Yeni çıkan kitaplar / 25 Aralık 2017

Yeni çıkan kitaplar / 25 Aralık 2017

Yeni çıkan kitaplar / 25 Aralık 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-377.jpg

Mark Twain
-BİR KESİTLE-KAPTAN STORMFİELD’İN CENNETİ ZİYARETİ
Çeviren: Batuhan Taş
Alakarga Sanat 

Mark Twain'den, okumaya doyamayacağınız bir öykü seçkisi… Kaptan Stormfield, dünyada ona ayrılan sürenin sonuna geldiği zaman, hızla cennete gider ve orada işlerin nasıl döndüğünü gözlemlemeye başlar…
Amerikan öykücülüğünün büyük kurucusu Mark Twain, bu dünyada gördüğü tüm yersiz inançları, tabuları, insanın çürümüş ahlakını sapasağlam bir ironiyle kaleme alıyor.

Özellikle nefret ettiğim bir şey varsa o da linç peşinde koşan güruhtur. Adam olan bir kişi bile görmedim içlerinde. Hasta bir terziyi haklamak için horozlanacak cesareti toplamadan önce bire yüz kişi toplanmak zorundadırlar. Korkaklardan oluşur; onu besleyen halk da aynı şekilde. Üstelik, yüzde doksan dokuz, 
şerif de onlardan biridir.
–Bir Kesitle- Kaptan Stormfield'ın Cenneti Ziyareti, çok keyifli bir öykü seçkisi…

160 s. İstanbul 2017

2-319.jpg

Marc Lachieze-Rey
EİNSTEİN PLAJDA-HERKES İÇİN GÖRELİLİK
Çeviren:Barış Şannan
Bgst Yayınları

Einstein Plajda kitabında astrofizikçi ve kozmolog olan Marc Lachièze-Rey, Einstein devriminin önemini herkesin anlayabileceği bi·r di·lle anlatıyor. Einstein'ın, klasik fiziğin mutlak uzay ve zaman anlayışını nasıl ortadan kaldırdığını ve göreli uzay-zamanın ne anlama geldiğini örneklerle açıklıyor. Kozmolojinin evrimine ve görelilik teorisiyle birlikte kozmolojinin nasıl gerçek bi·r bi·li·me dönüştüğüne ışık tutuyor.

“İki farklı göreli·li·k teorisiyle Einstein sadece fizik bilimini değil Newton çağından beri geçerli· olan zaman, uzay ve madde anlayışlarımızı da alt üst etti·. Bugün bile, söz konusu devrimin sindi·rildi·ğini söyleyemeyiz: Sabit bir ışık hızı, eğri bi·r uzay-zaman, zamanın var olmadığı bir dünyayı temsil edebilmek için daima özel çaba sarf etmemi·z gerekiyor…''

132 s. İstanbul 2017

3-230.jpg

Makbule Cengiz
UMUT HEP VAR
Kırmızı Kedi Yayınları

Gazeteci-yazar Makbule Cengiz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla gerçekleştirdiği söyleşide, Adalet Yürüyüşü'nün öncesine ve sonrasına dair yanıtlar alırken, bir siyaset adamının portresini de ortaya koyuyor. Kılıçdaroğlu'na dair pek çok “bilinmeyen''i içeren Umut Hep Var, bir yol hikâyesinden biyografik yolculuğa uzanan açık sözlü, sıcak, samimi bir söyleşi.

• Adalet Yürüyüşü, nasıl başladı, nasıl sürdü, nasıl bitti?
• Yürüyüş, 2019 liderini yaratacak mı? CHP'nin 2019 stratejisi ne?
• Özel yaşamıyla, evlat, eş ve baba olarak Kılıçdaroğlu…
• Çocukluğu, gençliği, üniversite yıllarıyla bir siyasi liderin doğuşu…
• Bürokratik yaşamının ayrıntıları ve yolsuzlukla mücadelesi…
• Kılıçdaroğlu ve Erdoğan, tez ve antitez mi?
• Fethullah Gülen, FETÖ ve 15 Temmuz hakkındaki düşünceleri…
“Umut hep var, her zaman var. Türkiye çok güçlü bir ülke. Gazi'nin gençleri, ülkeyi çağdaş uygarlığın ötesine taşımak zorunda. Hiçbir genç asla unutmamalı, Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet etti. Bu emaneti korumak ve yüceltmek de onların görevi. Gençler Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutku'nu unutmamalılar…''

Kemal Kılıçdaroğlu

144 s. İstanbul 2017

4-157.jpg

Ogan Güner
HERCÜMERÇ
Bilim ve Gelecek Kitaplığı

“İstikbal ancak hercümerç içinde tasavvur edilebilir.''

