Yeni çıkan kitaplar / 5 Haziran 2017

Yeni çıkan kitaplar / 5 Haziran 2017

Yeni çıkan kitaplar / 5 Haziran 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-264.jpg

Sevim Kahraman
KARANLIK VE MAVİ
Bir “Halikarnas Balıkçısı'' Romanı
Destek Yayınları


Baba katilinden nasıl büyük bir yazar doğdu?
Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı) ve mensubu olduğu Şakir Paşa ailesinin Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzayan şaşırtıcı hikâyesi...
Konaklardan yoksulluğa, iktidardan esarete uzanan bir yaşam çizgisi...
Tutkulu bir aşk ve bir cinayetin yarattığı edebiyat adamı...
Troçki ve Bodrum’un yeşilini oluşturan ağaçların büyük sırrı...
Mitoloji, tarih, felsefe günleri... Azra Erhat, Sabahattin Eyüboğlu, Sabahattin Ali, Kemal Tahir, Attilâ İlhan’lı yıllar... Yeni aşklar, yeni kavgalar ve her şeye karşın şiir tadındaki coşkulu bir dönem... 

Ve o karanlığa inat çıkılan mavi yolculuklar...
Halikarnas Balıkçısı’nın bir macera romanı tadındaki yaşamöyküsü üzerinden bir çağ değişiminin yol açtığı sarsıntı gözler önüne serilirken, devrimci Cumhuriyet’in nasıl tutuculaştığı ve daha ilk yıllarından itibaren yeni kültürü yaratan en pırıltılı evlatlarına nasıl kıydığı da çarpıcı bir şekilde ortaya konuluyor.

200 s. İstanbul 2017

2-224.jpg

Neil Gaiman
VADİNİN HÜKÜMDARI
İthaki Yayınları

Neil Gaiman’ın Locus adayı uzun öyküsü Vadinin Hükümdarı, Amerikan Tanrıları’nın iki sene sonrasını anlatıp kült romanın geleneğini devam ettiriyor. Daha önce Kırılgan Şeyler adlı öykü derlemesinde de yayımlanan eser, Amerikan Tanrıları için bir son ve Gölge için yeni bir başlangıç niteliğinde. Amerikan Tanrıları’ndaki olaylar çözüme kavuşalı ve Gölge, Amerika’yı terk edeli neredeyse iki yıl olmuştur. Artık alıştığı üzere, uykuları huzursuz edici kâbuslarla bölünür ve geceler giderek daha tehlikeli olmaya başlar. Yaşadıklarının etkisini atlatamamış olmasından dolayı eve dönüp dönmemeyi pek de umursamaz. Gökyüzünün soluk beyaz ve ulaşılmaz olduğu İskoçya’nın tepelerinde görkemli ve şatafatlı bir toplaşma olmak üzeredir ve vadinin tam ortasındaki gizemli bir evdeki buluşmaya Gölge de yine gizemli bir adam tarafından davet edilir. Canavarlarla insanlar arasında binlerce yıldır süren bir çatışmanın tam ortasında artık o vardır...

80 s. İstanbul 2017

3-146.jpg

Randall Collins
MAX WEBER  BİR KLAVUZ
Phoenix Yayınları

Bu kitaptaki tüm bölümler, Weber’in en önemli fikirlerinin kısa bir betimlemesini ve bilimsel bir analizini sunmaktadır. “Kılavuz'' kelimesinin en temel anlamı, yol gösterme kapasitesidir ve bu kitap, Collins’in kılavuzluğunu kullanarak, Weberci sosyolojideki tarihsel detay yığınının altında saklı “gizli hazineler''e ulaşma yolunu açmaktadır. 

