Yeni çıkan kitaplar / 24 Temmuz 2017

Yeni çıkan kitaplar / 24 Temmuz 2017

Yeni çıkan kitaplar / 24 Temmuz 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR1-287.jpg

Mustafa Özcan
HOLİSTİK BİLİM
Ceren Yayınları


Mustafa Özcan’ın Holistik Bilim kitabı; bilimin, felsefenin ve dahası tarihin sona erdiği tartışmalarının sürdüğü dünya entelektüel ortamında, kapsayıcı ve bütünleştirici yaklaşımıyla bu konularda düşünenler için yeni ufuklar açıyor.

Kısaca HAK (Her şeyi Açıklayan / Anlayan Kuram) adını verdiği bu yaklaşımla yazar, bilim dünyasına bir multidisipliner bakış sunmaktan çok öte, holistik sözcüğünün en geniş anlamıyla ve kendi deyimiyle “bilimsel arenada çok zor bir çatı kurma'' amacındadır. Sanıyorum bu çatı başarıyla kurulmuştur.

Yazarın holistik (bütüncü) bilim konulu makalelerinden oluşan kitabın Türkçe yazılmış olması Türk okurlar için sevindiricidir ve bir kazançtır. Dünya çapında ses getirmesi açısından ne yazık ki oluşturduğu bu engel umarım zamanla aşılır ve kitap Dünya literatüründe de yerini bulur.  (Prof. Dr. Fuat İnce / Sunuş yazısından)

Holistik düşünce; evrendeki her şeyin aynı bütünün parçaları olduklarını görüşünü savunur. Bu yanıyla diyalektik yöntem ve felsefe içinde değerlendirilebilecek bir disiplindir. Evrende var olan ve bir bütünün parçasısını oluşturan varlıkların birbirlerinden haberdar olduklarını da savunan holistik yaklaşım, bu varlıkların tek bir sistem şeklinde hareket ettiklerini ve birbirleriyle ilişki, iletişim ve etkileşim içinde bulunduklarını ortaya koyar.

174 s. İstanbul 2017

2-246.jpg

Edward O. Wilson
İNSAN VARLIĞININ ANLAMI
Olvido Kitap


“Yaşayan en büyük yirmi bilim adamından biri'' kabul edilen (Newsweek) ve Pulitzer Ödülü'ne iki kez layık görülen Edward O. Wilson'ın son kitabı İnsan Varlığının Anlamı, aynı zamanda en felsefi yapıtı olarak da tanımlanıyor. Edward O. Wilson bu kitabında insanın varoluşuna dair en temel sorulara ve onu nasıl bir geleceğin beklediği sorusuna bilimin yöntemi ve verileri ile yanıt arıyor; yeryüzünde insan türünün ortaya çıkışının ve diğer türlerden nasıl ayrıştığının hikâyesini kendine has üslubu ile kaleme alıyor. Kendi deyimiyle “insan denen bulmacayı'' çözmeye girişiyor.
“İnsanın bugünkü durumunu tam anlamıyla kavrayabilmek için, türlerin biyolojik evrimini ve tarih öncesindeki şartları da hesaba katmamız gerekir. İnsanoğlunu anlama görevi, sadece insani bilimlere bırakılamayacak kadar önemli ve meşakkatli bir iştir. Bugüne kadar insani bilimlerin felsefeden hukuka, tarihten yaratıcı sanatlara dek çeşitli dalları; insan doğasının özelliklerini, zaman zaman birbirlerine pasladıkları sonsuz bir döngü içerisinde olsa da, zekâyla ve ince ayrıntılarla dantel gibi işleyerek anlatmaya çalışmıştır. Gelgelelim, insan doğasının birçok farklı olasılık varken neden bu şekilde yapılandığını açıklamamışlardır. Bu bakımdan, insani bilimlerin ne insan türünün varlığının anlamı üzerine eksiksiz bir anlayış geliştirdiğini, ne de geliştirebileceğini söyleyebiliriz.

Bu durumda elimizden geldiğince cevabını aramamız gereken soru şudur: Biz neyiz? Bu büyük bulmacanın çözümü, türümüzü yaratan süreci ve şartları incelemekte yatar.''

160 s. İstanbul 2017

3-169.jpg

Brandon Sanderson
SİSSOYLU:KANUN ALAŞIMI
Akıl Çelen Kitaplar
 
Sissoylu Üçlemesi'nde yaşanan olayların ardından üç yüz yıl geride kaldı ve hem bilimde hem de teknolojide önemli gelişmeler yaşandı. Trenleri, elektrik enerjisi ve hatta yeni yeni boy göstermeye başlayan gökdelenleriyle, Scadrial artık modern zamanların eşiğinde.
 
Ancak tüm bu heyecan verici gelişmelere rağmen, büyü bu dünyanın kaderine etki etmeye devam ediyor. Yabanlar adı verilen uzak diyarlarda adalet ve düzen sağlamaya çalışanlar için, Allomansi ve Ferusimya âdeta vazgeçilmez.
 
