Yeni çıkan kitaplar / 29 Ocak 2018

Yeni çıkan kitaplar / 29 Ocak 2018

Yeni çıkan kitaplar / 29 Ocak 2018 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-402.jpg

David Fisher, Roberto Escobar
KARDEŞİM ESCOBAR
Çeviren: Avi Pardo
Kırmızı Kedi Yayınları
 
Pablo Escobar’ın ağabeyi Roberto Escobar anılarını kaleme aldığı Kardeşim Escobar kitabına şu sözlerle başlıyor: “Hakikat Pablo ile o çatıda öldü. Fakat bu, bildiğim kadarıyla Pablo Escobar ve Medellín Karteli’nin hikâyesi...''
 
Tarihte çok az insan hem nefret edilip hem de bu kadar sevilmiştir. Pablo Escobar adını Jesse James, Al Capone’la birlikte tarihin karanlık sayfalarına en başarılı, acımasız ve kuşkusuz en iyi tanınan uyuşturucu kaçakçısı olarak yazdırdı. Roberto Escobar’ın biyografisi, kardeşi Pablo’nun çocukluğundan, aile hayatına, dönemimizin en büyük suçlularından birine dönüşmesine ve Medellín Karteli’nin iç işleyişine dair bilinmeyenleri ortaya seriyor.
 
“Ben hiçbir zaman büyük duyguların adamı olmadım. Hayatı bütün renkleriyle kabullenirim, olduğu gibi. Bir zamanlar şampiyon bir bisikletçiydim, sonra ulusal takımın başına geçtim. Bisiklet fabrikamda yüzlerce işçi çalıştıran ve beş dükkân sahibi başarılı bir işadamıydım. İşte Pablo, benden uyuşturucu işinden kazandığı parayı yönetmemi o zaman istedi. Benim için böyle başladı. O yıllardan kalma pek çok yara izim var, vücudumda ve ruhumda...''
 
268 s. İstanbul 2018

2-339.jpg

Roy Peter Clark 
YAZMA UĞRAŞI
Çeviren:Banu Karakaş
Metropoliskitap


İster roman, öykü veya senaryo yazın, ister bitirme tezi, haber veya bir blog yazısı; eli kalem tutan herkes gibi siz de bu 21 sorundan en az biriyle muhakkak karşılaşmışsınızdır. Dünyaca ünlü medya enstitüsü Poynter’da otuz yıla yakın bir süredir gazetecilik, yazarlık, dil ve editörlük dersleri veren Roy Peter Clark da işte bütün bu sorunlara yönelik yıllardır biriktirdiği 210 pratik çözüm önerisini elinizdeki kitapta derli toplu bir kılavuz haline getirdi.
?
Yazmanın öyle sihirli, gizemli bir iş olmadığı fikrinden yola çıkan Clark, metnin içeriğinden bağımsız olarak yazma süreci için yedi adım tanımlıyor önce: yola çıkış, organize olma, odak noktası bulma, dili tutturma, taslak metin, durum değerlendirmesi veiyileştirme. Ardından, her bir adımda karşılaşılması muhtemel sorunların nedenlerini ele alarak, kimi gündelik hayatımızdan, kimi ustaların deneyimlerinden esinlenen uygulanabilir, akılcı çözüm önerilerini sıralıyor.
?
Yazar, gazeteci, senarist, blogger, akademisyen veya editör…Yazma Uğraşı, içerik üreten, yazmak için uğraş veren, eli kalem tutan herkes için yol yordam gösteren bir başucu kılavuzu; halden anlayan, yargılamayan bir yol arkadaşı olacak.

264 s. İstanbul 2017

3-249.jpg

Murat Edin
DÜNYA HALA BÜYÜK YAŞAM HALA KISA
Tarihçi Kitabevi

Evrensel kültürün bugünkü noktaya ulaşmasında adı çok bilinen yazar, sanatçı, tarihçi ve siyasetçinin yanında bir de tarih ağacının gölgesinde kalanlar vardır. Bu kitaptaki denemelerin amacı o dev ağacın yapraklarını aralayıp gölgede kalanları açığa çıkarmak, gündelik yaşamın eski zamanlarını aydınlatmaktır. İnsanı yaşatacak olan yine insan olduğuna göre bunu ancak yazarlar ve okurlar yapabilir.

