Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 16 Mart 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 16 Mart 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri /... ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Pazar...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Pazar günü Ankara'da 37 yurttaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı nedeniyle, bu hafta kitap sayfamızı gecikmeli olarak yayınladık.

Ülkemizin sürüklenmeye çalışıldığı karanlığa karşı en etkili direniş alanlarından birinin 'okumak' olduğunu düşünüyor ve sizlere dahaaydınlık günlerde daha çok kitaplı gelecek günler diliyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC Kitap sayfalarını okumadan kitapçı ve sahaf turuna çıkılmaz.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

YENİ ÇIKANLAR

tango.jpg
Erkan Sarıyıldız
SESSİZ TANGO
Destek Yayınları

Erkan Sarıyıldız’ın “Sessiz Tango'' adlı romanı gerçek hayatın bir simülasyonu olarak kurgulanmıştır. Bu sayfaların arasında, kendi yaşamında hiçbir zaman yapamayacağın bir şeye, yaptığın seçimlerin sana kazandırdıklarını ve kaybettirdiklerini tüm olasılıklarıyla görme şansına sahip olacaksın. Ayşe'nin karşısına çıkan yol ayrımlarında hangi seçimi yapacağına sen karar vereceksin ve bu kararın kitabın gidişini belirleyecek. Hayatı, ilişkileri, aşkı ve kaderin öngörülemeyen cilvelerini tangonun kışkırtıcı ritmi ile sorgulayacaksın ve bu hengâmeden damıttıkların seni hayatı yeniden yorumlamana sebep olacak kadar sarsacak. Ayşe'nin, kaderi ile çılgınca dans ederek ilerlediği kendisini yeniden var etme yolculuğuna çıkmaya hazır mısın?

400 s.
İstanbul, 2016

yoksunlar.jpg 
Ferhat Özkan
YOKSUNLAR
Yapı Kredi Yayınları

Ferhat Özkan'ın “Yoksunlar'' adlı kitabındaki öyküleri günümüzde revaçta olan çizginin uzağına düşüyor. Bunun nedeni, yazarın, kullanılagelen öykü kalıplarından, dil ve anlatım biçimlerinden uzak durması; biçim oyunlarının, duygu işlemeciliğinin yapaylığına düşmemesi. 

İlk kitabı Logosoloji'de Özkan bu sıra dışı özelliklerini göstermişti. Yoksunlar'daki öykülerde günlük somut gerçekler üzerinden, adeta bilimsel bilgi yöntemleriyle insana varılıyor. Ortaya çıkan durumlar, okuru düşünceye dayalı bir ironiyle ve bir dizi kesinliklerle baş başa bırakıyor. 

Bir söyleşisinde "Ne anlatırsam anlatayım, insanı ve insani olanı ıskalamayacaktım" diyen Ferhat Özkan, üstünde durulmayı hak eden özgün bir yazar olduğunu Yoksunlar ile bir kez daha gösteriyor.

Sınırlarını hiçbir zaman aşamayacağım hayatımda içe doğru bir yol açıyorum. Tünel kazan bir mahkûmum: Kendi hayatımdan, yine kendi hayatıma çıkıyorum.

88 s.
İstanbul, 2016

selcuklu.jpg
A.C.S.Peacock
SELÇUKLU DEVLETİ’NİN KURULUŞU
İş Bankası Kültür Yayınları

Batı Avrasya bozkırlarından çıkıp İran, Irak ve Anadolu'yu fethederek ortaçağ İslam dünyasının en büyük imparatorluklarından birini kuran Selçuklu Türklerinin ilk dönemlerini ele alan bu eser, Türk ve İslam tarihinin bu önemli sayfasıyla ilgili olarak bir Batı dilinde yayımlanmış ender çalışmalardan biridir ve bu büyük göçebe imparatorluğunun doğuşuna ilişkin yeni bir bakış açısı sunmaktadır.

Selçukluların belki en önemli ama en az anlaşılmış dönemi, Batı Avrasya bozkırlarında göçebe bir yaşam süren bir boydan büyük bir İslam imparatorluğuna dönüşme süreçleridir. Bu kuruluş dönemi üzerine yoğunlaşan Andrew C.S. Peacock, daha önce pek kullanılmamış kaynakları (Gürcüce, Ermenice, Arapça, Farsça, vb) da ele alarak, bu can alıcı süreç içinde Selçukluların göçebe ve bozkır geçmişlerinin bugüne kadar düşünüldüğünden çok daha önemli bir rol oynadığını ortaya koymaktadır.