Bu kişilerden biri, Allomansi ile metalleri İten ve arzu ettiğinde, daha ağır ya da hafif olabilmek için Ferusimya kullanan Waxillium Ladrian ve o, az rastlanan bir Çiftsoylu. Yabanlar'da geçen yirmi yılın ardından, Wax şimdi silahlarını kaldırmak ve soylu bir Ev'in başındaki kişiye düşen zorunlu görevleri üstlenmek zorunda. 
 
Acaba etkileyici yapıları ve iki yanı dizi dizi ağaçlarla süslü ve şık yollarına rağmen, bu şehir Yabanlar'dan daha tehlikeli bir yer olabilir mi?
“Sanderson, bu türün en başarılı yazarlarından biri olduğunu göstermeye devam ediyor.''
 
- Library Journal
 
“Kısmen Sherlock Holmes kısmen X-Men olarak adlandırılabilecek bu roman, okuyucularına heyecan dolu bir okuma vadediyor.''
- Publishers Weekly
 
304 s. Ankara 2017
4-120.jpg

Ian Mcguire
KUZEY SULARI
Doğan Kitap


Barbarlıkla kurulanbir uygarlığın trajedisi
“Artık günahdiye bir şey yok, yalnızca kanvar, kan, su ve buz; sadece hayat ve ölüm.''
Sömürgelerden getirdikleri suçlar ve puslu geçmişleri ile Volunteer gemisini dolduran bir grup erkek. Bedenini ve ruhunu afyonla uyutan İrlandalı Cerrah Patrick Sumner ve “Bir erkek her zaman fayda düşünmez'' mottosuyla yıkıcı, yok edici hazzın ve şiddetin sembolü Henry Drax. Bir katil, katledilmiş oğlan çocukları, ölü hayvanlar, tekinsiz sular… Gemi, balina avı için açık
denizlerde yol alırken, o büyülü ilerleme çağında, on dokuzuncu yüzyılda, insana dair tüm umutları da kendisiyle birlikte suya gömecektir. Çünkü, Ian McGuire'in vahşi doğanın ortasına yerleştirdiği mikrokozmosta para, kâr, mülkiyet, sömürü,iktidar ve ölümcül bir haz ve şiddetle örülenerkek dünyası “karanlığın yüreği''dir.

280 s. İstanbul 2017

5-051.jpg

ÇEVİRİ ATÖLYESİ
Çeviride Tuzaklar
Can Yayınları

“Bu kitap çeviri yapan ya da çeviri yapmayı öğrenmek isteyen ya da çevirinin nasıl bir iş olduğunu merak edenler için yazıldı.''
Ülker İnce ile Dilek Dizdar arasında, biri öğretmen biri öğrenciyken, doksanlı yıllarda başlayan, daha sonra meslektaşlık ve dostluk temelinde süren ilişki, aradan geçen zaman içinde, ikisinin sahip oldukları farklı deneyimlerin, bilgilerin ve birikimin ışığında çeviri üzerine tartışmalara, paylaşımlara zemin oluşturdu. Uzun yıllar süren bu tartışmalar da sonunda, birlikte planlanan ve yürütülen uygulamalardan damıtılarak elinizdeki kitaba dönüştü.
Çeviriyle ilgilenen herkes, bir metnin sözcüklerini ve yapılarını aktarmanın çeviri olmadığını bilir ve kabul eder. Peki, çeviri bu değilse nedir? Çeviri Atölyesi’nin yazarlarının birincil amacı işte bu soruya yanıt aramak oldu. 
Edebî metinlerin yanı sıra farklı işlevlere sahip oldukları için, farklı çeviri yaklaşımları, farklı çeviri tutumları gerektiren tiyatro, film, haber metni, teknik metin çevirileri üzerinde de durulmasının nedeni bu.
Çeviri Atölyesi, konuşma dilimizi bile esir alan yanlış çevirilere rağmen bize Türkçenin aslında ifade olanakları bakımından ne kadar zengin ve güçlü bir dil olduğunu haber veren, bizleri dilimizi sevmeye, dilimize saygı duymaya davet eden de bir kitap.

264 s. İstanbul 2017

6-045.jpg

Aylin Göçmen
AİLEYE RAĞMEN BİREY OLMAK
Siyah Kuğu Yayınları


Hayat tercihlerimizi belirleyen, ailemiz tarafından nasıl bir tutumla ve hangi mesajlarla büyütüldüğümüzdür. Hayatımız boyunca; bir zamanlar bizi ailemizin gördüğü şekilde görecek, anne babamızın davrandığı gibi davranacak insanları kendimize dost seçer, sevgilimizde, eşimizde çocukluk senaryolarımıza karşılık gelen karakterleri arar, geçmişimizden yansımalar bulmaya çalışırız. Aslında farkında olmadan ihtiyaç duyduğumuz, insanların bize geçmişte ailemizin davrandığı gibi davranmasıdır; çünkü acılarımızla boğuşurken çoğu zaman fark etmesek de bizler, geçmişimizi sırtımızda taşıyan yetişkin çocuklarız.
Bu kitap okuyucunun, çocuk yetiştirme sürecinde anne-babaların ve toplumun yaşam biçiminin etkilerini açıkça görmesini sağlıyor. Farkındalıkların artmasını ve sorunların daha iyi anlaşılmasını kolaylaştırıyor. Anne-babaların çocuklarını yetiştirme sürecinde yaşanan güçlükleri aşmaları için rehber niteliğinde.
-Psikolog Dr. Ayla Dönmez-

