAYAT HİKAYESİ
Tekin Yayınevi

“Yaşlı adamın, pek az kişinin katıldığı cenaze töreni bittikten, başkaları gittikten sonra ben yalnız kaldım, o güzel kuşluk vaktinin, Amerika sonbaharının en güzel gününün geri kalanını ağır ağır Trinity Mezarlığı'nı gezerek geçirdim. Oranın, derin bir kedere teslim olmamış o ciddi havasını ta içimde hissettim, başıboş dolaştım, bazen mezar taşı yazılarını kopya ettim.
Çok uzamış ve yayılmış olan o sık otlar yüzümü örtüyordu. Tepemde, insanların çürüyen bedenleriyle beslenen ağaçların, içine kahverengi karışmış yeşilliği vardı.''
Walt Whitman'ın edebi yaşamını yorumlamakta önemli bir yeri olan Jack Engle'ın İbretlik Hayat Hikâyesi, ilk kez 1852'de Sunday Dispatch gazetesinde, altı bölümlük tefrika halinde yayımlandı. Yüz altmış beş yıl sonra, 2016'da, Houston Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi Zachary Turpin tarafından bulunana kadar da böyle bir romanın varlığından kimsenin haberi olmadı.
Roman, Amerikalı şair Whitman'ın düzyazıdan şiire geçişiyle ilgili eski düşüncelerin tamamıyladeğişmesine yol açarken onun çok bilinen Çimen Yaprakları adlı eserinin de ipuçlarını veriyor.
Ülker İnce'nin başarılı çevirisiyle Türkçeye kazandırılan ve edebiyat tarihi açısından son derece değerli olan eser, ana babasız bir çocuğun maceralarını, yozlaşmış bir avukatı, bir mirasın gizlenmesi ve açığa çıkarılması sırasında yaşanan şaşırtıcı olayları konu edinirken Whitman'ın sarsıcı kurgusunu ve muzip üslubunu da yansıtıyor.

152 s. İstanbul 2017

4-140.jpg

James M. Hutchisson
PAUL AUSTER’LA KONUŞMALAR
Agora Kitaplığı


Günümüz Amerikan edebiyatının en iyi romancılarından Paul Auster'la yapılan bu söyleşiler, yazarın edebi hayatına şiirle başlayışını, romanlarına dair görüşlerini, yazma alışkanlığı ve yöntemlerini, sonradan girdiği ve sevdiği sinema dünyasında yaşadıklarını anlatıyor...

288 s. İstanbul 2017

5-072.jpg

Novalis
MAHREM GÜNCE
Kırmızı Kedi Yayınları


Bu kitabı oluşturan metnin özel boyutu yakıcı: Şair, insan, düşünür kaynaşmış, bütünlenmiş haliyle karşımızda. Romantizm, Aydınlanma hareketinin hemen ardından fışkırmış bir akım, modern çağı hazırlayan büyük ve derin bir hareket, bir zihinsel yenilenme girişimi. [...] Mahrem Günce için, “1789 yaşanmasaydı yazılamazdı,'' yargısı boş yere öne sürülmemiştir.
“Daha yükseği için çabalamalı, sürekli tefekkür ve onun yarattığı ruh hali için. Ah, ne kadar da az kalabiliyorum yükseklerde!''

76 s. İstanbul 2017

6-061.jpg

Lev Troçki
RUS DEVRİMİNİN TARİHİ
Yazın Yayıncılık


Rus Devriminin Tarihi dünya edebiyatında bir ihtilalin önderlerinden biri tarafından yazılan tek eserdir. Bugüne kadar bu alandaki temel kitaplar arasında yer almaya devam eden eserin büyüklüğü Şubat'tan Ekim'e fabrikalarda, sokakta, cephede büyük kitlelerin ihtilali nasıl inşa ettiklerini anlatmasında. Troçki eserinde özellikle Çar ve Çariçe başta olmak üzere eski rejimin temsilcilerinin hatıratını da kullanarak nasıl içinin boşaldığını, Sovyetlerin giderek bir iktidar organı olarak kitlelerce benimsendiğini göstermektedir.

888 s. İstanbul 2017

7-050.jpg

Sheldon Krimsky
KÖK HÜCRE DİYALOGLARI:TIBBIN SINIRLARINDA FELSEFİ VE BİLİMSEL ARAYIŞLAR
Koç Üniversitesi Yayınları


İnsanlığın yararına bile olsa araştırma uğruna embriyoları tahrip etmeye hakkımız var mı? Gayriahlaki eylemlerden iyilik doğar mı? Bedenimiz üzerindeki mülki haklarımızın sınırı nereye uzanır? Onaylanmamış bir tedaviyi deneme özgürlüğümüz var mı? Biyolojinin yeni gözdesi Kök Hücreler bildiğimiz tüm tanımları ve sınırları zorlayan, yıkan ve yeniden yapan oluşumlar. Kök Hücre Diyalogları'nda Sheldon Krimsky okuru, felçlilerin yürümeye başlayacağı, kanserin tedavi edileceği, erkeklerin kadınsız, kadınların erkeksiz üreyebileceği, hastalıklara çarenin kendi hücrelerimizden geleceği bu dünyada sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor.
Sheldon Krimsky Tufts Üniversitesi'nde çevre ve biyoteknoloji profesörü.

