Yeni çıkan kitaplar / 25 Eylül 2017

Yeni çıkan kitaplar / 25 Eylül 2017

Yeni çıkan kitaplar / 25 Eylül 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-322.jpg

Gülümser Heper
BEN İBNİ SİNA
Bayalıkuş Yayınları

Kitaptan;
“Ben, İbni Sina’yım. Yaşadığım dönemde ''hekimlerin prensi’ unvanına layık bulunan bir hekimim. Varlığımı bilimin sadece materyalist algısı üzerinden tanımlayamam. Bilimi bu şekilde düşünmek, onun felsefesini  algılamamaktan kaynaklanır. Bilimin felsefesini Tanrısal boyutta düşünmek hem bilimi hem de uğraşan insanı yüceltir. Bu aynı zamanda bir öğretidir.

Bu öğreti babamın bağlı olduğu İsmailizm felsefesinden bana kalan bir mirastır. Babamdan kalan öğretiler gibi  yaşadığım dönem öncesinden gelen öğretiler de bilimin  felsefesini algılamamda bana sonsuz kaynaklar sundu. Tüm öğretilerden çıkarımım şuydu: Tanrı dünyaya beni  İbni Sina olarak kendimi aramam için gönderdi.

Gösterdiği yol tarikat, mağfiret ve hakikat yoluydu.  Kendimi ararken onu aramaya başlayacağımdan ve onu bulacağımdan eminim ki şüphesi yoktu.
Bilim, kültür, felsefe, din ve tıp alanında yüzlerce yazılı eser bıraktım. Toplumların bıraktığım eserleri okuduktan sonra beni ve ilmimi algılamalarını tercih ederim.''

400 s. İstanbul 2017

2-278.jpg

Haydar Karataş
EJMA’NIN RÜYASI
Nota Bene Yayınları

Ejma’’nın rüyası masalsı ve gerçek öğelerin iç içe geçtiği,  zaman mefhumunun giderek belirsizleştiği,  geçmişin hiç bitmeyen, günümüzde de yaşamaya devam eden hikâyelerini anlatıyor. Kim demiş sesin çizilmediğini, kim demiş nefesin bedeni terk ettiğinde ruhun yitip gittiğini, kim demiş?

Ejma’nın Rüyası,  Dersim’in tarihsel geçmişine bir ağıt niteliği taşır. Çünkü Dersim’de dağların, taşların, ağaçların ziyaret kabul edilmesi mistik bir inanç olmaktan çok zamanın içinde kayıp giden ve unutulmamak için yeryüzüne iz bırakan birer insan metaforudur. Masal da burada başlar ve dilden dile, diyardan diyara sürgün misali dile dökülür. Sonra o masalın kahramanıyla ansızın bir yerde karşılaşıverirsiniz. Ya da uçsuz bucaksız bir anda kendinizi o masalın içinde kendinizi bulursunuz. 
Haydar Karataş, Gece Kelebeği Perperk-a Söe ve On İki Dağın Sırrı Romanları’nın ardından ilk öykü kitabı olan Ejma’nın Rüyası’nın içinde yer alan öyküler üç bölümden oluşuyor Masal İnsan, Sayıklamalar ve Tarihsel İnsan.

144 s. istanbul 2017

3-195.jpg

Osman Balcılıgil
İPEK SABAHLIK
Destek Yayınları

Suat Derviş, hayata ağzında altın kaşıkla merhaba dedi.
Son nefesini yoksulluk içinde verirken, üzerinde saraylı annesinin hediyesi ipek sabahlık örtülüydü.
Ülkesi için en iyiyi isteyen aydınların gördüğü eziyetten nasibini fazlasıyla aldı.
Bu yolda, doğurmak üzere olduğu oğlunu kaybetti.
Onlarca kez sinemaya ve sahneye uyarlanan fosforlu cevriye isimli romanında, “hayatının aşkı''nı betimledi.

Bu eseriyle sadece kendi ülkesinde değil, pek çok ülkede de gönülleri fethetti.
Nâzım Hikmet'in “başını eğemedim, gölgesini çiğnedim'' diye şiirler yazdığı yıl, Suat Derviş sadece on altı yaşındaydı.
Sonra biri güreşçi, biri romancı, öteki gazeteci olmak üzere üç koca eskitti.
Almanya'da Suzet Doli ismiyle Almanların, Fransa'da Suat Derwish adıyla Fransızların kalbini çaldı.