Bu kitabın, Weber’in çalışmasını çok boyutlu ve çoğu zaman çelişkili olarak ele alması büyük bir katkıdır. Weber’in sosyolojisi uzlaşmaz boyutlarla doludur. Bunların en önemlisi, idealara yapılan vurgu ve maddi koşullara olan ilgidir. Collins’in analizi, diğer Weber analizlerin hepsinden daha çok, Weber’in sosyolojisindeki çok boyutluluğu vurgulamakta ve tarihsel süreçlerin idealist ve materyalist yorumları üzerine Weber’in yaşadığı entelektüel ve kişisel çatışmayı gözler önüne sermektedir. Collins, Weber’in sadece iyi bilinen çalışmalarını değil, aynı zamanda sosyolojisinin birçok hususta teorik açıdan daha önemli olan ve daha az bilinen çalışmalarını görmeleri için okuyuculara yol göstermiştir.

208 s. İstanbul 2017

4-104.jpg

Philip Roth
ÖLEN HAYVAN
MonoKL Yayınları


1999 Noel'i. O gece Consuela'yı gördüm rüyamda. Yalnızdım, başına bir şey geldiğini görünce onu aramam gerektiğini düşündüm. Ama telefon rehberine baktığımda ismi yoktu. Neyse, bir hafta sonra, yılbaşı gecesi salonumda tek başıma oturuyordum. Yanımda bir kız yoktu, kasten yalnızdım ve piyano çalıyordum çünkü bin yıl kutlamalarını görmezden gelmek istiyordum. Herhangi birisine özlem duymadığınızı varsayacak olursak, yalnız yaşamak, gücünü kendisinden alan bir zevk olabilir ve benim o gece planladığım da bu zevkti. Telesekreterim açık olduğundan telefon çaldığında ahizeyi normalde kaldırmam bile ama kimin aradığını anlayınca çok şaşırdım. “Merhaba David? Benim. Consuela. Konuşmayalı çok oldu, sana telefon etmek çok garip ama sana bir şey söylemek istiyorum. Ve bunu sana kendim söylemek istiyorum, sen başkasından duymadan. Ya da tesadüfen duymadan. Seni tekrar arayacağım ama cep telefonu numaramı da vereyim.''Ne yapacağımı bilmiyordum. Onu aramalı mıydım? Aramadım çünkü korkuyordum. Artık altmış iki yaşında değilim –yetmiş yaşındayım. Belirsizliğin o manyakça hâline dayanabilir miyim? Tekrar o çılgın trans hâline girmeye cesaret edebilir miyim?Ama sonra düşündüm de, beni arıyor, bana ihtiyacı var. Bir sevgili olarak değil, öğretmen olarak değil, erotik hikâyemize yeni bir bölümle devam etmek için hiç değil. O yüzden onu aradım. “Arabadayım. Mesajı bıraktığımda evinin önündeydim,'' dedi bana. “Yılbaşında New York'ta ne diye dolanıyorsun?'' dedim. “Ne yaptığımı bilmiyorum,'' dedi. “Ağlıyor musun Consuela?'' “Hayır, henüz değil.'' Ve dedim ki, “Kapıyı çaldın mı?'' “Hayır, çalmadım, çünkü cesaret edemedim,'' dedi. “Kapıyı her zaman çalabilirsin, her zaman. Bunu biliyorsun. Senin neyin var?'' “Şu an sana ihtiyacım var.'' “Gel o zaman.''

- Philip Roth

112 s. İstanbul 2017

5-042.jpg

Yervant Odyan
YOLDAŞ PANÇUNİ
Batı Ermenice Dil Çalışmaları İçin Ermenice- Türkçe İki Dilli Baskı
Nüans Publishing

Ünlü Ermeni yazar Yervant Odyan'ın “Yoldaş Pançuni'' isimli tanınmış eserini Ermenice ve Türkçe olarak “iki dilli'' şekilde tekrar yayına hazırlamakla Batı Ermenice dil çalışması yapanlara yardımcı olmak amaçlanmıştır.

