Yeni çıkan kitaplar / 29 Mayıs 2017

Yeni çıkan kitaplar / 29 Mayıs 2017

Yeni çıkan kitaplar / 29 Mayıs 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

0001704036001-1.jpg

Haruki Murakami

KARANLIKTAN SONRA

Doğan Kitap

Gece yarısından sonra zamanın kendine özgü bir akışı vardır. Ona karşı koyamazsın…

Sık sık aynı rüyayı görüyorum: Yedi yaşındayım ve yine öksüzüm. Yapayalnızım ve güvenebileceğim tek bir yetişkin yok çevremde. Gece olmak üzere. Hep aynı rüya. Rüyamda, hep yedi yaşına dönüyorum.

Bütün bir geceyi dışarıda geçirmek zorunda olan bir genç kız… Onun iki aydır uyanmak istemeyen kız kardeşi… Aşk otellerinden birinde korkunç şekilde dövülen bir eskort kadın… Karanlık yanını büyük bir ustalıkla gizleyen bir erkek… Ve güzel bir kızı başka bir gerçekliğe kaçıran Yüzü Olmayan Adam… Karanlıktan Sonra gece insanlarının romanı… Bütün Murakami romanları kadar gizemli ve ürpertici…

180 s. İstanbul 2017

0001704472001-1.jpg

Adrian Barnes

UYUYAMAYANLAR

April Yayıncılık

O gün yeryüzünde kimse uyuyamadı.

Hemen hemen hiç kimse.

İnsomnia hastalarının dahi arada biraz uyudukları söylenir. Ama bu farklı. Gecelerdir kimsenin gözüne uyku girmiyor. Beş gün daha böyle geçerse ''uyku mahrumiyeti psikozu’yla başbaşa kalacaklar. Otuz iki gün sonra ise acılı bir ölüm onları bekliyor. Hâlâ uyuyabilen şanslı azınlık artık o kadar şanslı saymıyor kendini; İnsanlar gruplara ayrılmak, ölmek öldürmek için, hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

Adrian Barnes'tan, Arthur C. Clarke Ödülü finalisti Uyuyamayanlar, insanın bilinçdışına mercek tutan, gerilimin bir saniye bile düşmediği eşsiz bir kurgu. 

"Yılın en ürpertici kitabı."

-Slate-

"Barnes uyuyamayan insanlar fikrini kişisel ve sosyal bir faciayı keşfetmek için kullanıyor. Mükemmel!"

 -The Guardian- 

216 s. İstanbul 2017

0001703908001-1.jpg

Hazırlayan: Murat Gülsoy

TÜRKİYE HİKAYELERİNİ ANLATIYOR

Can Yayınları

Nâzım Hikmet, başyapıtı Memleketimden İnsan Manzaraları’nda 1908’den 1945’e kadar uzanan bir zaman diliminde üç yüzden fazla karakter üzerinden Türkiye’nin hikâyesini anlatır. 70 yıl aradan sonra, Nâzım’ın insan manzaralarından esinlenerek Açık Radyo ve Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kitapta, bu sefer insanlardan kendi hikâyelerini anlatmalarını istedik.

Türkiye Hikâyelerini Anlatıyor tıpkı Paul Auster’ın Babamın Tanrı Olduğunu Sandım’da topladığı radyo hikâyeleri gibi radyoda seslendirildi. Aile hikâyeleri, aşk ve delilik üzerine hikâyeler, toplumsal-kültürel-etnik kimlik hikâyeleri, hayvanlara, köye, taşraya ve şehre dair hikâyeler, yaşam ve ölüm, toplumsal ve siyasal olaylar, yardımlaşma, dostluk, yoksulluk hikâyeleri...

Hepsi de Türkiye’nin hikâyeleri. Gerçekten yaşanmış ya da Oğuz Atay’ın deyişiyle, “hayat-ı hakikiye hikâyeleri''. Yaşandılar, yazıldılar. Anlatıldılar, anlaşıldılar. Şimdi sıra paylaşılmalarında...

504 s. İstanbul 2017

0001703850001-1.jpg

Ahmet Semih Tulay

HÖYÜK-ÇALINAN HAZİNELERİMİZ

Tarihçi Kitabevi

Arkeolog Ahmet Semih Tulay tarafından kaleme alınan ve tarihle edebiyatı birleştirerek Anadolu’nun medeniyetler beşiği olarak dünyadaki yerini bir kez daha hatırlatan “HÖYÜK-ÇALINAN HAZİNELERİMİZ'' Tarihçi Kitabevi etiketiyle yayınlandı.

Kırk yıla yakın bir süreden bu yana arkeolojiyle iç içe olan arkeolog kökenli bir müzecinin mesleki gözlem ve deneyimleri ışığı altında bir arkeolojik kazıdaki günlük yaşamı anlatan yazar, “arkeolojinin çeyiz sandıkları'' olarak nitelendirdiği höyüklerin başlı başına bir “tarih kitabı'' olduğunun da altına çiziyorBunların yanı sıra, eski eser kaçakçılığının önemli yollarından biri olan diplomatik kanalın kullanılmasına da dikkat çekiyor Arkeolog Ahmet Semih Tulay.