Yaşadığı dönemin kuşkusuz en iyi gazetecisi ve en çok okunan romancısı olan Suat Derviş'in soluk kesen dramını, ipek sabahlık'ta sevinerek, gıpta ederek, şaşırarak, acı çekerek okuyacaksınız.

Tıpkı Nâzım Hikmet'in annesinin hayatının kaleme alındığı ela gözlü pars celile'yi ve bir Sabahattin Ali romanı olan yeşil mürekkep'i okurken olduğu gibi.

432 s. İstanbul 2017

4-136.jpg

Madame De Stael
ALMANYA ÜZERİNE
İş Bankası Kültür Yayınları

Anne Louise Germaine Staël-Holstein (1766-1817): Madame de Staël adıyla tanınan İsviçreli yazar. XVI. Louis'nin Cenevreli Maliye Bakanı Jacques Necker'in kızıdır. Erken yaşlardan itibaren edebiyatla ilgilendi, on bir yaşında ilk eseri Eloges'u [Övgüler] yazdı, on beş yaşında Montesquieu'nün Kanunların Ruhu Üzerine'sini yorumladı. 1786'da İsveç'in Paris elçisi Staël-Holstein ile evlendi ve barones oldu. Fransız Devrimi öncesinde romanları en çok satan kitaplar arasındaydı, edebi eleştiri alanında da ilham verici bir isimdi. Devrimin hemen öncesinde siyasi heveslere kapıldı, bu sebeple birkaç kez sürgün edildi, bazı kitapları sansürlendi.

Sürgün dönemlerinde seyahat etti, gezdiği ülkeler içinde Almanya ve Avusturya'ya özel bir ilgi gösterdi. Bu seyahatlerdeki izlenimlerini ve Alman kültürüne dair görüşlerini Almanya Üzerine isimli kitapta topladı. Almanya Üzerine'de Alman ırkının karakteri, kentleri, gündelik hayatı, dili, edebiyatı, felsefesi gibi konuları neredeyse ansiklopedik bir titizlikle ve son derece akıcı bir dille ele alır. Madame de Staël'in yorum ve açıklamaları esere antropolojik, etnografik ve edebi bir inceleme mahiyeti kazandırmıştır. Alman kültürüne dair bu muazzam eser Türkçede ilk kez Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi'nde.

664 s. İstanbul 2017

5-064.jpg

Dan Brown
BAŞLANGIÇ
Altın Kitaplar

Kim olursan ol, neye inanırsan inan, Çok yakında her şey değişecek...
Genç adam, aniden üç büyük dinin temsilcilerine döndü. “Şaşırtıcı bulacağınızı tahmin ettiğim bilimsel bir buluşum sebebiyle bugün buradayım. İnsanlık deneyimimizin en temel iki sorusuna cevap bulma ümidi ile yıllardır peşinden koşuyordum. Bu bilginin tüm inananları derinden etkileyeceğine inanıyorum. Nasıl desem, ''yıkıcı' diye tanımlanabilecek bir değişikliğe sebep olabilir. Birazdan görecekleriniz, dünyayla paylaşmayı umduğum sunumun kaba bir kesiti. Fakat bunu yapmadan önce dünyanın en etkili din adamlarına danışmak, en çok etkilenecek kişilerce nasıl algılanacağını öğrenmek istedim.'' Piskopos, haham ve ulema birbirlerine baktılar, sıkılmış görünüyorlardı. Piskopos, “İlginç bir girizgâh Bay Kirsch. Bize gösterecekleriniz dünya dinlerinin temelini sarsacakmış gibi konuşuyorsunuz," dedi.

Genç adam kutsal metinlerin saklandığı bu eski mahzende etrafına baktı. Temellerini sarsmayacak, yıkacak, diye düşündü. Din adamları üç gün içinde bu sunumu bir etkinlikle insanlara duyuracağını bilmiyorlardı. Bunu yaptığında tüm insanlar, dini öğretilerin gerçekten de ortak bir noktası bulunduğunu anlayacaklardı: Hepsinin tümden yanlış olduğunu...

Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? İnsanoğlunun var olduğu günden beri cevabını bulmaya çalıştığı bu temel soruya cevap bulma iddiasındaki bir fütüristin tam da keşfini açıklayacağı gece her şey trajik bir biçimde karanlığa gömülür. Eski öğrencisinin sunumuna davetli olan Simgebilim Profesörü Robert Langdon söz konusu keşfi öğrencisinin anısına dünyaya duyurmaya karar verir. Ancak, kendisini bekleyen şifrelerden, acı sürprizlerden ve ölümcül fanatiklerden habersizdir...

536 s. İstanbul 2017

6-056.jpg

Müjdat Gezen
OYUNCULUK EĞİTİMİ ÜZERİNE
Kırmızı Kedi Yayınevi


Müjdat Gezen, hiç şüphesiz Türk tiyatrosunun yetiştirdiği, yaşayan en büyük efsanelerden biridir. Her şeyden önce, canlandırdığı karakterlerle toplumun ortak belleğinde yer etmiş, kuşaklar boyu herkesin beğenisini kazanmış usta bir oyuncudur. 

Oyunlarında sahicilikten ve doğruluktan asla taviz vermemiş, iyiliği ve güzelliği eşyada değil insanın kendisinde arayan, üstelik bu arayışı öğrencilerine de aşılamaya gayret eden müstesna bir yazar, yönetmen ve eğitmendir. Bu uğurda bin bir zorluk ve özveriyle açtığı Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin (MSM) kuruluş hikâyesi ve felsefesi, Türk tiyatrosu tarihinde ayrı bir bölüm ayırmayı gerektirir.

İşte biz de bu nedenle Müjdat Gezen'in Bütün Yapıtları kapsamında yayımlayacağımız eserlerinin ilkini tiyatro kitaplarına ayırarak, sırasıyla Oyuncunun Elkitabı, Oyunculuk Eğitimi, Oyunculuğun Felsefesi ve İnsan Neden Oyuncu Olmak İster?.. adlı kitaplarını tek bir ciltte topladık. Tiyatro öğrencilerine ve tüm oyuncu adaylarına rehberlik edecek bir başvuru kaynağı niteliğindeki bu derleme, tiyatroyla geçen bir ömürden damıtılmış öneri ve tavsiyelerle dolu.

372 s. İstanbul 2017

7-046.jpg

Miguel Barnet
BİR KAÇAK KÖLENİN BİYOGRAFİSİ
Yazılama Yayınları


İngiltere’den Almanya’ya, Japonya’dan Danimarka'ya onlarca ülkede 70'e yakın baskısı yapılan ve "kurgusal olmayan roman" kategorisinde Çağdaş Küba romanı
 
Çağdaş Küba edebiyatının en önemli yazarları arasında yer alan Miguel Barnet, 1963’te okuduğu bazı makalelerden etkilendi ve Küba Bağımsızlık Savaşı’na katılmış olan ve o dönemde 103 yaşında olan eski köle Esteban Montejo ile görüşmeler yaptı. Bu çalışmanın sonucunda, antropolojik bir çalışmanın yapısına sahip, tarih ve edebiyatın sentezi niteliğinde, Bir Kaçak Kölenin Biyografisi isimli romanı ortaya çıkardı. Ve böylece son derece özgün bir edebi yapı ortaya koymuş oldu.
Barnet, romanı “kurgusal olmayan roman'' olarak adlandırıyor. Alejo Carpentier, romanın Küba edebiyatında benzeri olmayan bir vaka olduğunu belirtirken, Graham Greene “Daha önce buna benzer bir kitap olmamıştı ve bundan sonra da olacağına ihtimal vermiyorum'' ifadesini kullandı. Elinizdeki bu roman 1966’da yayımlandı, onlarca dilde 70’e yakın basımı yapıldı. Ve çağdaş Küba edebiyatının en önemli eserleri arasında yerini aldı. Barnet, halen Küba Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’nin başkanı, Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi üyesi, Ulusal Meclis’te milletvekili ve Küba Devlet Konseyi üyesidir.