1915 olayları öncesi yaşanmışlıklara derinlemesine incelemede bulunacaklar ve dönemi arşiv okuması yaparak çalışacaklar için bir pusula niteliğindeki “Yoldaş Pançuni'' isimli eseri, daha önce Türkçeye çevrilmemiş, Van'dan gönderilen son iki mektup ve dokuz konferans ile birlikte tekrar yayımlayarak eksik kalan bir işi de tamamlamış oluyoruz.

Okuyucusuna keyif veren ve düşündüren Yoldaş Pançuni'ye ait “sosyalist'' mektuplar ile konferansların Batı Ermenice orijinal metinleriyle Türkçe çevirisini bir arada sunan bu çalışma, Ermenice öğrenmeye başlayanların işlerini kolaylaştırır da onların yararlandığı bir kaynak olursa gerçek hedefine ulaşmış olacaktır.

456 s. İstanbul 2017

6-037.jpg
Hazırlayan: Ahmey Makal, Aziz Çelik
ZOR ZAMANLARDA EMEK
İmge Kitabevi


Türkiye’de emek evreni, kuşkusuz bir parçası olduğu geniş iktisadi, sosyal ve siyasal sistemle çevrelenmiştir ve genel çizgileriyle oralardaki gelişmeleri de yansıtır. Emek evreninin tarihsel süreç içinde oluşarak yapısal bir karakter kazanan sorunları, 2000’li yıllarda dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmelerle pekişip, iyice karmaşıklaşırken; buna emeğin mikro ve makro ölçeklerde güç kaybetmesine yol açan yeni ve ciddi sorunlar eklenmiştir. Zor Zamanlarda Emek’te tüm bu gelişmeler değişik boyutlarıyla, alanın yetkin isimleri tarafından kapsamlı biçimde incelenmektedir. Sınıfsal gelir bölüşümündeki eğilimler, sınıfsal yapının dönüşümü ve işçileşme süreci, çalışan yoksulluğu, göçmen işçiler meselesi, uygulamaya aktarılamayan sendikal haklar ile kullanılamayan grev hakkı, Türkiye’nin evrensel sosyal insan haklarına uyumsuzluğu, yaygınlaşan güvencesiz çalışma ve giderek iş cinayetlerine dönüşen işçi ölümleri; Zor Zamanlarda Emek’te derinlemesine ve titizlikle ele alınan konular arasındadır. Kitap bu biçimiyle, Türkiye’deki güncel emek çalışmalarına önemli bir katkı sunmaktadır.

527 s. İstanbul 2017

7-032.jpg

F.W.J  von Schelling
İNSAN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖZÜ ÜZERİNE
Ayrıntı Yayınları

“Tüm doğumlar, karanlıktan aydınlığa bir doğumdur; tohum toprağa gömülmeli ve karanlıkta ölmelidir ki, böylece güneşte çok daha güzel bir şekil olarak kendini topraktan gün yüzüne çıkarabilsin. İnsan dişi bedende şekillenir ve ancak akla dayanmayanın meçhullüğünden (duygudan, özlemden, bilginin o olağanüstü annesinden) en parlak düşünceler çıkar. Bu nedenle başlangıçtaki o kökensel özlemi, henüz bilmese de akla yönelen bir özlem olarak hayal etmeliyiz, tıpkı bizim bilinmeyen ve adı konulmamış bir iyiliğe duyduğumuz özlem gibi.'' Schelling Özgürlük sorusunu ahlak, din, bilim ve tarih açısından ele alan ve insanlık tarihinin en önemli problemlerinden bir olan “kötülük problemi'' çerçevesinde yepyeni ve özgün bir bakış açısı sunan bu felsefi inceleme; Kant’ın sekseninde öldüğü (1804), Schiller’in zamanından önce (1805) göçüp gittiği, Hegel’in Tinin Fenomenolojisi’ni yayımladığı (1807), Napoléon’un Prusya’da hâkimiyetini kurduğu, Goethe’nin Faust’un ilk kısmını kaleme aldığı (1809) bir zamanın ürünüdür. Schelling’in 1809 yılında yayımlanan İnsan Özgürlüğünün Özü Üzerine eseri, özsel bilgininin temelini “tinsel olan''da görüyordu. Tin kaderdi ve kader tindi; çünkü sadece onun özü özgürlüktü. Bu eser onun en büyük başarısıdır ve aynı zamanda Alman felsefesinin, dolayısıyla da Batı felsefesinin en derinlikli eserlerinden biridir. Engels, Bakunin, Kierkegaard ve Burckhardt gibi 19. yüzyılın etkisi büyük filozoflarının hocası olan Schelling’i en önemli eserinden okumak sadece Alman İdealizmini anlamak için değil, aynı zamanda Nietzsche ve Heidegger’in yol haritalarından büyük bir kısmını belirlediği çağdaş felsefe metinlerinin satır aralarında rahatça gezinebilmek için de elzem...