Kasım 1918. İşgal günleri. Dersaadet. Düvel-i Muazzama, şehri ehlileştirme derdinde. Bürokratlar, simsarlar ve muteber savaş zenginleri felaketlerle gelen günlerin doğurabileceği fırsatlara bel bağlamış. Parvus. Siyasi kâhin, bir devrim tüccarı. Savaşın ortasında terk ettiği şehre geri dönmüş, yeni bir macera, yeni bir ihtilal kıvılcımı arıyor  Ve mazilerinden kopup gelmiş diğerleri: Bolşevikler, mondenler, anarşistler, muhacirler, münzevi akşamcılar, nihilistler, başıbozuklar, dekadanlar, İttihatçı eskileri...

Yaşadığı döneme sığamayan, isyankâr feminist, yüksek sosyete kimliğiyle kavgalı Asude ve Dersaadet’e rehin düşmüş Marişka. Ve Hayri. Gölgelerde saklı çeteleri deşifre etmekle vazifeli bir komiser. Nişanlısı Asude ile şehrin ışıltılı suretine, Marişka ile yeraltına karışıyor. Her yere yabancı, her hale aşina. İki kadının ve birçok hayatın arasında aksayarak dolaşıyor. Arka sokaklardan devşirdiği çetesinde, nihayet kendisini bulmuş mudur Hayri? Yoksa, etrafıyla birlikte, büyük eylem planlarının, narkotiklerin ve mazisinin girdabına mı gömülmektedir?
Galata izbehaneleri ve Pera’nın debdebeli salonları arasında gidip gelen dumanlı bir hikâye.

384 s. İstanbul 2017

5-088.jpg

Thomas Paine
AKIL ÇAĞI
Çeviren: Şükrü Alpagut
Say Yayınları

Akıl Çağı’nda Thomas Paine kurumsallaşmış dini ve Kitabı Mukaddes’in meşruiyetini sorgular, deizmi felsefi açıdan tartışır. Hıristiyan Kilisesinin yozlaşmış bir yapı olduğuna ve siyasal iktidar elde etmek için çabaladığına işaret eder. İnsanların vahiy yerine aklın peşinden gitmeleri gerektiğini, mucize diye bir şey olmadığını ve Kitabı Mukaddes’in tanrısal esin içermeyen sıradan bir metin olduğunu öne sürer. Paine’e göre, sorgulanamayacak hiçbir şey yoktur, özellikle de din sorgulanmalıdır. 
O Newtoncudur, yani evrendeki her şeyin, hatta Tanrı’nın bile evrenin yasalarına tabi olması gerektiğine inanır. Her şeyin yasalara tabi olduğu evrende mucizeye ve vahye yer yoktur. Tanrı evreni yasalarıyla birlikte tasarlamış ve yaratmıştır ama artık ona ne vahiyle dolaylı olarak ne de iradesiyle doğrudan müdahale edebilir. Kimilerine göre Akıl Çağı ile Paine deizme yeni, saldırgan ve açıkça Hıristiyanlık karşıtı bir renk katmıştır. Döneminin eleştirmenleri onun söylemini “kaba'' ve “saygısız'' bulmuştur. Yazarın bu tür eleştirilere hedef olmasının sebebi mesajını toplumun her kesimine ulaştırmak istemesidir.
250 s. İstanbul 2017

6-073.jpg

İrfan Yalçın
AŞKIN YEDİ RENGİ
Kaynak Yayınları


“Deniz köpükler içinde’ dedi Su yaslanıp omzuma, başını dudaklarıma uzattı. Saçlarını, iki kaşının arasını, sonra da ürperen dudaklarını öptüm. Kabardıkça kabarıyor gibiydi göğsü ve dudakları.

Yüreğim çarpıyor, uğultulu bir mutluluk akıyordu içime Su’dan. Dönüşte yol boyunca, mavi gölgeli pencerelerin altından geçerken kar akşamlarının masal sessizliği içindeydik ikimiz de.