Ortadoğu'da yerleşik düzende yaşayan halkların bu istilalardan nasıl etkilendiklerini ve bölgenin demografik yapısının kalıcı biçimde değişmesine neden olan ilk Türk yerleşimlerini de irdeleyen Selçuklu Devleti'nin Kuruluşu, bu bağlamda Ortadoğu tarihine farklı bir açıdan ışık tutmaktadır.

272 s.  
İstanbul, 2016

oylemiymis.jpg
Şule Gürbüz
ÖYLE MİYMİŞ?
İletişim Yayınları

Şule Gürbüz’ün yeni kitabı “Öyle miymiş?'' İletişim Yayınları’ndan çıktı. Kitaptan bir bölümü aşağıda veriyoruz;

“Ne yaptık biz sahi burda bunca vakit, dört mevsim, oğul uşak, bez tarak? Ne yapacaksın bir düzen var, ilahî düzen, yaprak düşüyor, güzelim kuşlar huzurda el pençe bekliyor, insan kendisi tokken başkalarının da hep bir şekilde doyurulduğunu sanıyor, yemiştir bir şey diyor, doymuştur, içmiştir, içmez olur mu, yoksa ölür diyor, ama ertesi gün ölü mü diri mi bakmıyor. Aslan elleri önde eceli arkasında yatmış yarı aç ama heybetli, oğlan beş bin yıl evvelin hatalarını yapıyor, ama aklına derslerde de okusa, kitaplarda da kavuşamıyor, o da anlaşılan geçiyor, kız üç bin sene öncenin heveslerinde, senin kıza bak dirilse bir Asurlu gülecek, ey Mezopotamya, eski krallık, asma bahçeleri, kuleler, yenisi ve iyisi yapılamazken bunca yıkılmak niye?''

198 s
İstanbul, 2016

kurbaga.jpg
Barış Bıçakçı, Ayhan Geçgin, Behçet Çelik
KURBAĞALARA İNANIYORUM
(Edebiyat Üzerine Yazışmalar)
İletişim Yayınları

Barış Bıçakçı, Behçet Çelik ve Ayhan Geçgin okurlukla yazarlığın bitiştiği yerde kurulmuş bir sohbet halkasını paylaşıyorlar.

Kurbağaların özelliği, nehirleri kuru topraklara dönüştüren kurak mevsimde toprağın derinliklerine gömülüp ölüm uykularına yatmalarıdır. Tüm bedensel işlevlerini en aza indirip ölüme en yakın halde yağmur mevsiminin gelmesini beklerler. Yağmurlar nehirlerin yatağını doldurmaya başladığında, ölüler ülkesinden geri gelir, on binlerce ağızdan şarkılarını söylemeye başlarlar. Çok sevilen bir yazar üzerine, akla takılan bir roman üzerine... edebiyat üzerine, yazmak üzerine mektuplar. Kimisi gün ağarırken, kimisi şehir karanlığa gömülürken yazılmış, e-postanın da "bir edebiyat türü olarak mektup" sınıfına girebileceğini bize gösteren metinler... Edebiyatın hazzını ve anlamını çoğaltmak üzere... Anlamak, bilmek, keşfetmek zevkiyle yazılmış metinler...

Dostça, merakla, tutkuyla, peşinden giderek… Kurbağalara İnanıyorum, edebiyatçının, -üç edebiyatçının-, tutkulu ve kâşif edebiyat okuru olarak portresi...

213 s
İstanbul, 2016

geldim.jpg
Peter Jones
GELDİM GÖRDÜM GELDİM
(Romalılar hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey)
Say Yayınları

Peter Jones, özenli araştırmasıyla Roma meraklılarına oldukça detaylı, aynı zamanda da ince zekâsını yansıtan eğlenceli bir çalışma sunuyor.

Eski Romalılar tüm Akdeniz uygarlıklarının maddi ve manevi birikimlerini kendi potalarında eriterek pek çok alanda Batılılara esin kaynağı olacak büyük icraatlara imza atmıştır. Günümüz Batı uygarlığı, din, siyaset, ticaret, mimarlık, mühendislik, askerlik ve hukuk altyapısını Eski Roma'ya borçludur.

Geldim Gördüm Yendim, tarihin en uzun süre hüküm sürmüş imparatorluklakından birini kurmuş Romalıların muhteşem hikâyesini anlatan bir başvuru kaynağı.

