Yeni çıkan kitaplar / 6 Kasım 2017

Yeni çıkan kitaplar / 6 Kasım 2017

Yeni çıkan kitaplar / 6 Kasım 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-345.jpg

Orhan Koloğlu
İSTANBULLU-ŞEHROĞLANI İLE ŞEHRKIZI
Tarihçi Kitabevi

İSTANBULLU sayılmak sadece Suriçi doğumlu ŞEHROĞLANI - ŞEHRKIZI'na yakıştırılırken, bugün yarışa katılan sayısı 20 milyona yaklaşıyor.
Orhan Koloğlu
 
Orhan KOLOGˆLU, 1928’de Kadınhan’da (Konya) dogˆdu. Galatasaray Lisesi’ni ve I·stanbul Üniversitesi’ni bitirdi. Strasbourg Üniversitesi’nde Tarih doktorasını tamamladı.

Gazeteciligˆe 1947’de bas¸ladı. Türkspor, Son Saat, Yeni Sabah, Milliyet, Yeni I·stanbul, Aydınlık gibi gazetelerde çalıs¸tı.

1964’de Basın ve Tanıtma Atas¸esi olarak çalıs¸maya bas¸ladı. Roma, Karaçi, Paris, Londra, Beyrut’ta görev yaptı. 1972''de Milliyet’in Almanya baskısını bas¸lattı. 1974’de Basın Yayın Genel Müdürlügˆü’ne (BYGM) atandı. 1975-77 döneminde Bülent Ecevit’in Uluslararası I·lis¸kiler Danıs¸manı olarak çalıs¸tı. Libya’da, Türkiye’de ve dünyanın çes¸itli üniversitelerinde hocalık yaptı. Tarih konularını inceleyen 80’den fazla yayımlanmıs¸ eseri vardır. Osmanlıca, Fransızca, I·ngilizce, I·talyanca, Almanca ve Arapça bilir. Murat Bardakçı’nın belirttigˆi gibi “Kitaplarının önemli özelligˆi belgeye dayanmasıdır; s¸ahsi evrak hazinesi çok zengindir. Verdigˆi bilgiler ve yorumlar gayet sagˆlamdır. Gazeteci kökenli oldugˆu için Türkçeyi rahat kullanıp, merak uyandıracak s¸ekilde yazmıs¸tır. I·lgi çekici konularda eserler üretmis¸tir '' 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (2 kez), Sedat Simavi, Yunus Nadi, Afet I·nan Sosyal Aras¸tırma ödüllerini kazanmıs¸tır.

256 s. İstanbul 2017

2-292.jpg

Alfred North Whitehead
DOĞA KAVRAMI
Alfa Yayıncılık


Türk edebiyatına yeni bir soluk geliyor. Dünya edebiyatının en seçkin klasikleri; orijinal dilinden yetkin ve eksiksiz tam metin çevirilerle okurla buluşuyor!.. Özenli ve kaliteli basımlarla, estetik kapaklarla ve de ulaşılabilir fiyatları saysesinde kütüphanenizde eskimeden  yıllarca yer alacak!..
Whitehead’in düşüncesinde doğanın temel yapı taşları olan olaylar, gerçekliği diziler şeklinde örgütleyen ve bir tutarlılık ekseninde konumlandıran kurucu süreçlerdir. Zamanı ve mekânı olaylardan bağımsız düşünemeyeceğimizi iddia eden düşünür, nesne olarak temsil ettiğimiz her şeyin olay parçacıklarından oluşan bir bileşim olduğunu söylüyor. Böylece etkileme ve etkilenme kapasiteleriyle dolu olaylardan oluşan bir evren imgesi, felsefenin gündemine ilk kez böylesi bir netlikle oturuyor. Bu proje, yaşadığımız evreni sabit varlıklardan oluşan bir yığın olarak değil de olay dizileri şeklinde düşündüğümüzde, gerçekliğin bambaşka bir biçimde tezahür edebileceğini gösteriyor. Whitehead’in süreç felsefesinin kurucu eserlerinden biri olan Doğa Kavramı’nın bağlamı, Öklid, Pisagor, Einstein, Dedekind ve Poincaré gibi fizikçi ve matematikçilerin yanı sıra Platon ve Yunan felsefesine ilişkin tartışmalar ışığında belirleniyor. 
 228 s.  İstanbul 2017

3-208.jpg

Brad Watson
BAŞKA DÜNYANIN KUŞLARI
Kafka Yayınları

“Zengin iç yaşamı sayesinde bedeninin kısıtlamalarını aşmayı bilen bir kadının çok iyi yazılmış portresi.''

National Book Award Finalisti de olan Başka Dünyanın Kuşları’nda Brad Watson, yirminci yüzyıl başları Mississippi’sinin kırsal bir bölgesinde kadınların o zaman ve mekâna özgü yegâne “kullanım alanlarına'', yani seks ve evliliğe engel olacak genital bir bozuklukla doğmuş olan Bayan Jane Chisolm’un hayatını anlatıyor. Etrafını çevreleyen tabiatın o doğurgan dünyasından çiftlik yaşamının gerektirdiği zorlu işlere, onunla yakın dostluk kuran Doktor Thompson’dan, tüm sevgisine rağmen ondan ayrılmaya mecbur kalan delikanlıya varana dek, Bayan Jane Chisolm ve dünyasının kısırlık ya da çoraklıkla uzaktan yakından ilgisi yok.