“Höyük-Çalınan Hazinelerimiz'' bir arkeolojik roman. Bir solukta okunuyor… Adı geçen kişilerin gerçek yaşamla ilgisi olmadığını ama yer adlarının gerçek olduğunu belirtiyor yazar ve ekliyor; “Sadece köyün adı değiştirilmiştir. Çalışmada bir ulus suçlanmamış, sadece bu topraklarda en çok kazı yapanların ve eserlerimizi götürenlerin liste başında oldukları için Alman adı kullanılmıştır. Olaylara gelince; işte onlara inanıp inanmamak ya da gerçek olup olmadıklarını saptamak size kalmıştır.

168 s. İstanbul 2017

0001702603001-1.jpg

RoRoger-Pol Droit

FİLOZOFLAR NASIL YÜRÜR?

Hep Kitap

Akademisyen, filozof ve yazar Roger-Pol Droit’in son kitabı Filozoflar Nasıl Yürür? okuru filozoflarla birlikte Antik Yunanistan’dan günümüze, Kopenhag’dan Tibet’e götürüyor. Aristoteles, öğrencileriyle Lycée’nin jimnasyumunu adımlardı. Kant, Köniksberg’de günlük gezintiye çıkardı. Rousseau, Fransa’yı boydan boya yürüyerek katederdi. Nietzsche ise Sils-Maria’nın bayırlarında yolculuk ederdi.

Çoğu zaman biz; yeni bir aktiviteye başlanması söz konusu olduğunda “ilk adımları atarız'', eğer planımız doğru işliyorsa “her şey öngörüldüğü gibi yürür'', ticari işlerimiz geliştiğinde “işler yolunda gider'', bir gösteri, bir film veya kitap halkın ilgisini çektiğinde “tutmuş, iyi gitmiş'' diye konuşuruz. Yani yürümek, başarmaktır. Roger-Pol Droit, 27 eşsiz hikâyeyle yürümenin etrafında küçük bir felsefe tarihi çiziyor. Yazarın Türkçede yayımlanan 10 kitabı var.

202 s. İstanbul 2017

0001703835001-1.jpg

F. Scott Fitzgerald

SANA BORCUM VAR

Helikopter Yayınları

2012 yılının Haziran ayında New York'taki Sotheby's Müzayede Evi sararmış sayfalara kurşun kalemle yazılmış bir öyküyü 160 bin dolara sattı.

F.Scott Fitzgerald'ın 1920 yılında yazdığı “I.O.U.'' (Sana Borcum Var) adlı öykü o tarihten beri bir üniversite kütüphanesinde, kendi gibi, gün yüzü görememiş on dört öyküyle birlikte derin uykuya dalmıştı. Fitzgerald'ın kayıp öyküleri ancak 2017 yılında okur önüne çıkma fırsatı bulabildi. Elinizdeki kitapta kayıp on beş öyküden ikisi ile Fitzgerald'ın çılgın Fransa yıllarını anlatan başka iki öyküsü dünyayı genç yaşta terk eden “kayıp kuşak'' çocuğu Amerikalı yazarı çok iyi tanıtıyor.

Yaşamdaki bazı meselelerin hiç değişmediğini da anımsatıyor: Gerçek ile düzmece nasıl fark edilir? Sigara içenle içmeyenin kavgası biter mi? Anası-babası arasındaki meseleler çocuğun hayatını nasıl etkiler? Aşk ile evlilik neden uyuşur, neden uyuşamaz?

88 s. İstanbul 2017

0001703967001-1.jpg

Michael Tomasello

İNSAN İLETİŞİMİNİN KÖKENLERİ

Metis Yayınları

İşaret eden bir parmağın ne kadar çok anlama gelebileceğini düşünün: Sizi bir tehlike konusunda uyarabilir, şaşırtıcı ya da komik bir şey gösterebilir, bilmek isteyebileceğiniz bir bilgi verebilir. İşareti yapan kişiyle birbirinizi ne kadar iyi tanıyorsanız, iletilen anlam o kadar incelikli olacaktır. Küçücük bir işarette bunca anlam saklı olabiliyorsa, insanların gerek sistemli diller gerekse çeşitli jest ve hareketlerle gerçekleştirdiği iletişimin mekanizması baş döndürücü olsa gerek.

İnsan iletişiminin evrimsel kökenlerini konu alan bu kitapta, gelişim psikolojisinin önde gelen isimlerinden Michael Tomasello bize tam da bunu gösteriyor. Temel savı, insan iletişiminin işbirliğine dayalı olarak geliştiği yönünde: Evrimin bir noktasında atalarımız gündelik faaliyetlerinde işbirliği yapmaya başladılar, bu da onları bilgi (ve hatta niyet) paylaşımına, yani daha ayrıntılı bir iletişime sevk etti. İşaret ve hareketlerle başlayan bu iletişim zamanla gelişerek sistemli dilleri ortaya çıkardı.