Jones, Roma tarihinin 1200 yıllık bitmek bilmeyen heyecanını baştan sona inceliyor. Bilgilendirici, bilimsel bir nitelikte olmasına rağmen ağır olmayan büyüleyici bir üslupla kaleme aldığı eserinde bu klasik dünyanın hem çekici hem de eskimeyen yönlerini açığa çıkarıyor.
-Sunday Times-

400 s.
İstanbul, 2016

buzda.jpg
Werner Herzog
BUZDA YÜRÜYÜŞ- MÜNİH PARİS
(23 Kasım - 14 Aralık 1974)
Jaguar Kitap

Sadece kült filmleriyle değil, yaşamı ve düşünceleriyle de sıra dışı bir isim olan Werner Herzog'dan benzersiz bir tecrübenin kitabı: Buzda Yürüyüş.

1974 yılının kasım ayında, geçen yüzyılın en önemli sinema eleştirmenlerinden yakın arkadaşı Lotte Eisner'in Paris'te hasta yatağında ölmek üzere olduğu haberini alınca şöyle der Herzog: Olamaz, dedim, şimdi ölemez, Alman sineması şu an onsuz yapamaz, bu önemli kadının ölmesine izin veremeyiz. Herzog, oraya yürüyerek giderse Eisner'in ölmeyeceğine, iyileşeceğine dair çılgınca bir inançla Münih'ten yola koyulur. Bir sırt çantası ile çıktığı bu yolculukta köylerden, tarlalardan, dağ yollarından kar buz içinde geçerken karşılaştıklarını kendisine has üslubu ile kâğıda aktarır. Yolda gördüklerini anlatırken aslında yaşam, ölüm ve dünya hakkında âdeta kısa ve kesik, ama derin bir konuşma yapar kendisiyle. 1982 yılında Lotte Eisner'in Helmut Kautner Ödülü alması üzerine yaptığı konuşmayı da sonuna eklediğimiz Buzda Yürüyüş, iyi bir yönetmenin gözünden, buz üstünde bir yolculuğa çıkarıyor okurlarını.

106 s.
İstanbul, 2016

bosbeles.jpg
Prole İnfo
BOŞBELEŞ ÇALIŞ-MA
(Restoranlarda Köleliğe Son / Çalışma, Toplum, Politika, Savaş)
Tekin Yayınevi

Bu kitabın yazarı sensin.
Bu kitabın yazarı benim. 

Sen, ben, yan sokaktaki lokantada yirmi küsur bardağı düşürmeden taşımaya çalışan garson, elinde bir bezle, şefinin bakışları altında, boşalan her masaya hiç vakit kaybetmeden koşturan komi, müşterisinin kibir saçan uyuz bakışları karşısında kahveye tükürmemek için kendisini zor tutan barista, harçlığını çıkarmak eli ojeli, saçı permalı akranlarına her öğleden sonra hizmet eden garson kız… Bizler mülksüzüz. Bizler kazandığımız parayla kendimize ait vintage kafeler, vejetaryen restoranlar açamayacağız. Butik otellerimiz olmayacak. Sahip olduğumuz tek sermaye alın terimiz. Satabileceğimiz tek şey zamanımız. Bizler çalışmak zorunda bırakılanlarız. Toplum, bizim emeğimiz üzerinde yükseliyor.

Biz işçilerin emeği ve kanı üzerinde!

200.jpg
Sırrı Ataman
TEVRAT, İNCİL VE KUR’AN’DA PEYGAMBERLERİN 200 GÜNAHI
Berfin Yayınları

Bu kitap; Tevrat, İncil ve Kur'an'da adları geçen peygamberlerin Tanrı sözleriyle sabit olan günahlarının dökümünün yapıldığı "belgesel" bir yapıt. Kitapta Allah'ın elçileri bilerek günah işler mi, peygamber yalan söyler mi, saltanatını korumak için cinayet işler, adam öldürür mü, evli birisinin karısıyla zina yapar mı, hile yapar mı gibi elçilerle ilgili soruların cevapları, Tanrı sözü olarak ayetlerle, belgeleriyle yer alıyor. Her biri kutsal kitapların ayetlerinde yer alan, kayıtlı, kirli günahlardan örneğin Tevrat'ın "Adam öldüren Allah'ı öldürmüştür," demesine karşın kardeşini, Yaob'u, Şimey'i öldüren Süleyman'ın; Mısırlıyı öldüren Musa'nın; başkomutanını öldürten, 200 kişinin kellesini kesen, 12 Peygamber çocuğunu asan Davut'un cinayetleri anlatılıyor.