112 s. İstanbul 2017

8-026.jpg

Cemal Kafadar
KENDİNE AİT BİR ROMA
Metis Yayıncılık


Millet ve vatan kavrayışlarının tarihi ile ilgili tartışmaları derinleştirebilmek için, gerek bu unsurların, gerekse bunları paylaştığımızı tahayyül ettiğimiz başka insanlardan oluşan topluluklara duyulan aidiyet hissinin tarihine eğilmek gerekir. İşte burada zihnimizin hayret kapısını ardına kadar açık tutmakta yarar var. Vatan, il, yurt, ulus, kavim, millet, soy gibi kavramların mazisi hepimiz için sürprizlerle dolu. Geçmişin en az bizim kadar incelikli insanlarının bu kavramların içini nasıl farklı şekillerde doldurduklarına yakından bakmak zorundayız.
 
Osmanlı devletinin şemsiyesi altına girmiş insanları ve onlara ait toprakları anlayabilmek için karşımıza çıkan en önemli anahtar kelimeler arasında diyar-ı Rum ve Rumîlik var. Bu sözcüklerle birlikte birçok soru sökün ediyor: Diyar-ı Rum neresidir? Bir tür vatan mıdır? Anadolu mudur Roma mıdır? Kimlere Rumî denmiştir? Roma kimliğinin ve kültür mirasının tapusu Bizans’tan Batı’ya mı geçmiştir?
 
İnsanlığın geçmişi bize farklı yerelliklerin mümkün olduğunu, “bir yer’in insanı olmanın'' çok farklı şekillerde yaşanabileceğini gösteren nice hikâye sunuyor. Diyar-ı Rum’a dair bu küçük kitap bu hikâyelerden birine odaklanıyor.

144 s. İstanbul 2017


9-016.jpg

W. Somerset Maugham
İNSANIN ESARETİ
İş Bankası Kültür Yayınları


Somerset Maugham’ın başyapıtı olarak kabul edilen İnsanın Esareti, Modern Library’nin 20. yüzyılda İngiliz dilinde yazılmış en iyi yüz roman listesine dahil edilmiştir. Yazar, başlığını Spinoza’nın Ethica adlı yapıtının bir bölümünden aldığı romanında, gerçekle kurguyu iç içe geçirmiştir. Özyaşamıyla büyük ölçüde paralellikler taşıyan bu romanda, küçük yaşta öksüz kalıp akrabaları tarafından büyütülen, bir ayağı doğuştan sakat olan Philip’in uyum sağlamakta zorlandığı yatılı okul günlerinin ardından acılı olgunlaşma yıllarını anlatır.
 Önce muhasebeciliği deneyen, daha sonra sanat eğitimine yönelen Philip, en sonunda Londra’da tıp eğitimine başlar. Orada onu yıkıma sürükleyecek ve hayatını altüst edecek bir aşk macerası beklemektedir..

800 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 5 Haziran 2017" haberi, 05 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 5 Haziran 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 5 Haziran 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  2. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  3. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  4. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  5. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  6. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  7. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  8. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  9. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  10. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  11. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  12. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  13. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  14. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  15. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  16. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  17. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  18. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  19. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  20. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
ABC Kitap Haberleri