Tabiatın güzelliğini, onun yanı sıra da kudret ve aman vermezliğini eserlerinin alamet-i farikası olarak kullanan Watson, Başka Dünyanın Kuşları’nda ulaşılmaz aşkların hüznünü de taşıyan zor, romantizmden uzak ama yine de bünyesinde yüce bir güzelliği barındıran yakın bir geçmişe tekrar hayat veriyor.

Sanıyoruz Tolstoy’un Anna Karenina’sı, Gustave Flaubert’in Emma Bovary’si, Harper Lee’nin Scout’u gibi, Brad Watson’ın Bayan Jane’ini de artık edebiyatın bu ölümsüz kadınlarının arasına ekleyebiliriz.
 304 s. İstanbul 2017

4-142.jpg

Edmund Burke
DEVRİMİN ŞEYTANLARI
Tefrika Yayınları

"Hatalar miras değildir, savunmaya değmezler."
-Edmund Burke-
 
“Kötü yasalar zulmün en berbat şeklidir'' diyor Edmund Burke. 1729 yılında Dublin’de doğan Burke, siyaset felsefesi ve politika alanındaki fikirleri ile ön plana çıkmıştır.
 
Devrimin Şeytanları, Edmund Burke’ün Fransız Devrimi üzerine fikirlerinden oluşturulmuş bir derleme ve aynı zamanda muhafazakâr düşüncenin temel metinlerinden biridir. Burke, yasaların ancak güçlü bir iktidar modeliyle gerçek manada uygulanabileceğini ve bu yasaların yalnızca bizim değil geçmişin ve gelecek nesillerin ortak değerlerini taşıması gerektiğini savunmuştur.
Bu düşünce yapısı onu, tarihin en muhafazakâr düşünce adamı yapmıştır. 

80 s. İstanbul 2017

5-077.jpg

Gregory Curtis
MAĞARA RESSAMLARI
Redingot Yayınları


Mağara Ressamları Fransa ve İspanya’nın olağanüstü mağara resimlerine, bu resimleri keşfeden kişilere, kökenleriyle ilgili teorilere, ihtişam ve gizemlerine güçlü bir giriş niteliği taşıyor.
Gregory Curtis, bizlere resimlerin gücünü ve hayret verici karmaşıklığını gösteriyor; resimlerin yaratıcıları, 40.000 yıl önce yaşamış Cro-Magnonlar ile ilgili bilinenleri anlatıyor. Sanatın, verimliliğin veya av ritüellerinin bir parçası olduğunu söyleyen ya da dini amaçlara yönelik kullanıldığını veya kabilenin mitolojisi olduğunu iddia eden çeşitli teoriler üzerinden yorumların zaman içinde nasıl değiştiğini inceliyor. Detay, karakter ve tarih bakımından zengin bir eser olanMağara Ressamları belki de ilk kez hem soyut düşünceyi hem de bunu ifade etmenin derin ve güzel bir yolunu bulan uzak atalarımıza hayranlık ve saygıyla dolu.

344 s. İstanbul 2017

6-064.jpg

Fazıl Say
AKILLA BİR KONUŞMAM OLDU
Doğan Kitap


İnsan iyi hissederse iyi yaşar.
“İyi'' ile sarmalandığında iyi şeyler üretir.
İyi hissetmeyi, iyiye inanırsa bulur.
“İyi''yi kimi insan Tanrı'da bulur, kimisi meleklerde.
Kimisi çiçeklerde, kimisi ağaçlarda.
Kimisi aşkta, kimisi sevgilide, kimisi çocuklarda,
kimisi müzikte, kimisi fizikte.
İyiden aldığımız güçle yaşarız.
İyinin dokunduğu yerden filizleniriz.
İyiden aldığımız güçle yaptıklarımız “umut'' olur.
Tabular ve önyargılarla insanlar birbirini düşman ilan ediyor.
Çok da iyi bir dünya değil aslında burası.
Yine de umutlarınızı yok etmeyin. Bu evrende iyi de var.
Sabırlı ol. Güçlü ol. İçine çek nefesi.
Hayatı, iyiyi içine çek.
“Evrendeki iyiden asla vazgeçme.''
272 s. İstanbul 2017

7-054.jpg

Yusuf Akçura
TÜRK DEVRİMİNİN PROGRAMI
Kaynak Yayınları


Bu derlemede Türk Devriminin önde gelen düşünür ve eylemcilerinden olan Yusuf Akçura'nın Türk Devriminin Programına ilişkin 1919-1925 dönemindeki yazı ve konuşmaları yer alıyor. 1919-1925 yılları, Kemalist Devrim programının geliştirildiği yıllardır. Akçura'nın bu kitabını yayımlarken tarihî belge sunmanın ötesinde Kemalist Devrim'in yarım kalmış olan, tamamlanmayı bekleyen programını veriyoruz. Türkiye'nin Milliyetçi ve Halkçılarının önündeki devrimci görevi vurgulamış oluyoruz.
 