310 s. İstanbul 2017

8-042.jpg

Krikor Zohrab
HAYAT OLDUĞU GİBİ
Aras Yayıncılık


Döneminin önde gelen edebiyatçılarından, hukukçularından ve siyasetçilerinden biri olan Krikor Zohrab, on bir öyküden oluşan bu kitabında Osmanlı toplumunu farklı veçhelerden ele alıyor.

“Hayatı olduğu gibi'' vermekte ustalaşan yazar, kadın-erkek ilişkilerini, kent ve taşra hayatı arasındaki uzlaşmazlığı, yeni bir süreçten geçen Osmanlı Ermeni toplum yaşantısını keskin bir analize tabi tutuyor. Zohrab, cemaat sınırlarını aşıp tüm insanlığa ait sorunlara da ışık tutarken, bir avukat, mebus ve öykücü olarak çok katmanlı deneyimleriyle edebiyatını zenginleştirerek, edebiyat anlayışını, realizmini, yüksek algı ve muhakeme gücünü gözler önüne seriyor.

Zohrab'ınGyankı inçbes vor e(1911) başlıklı öykü kitabının Ermenice aslından yapılan bu çeviri günümüz Türkçesiyle ilk kez yayımlanıyor. Eserin Osmanlıca çevirisi, Kudret Emiroğlu'nun çeviriyazısıyla, 2000 yılında Ayraç Yayınları tarafından yayımlanmıştı.

160 s. İstanbul 2017

9-030.jpg

Amy Grace Loyd
BAŞKALARININ HAYATI
Beyaz Baykuş

Kalabalık şehirlerde, apartman dairelerine kapanmış, kendimizi başkalarından arındırmış yaşıyoruz. Başka evlerde neler olur, insanlar neler yaşar ruhumuz bile duymuyor.

Peki ya bir gün bir komşu gelseydi ve her şeyi değiştirseydi?
Kocasının ölümüyle genç yaşta yalnız kalan Celia, Brooklyn’de sahibi olduğu küçük bir apartmanda yaşamaktadır. Takıntılarıyla boğuşan bu genç kadın kendine onu rahatsız etmeyecek, hayatına burnunu sokmayacak, yine kendisi gibi hayattan izole olmuş kiracılar seçmiştir. Her şey tam olarak istediği gibidir. Ta ki kiracılarından biri evini yakın arkadaşı Hope’a bırakıp gidene kadar. Çok çekici bir kadın olan Hope apartmana adımını atar atmaz bir çalkantı başlar ve apartmanı “temellerinden'' sarsar.

Celia ne kadar direnirse dirensin Hope’un cazibesinin karşısında kendini alıkoyamaz ve o da hayatı yeniden keşfetmeye koyulur. Kiracılarının hayatlarına yavaş yavaş burnunu sokmaya ve hem kendi hem de onların sınırlarını aşmaya başlar.
Artık bu apartmanda kavga, gürültü, kahkahalar, bolluk bereket ve bolca da cinsellik vardır.

240 s. İstanbul 2017

10-019.jpg

Enver Aysever
BİZE SAĞANAK AŞK LAZIM
Tekin Yayınevi

"Şiir için sunu yazılamaz" diyor şair. Otuz yıl kadar önce yazdığı ilk şiirinin üzerine romanlar, öyküler, denemeler hatta tiyatro oyunları yazıyor. Hemen her akşam evlere konuk oluyor sorduğu “Aykırı Sorular'' ve gündeme damgasını vuran konuklarla. Kimi televizyoncu kimi romancı biliyor onu.
 
Gençliğinden bugüne biriktirdiklerini, "rüzgâra karşı yürüme cesareti"yle anlatıyor. İstanbul’dan Datça’ya; tanrının, aşkın, ölümün, toplumsal acıların sözcüklerini yazıyor.

144 s. İstanbul 2017

f3-011-002-002.jpg

"Yeni çıkan kitaplar / 23 Ekim 2017" haberi, 23 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 23 Ekim 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 23 Ekim 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  2. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  3. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  4. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  5. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  6. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  7. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  8. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  9. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  10. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  11. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  12. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  13. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  14. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  15. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  16. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  17. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  18. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  19. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  20. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
ABC Kitap Haberleri