Umberto Eco "hangi uluslar kahramana ihtiyaç duyar" diye sorar bir yazsısında. Evrensel kültür, bilim, yazın ve sanata dair binlerce isim yetiştirmiş ve en önemlisi onları unutmamayı başarmış milletler siyasi kahramanlara ihtiyaç duymazlar.

Yazın dünyamızın önemli isimlerinden Murat Erdin, bu kitabında tarih ağacının gölgesinde kalan kahramanları hatırlatıyor ve insanlığın kültürel mirasına büyük katkılar yapmış aydınların hem şaşırtıcı hem de hayranlık uyandırıcı öykülerini aktarıyor.

320 s. İstanbul 2018

4-169.jpg

Bilal Ak
GERÇEKLERİ ARŞİV YAZAR
Kırmızı Kedi Yayınları

Ergenekon, Balyoz, Odatv, Ayışığı, Sarıkız, Poyrazköy kumpasları, Sözcü gazetesini hedef seçerek devam etti…

Bu kitap, Türkiye'nin kapkara yıllarının utanç medyasında yazılanları, yalanları, iftiraları ve Sözcü'nün manşetlerini bir araya getiriyor.
Sözcü kumpasının içyüzü ve Sözcü'ye iftiralar yönelten Kripto FETÖ'cülerin gerçek yüzü…

Öncesi ve sonrasıyla 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi...
Sözcü yazarlarının iftiralara karşı yanıtları, arşivler, belgeler, gerçekler…
Uğur Dündar ve Emin Çölaşan'dan Yılmaz Özdil'e, Bekir Coşkun'dan Soner Yalçın'a, Necati Doğru'dan Saygı Öztürk'e, basınımızın sembol isimleri, karanlığa ışık tutuyor.

Gerçekleri Arşiv Yazar, ülkemizin basın ve hukuk tarihinde kendisinden çok söz ettirecek, derin izler bırakacak, gazeteciliğin sesinin gür biçimde yankılandığı bir çalışma.

360 s. İstanbul 2018

5-097.jpg

Zainab Bahrani
BABİL’İN KADINLARI: MEZOPOTAMYA’DA TOPLUMSAL CİNSİYET VE TEMSİL
Çeviren: Sercan Çalcı
Kolektif Kitap

Babil'in Kadınları Antik Mezopotamya'daki hâkim kadınlık mefhumunu inceleyen hem tarihsel hem de sanat tarihsel bir çalışmadır ve bu topluma özgü, Batılı kurucu söylem tarafından inşa edilmiş kadınlık kavramına eleştirel bir yaklaşım getirmektedir.
Zainab Bahrani bu kültürün cinselliği ve toplumsal cinsiyet rollerini temsil üzerinden nasıl düşündüğünü çözümlerken, benzer birçok çalışmanın bağımlı olduğu eril iktidar/dişi tabiiyet gibi basit ikilikleri de sorunsallaştırıyor. Bu sayede, mevcut tanımların kadınların yaşanmış deneyimleriyle aslında örtüşmediğini, kadını eril öznelliğin nesnesi olarak konumlandırdığını göstermiş oluyor.
"Babil'in Kadınları toplumsal cinsiyet, göstergebilim, yapıbozum, psikanaliz ve tarihsel eleştiri bağlamındaki çağdaş eleştirel teorilerde zemin bulan kadınlık temsilleri hakkındaki bir çalışmadır ve bu alanlar, bir bütün olarak, sadece bu geçmiş kültürün araştırılmasını beslemekle kalmayıp aynı zamanda kendi payımıza geçmişi nasıl adlandırdığımızla yüzleşen metodolojik bir ağ oluşturur."

344 s. İstanbul 2018

6-082.jpg

Ernesto Sabato
DİRENİŞ
Çeviren:Pınar Savaş
Delidolu Yayınları

Latin Amerika edebiyatının son büyük klasik yazarlarından Ernesto Sabato'nun ölmeden önce yazdığı son kitabı!

Direniş, insanoğlunun yaşadığı dünyaya ve çevresindeki diğer bireylere karşı yabancılaşmasını ve yozlaşmasını konu ediniyor.
Arjantinli ünlü yazar, hızlı yaşayan ve sürekli üretmek zorunda kalan insanlara artık biraz soluklanmaları gerektiğini anımsatarak haklı bir direniş çağrısında bulunuyor.