Yıllarca kaldı bu ilk öpüş bende, gitmedi.'' İrfan Yalçın bu ilk dönem romanıyla, taşra bir deniz kentinde yeşeren bir çocukluk sevisinin naif dünyasından, gerçeğin soğukluğuyla yoğrulmuş büyük kent yalnızlığına götürüyor okuru. Hiçbir zaman hümanist bakış açısından sapmadan, sevgiden ve inceliklerden taviz vermeyen sözcüklerle.
144 s. İstanbul 2017

7-063.jpg

Anca Parvulescu
GÜLME
Bir Tutkuya Dair Notlar
Çeviren:Mehmet Doğan
Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi


Çoğu gülme kuramı, gülmeyi bir şeye verilen tepki olarak görür ve tepki verilen o komik, grotesk, saçma şeye odaklanır. Anca Parvulescu ise gülmeyi başka tutkuların emaresi olarak görmüyor, onu kendi başına bir tutku olarak ele alıyor. Dolayısıyla bizi neyin güldürdüğünü, gülmenin nedenini veya kökenini sorgulamak yerine bizzat gülme mefhumuna odaklanıyor.
 
Parvulescu’nun bu çalışması, gülmenin sınırlı ve kırılgan bir arşivini gün yüzüne çıkarıyor. Bizi bu arşivde zaman geçirmeye davet ediyor. Her ne kadar bu çalışma, “gülmenin uygarlaşmasını'', önermelerinden biri olarak kabul etse de, öncelikle yirminci yüzyılın kahkahacılarıyla ve gülme dostlarıyla ilgileniyor. Bu amaçla, yirminci yüzyıl Batı dünyasını ve bunun siyasi, bilimsel, felsefi, estetik serüvenlerini gözden geçirmeye çalışan yeni bir uğraşa katılıyor. Sorduğu temel soru şudur: Yirminci yüzyıl nasıl gülmüştür?
 
305 s. İstanbul 2017

8-054.jpg

Angel Esteban
YAZAR VE CENNETİ
Çeviren:Tülün Bozkurt Hazar
Alakarga Yayınları


Robert Burton, kendi ölüm tarihini saptamıştı. Lewis Carroll, hem kütüphaneci hem fotoğrafçı hem de kuklacıydı. Kuklaların kendi kendine hareket edebilecekleri bir düzenek hazırlamıştı. 

Menéndez Pelaya, gözlerinden biriyle sağ, diğeriyle sol sayfayı aynı anda okuyabiliyordu. Angel Esteban, Yazar ve Cenneti’nde edebiyata ve kitaplara düşkün olanların hep merak ettikleri bir dünyayı sonuna kadar açarak; bize yaşamlarının bir bölümünde kütüphanecilik yapan büyük yazarları tanıtıyor...
Mario Vargas Llosa’nın önsözüyle..

279 s. İstanbul 2017

9-038.jpg

James Rickards
ÇÖKÜŞE GİDEN YOL
Çeviren:Mert Akcanbaş
Destek Yayınları

“Finansal Armagedon''u en iyi bilenlerden biri ABD’nin 16 istihbarat kurumunun çatısını oluşturan İstihbarat Konseyi’nin ve Pentagon’un başdanışmanı James Rickards ÇÖKÜŞE GİDEN YOL adını verdiğimiz bu kitapta, bütün sinirleri alınmış, dünya yıkılsa aldırmayacak olanlarımızı bile ürpertecek boyutta veri ve analizlerle ikaz ediyor. Bir dahaki parasal krizde –ki uzaklarda değil– bir tek devlet değil, 28. kez dünya medeniyeti topyekûn çökecek. Çöküşe giden yolun taşları kâğıt/plastik banknotlardan oluşmakta ve ilk sırada ise 15 Ağustos 1971’den beri –Amerikan halkına rağmen insafsızca karşılıksız basılan– bir avuç bankerin kontrolündeki FED’in bastığı ABD doları vardır.

Döviz rezervlerinin dış borç ödemelerinde çok önemli olduğu yerlerde kurumsal borçluların işi zordur. Yeni kriz ise yine beklenmedik bir yön olan kurumsal borçlardan kaynaklanacaktır. Borçlu toplumlar bir daha asla toparlanamaz ve batarlar. Karmaşa teorisyenleri görünen istikrarın yükselen tansiyonu örten bir maske olduğunu iyi bilirler. Bu baskı rejimi vatandaşların günlük faaliyetlerinin suç haline getirilmesi, polis gücünün militarize edilmesi, yargının siyasileştirilmesi ve dijital takipten oluşan dört sütun üzerinde yükselmektedir. Bugün ceza yasası politik güçlerin ellerindeki cop halindedir.
 
384 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 25 Aralık 2017" haberi, 25 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 25 Aralık 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 25 Aralık 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
ABC Kitap Haberleri