200 s. İstanbul 2017

7-038.jpg

Oliver Bowden
SUİKASTÇININ İNANCI/ SAHİPSİZ
Epsilon Yayınları


HAKİKAT KANLA YAZILACAK!
“Ben kılıç kullanmakta ustayım. Ve ben öldürme işinde yetenekliyim.
Bu yeteneğimden zevk almıyorum. Bu işte sadece iyiyim, o kadar.''
1735 Londra
Haytham Kenway kılıç tutabilecek yaşa geldiğinde beri silah eğitimi alıyordu. Ailesiyle birlikte yaşadığı ev saldırıya uğradığında -babası öldürülmüş ve kız kardeşi silahlı adamlarca kaçırılmıştı- Haytham yuvasını yapabileceği tek şekilde savundu: Öldürerek.
Artık bir ailesi olmadığından, gizemli bir eğitmen tarafından alınıp eğitildi ve ölümcül bir katile dönüştü. Öç alma isteği onu tükettiğinde, Haytham intikam almak için araştırmaya başladı. Artık kimseye güvenmiyor ve bugüne kadar bildiği her şeyi sorguluyordu.
Assasinler ve Tapınakçılar arasında yüzlerce yıldır devam eden savaşın ortasına sürüklendiğinde etrafı komplo ve ihanetle sarıldı.
Ama o öldürmek için doğmuş ve eğitilmişti, karşısına kim çıkarsa çıksın durmayacaktı.
 
400 s. İstanbul 2017

8-031.jpg

Joseph Campbell
KAHRAMANIN SONSUZ YOLCULUĞU
İthaki Yayınları


Daha önce Kabalcı Yayınları'yla okucuyla buluşan Joseph Campbell'ın kült kitabı Kahramanın Sonsuz Yolculuğu - A Hero With A Thousand Faces, şimdi İthaki etiketiyle karşınızda. Mitoloji ve insan psikolojisi arasındaki güçlü bağa dair bu zamana kadar yazılmış en iyi kitap olma niteliğini taşıyan Kahramanın Sonsuz Yolculuğu, okuyucunun hayatını olumlu yönde değiştirecek bir özelliğe sahip. Nice kurgu eserinin ilham kaynağı olan kitap, özellikle Star Wars film serisinin başlıca esin kaynağı. 
 
Joseph Campbell, tüyleri diken diken edecek anlatımıyla en sevilen eserler listenize girmeyi bekliyor. Kahramanın Sonsuz Yolculuğu'nun çevirisi Sabri Gürses'e ait.
 
Yaratıcı yazarlık yapmak isteyenlere eşsiz bir kaynak!
 
 
Mitlerin ve masalların gizemini çözmek için başvurulacak ilk kitap.
“Elinizdeki kitabın amacı, pek de karmaşık olmayan bir örnekler yığınını bir araya getirip kadim anlamın kendi kendini ortaya çıkarmasını sağlayarak dinsel ve mitolojik figürler altında çarpıtılmış bazı gerçekleri aydınlatmaktır. Eski öğretmenler ne dediklerini bilirlerdi. Hele onların simgesel dilini okumasını bir öğrendik mi, öğretilerinin anlaşılması için bir derlemecinin yeteneğinden fazlasına ihtiyacımız yoktur. Fakat ilk önce simgelerin dilbilgisini öğrenmeliyiz ve ben, bu esrara bir anahtar olarak psikanalizden daha iyi bir araç bilmiyorum.  
Psikanalizi konuya dair son söz olarak kabul etmesek bile, onun bir yaklaşım olarak iş görmesine izin verebiliriz. Buradan hareketle atılacak ikinci adım, dünyanın dört bir yanından bir dizi mitle halk hikâyesini bir araya getirmek ve simgelerin kendi adına konuşmalarına izin vermek olacaktır. Benzerlikler hemen gün yüzüne çıkacaktır; üstelik bunlar insanın gezegendeki binlerce yıllık ikameti boyunca yaşayageldiği temel gerçeklerin geniş ve şaşırtıcı biçimde değişmeyen bir ifadesini ortaya çıkaracaktır.''
-Joseph Campbell-
 
440 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 24 Temmuz 2017" haberi, 24 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 24 Temmuz 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 24 Temmuz 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  2. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  3. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  4. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  5. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  6. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  7. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  8. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  9. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  10. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  11. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  12. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  13. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  14. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  15. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  16. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  17. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  18. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  19. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  20. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
ABC Kitap Haberleri