Arjantinli yazar Ernesto Sabato Direniş'te, artık unutulmaya yüz tutmuş insani değerlerin yeniden hatırlanması gerektiğini vurgularken, insanı sahte umutlara yönelten teknolojiye karşı çeşitli uyarılarda bulunuyor. Arjantin'in, özellikle de Buenos Aires'in hızlı modernleşmesinin getirdiği yabancılaşmaya, kentin temel değerlerini yitirişine vurgu yapan Sabato, modern hayatın insanı soluksuz bıraktığını, bu hız içinde insanın insanlığını kaybettiğini öne sürüyor.
Sabato sohbet havasında kaleme aldığı kitabında, çağımızın teknolojik ve ekonomik çılgınlığına karşı ahlâki ve vicdani bir direnişi savunuyor.
"Çevremizdeki küçük dünyada bir güzellik ortamı yaratamayacak hale gelip aklımızı sadece giderek daha fazla insanlıktan çıkan ve rekabetçi olan işle ilgili konulara verirsek nasıl direnebiliriz?''

140 s. İstanbul

7-071.jpg

Günther Anders
İNSANIN ESKİMİŞLİĞİ
Çeviren: Herdem Belen, Hüseyin Ertürk
İthaki Yayınları

Filozof, aktivist ve eleştirmen kimliğiyle günümüz tartışmalarına hızla yeniden dahil olmaya başlayan Günther Anders (1902-1992), en önemli yapıtı sayılan İnsanın Eskimişliği’nde ortaya attığı “Prometheusçu Utanç'' kavramıyla, teknolojiye yönelik en erken tarihli ve en zengin eleştirilerden birini dile getiriyor.

Günlük hayatımıza iyice nüfuz ettiği halde hâlâ net bir şekilde hesaplaşamadığımız teknolojik başarılar karşısında nasıl bir tavır takınacağımız sorusu üzerine kafa yoranlar, Anders’in eleştirilerini güncel gelişmelere uyarlamakta zorluk çekmeyecekler.
 
"İnsanın Eskimişliği, kanımca son yılların en önemli kitaplarından biri. Nasıl bir dünyada yaşadığımızı merak edenlerin, özel yaşamının ötesine geçip etkin bir rol oynamak isteyenlerin, dahası bir şeylerin değişmesinden yana olanların ıskalamaması gereken bir derleme. Anders'in özgün gözlemlerinden nasibini almamış eylem ve projelere daha baştan demode gözüyle bakılabilir. Bu türden bir felsefeye temas etmeyen felsefi yaklaşımlar lüksten ibarettir." 
 
-Helmut Gollwitzer -
 
440 s. İstanbul 2017

8-059.jpg

Kolektif
LİDERLERİN SOVYETİ
Devrimden Perestroyka
Editör:Ayla Kaşoğlu
Çeviribilim Yayınları


Liderlerin Sovyeti: Devrimden Perestroykaya adlı bu çalışma, bir bakıma Türkçede eksikliği hissedilen kısa bir Sovyetler Birliği Tarihi. Editörlüğünü Prof. Dr. Ayla Kaşoğlu'nun yaptığı bu kitap Rusya uzmanı akademisyenler olan Naile Hacızade, Leyla Hacızade, Eda H. Tan Metreş, Onur Aydın, Yasemin Gürsoy, Nuray Dönmez, Gamze Öksüz, Nazifa Kusaeva, Orçun Alpay, Fatih Yapıcı ve Olena Kozan'ın ortak çalışması.

Kitapta kuruluşundan dağılışına kadar gerek rejimin gerekse de liderlerin, edebiyattan tarıma, sanattan sanayiye kadar olan yelpazedeki uygulamalarının yanı sıra iç ve dış siyasete bakış açılarını da ele alan Liderlerin Sovyeti'nde, Sovyet liderlerinin dönem siyasetine ilişkin etkilerinin yanı sıra kişilik özellikleri ve özel yaşantılarına da yer verilmiştir.

328 s. İstanbul 2018

banner-006.jpg

"Yeni çıkan kitaplar / 29 Ocak 2018" haberi, 29 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 29 Ocak 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 29 Ocak 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
ABC Kitap Haberleri