Suç işleyen; kâfirin yatağına karısını sunandan Tanrı'ya kafa tutana, isyan edenden yalan söyleyene, birbirine tuzak kurandan ev putları olana, başka bir peygamberi öldürmek için arkasından mızrak atandan puta tapana, peygamber babanın karısıyla yatandan şeytana tabi olana, büyücü olandan falcı olana kadar tüm peygamberler Tanrı kelamıyla Tevrat'ta yer almıştır. Tevrat batıldır demeyin, çünkü Allaha şirk koşmuş olursunuz. Cahilliktir.

Sözün özü, elinizdeki kitap, Tevrat'ta, İncil'de, Kur'an'da yer alan 200 peygamber günahını belgeleriyle önümüze koyuyor.

637 s.
İstanbul, 2016

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

seytan.jpg
Jacques Cazotte
AŞIK ŞEYTAN-BABİL KİTAPLIĞI 4
Kırmızı Kedi Yayınları

Kendi kurguladığı oyunun ağına düşen Şeytan, özünü değiştirmişçesine Alvaro'nun büyüsüne kapılan Biondetta'nın romanın başına sergilediği şeytansı görünüşten geriye hiçbir şey kalmaz. Maske, gerçek yüze dönüşmüştür; baştan çıkartıcı şeytan artık baştan çıkandır ve aşk ilişkilerini anlatan bölümlerle dolu öykünün geri kalan kısmında kederli ve gözleri yaşlı bir biçimde bu konumunu sürdürür. Belzebuth-Biondetta, kadınların erkekleri baştan çıkarmak için geliştirdikleri çeşitli oyunlara tekrar tekrar başvurur. Planlı bir biçimde uçarı olan üslup çoğu kez korkuyla oynar nitelikte olmasına karşın daha sonra yazılan Vathek gibi bizleri korkutmayı amaçlamaz.

124 s.
İstanbul, 2016

hanife.jpg
Hanife Altun 
MASALINDAN GÖÇEN KUŞ
Nota Bene Yayınları

Hanife Altun’dan “Masalından Göçen Kuş'' Nota Bene Yayınları’ndan yayımlandı.

Masalından Göçen Kuş, birbiri ardına devrilip duran mutsuz hatıralar kavanozları ve cam kırıklarıyla dolu bir anın içinden, aklın bıçak sırtı sınırlarında dengede durmaya çalışan kadınların, adamların ve hayatı tek ayaküstünde bekleme cezasına mahkûm yaşayan çocukların hikâyelerini anlatıyor. Kolları çekilmekten sarkmış hırkaları gibi her şeyi çekip sündürmeye, uzatıp yetirmeye meyilli yalnız kadınların, masalından göçmüş ama çocukluğundan göçememiş olanların, yağmura yetişmek telaşındaki bir yazarın kaleminden dökülen öyküleri. Fonda yer yer çok tanıdık şarkılar eşliğinde…

Mevsim kışa dönmeden, yazın son ışıkları gibi solmaya başlayan ''salçalı ekmek’ kıvamındaki çocukluk anılarından sesleniyor bize Hanife Altun. “Aklım tozşeker, düşünceler karınca'' diyerek…

varolma.jpg
Emil Michel Cioran
VAR OLMA EĞİLİMİ
Metis Yayıncılık

Emil Cioran bu kitabı oluşturan on bir bölümde ölüm gerçekliğini inkâr etmeden var olma eğilimi, "soluğu kesilmiş bir uygarlık" olarak Batı, sürgün, yazgı, roman ve başka konularda kendine özgü keskin gözlemlerini her zamanki şaşırtıcı üslubuyla bir araya getiriyor. 

Hayat için öldürücü, özü itibarıyla tahrip edici olan bir bilgi vardır. Bu kitaptaki metinler işte bu bilgiden yola çıkıyor ama aynı zamanda ondan kopuyor; kendilerini bir dizi şaşkınlık ifadesi, bir kasılmanın anlatımı olarak sunuyorlar. "Olmak" ile "bilmek" arasında kalan yazar sonunda olmayı seçiyorsa, kendisine karşı, kendi kesinliklerine karşı düşünmeye idmanlı olduğu için seçiyor: Kasılmayı bu defa kendi içine, ta en derinine yerleştiriyor. 

200 s.
İstanbul, 2016

"Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 16 Mart 2016" haberi, 16 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 16 Mart 2016 haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 16 Mart 2016 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  2. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  3. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  4. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  5. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  6. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  7. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  8. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  9. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  10. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  11. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  12. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  13. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  14. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  15. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  16. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  17. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  18. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  19. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  20. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
ABC Kitap Haberleri