Bizleri birleştiren ve önümüzdeki işleri tanımlayan program bu kitaptadır. Neredeyse yüzyıl önce ifade edilmiştir, ancak hâlâ günceldir ve geçerlidir. Akçura'nın daha yüzyıl önceki saptamalarını okuduğunuzda 1945 sonrasında doğrulanmış derin tarih dersleri göreceksiniz. Türkiye, önümüzdeki sorunları bağımsızlıkla, üreticilikle ve laiklikle çözecektir.
 
Bu açıdan Milliyetçiliğin tarihi köklerine sarılmak belirleyici önemdedir. Önümüzdeki millî görevleri başarmamız için, Türkiye'nin Milliyetçi tarihsel mirasının geleceğe dönük gerçekçi ve birleştirici bir muhasebesini yapmanın zamanıdır.

208 s. İstanbul 2017

8-047.jpg

Haldun Taner
KONÇİNALAR 50 yaşında
Yapı Kredi Yayınları

50. yıl özel baskısıyla Haldun Taner’den seçme öyküler KONÇİNALAR
Yaşasın Demokrasi (1949), Tuş (1951), Şişhane’ye Yağmur Yağıyordu (1953), Ayışığında “Çalışkur'' (1954) On İkiye Bir Var (1954) adlı ilk beş kitabıyla sağlam bir okur kitlesi oluşturan Haldun Taner, On İkiye Bir Var ile Sait Faik Hikâye Armağanı’nın ilkini almış, Sait Faik ve Orhan Kemal’le birlikte öykücülüğümüzün sacayaklarından biri olmuştu. 1967’de ise Şişhane’ye Yağmur Yağıyordu ve On İkiye Bir Var kitaplarında yer alan 13 öyküyü Konçinalar adıyla Varlık Yayınları’ndan çıkararak öykücülüğümüzdeki yerini güçlü bir biçimde anımsatmıştı.
Seçme öyküler kitabı Konçinalar, giderek yazarın en çok bilinen, okunan ve sevilen kitaplarından biri oldu.
Haldun Taner öykücülüğü dendiğinde elli yıldır Konçinalar akla gelir.
 
Haldun Taner, hayata bakışındaki derin ve keskin gözlem gücü, insanı ele alışındaki olgunluk ve incelik, durumları ortaya koyuşundaki kültürel zenginlik, anlatımındaki sağlam yapı ve mizahın imbiğinden geçen ışıltılı üslubuyla klasikleşmiş bir yazarımız.
YKY Haldun Taner kitaplarını yeni bir editörlükle ve özel kapaklarla yayımlıyor.

160 s. İstanbul 2017

9-033.jpg

Jean-Robert Jouanny
PUTİN NE İSTİYOR?
İletişim Yayıncılık

“Putin Rusya’yı yadsınamaz bir gerçeklik haline getirdi. Ancak onu harekete geçiren güçlerin somut olarak neler olduğunu kimse
anlamıyor.''
 
15 yılı aşan bir süredir Rusya’da iktidarda olan Putin’in hedefinde ne var? SSCB yıkıldıktan sonra Rusya’nın sahip olduğu kırılganlıkları saklamaya çalışırken, “yakın yabancı''daki renkli devrimler, Arap Baharı, Ukrayna çatışması ve Suriye krizindeki rolleri nedir? Bunlar iktidarını nasıl etkiliyor? Batı ile kurduğu ilişkiler ne kadar gerçek? Sonuç olarak Putin gerçekten ne istiyor? Jean-Robert Jouanny bu soruların peşinde, Putin’i ve Putin’in Rusyası’nı mercek altına alıyor. Putin’i protesto etmek için sokaklara dökülen kalabalıkları, suikasta kurban giden ya da ortadan kaybolan medya çalışanlarını, ülkenin ekonomik ve demografik durumunu incelemenin yanı sıra Putin’in dış politikasındaki “taktiklerini'', NATO, AB ve BM ile olan çekişmelerini, yakın ve uzak coğrafyasıyla kurduğu ya da kuramadığı ilişkileri
anlamaya çalışıyor.
 
“Vladimir Putin bize, Avrupa projesinin tersine çevrilmiş bir halini gösteriyor: Devlet Avrupa’da itibarsızlaştırılırken, o devletin üstünlüğünü öne çıkarıyor; Brüksel’de bu konu sıkıntı yaratırken, ulusal çıkarın üstünlüğüne sahip çıkıyor; Avrupalılar kimlik projeleriyle gitgide daha fazla yarılırlarken, o muhafazakârlığı bir modernite biçimi yapıyor; Avrupa Birliği silahsızlanırken, o güce başvuruyor.''

174 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 6 Kasım 2017" haberi, 06 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 6 Kasım 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 6 Kasım 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
ABC Kitap Haberleri