220 s. İstanbul 2017

8-038.jpg

Alain Badiou
GERÇEK YAŞAM
Sel Yayıncılık

Çağdaş kapitalizm gençlere, kimi zaman iç içe geçen iki seçenek sunar: Gününü gün et ve/veya düzenin basamaklarında hızla yükselmeye çalış!
Yaşayan önemli filozoflardan ve eylem insanlarından Alain Badiou, Gerçek Yaşam - Gençliği Yoldan Çıkarmaya Yönelik Bir Çağrı’da derlenen konuşmalarında, her iki seçeneğin de yaşamın gerçekliğini örten bir yanılsama olduğunun altını çiziyor. Tıpkı yüzyıllar önce Sokrates’in yaptığı gibi, sadece yaşı değil ruhu her daim genç olanlara eleştirel ve özgür düşüncenin kanallarından geçerek hayatın ve hazzın gerçeğine erişmenin ipuçlarını sunarken, sistemin çizdiği sınırları da aşmaya davet ediyor.

Orta yaşlıların tahakkümü altındaki çağdaş toplumlarımızda adı var kendi yok gençler ile toplumsal hayattan dışlanan yaşlı kuşağın ittifakının devrimci potansiyelleri üzerinde dururken, “ebedi ergen'' kalmaya mahkûm oğlanlar ile gençliğini yaşamadan kadınlığa hızla adım attırılan kızlara, düzenin tuzaklarından kurtulup kendini var etmenin, isyanın, aşkın ve şiirin kapılarını aralıyor.
Her yaştan “gençler'' için felsefenin kılavuzluğunda eşsiz bir yoldan çıkma çağrısı...

90 s.  İstanbul 2017

9-026.jpg

Abdullah Rıza Ergüven
VLADİMİR MAYAKOVSKİ
YAŞAMI/SANATI/ŞİİRLERİ
Berfin Yayınları


Gelecekçiliğin, XIX. Yüzyılın sonlarına doğru gelişimi rastlantı değil. Toplumun bunalımı da gerçekçilik akımını öngörür. Ozanlar, yaşadıkları toplumun aynası! Gerçekçi, sorumlu bir ozan; toplumun yaralarını duyumsayıp yansıtır şiirlerinde, yazılarında.. 
Duyarlı, eylemci nitelikleriyle Mayakovski; gelecekçi bir ozan: 

"Benim peygamber dedikleri onların, 
acının olduğu yerde ben varım. 
Düşen bir damla gözyaşında,
gerildim çarmıha."

2001 yılında yitirdiğimiz Abdullah Rıza Ergüven'in yalın, özgün diliyle çevirisi, Mayakovski-Nâzım karşılaştırması bu yapıta ayrı bir özellik kazandırmaktadır. 1917 Devrimi'nin gözüpek Rus ozanı Vladimir Mayakovski'yi büyük bir ilgiyle okuyacağınızı umut ediyoruz.
 
239 s. İstanbul 201

"Yeni çıkan kitaplar / 25 Eylül 2017" haberi, 25 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 25 Eylül 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 25 Eylül 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:41 Özel'den Erdoğan'a gönderme: "YRP ayrılana kadar iyiydi, şimdi ip cambazı diyor"
  2. 14:40 Kafelerdeki Kahveler Sağlığımızı Tehdit Ediyor mu? Karatay Uyarıyor
  3. 14:35 Enerji Tasarrufunda 6 Altın Kural!
  4. 14:33 İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi: 50 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi tutuklandı
  5. 14:30 Astrolojiye Göre: Paraya Düşkün ve Mütevazi Burçlar!
  6. 14:23 Erdoğan: "Felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var"
  7. 14:23 SpaceX’ten Yeni Starlink Fırlatması Gerçekleşti
  8. 14:18 Gökhan Gönül: Futbol Arenasından Antrenörlük Sahasına
  9. 14:10 Bankalar yarışıyor: Hangi banka emeklilere ne kadar promosyon miktarı sunuyor?
  10. 14:02 İslam Memiş’ten Çarşamba Uyarısı: Altın Yatırımcıları Hazır Olsun!
  11. 13:50 AKP'li Cumhurbaşkanı imzaladı: Atama ve görevden almalar gerçekleştirildi
  12. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  13. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  14. 13:48 Kim Kardashian ve Blake Lively, Kate Middleton Hakkında Olayı Hakkında Espri!
  15. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  16. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  17. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  18. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  19. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  20. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
ABC Kitap Haberleri