Tomasello bu savlarını desteklemek için titizlikle tasarlanmış ve çoğunu kendi ekibiyle birlikte yürüttüğü yaratıcı deneylerden faydalanıyor. Primatlar ve küçük yaştaki çocuklarla yapılan bu deneyler, kendi türümüzün en genç üyeleri ile en yakın hayvan akrabalarımızın iletişim biçimleri arasındaki fark ve benzerlikleri çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

İnsan hayatının ve kültürünün canalıcı bir yönüne ışık tutan bu kitabı, bilimsel düşüncenin inceliklerinden keyif alan bütün okurlarımıza tavsiye ediyoruz.

288 s. İstanbul 2017

0001702601001-1.jpg

Zehra İpşiroğlu

YAPICILIĞIN GÜCÜ

TÜRKAN SAYLAN’LA SÖYLEŞİLER

E Yayınları

Yapıcılığın Gücü, Türkan Saylan’la Söyleşiler kitabı bizi sadece yakın geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarmıyor, aynı zamanda bugüne de ışık tutuyor.

Yaşama ve kendine insancıl bir yaşam alanı oluşturma hakkının çağdaş bir demokrasi anlayışı içinde her tür kolektif, kültürel , dinsel, ideolojik kimliğin ötesinde sonuna değin korunması ve savunulması düşüncesi İpşiroğlu ve Saylan söyleşisinin eksenini oluşturuyor.

Bu kitapta Türkan Saylan’ın yüz binlerce insanı etkileyen üretici ve yapıcı kişiliği ve mücadelesi aracılığıyla çağdaşlaşma ve demokratikleşme süreci içindeki olumlu ve olumsuz gelişimler, geriye tepmeler, bocalamalar eleştirel açıdan irdeleniyor.

Her şeye rağmen umut dolu bir kitap.

240 s. İstanbul 2017

0001704898001-1.jpg

Mary Shelley

FRANKENSTEİN

Ayrıntı Yayınları

Bilinmeyene duyduğu merakını doğa felsefesinin ışığıyla aydınlatan genç bilim insanı Victor Frankenstein, yeni bir canlı türü, yeni bir yaşam bulmayı arzulayarak, uzun ve meşakkatli uğraşlardan sonra ölülerden topladığı muhtelif vücut parçalarından kendi tabiriyle “yeni bir tür'' ya da “çok çirkin bir canavar'' yaratır. Fakat yarattığı canavarı çirkinliğinden ve korkunçluğundan ötürü reddeder. Bu reddediş her ikisi için de dehşet verici bir intikam silsilesini başlatacaktır:

Tüm güçlü duygularımı yok etsen de, intikam duygum kalacak; bundan böyle intikam, ışıktan da yemekten de kıymetli benim için! Ben ölebilirim fakat önce sen, bana zorbalık edip acı çektiren sen, perişanlığına tepeden dik dik bakan güneşe lanet edeceksin.

Yazıldığı günden bugüne, çeşitli tiyatro ve sinema uyarlamalarıyla da güncelliğini korumuş, İngiliz edebiyatının en önemli gotik romanı olan Mary Shelley’nin henüz 19 yaşındayken yazdığı başyapıtı Frankenstein ya da Modern Prometheus, insan ruhunun derinliklerindeki yaratıcı güce, gücü kötüye kullanan merhametsizliğe, rasyonel aklın egemenliğine, bilimin sınırlamalarına ve modern çağın adalet anlayışına karşı metaforik bir başkaldırıdır...

304 s. İstanbul 2017

0001704785001-1.jpg

Honore de Balzac

SÖNMÜŞ HAYALLER 1-İKİ ŞAİR

Varlık Yayınları

Büyük Fransız romancısı Honoré de Balzac, üç ciltlik Sönmüş Hayaller’in bu ilk kitabında taşralı bir ailenin hayatını ve acılarını işliyor. Romanın baş kahramanları Lucien Chardon ile David Séchard, iki yetenekli ve yoksul gençtir. İlki bir eczacının oğludur ve büyük bir şair olma isteğiyle yanıp tutuşur; ikincisi ise bir matbaacının oğludur ve kâğıt imal etmenin yeni bir yöntemini araştırmaktadır. Karakter, dış görünüş ve arzuları açısından bu iki dost birbirinin zıddıdır. Lucien, yakışıklılığı ve cazibesi sayesinde kasabanın aristokrat çevresine girer, orada Madame de Bargeton onun koruyucusu ve ilham perisi olur. David ise Lucien’in kızkardeşine âşıktır, kız da onu sever ve hep birlikte aile olma hayalleri kurarlar. Ancak kader, iki dostu birbirinden ayıracaktır... Yaşar Nabi Nayır'ın özenli çevirisinin bu değerli esere ayrı bir tat kattığına inanıyoruz.

176 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 29 Mayıs 2017" haberi, 29 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 29 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 29 Mayıs 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 29 Mayıs 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  2. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  3. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  4. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  5. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  6. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  7. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  8. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  9. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  10. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  11. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  12. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  13. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  14. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  15. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  16. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  17. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  18. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  19. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  20. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
ABC Kitap Haberleri